'Korter douchen loont, maar minder vlees eten zet echt zoden aan de dijk'

Werk aan de winkel Staf,
Voor als dat stukje over mais wat besproeit word...
Watergebruik komt voort uit berekening regenwater die valt per ha landbouwgrond. Treurig dat de NOS de water voetafdruk belasting wetenschappers weer een voetstuk geven

Originele beschrijving

We gebruiken gemiddeld 4000 liter water per dag. Het grootste deel daarvan wordt gebruikt voor de productie van ons eten en onze producten. Zo'n drie procent, 120 liter, is drinkwater.

 'Korter douchen loont, maar minder vlees eten zet echt zoden aan de dijk' (nos.nl)

We gebruiken gemiddeld 4000 liter water per dag. Het grootste deel daarvan wordt gebruikt voor de productie van ons eten en onze producten. Zo'n drie procent, 120 liter, is drinkwater.

dijkstra uit w

Laatste  |  

Reacties

hans1980
STAF..........
+16
diezel
Dat zullen we toch allemaal zelf wel uitmaken.... stelletje geflipte pipo's 😡

"je mag niet douchen,je mag niet diesel rijden,je mag geen vlees eten,je mag geen melk drinken,je mag geen witte wijn drinken,je mag geen katoen dragen, je mag niet vliegen, je mag niet te hard rijden, je mag geen forum voor democratie stemmen, je mag geen belasting ontwijken"
+1
matt
@diezel nou zo net een heerlijke lange warme douche genomen,nu twijfel ik
Nog tussen een 3 liter v6 diesel met 2 turbos.
Of toch een lijn 3 liter lijn 6 met 3 turbos,moeilijk hoor 😀)
+1
diezel
Quote Reactie van @matt:
nu twijfel ikNog tussen een 3 liter v6 diesel met 2 turbos.Of toch een lijn 3 liter lijn 6 met 3 turbos,moeilijk hoor )

Als je zo downgrade van een 5.8 V8 zou je eigenlijk een flinke dot milieu-subsidie moeten krijgen. 😄
+1
matt
@diezel nee nee voor erbij 😇
diezel
@matt
Oh, schrok al. 😄
cs-agrar
@matt Challenger hellcat?
matt
@cs-agrar die is er niet in diesel,en zit iets te veel bpm op hier,plus minus
40k.
Ja ja ze schieten je nog net niet dood..
+6
kanniewaarzijn
En weeeeeer die soja die "voor onze dieren wordt verbouwd"!!!

Soja wordt voor mensen verbouwd!! En als het aan de PvdD ligt, wordt er nog veel meer soja verbouwd! Het SCHROOT wordt door onze dieren gegeten.
+4
huub
@kanniewaarzijn Diezelfde schroot wordt anders wel twee tot drie keer de tarweprijs voor betaald. Niet bepaald afval volgens mij. De opbrengst van soyaschroot draagt bij aan de teelt.
kanniewaarzijn
@huub Dat geldt voor suikerbieten ook. Maar het is toch mooi dat onze dieren het afval weten om te zetten in hoogwaardig voedsel? Daar komt nog bij dat dit gegeven de sojamelk voor de consument betaalbaar houdt.
+6
MARTIJN G
Het echte probleem heet overbevolking. Links laat je castreren. Dat is pas echt duurzaam😉
grös
@MARTIJN G
Een gevolg daarvan is woestijnvorming en ontbossing, grasland slaat co2 op en houd vocht vast, maar klare grond (ook zwarte grond tussen palmoliebomen enz.) doet veel water en Co2 verdampen, waterdamp is de echte oorzaak van het de klimaatopwarming.
+1
cs-agrar
Quote Reactie van @MARTIJN G:
Links laat je castreren.

Die rechtse kloot niet?
Groen1
.
Bekkink
Zucht😪
Pluto
Blijkt maar weer dat het plaatsen van een rectificatie niet tot eerherstel leid . Waarom die fase niet overslaan en gelijk een kort geding aanspannen en een schade claimen !!.
grös
En van een brug af springen helpt nóg meer, misschien kunnen die verzinners van al die klimaatonzin alvast het goede voorbeeld geven.
dijkstra uit w
Nu op de NOS. De water leugen volstrekt zich weer, nu niet via de Vitens die de veehouderij de schuld in de schoenen schuift via de watervoetafdruk berekening van vlees. Nee die kijken wel uit na het reprimande van de STAF. Nu veel slimmer via de Twense onderzoeker, uw weet wel, die met z'n waterhoofd beweerde dat het hier zo droog gaat worden als in de Sahara. Minder vlees eten scheelt veel; meer dan korter douchen is de boodschap. En vervolgens maak een andere onderzoeker de paden al warm om met een water taks te komen ten tijden van droogte. Zie hier de water voetafdruk belasting in wording. Publiek eigendom als water wordt geprivatiseerd voor Vitens en Natuurmonumenten . Om hun graaipotten gevuld te houden. Pomperipossa is oan de gong minsken. En de marginale belasting druk maakt uw allen tot staal van de dictatuur der democratie.

« Terug naar discussielijst

Deze site mist jouw kennis en inzicht

Hebben de trefwoorden water , Mais , vlees , belasting , landbouwgrond , eten , werk , drinkwater , weer en NOS geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!