Sieta: #doesnormaal!!

*Sieta: #doesnormaal*

Gisteren heeft de DDB ten onrechte beweerd dat de overheid latente stikstofruimte zou kunnen innemen via een Algemeen Verbindend Verklaring (AVV) bij ZuivelNL, en roept melkveehouders op om hun lidmaatschap bij LTO op te zeggen om dit te voorkomen.

Deze bewering en oproep van de DDB is niet alleen volkomen onzin, maar ook nog eens schadelijk voor de sector.

Het is voor LTO onacceptabel dat latente ruimte bij melkveehouders, buiten de huidige wettelijke kaders, wordt ingenomen. Boeren hebben door de fosfaatrechten al moeite om latente stalruimte in te vullen, die ruimte afpakken kan echt niet. Laat staan dat daar een AVV voor zou worden ingezet. Bovendien kán de overheid helemaal geen gebruik maken van de private AVV bij ZuivelNL. Het initiatief voor het inzetten van deze AVV ligt namelijk altijd bij de leden van ZuivelNL. En die zijn dat geenszins van plan om dat hiervoor te doen.

Deze actie van de DDB is ondoordacht, onjuist en onzinnig. Het zou de DDB sieren als ze hun energie zouden inzetten op het bewaken en versterken van onze mooie melkveehouderijsector, zoals een belangenbehartiger betaamt, in plaats van deze te beschadigen en melkveehouders tegen elkaar uit te spelen. Want juist in deze tijd is het belangrijk om, kritisch maar constructief, schouder aan schouder te staan.

Deel dit topic

Reacties

+2
mlkvhoudr
Je weet tegenwoordig niet meer wat je moet geloven maar gelukkig klopt t niet👍
+7
Melkboer16
Bedankt Wilco, heb er al een slapeloze nacht van gehad!
Deze actie van 1 october moet geen anti-LTO actie worden en dat proefde ik een beetje in de app-groep waar ik in zat.
Sjaakiee
@Melkboer16 ja stel je voor was 1iemand die wat kritiek had in appgroep nou spannend.
+1
Erik!!1979
@Melkboer16 heb je dat niet gemeld bij de beheerder? Bij ons werd de DDB zwart gemaakt. Ben gigantisch boos geworden. Maar heb geen tegenargumenten gegeven. Brengt alleen verdeeldheid.
+6
puntertje
Ik heb niets met Sieta, maar vanuit betrouwbare bron heb ik gehoord dat het fosfaatreductieplan aanvankelijk wel degelijk via een AVV door de sector zelf uitgevoerd zou worden. Dus mag Wilco wel iets gas terugnemen door zo stellig te zijn.
+5
John Spithoven
Wilco, ik ga er vanuit dat je kennis genomen hebt van:

Advies Remkes
Persbericht Zuivelnl Wil Meullenbroek
Bijeenkomst LNV met onze minister en sectorpartijen donderdag .

Als u er van overtuigd bent dat voor de uitvoering van advies Remkes nooit een AVV gebruikt wordt door Zuivelnl, dan dit graag in een persverklaring.

Dan weten je leden waar ze aan toe zijn.
Verder heb ik geen inhoudelijke reactie op uw bijdrage.
John Spithoven
@Jack Rijlaarsdam Dank je had hem gezien.

Dat is veilig gesteld nu.
+3
John Spithoven
@John Spithoven Iedereen heeft de reactie van zuivelnl kunnen lezen.

Met name de volgende passage.

Het is onjuist dat ZuivelNL en de daarin samenwerkende organisaties van plan zijn of hebben aangeboden om wat voor zaak dan ook via een Algemeen Verbindend Verklaring te regelen. ZuivelNL is dat ook niet van plan

Het is duidelijk dat vanuit Zuivelnl er geen uitvoerende taak komt met betrekking tot het advies van Remkes.

Mbt de latente ruimte het volgende. Mocht de overheid rechtsgrond en behoefte hebben vergunde stikstofruimte te vorderen en in te zetten in overige sectoren, dan zal de uitvoerende taak ook bij de overheid. Inclusief een eventuele schadeloosstelling.

Laat duidelijk zijn, de overheid heeft een probleem veroorzaakt en zal dat ook op moeten lossen. Input vanuit de sector daarin kan raadgevend wezen, maar nooit meer uitvoerend.

En dat was ons doel. Boerenbelang voorop stellen.

Hiermee is voor mij in ieder geval de zaak af.
+7
grupstalboer
Bij Zembla, het vuile slib wordt hierheen gehaald en gedumpt....
Syp Wynia uitzending van 29 augustus, huisvuil uit Engeland wordt hier verbrand...
De bomen uit Amerika komen hierheen en worden verbrand in biomassa centrales die hier met miljarden subsidies gebouwd worden.....

En wij zijn de vervuilers!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Alleen Sieta , ja echt zij alleen komt nog voor onze belangen op!!!!!!!
+2
Bonne
Ik wil de woorden van John Spithoven nog even benadrukken:

Advies Remkes
Persbericht Zuivelnl Wil Meullenbroek
Bijeenkomst LNV met onze minister en sectorpartijen donderdag .

Als u er van overtuigd bent dat voor de uitvoering van advies Remkes nooit een AVV gebruikt wordt door Zuivelnl, dan dit graag in een persverklaring.

Aan Wilco: Hoe moeilijk kan het zijn om door middel van een persverklaring afstand te nemen van een eventuele mogelijkheid om van een AVV voor latente stikstofruimte diefstal gebruik te maken?
kwarkje
@Bonne heel moeilijk
Er staat niet voor niets het volgende

Buiten de huidige wettelijke kaders

Ffff aanpassen en doorrammen!!!
demelkboer
Er lijkt nu rust in de tent over de AVV ,maar dat betekent niet dat de latente ruimte niet wordt geclaimd..............

Het betekent alleen dat de ZuivelNL het niet gaat regelen. Ik vrees met grote vreze voor de latente ruimte op bedrijven die dicht op een natura 2000 gebied zitten , almede de ontwikkelingsruimte van 3 mol die in de pas geclaimd is. Die ruimte was ook onwettig naar nu blijkt
+1
kwarkje
Lto kan veel ontkennen
Behalve de brief aan Remkes
+5
Deutz1455xl
@kwarkje als je niemand de schuld kan geven wijs je maar met je vinger naar lto. Lees de reactie van lto op het advies van remkes dat zegt genoeg, namelijk dat ze niet achter het advies staan.
+18
George
Ik houd meer vertrouwen in Sieta dan in de rest
+8
Erik!!1979
@George ik ook. Zou iemand dat overal Calon schrijven werd het hier afgegooid. Zoals de openbare klimaat ontkenners gedemoniseerd en verwijderd worden worden hier de niet LTO aanhangers behandeld. Maar bij deze. Dankjewel Sieta. Ga zo door!
+2
Erik!!1979
Ik ben heel boos geworden dat er in de app groep gediscussieerd wordt. Er is een LTO bestuurder die meende dat in de groep te schrijven. De actie van 1 oktober werd en wordt en moet ook gedragen worden door alle melkveehouders. Of je een LTO bestuurders bent of net als ik walg van de dingen die gebeurt zijn. Nu moet er naar buiten eenheid komen vanuit de actie. Hier kan er gediscussieerd worden. Er zijn zoveel plaatsen waar dat kan. Maar niet op de informatie groepen van 1 oktober. Daar moet het gezamenlijk!!!!
+2
newholland6640
Ik vind dit toch wel erg. Sieta die een keer wat fout heeft en gelijk zo erop. Als LTO achter sieta had gestaan in het quotum verhaal was het hele fosfaat debacle niet gebeurd.
+7
Kempenaar
@newholland6640 denk dat ze niet fout zat ,ze had het goed gezien
+1
Erik!!1979
@Kempenaar en goed gehandeld!
+6
jpls
@newholland6640 door wat Sieta heeft gedaan slaap ik vannacht in ieder geval alvast een stuk rustiger, nu nog maar afwachten wat de politiek nog in petto heeft met de latente ruimte.
+2
Erik!!1979
@jpls onderschat John niet. Heeft het ook weer goed gedaan 👌
+1
kwarkje
Trek je eigen conclusies
Info is duidelijk
Reacties ook
Probleem is opgelost
Volgende casus
+19
JanCees
Sieta heeft terecht een punt gemaakt van de onduidelijkheid die werd opgeroepen door de passage in het rapport van cie Remkes over toepassing van de AVV.

Ik heb bij tijd van wijle ook wel men verschillen van inzicht en mening met Sieta maar niet op dit punt.
De actie van Sieta heeft partijen gedwongen helderheid hierover te verschaffen.
Sieta gaat een hele drukke week tegemoed een week waar ze weer des Sieta's zal staan te vlammen voor boerenbelang. Het is mooi en goed dat mensen de scherpte en het inzicht hebben om even in te grijpen met een paar mensen als dat nodig is voor de sectoren gaan staan.
Sieta, Linda Jansen, Eline Vledder alle drie op hun eigen manier klasse meiden waar je als boer blij mee mag zijn en er zijn er zijn er in alleleid clubs en stand alone nog veel meer vrouwen die hun mannetje staan.
+10
George
Sieta heeft het al vaak bij het rechte end gehad , maar ze werd uitgejouwd want ze wilden niet graag horen wat ze zei terwijl ze het beste met de boeren voor had!
+8
John Spithoven
Een duidelijke stap van Zuivelnl vandaag. En ondanks dat het er niet op lijkt, is het een stap naar eensgezindheid. Want wat vandaag duidelijk is geworden is dat de gehele sector niet van plan is het probleem voor de overheid op te lossen. En dat na een ministerieel overleg afgelopen donderdag die alles behalve positief was voor de veehouderij. De overheid is zenuwachtig en de economie lijdt enorm onder het stikstof probleem. Er moet geleverd worden door de veehouderij en snel.
Na vandaag is duidelijk dat wij deze door de overheid gecreëerde chaos niet op gaan lossen.
En dat is winst..

Wel heb ik een tip. Om meer openheid te betrachten is het misschien goed dat men vanuit sectorpartijen of Zuivelnl verslag doet na een overleg op het ministerie. Dan is de ruis van de lijn en wordt iedereen meer betrokken.
+4
delavalboer
Sieta is van onschatbare waarde in deze actie, ik vind het wederom een erg lage actie van Lto om het zo op de man te spelen.
|Waar lto komt met speelgoedtrekkertjes komt Sieta met echt zwaarder geschut. Ik denk dat we daar als sector meer aan hebben want met lto heb ik het wel gehad.....
+2
Deutz1455xl
@delavalboer wat een onzin😂
+1
George
Quote Reactie van @delavalboer:
rg lage actie van Lto om het zo op de man te spelen.

Als je de kop van dit bericht leest weet ik alweer genoeg.
+1
Erik!!1979
@George ja echt hè. Wat een niveau 😂😂😂
+3
Realisme
@Erik!!1979 ach we kunnen de LTO bestuurders niks kwalijk nemen. Ook zij zijn gespannen voor wat komen gaat en hebben het natuurlijk ook nog eens extra druk door al het aangevoerde vee😉
Deutz1455xl
@Realisme Heb jij voorkennis dan? Of verwacht jij dat het verstandig is om nu vee aan te kopen? Want dan zullen zij, als zij dat doen, dat vast om dezelfde reden doen als jij aangezien je het hier zelf ook al voorstelt...
+2
Realisme
@Deutz1455xl haha nee voorkennis heb ik gelukkig niet. Meer een knipoog naar het vorige reductietijdperk. Moet trouwens wel zeggen dat ik LTO regionaal goed werk vind verrichten. Alleen landelijk is het dramatisch. Neem nou dit hele verhaal met zuivelnl. Je laat zelf open eindjes aan het verhaal als organisatie terwijl je na het fosfaatdebacle al niet veel vertrouwen geniet. Als je er dan vervolgens middels een, misschien wat extreem, statement op gewezen word. Zou wat zelfreflectie beter op zijn plaats zijn dan meteen weer in de tegenaanval te gaan.
+3
cs-agrar
Neem aan dat @brouwer-de-koning volledig achter zn uitspraak staat en in geval van een gelijk van Sieta zichzelf dan ook als eerste opoffert
+3
cs-agrar
Neem aan dat @brouwer-de-koning volledig achter zn uitspraak staat en in geval van een gelijk van Sieta zichzelf dan ook als eerste opoffert
+7
jg
Kritisch EN constructief, dat is wat DDB met deze actie bewezen heeft .
+2
Jaap40
@jg blij dat deze ddb organisatie bestaat 👍
+2
delavalboer
Wij hebben voor jaren geleden al ons lidmaatschap opgezegd bij lto...en heel lang hebben wij het gevoel gehad dat we er toch alleen voorstaan Je hebt nu eenmaal weinig invloed op een heel aantal zaken..
Maar na een aantal gesprekken met Sieta, heb ik wel heel veel respect voor haar gekregen, en jawel ik ben lid geworden van DDB!!
Door deelname aan de agractie ben ik toch zaken van de andere kant gaan bekijken.
Er zitten bij de verschillende organisaties toch echt wel goede mensen, maar ook wel eens moegestreden doordat ze ook vaak trokken aan het spreekwoordelijke dode paard.
Wij kregen vanaf het begin onvoorwaardelijke steun van ddb pov nmv nvp emk Ze dachten werkelijk in alles mee. Ook als er even iets scheef liep dan gaven ze ons advies, en wij als beginnende enthousiaste mensen dat we zijn sloegen we de plank wel eens mis. Haha Ze Hebben hier vast intern wel lol omgehad, omdat dit voor hen ook herkenbaar was...
Ik heb persoonlijk hier erg veel aan deze mensen gehad, .
In samenwerking met deze partijen hopen we een dijk van een actie neergezet!!
En ook natuurlijk de sponsoren niet te vergeten , voerleveranciers de boeren en vissers die komen en ondersteunen, veeartsen loonwerkers. burgers, slagers, veehandelaren, transportsector enz enz...echt geweldig!!
+8
Deutz1455xl
@delavalboer lto heeft mij ook vaak genoeg advies gegeven. Je kunt ze altijd opbellen en hebben een groep juristen klaar staan als je weer eens Gedoe hebt met plaatselijke regeltjes en beslissingen. Daarnaast hebben de meeste medewerkers gewoon een landbouw achtergrond of wonen zelf op een boerderij dus ze snappen het echt wel... maar als ze niet bereiken wat wij van hen verwachten worden we boos op ze, wat is dat voor onlogische gedachtengang? Steun elkaar nou eens en probeer niet elkaar te overtuigen van welke belangenbehartiger nu de beste is, maar hoe we dit probleem een keer gezamenlijk op gaan lossen
+3
Erik!!1979
@Deutz1455xl ondertussen hebben steeds meer mensen andere ervaring.
+1
Deutz1455xl
@Erik!!1979 komt omdat we elkaar gek maken en een zondebok zoeken. En we zoeken iemand die direct is en zegt waar het op staat en dat doet lto bewust niet. Dat staat ons niet aan en daarom creeren we een afkeer tegen lto
Erik!!1979
@Deutz1455xl heel veel zien dat heel anders
+1
Deutz1455xl
@Erik!!1979 dat kun je blijven zeggen maar hoe zien mensen het dan?
Erik!!1979
@Deutz1455xlkan ik vandaag niet schrijven. Geen tijd om een nieuw account aan te maken. Sorry
+1
Deutz1455xl
@Erik!!1979 wat een onzin zeg... stop eens met altijd een schuldige te willen zoeken.
+4
Erik!!1979
@Deutz1455xl iedere keer als ik mijn mening vertel(Wat er meerdere delen) wordt ik van het prikkebord gegooid. Vrijheid van meningsuiting is hier niet. Als jij co vraagt of ik vandaag mag schrijven wat ik daadwerkelijk vind doe ik dat heel graag voor jou. Geen probleem. Ik wil jou ook wel mijn mening per Whatsapp sturen en zet jij het erop. Maar vandaag gewoon geen zin in om een halfuur te klooien voor een nieuw account.
cowboys
@Deutz1455xl jij wilt toch niet beweren dat er geen schuldigen zijn.
+1
Deutz1455xl
@cowboys de schuldige is de kiezer. Die heeft gekozen voor het parlement en het parlement is degene die oa het advies van remkes hebben verzonnen en een wet zullen ontwikkelen die ons vast zet. En dat is waar we tegen demonstreren, ik krijg het idee dat sommigen vergeten waar we eigenlijk voor gaan demonstreren en aan wie we een boodschap proberen te brengen. De burger en de overheid, niet elkaar en onze belangenbehartigers.
kwarkje
@Deutz1455xl inbreng zuivelnl niet gelezen
Of erger nog
Je snapt die niet
Deutz1455xl
@kwarkje zuivelnl en lto is niet het zelfde he
BoerBart
@Deutz1455xl
A. Technische maatregelen
Reductie via rantsoen; Op korte termijn kan met het sturen op rantsoenniveau op het individuele bedrijf een forse sectorale reductie gerealiseerd worden. Hiermee wordt de problematiek bij de bron aangepakt. Ondanks variatie tussen jaren wordt het potentieel geschat op een reductie van 10 kiloton. Op grond van wetenschappelijk onderzoek en vanuit praktijkbedrijven (Koeien en Kansen en Proeftuinen) is een reductie van 3 á 5 kton aannemelijk, door het sturen op rantsoen in combinatie met afspraken met de mengvoerindustrie en agrarisch adviseurs. Om melkveehouders hierbij te ondersteunen met een intensief kennistraject vraagt de sector een overheidsbijdrage. Voor maximaal effect is het noodzakelijk dat de overheid een systematiek van individuele verantwoording en beloning erkent.

Dat individuele verantwoording en beloning zinnetje betekent. Weer een verplichting erbij want anders krijg je een boete.
Dit wil Zuivelnl ook voor mest verdunnen of een nog betere uitrijtechniek regelen.

Resume: Zuivelnl vraagt om nog meer regels. Dit moet samen met de overheid geborgd worden, wellicht middels een AVV.

P.S.: Ik vind enerzijds Zuivelnl een beetje eng, anderzijds begrijp ik dat een stuurloze sector ook leeuwenvoer is. Lastig dit.
kwarkje
@BoerBart bij frp was er ook een leuke boete
+1
BoerBart
@kwarkje
Toch ben ik er nog niet helemaal uit. Zonder Zuivelnl zijn we stuurloos.
Weerloos?
Zuivelnl is een gezamenlijk iets en dit vind ik toch erg belangrijk.
Het allerbelangrijkste is de kundigheid binnen Zuivelnl, en daar heb ik nog wat twijfel.
Lastig..
kwarkje
@BoerBart beter stuurloos dan op het hakblok
Beetje geluk
Ffff nieuwe wind
Ben je zo weer aan land
+1
Deutz1455xl
@kwarkje als je streeft naar helemaal geen regels kun je beter direct stoppen. Als lto voorstander zou zijn van krimp en het de sector moeilijker zou willen maken zou het niet 15 jaar in de PAS gestopt hebben, als ze wisten dat je daar nu niets meer aan zou hebben...
kwarkje
@Deutz1455xl ze maken wel meer vouten
sorry
Quote Reactie van @Deutz1455xl:
zou het niet 15 jaar in de PAS gestopt hebben

de pas is niet voor de veehouderij in het leven geroepen hoor..... om ruimte te maken voor oa schiphol.....
Deutz1455xl
@sorry dat betekent niet dat lto niet heeft meegewerkt aan de pas en heeft geprobeert het op een zo gunstig mogelijke manier voor boeren te realiseren
sorry
Quote Reactie van @Deutz1455xl:
gunstig mogelijke manier voor boeren te realiseren

oa voor de illegale koeien van de visionair uit wintelre....
+3
achterhoeker2
@Deutz1455xl Het gaat niet om voor of tegen lto.
De lto had moeten pleiten voor een stoppersregeling ipv weer het compromis met luchtwassers en de klw?waarvan je weet dat ze duur, fraudegevoelig en kostprijsverhogend werken voor de blijvers ( lto leden).
+2
kwarkje
@achterhoeker2 ze vragen geld voor zuivelnl
Projectje zus
Projectje zo
+1
Erik!!1979
@BoerBart volgens mij heb je gewoon gelijk. Maar dan moet de zuivel eruit. Met de NZO erin heb je een dictatuur. En de overige 50% melkveehouders moeten ook een stem hebben.
+4
JanCees
@BoerBart stuurloos of per definitie de klippen op worden gestuurd? Dan kies ik voor stuurloos en ga zelf wel roeien
cowboys
@BoerBart zuivel nl is stazi van de roverheid alleen met het verschil dat we ze zelf betalen en dat qlip de rotklusjes voor ze opknapt.
+23
JanCees
@BoerBart stel jij je wel eens de vraag of de landbouw eigenlijk nog wel een taakstelling zou moeten opppakken? Ga eens rekenen aan depositie en emissie dat komt van de week online in een column van mij en wat blijkt landbouw neemt netto meer stikstof op dan dat landbouw aan emissie heeft.
Landbouw ruimt dus al meer stikstof op dan dat ze zelf aan emissie heeft circa 26 miljoen kg met de prijs van de huidge ammoniakrechten heeft dat een waarde van circa 3,26 miljard. En jij geeft dat en nog meer voor niets aan de randstad en vno/ncm die de landbouw dagelijks uitkotsen.
Een weinig zakelijke benadering Bart
jg
@JanCees Daarom wil MOB alleen naar emissie kijken .
BertK
@JanCees allemaal gratis bemesting! Binnenkort rekening van de staat, factuurbedrag afhankelijk van modelberekening stikstof depositie volgens Aerius, is het nog ergens goed voor 😄
+2
BoerBart
@JanCees
Prachtig dat JIJ me de les leest hier. Ik vind je reactie super. Hij toont de broodnodige daadkracht. Tegenover die hypocriete politici zul je ballen van beton moeten hebben.

Het gaat mij overigens niet alleen om de stikstof-impasse. Ik denk dat een GEZONDE samenwerking tussen de belangenbehartigers nodig is. Nu heet dit Zuivelnl. Hierin is RFC een heel grote speler. Gezien de vrijage met o.a Natuurmonumenten, denk ik dat we RFC kritisch moeten 'volgen'.

Stel dat je beweringen over de stikstof depositie/emissie-verhouding kloppen. Evenals je ammoniak-onderzoek jegens de RIVM. Dan zou juist Zuivelnl toch ons machtigste wapen moeten zijn.
Boeren en industrie, sterker kun je niet staan.
+2
cowboys
@BoerBart boeren en de zuivelindustrie hebben totaal andere belangen.
Twentsch Land
Lees je eigen verhaal nog eens.....dan 10 sec wachten en zeg dan het woord onteigenen eens hard op.

@BoerBart
+5
JanCees
@BoerBart das een pracht droom. Als die droom geen bedrog zou zijn dan zouden we nu niet met het bezopen fosfaatrechtenstelsel zijn opgezadeld en dan zouden we het huidige PAS gezeik niet hebben en geen definitie van grondgebondenheid en een KLW waar de sector zich reeds enorm mee in de eigen poten heeft geschoten en waarbij ik je voorspel dat ik nu al drie punten in het oog heb waarbij beide zowel KLW als definitiegrondgebondenheid tot nog veel meer ellende gaat leiden waar net als bij de PAS en het fosfaatrechtenstelsel iedereen achteraf zegt; dat hadden we anders moeten doen. Mijn stelling is dat ZuivelNL zowel qua bemensing , mentaliteit ,cultuur kennis en kunde bestuurlijke en stemrechtelijke verhoudingen en netwerk volstrekt ongeschikt is om als belangenbehartiger voor de gehele melkveehouderijketen op te treden.

Maar goed wie ben ik om daar iets van te kunnen zeggen.
+1
Deutz1455xl
@JanCees ben het wat dat betreft met je eens. ZuivelNL bestaat vooral uit RFC bestuurders die hameren op kringlooplandbouw en openlijk achter het fosfaatreductieplan stonden. Echter erger ik me aan de gedachte dat lto hiermee verwant is, want het aandeel aan zuivelNL van RFC is veel groter dan het aandeel van LTO. Ga er daarom maar vanuit dat LTO zeker niet achter de beslissingen van zuivelNL staat. Waarom zouden ze anders een totaal ander bericht verkondigen op de LTO site? RFC krijgt wat ze wil en schuift de schuld in de schoenen van LTO om er mooi mee weg te komen. Ze plaatsen wel een nietzeggende reclame in de krant dat ze trots zijn op de boeren. Maar hebben we daar wat aan? En brengt dat duidelijkheid over hun standpunt betreft deze stikstof ellende? nee
kwarkje
@Deutz1455xl lekker dom
De schuld in je schoenen laten schuiven
Geloof er niks van
achterhoeker2
@Deutz1455xl De lto had moet zoeken naar gemeenschappelijke belangen vd leden veehouders en de zuivelindustrie.
En dat betekent op de midden lange termijn minder vee ( melk) en wat er overblijft onderbrengen in een nichemarkt met een 40 + melkprijs die er bij hoort.
De klw erdoor drukken om te kunnen groeien is wereldvreemd en onhoudbaar.
BoerBart
@Deutz1455xl
Jc en jij, Deutz, volg ik qua gedachtengang.
Ik ben soms te soft. Ik droom soms hardop.
Kritische mensen, daar zijn er nooit genoeg van.
jan w
@JanCees
Zou je mij uit kunnen leggen waarom de sector zich in zijn of haar eigen poten heeft geschoten met de kringloopwijzer?
Ik zie voor mij zelf de kringloopwijzer als een managment instrument. Alleen die is door RFC verkracht en verworden tot een sjoemelwijzer.
+1
kwarkje
@jan w je geeft zelf het antwoord
JanCees
@jan w Als management instrument ben ik het helemaal met je eens dan is het een goede bruikbare tool maar we weten allemaal dat de KLW een andere functie is aangemeten waardoor er een grote mate van onzuiverheden worden aangewakkerd.
+1
jan w
@JanCees
Ik kon de versie van mijnkringloopwijzer niet naar waarheid invullen en heb de binnendienst van RFC een pdf file gestuurd van de WUR versie die naar mijn mening de waarheid aardig benaderde en RFC verantwoordelijk een aansprakelijk gesteld voor de eventuele gevolgen die het niet goed invullen van mijnkringloopwijzer met zich mee zou brengen. Heb de ledenadviseur op bezoek gehad hierover en dat het niet de goede gang van zaken was en ze konden mijnkringloopwijzer nog wel weer openzetten, zodat ik verbeteringen aan kon brengen ( was inmiddels al augustus. Heb ze schriftelijk nog wel duidelijk gemaakt dat RFC de KLW tot sjoemelwijzer had laten verworden en dat ze veel boerengeld ermee innodig hebbeen verspild en dat ze op deze manier dat kloteding nooit geborgd zouden krijgen.
Maar,ja dan krijg je meteen de stempel dat je niet goed wijs bent.
jpls
@jan w ik kon mijn versie ook niet normaal invullen. ik voer 100% snijmais, maar ik kon hem niet afsluiten of ik moest ook kuilvoer of gras invullen, en dus in overleg met mijn voerleverancier dat ook maar gedaan, en dan word je ook nog gevraagd of ik hem naar waarheid ingevuld een handtekening er onder wil plaatsen.
+1
kwarkje
@jpls ik ook niet naar waarheid ingevuld
Had ik geen zin in
+5
jan w
Wat mij betreft heeft Sieta wel een keer een lintje verdient.
Ze zou het dit keer dan eens niet helemaal bij het rechte eind hebben gehad. Maar de kern was er wel. En het heeft de monden ook wel weer eens losgemaakt, dat ZuivelNL bijna net met ons kan doen wat ze willen. ZuivelNL kost ons een hoop geld en met dat geld kunnen ze ons ook nog eens een keer naaien, zonder dat wij er ook maar iets op in te brengen hebben.
Leo,s vriend
@jan w en dat terwijl de DDB lid wil worden van zuivelnl
cowboys
@Leo,s vriend soms weet je pas wat voor bende het is als het te laat is.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
85
DEELNEMERS
30
WEERGAVES
0