Milieu-Adviesbureau Vollenbroek B.V

Het is me duidelijk. Er is geen stikstofcrisis. Wat moeten we nu doen?

Ten eerste moet Nederland de uitspraak van het HJEU naast zich neerleggen. Het zal menig jurist woedend maken: ‘die Wellens weet er niks van’ etc., ik zie hun befjes al wapperen. Maar in tijden van chronische woningnood en recentelijk nog een verdubbeling van het aantal daklozen is het stilleggen van achttienduizend bouwprojecten geen redelijke optie. Het ging het duo ook om het pesten van een paar specifieke boeren. Daarbij kozen ze voor een gang naar het HJEU, dat zich vervolgens wel moest uitspreken over het PAS. Dat was dus bijvangst en dat maakt dat de uitspraak een disproportioneel grote impact op de Nederlandse samenleving heeft. Ook zou Nederland niet het eerste land zijn dat Europese regels aan de laars lapt, de Grieken doen al decennia niet anders. Daarom, gewoon lekker doorbouwen en intussen uitzoeken hoe het zit met dat PAS. De bijdrage van de bouw aan de totale uitstoor van NOx was al minimaal.

Bent u een beetje boos op het duo en wilt u ze terugpakken? Dat kan. Vollenbroek pleegt namelijk herhaaldelijk economische delicten, door de jaarcijfers van zijn bv te laat in te leveren. Daar zou hij een flinke boete voor kunnen krijgen. Wie doet er even aangifte?


Het is natuurlijk flauw om zo te gaan zitten muggeziften, maar bij iemand die er zo de broek van vol heeft om op elke juridische slak zout te leggen is het weer wel terecht.

Al met al is er geen stikstofcrisis, Nederland is al hartstikke goed bezig. We hebben een bureaucratiecrisis.

Tue, 01 October

Deel dit topic

Bijlages

(klik om te vergroten)

.

Reacties

+2
wally
Meeste landbouwers hebben een NB vergunning. Lijkt me toch handig dat MOB Schiphol en lelystad (zonder NB vergunning) aanpakt, dan hoeven wij dat niet te doen, hebben we ook de negatieve bijsmaak niet
hans1980
@wally wet is wet daar kan Schiphol niet onderuit
Harry K
@hans1980 Daar wordt speciale wetgeving voor geschreven, in deze de ADC-toets.
sorry
@wally waarom is dat nog niet gebeurd dan....?
driekus 001
Dit verhaal moet op tv. De linkse rakkers hebben maar 1 doel, minder landbouw en meer natuur.
+9
Jan S
😀
puntertje
De Coöperatie Mobilisation for the Environment U.A., een coöperatie dus waar het moeilijk is om de leden te achterhalen, geeft de mogelijkheid financiële giften te storten om hun doelen te realiseren. En dat mag natuurlijk. De MOB is op hetzelfde adres gevestigd als Milieu-Adviesbureau-Vollenbroek BV. Ook daar is niets op tegen natuurlijk. Maar wat zijn de financiële verbanden? Bij een WOB-verzoek aan de Veiligheidsregio Fryslân naar de kosten van adviseurs m.b.t. luchtkwaliteit kom je veel facturen tegen van Mobilisation for the Environment, met het verzoek deze te voldoen op de bankrekening van Vollenbroek Advies. veiligheidsregiofryslan.nl/media/3601/…
Ik vind het maar verwarrend.
puntertje
@puntertje Het credo lijkt dus, huur Vollenbroek Advies BV in voor uurtje factuurtje en MOB stapt niet naar de rechter.
mlkvhoudr
@puntertje jij dacht dat ze puur charitatief voor t milieu bezig waren?

Ik zeg zet maar door naar de telegraaf
puntertje
@mlkvhoudr Het is toch heel opmerkelijk dat hij erg veel betaald advieswerk doet voor een, door velen ongewenste smerige, vuilverbrander en zich vervolgens als de Messias gedraagt die Nederland van de ondergang redt.
mlkvhoudr
@puntertje ja dat die dat doet is in de landbouw wel bekend daarom zei ik stuur t maar naar de telegraaf
adriaan33
@puntertje dat heeft Behoud de Peel ook altijd gedaan. Als je de leges van hun bezwaar bij de provincie betaalde trokken ze hun bezwaar in
Jan S
😀
puntertje
@puntertje Och ja, je kunt Johan z'n vrouw Mieke ook nog inhuren, haar onderneming is op hetzelfde adres gevestigd. Ze is waarzegster (echt waar!).
+3
mlkvhoudr
@puntertje die van mij is neezegster dat is nog erger🤦‍♂️🤦‍♂️
+4
KuikenenKoe
@mlkvhoudr
Dat is makkelijk als ze altijd nee zegt,
Gewoon de vraagstelling aanpassen voor een voor jou gunstig antwoord
de jonge
@puntertje aaahhh extention rebellion worden die demonstranten daarom anders benaderd door de politie en aanhang net zoals bij groen links demonstraties..
Grasbaal
Quote Reactie van @de jonge:
aaahhh extention rebellion worden die demonstranten daarom anders benaderd

Andere mensen denken daar weer anders over, die vinden dat de boerenacties te soft worden aangepakt en de lieverdjes van Extention Rebellion te hard: parool.nl/columns-opinie/…
Tinus
@puntertje Het is meer dat MOB naar de rechter stapt en dat ze Vollenbroek kunnen inhuren voor advies om te voorkomen dat MOB de boel verder vertraagd. Allemaal legaal, maar het is weer links lullen, rechts vullen.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's bouw , boete , zout , jaarcijfers , uitspraak , regels , nox en pesten geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
19
DEELNEMERS
13
WEERGAVES
4.968