PvdD ziet kansen voor dierenwelzijn met partij van Baudet

melkvee.nl/artikel/…

De Partij voor de Dieren (PvdD) verwacht dat ze kan samenwerken met Forum voor Democratie om betere omstandigheden voor dieren, natuur en milieu te realiseren. Volgens PvdD-leider Marianne Thieme is de FvD een jonge partij met ‘nog niet-uitgekristalliseerde’ opvattingen over een groot aantal onderwerpen, waaronder dierenwelzijn.
„Thierry Baudet is van de grote woorden en de nogal losse omgang met feiten en dat biedt mogelijkheden”, stelde PvdD-leider zondag op een partijcongres. Thieme denkt vooral dat de nummer twee van Forum voor de Eerste Kamer, Paul Cliteur, de sleutel is tot samenwerking tussen beide partijen op het gebied van dierenwelzijn. Cliteur staat bekend als dierenbeschermer en was al een paar maal lijstduwer van de PvdD. „Worden zijn opvattingen die van de FvD?”, vroeg Thieme zich tijdens het congres af.

Deel dit topic

Reacties

Twentsch Land
Tjonge Tjonge .... vast een 2 april grap 😂

Niet te hopen voor de ooooh zo hoop vol groep fvd stemmers.
Wolswinkel
@Twentsch Land ..........
van Ittersum
@Twentsch Land wat ze zegt is dat FvD nog geen fundament heeft dus alle kanten op kan gaan. Stel dat FvD mee gaat regeren en ze moeten toch ergens water bij de wijn doen qua milieu en/of dieren welzijn. Gaan ze dan kiezen voor de kleine groep boerekiezers of voor de grote groep van de grachtengordelkiezers? Antwoord laat zich wel raden als je dagelijks met de laatste groep samenwerkt en/of woont.

Er gaan eerst nog wel wat koppen rollen binnen het FvD, zie je altijd met die snelgroeiende partijen.. Van Klaveren van het PVV bekeerde zich ook naar alles waar het PVV bijna op tegen was, namelijk het Islam, dus alles is mogelijk.
Twentsch Land
@van Ittersum

Correct verhaal, zo is het....denk wel dat fvd betere mensen in de partij heeft zitten dan de pvv. Dat fvd de agrarische sector vrij snel als wisselgeld zal inzetten zal mij niet gaan verbazen. Dat er een partij is die voor de rest een keer in de tweede kamer de polonaise danst tegen de stroom in is op zich wel goed.....de werkende Nederlander heeft de kar te vol met mensen en projecten en als het aan links ligt moet die kar nog volle, dat kan natuurlijk ook niet.
+3
adriaan33
@Twentsch Land Fortuin wilde het poldermodel afserveren. Baudet gaat dat ook proberen. De problemen met belangenbehartiging en ngo's is dat ze financieel geprikkeld worden door de overheid, zie LTO, Antirokersclub etc. De overheid koopt gewoon medewerking en noemt dat democratisch. En gaat ervan uit dat natuurwetten zich daar ook aan aanpassen....
+8
robbies
@Twentsch Land
Quote:
Dat fvd de agrarische sector vrij snel als wisselgeld zal inzetten zal mij niet gaan verbazen

Dat is een aanname. Jouw VVD heeft in ieder geval in Brabant bewezen geen mallemoer om de agrarische sector te geven. Bij FvD is dat nog maar afwachten.
Twentsch Land
@robbies

VVD in Brabant bewezen....vliegveld Eindhoven verhaal waar je onlangs ook mee aankwam ...... ? Waardeer de eerlijkheid van de VVD .... je weet waar je aan toe bent en een goede belangenbehartiger gaat tijdig met de VVD in gesprek dat in de toekomst de VVD op andere fronten ook voor het belang van de agrarische sector opkomt.

Lekker naïef zijn kan ook.....nog even geloven in partijen die nog niet voor hun mening uitkomen ( smiechten ) en/of partijen die voor de bühne nog iets richting agrariërs gaat maar uiteindelijk als het op een ja of nee aankomt toch ook kiezen voor de luchtvaart.
+3
Rdkl
@Twentsch Land naar voren halen van de milieumaatregelen hebben we aan VVD te danken!! In brabant is de VVD 1 van de grootste anti boer partijen
+2
robbies
Quote Reactie van @Twentsch Land:
Waardeer de eerlijkheid van de VVD .... je weet waar je aan toe bent

Dit is dus absoluut niet waar in Brabant en in de landelijke politiek. Het regeerakkoord is al tweemaal opengebroken waar de VVD terug moest komen op haar verkiezingsbelofte. Dividendbelasting werd toch niet afgeschaft en het kinderpardon werd toch doorgevoerd. Of dit ten goede of ten slechte is, laten we maar even in het midden, maar betrouwbaar is het allerminst. In de klimaatdiscussie draaide VVD ook alweer naar links. Eerst geen CO2-heffing, maar als de rekening te hoog uitvalt toch weer wel. Nee, jouw VVD is allerminst betrouwbaar en je weet helemaal niet wat je eraan hebt.

Maar goed; hou vooral een rotsvast vertrouwen in jouw "betrouwbare VVD". Brabant is je voorland waar jouw partij de landbouw inwisselt voor een andere economie. Jij trekt mijn verhaal over Eindhoven Airport in twijfel, dus hierbij de alinea uit het verkiezingsprogramma. Een paar treinsporen extra is volgens VVD al een verduurzaming voor een groeiend vliegveld. Zo rollen de liberalen

Quote:
Vliegen vanaf Eindhoven Airport
De Brabantse VVD koppelt steun voor groei van Eindhoven Airport aan de wens om meer
(intercontinentale) vliegbestemmingen te realiseren die de Brabantse economie verder
kunnen versterken. Het bestemmingenaanbod van Eindhoven Airport moet afgestemd zijn
op de Brabantse economie en mag geen afvoerputje van Schiphol zijn. We pleiten voor meer
aandacht voor leefbaarheidsvraagstukken die spelen bij omwonenden en een ambitieuze
agenda voor verduurzaming van de luchthaven. De VVD is voor uitbreiding van de
spoorverbindingen richting Eindhoven Airport.
grös
Quote Reactie van @van Ittersum:
Van Klaveren van het PVV bekeerde zich ook naar alles waar het PVV bijna op tegen was, namelijk het Islam, dus alles is mogelijk.
Reageer @van Ittersum Twentsch Land 1d geleden --> Rapporteer aan admin Stuur persoonlijk bericht Kopieer link

Ja en nu bekeerd hij zich tot het Jodendom:
joods.nl/2019/04/…
Dus ja bij sommige is alles mogelijk 😂
christo
@grös Hij kan even voor ze allemaal geprobeerd zijn.
grös
@christo
Was trouwens op 1 april, dan is alles mogelijk 😅
Maar Cliteur heeft ook iets met dieren, maar de belangrijkste man, Henk Otten, is een boerenzoon uit Drenthe. Hiddema is ook een boerenzoon uit Friesland met een grote afkeer van autoriteiten en clubjes. Het zijn geen boeren maar ze hebben vast nog wat meegekregen.
christo
@grös Zeker weten.
BoerBart
@grös
Volgens mij is Hiddema een zuid Limburger.
+3
puntertje
€Thierry Baudet is van de grote woorden en de nogal losse omgang met feiten en dat biedt mogelijkheden”, stelde PvdD-leider
Uit de mond van de PvdD kan ik me dat wel voorstellen ja, losse omgang met feiten is het eigen handelskenmerk. Maar met het 'hogere' doel dat ze voor ogen hebben is dat natuurlijk geoorloofd. Alleen voor hen zelf natuurlijk.
+1
Frans1
@puntertje het is idd niet echt een compliment voor Baudet wat ze zegt.
van Ittersum
@Frans1 iemand inschatten of peilen hoe deze is . Zij maakt hem dagelijks mee, de kiezers hier alleen van de oneliners. Je kunt de prikkers die op hem gestemd in iedere geval niet verwijten dat ze nooit iemand blind vertrouwen. De komende maanden zal wel of niet de aap uit de mouw (moeten)komen
+1
Frans1
Quote Reactie van @van Ittersum:
in iedere geval niet verwijten dat ze nooit iemand blind vertrouwen

En degenen die onvoorwaardelijk hun oude vertrouwde partij trouw blijven omdat pa en opa dat ook deden wel?
+1
van Ittersum
@Frans1 je moet sws je eigen mening vormen en daar naar handelen. Feit is wel, ik maak voor mezelf een bedrijfsvisie op hoe ik de komende jaren wil ontwikkelen en sluit daarbij verplichtingen af die zeker 25 jaar duren. Politiek is een constante veranderende factor binnen dit geheel maar moet je de (onbekende)excessen dan ook maar opzoeken? Onbekend is onbemind en kan daarom daarna alleen maar tegenvallen. PVV kwam(snel), zag en dooft langzaam als een nachtkaars, FvD gaat hetzelfde gebeuren, hun ambitie en de verwachtingen zijn te hoog ofschoon ze best goede theoretische standpunten hebben. Ik ben meer van een persoon van veranderen vanuit het bekende omdat de basis blijft staan. FvD heeft geen basis, noch duidelijke roots en of historie.
+2
Frans1
Quote Reactie van @van Ittersum:
excessen

Deze begrijp ik dus niet. De PVV is veel te extreem,Wilders de alleenheerser die alles maar wil kunnen zeggen, Ik schaar Baudet niet in dat kamp. Zijn partijprogramma is nog heel oppervlakkig,dat klopt,en hij komt er ook wel achter dat hij water bij de wijn moet doen als hij wat bereiken wil. Zelfde hebben we bij vorige verkiezingen bij zowel GL en de SP gezien,die willen voor de kiezer ook geen gezichtsverlies lijden,dus komen ze bij het vormen van de coalitie buiten spel te staan.
De kaarten liggen nu anders,de pluchegeile VVD verloochend nu haar kiezers door met GL aan te pappen om concurrent Baudet maar buiten de deur te houden. Ik denk dat de VVD dit behoorlijk verlies in zetels op gaat leveren bij de volgende verkiezingen.
Baudet krijgt van mij het voordeel van de twijfel, hij heeft tenminste de ballen om tegen de hele klimaathysterie in te gaan terwijl de rest als een stel lemmingen achter elkaar aanrent,en daar hou ik wel van.
Voorheen ook eens een strategisch uitstapje VVD gedaan,toen kregen we als dank Dijksma en vervolgens van Dam als stas, dus dat strategisch zegt me ook niet zoveel,stemmen waar je je goed bij voelt en schijt hebben aan wat een ander daar van vindt, en dat is democratie
Twentsch Land
@Frans1

Zijn partij programma is nog heel oppervlakkig ..... precies zo is het, en hij heeft wel hele grote uitspraken gedaan, wil hij meedoen op het speelveld dan zal hij veel water bij de wijn moeten doen.....juist veel stemmen heeft hij gekregen door grote uitspraken......bij veel water bij de wijn zal een grote groep teleurgesteld zijn met een gevolg.
weurding
@Twentsch Land Bij veel water bij de wijn is de kater minder erg 😋
+1
de Haas
@van Ittersum Je kan zeggen wat je wilt, feit blijft dat Geert de enige in Den Haag is die blijft bij zijn standpunt. Bij de landelijke verkiezingen was hij de 2e! In een democratie zou hij dus mee moeten regeren. Ze laten(!) hem uitdoven, dat is wel wat anders.
van Ittersum
@de Haas weet u nog dat Wilders tot de Brexitdebacle altijd luid heeft geroepen over de Nexit.....opvallend stil nu!!! Als we hem toen gevolgd hadden, wat een zooitje hadden we nu. FvD wil ook een Nexit volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/… maar heeft dat inmiddels afgezwakt maar nog niet van de plank gehaald. Wat ik hiermee zeggen wil en waar de kern is, gevestigde partijen kunnen beter situatie inschatten, anticiperen en hebben helicoptervieuw. En vooral agrarisch Nederland heeft daar veel meer baat bij dan kreten en populisme zoals Wilders en Baudet op een nettere en sympthieke manier altijd (achteraf) heeft gedaan.
+1
robbies
Quote Reactie van @van Ittersum:
Als hem gevolgd hadden, wat een zooitje hadden we nu.

Omdat de Brexit chaotisch verloopt, wil dat niet zeggen dat het op termijn slechter is voor Groot-Brittanie. Zonder wrijving geen glans. Daarnaast is de Brexit ook gewoon democratisch tot stand gekomen en wanneer meer dan 50% van de bevolking iets wil, moet je het uitvoeren. Ergens halverwege omdraaien omdat het te lastig wordt, is minachting van de democratie.

Overigens heeft het terugdraaien van de Brexit en een nieuw referendum ook geen meerderheid in het Britse lagerhuis behaald maandag. Dus aan de overkant van het kanaal zijn ze er nog steeds roerend over eens dat een Brexit moet komen. Over de vorm zijn wat meningsverschillen. Ik heb met May te doen. Ze heeft zich voor een hell of a job gezet
van Ittersum
@robbies FvD is ook een voorstander van referenda....Kun je nagaan hoe je een volk ook de Britten ook kunt beïnvloeden door opportunisme, toen voor nu tegen....En dat ( even terugkomend op het begin) heeft PvdD ook door, misleid de massa dan rinkelt je kassa. En daarom ziet PvdD de samenwerking wel zitten met de FvD op dierenwelzijn, FvD kunnen het volk bewerken( zie de uitslagen zonder ooit iets gedaan te hebben) en de PvdD heeft de standpunten en doelen. Wel heel toevallig he, dat die kalversterfte gedoe amper een week later opeens tevoorschijn komt. Toeval bestaat niet dus....
+2
robbies
@van Ittersum ik weet niet wat je stemt, maar aangezien je niet van excessen op de vleugels houdt, kan het niet anders dat jouw partij ook heeft meegewerkt aan een referendum (EU 2006, Oekraïne 2017, sleepnet 2018), vervolgens de uitslag volledig negeert en wegens te lastig het hele instrument maar afschaft. En dan vervolgens een ander betichten van opportunisme, onbetrouwbaar en inhoudsloos. Je moet het maar durven.
+2
van Ittersum
@robbies wat ik stem kun je bijna raden maar ik ben tegen referenda ook informatief. Mijn mening is dat je het vertrouwen moet geven om iets op te kunnen bouwen voor langere termijn en/of emotie door de media alles bepalend is of veelal is bij stemmers die zich niet verdiepen in de materie. Als je dinsdag jl. een referendum had gehouden over de boeren ipv een week eerder je twee verschillende uitslagen had gehad. Die boer is gelijk gebleven maar de mediahype gaf dan de doorslag
robbies
Quote Reactie van @van Ittersum:
wat ik stem kun je bijna raden maar ik ben tegen referenda ook informatief. Mijn mening is dat je het vertrouwen moet geven om iets op te kunnen bouwen voor langere termijn en/of emotie door de media alles bepalend is of veelal is bij stemmers die zich niet verdiepen in de materie. Als je dinsdag jl. een referendum had gehouden over de boeren ipv een week eerder je twee verschillende uitslagen had gehad. Die boer is gelijk gebleven maar de mediahype gaf dan de doorslag

Nu haal je er van alles bij. Je begon met dat de gevestigde orde beter kan inschatten en anticiperen en een helicopterview hebben. prikkebord.nl/topic/177965/…

FvD is een populistische partij met alleen maar oneliners. Ik geef je een paar voorbeelden waar de gevestigde orde precies doet waar jij FvD van beticht. Het referendum is opportunistisch in een wet geduwd en na twee miskleunen weer met het grootste gemak geliquideerd. Dat is niet mijn definitie van anticipatie en het hebben van een helicopterview.

Dat staat los van wat jij van een referendum vindt. Ik begrijp overigens het wantrouwen dat je hebt tegen FvD wel; Baudet moet het allemaal nog laten zien. Maar zo blind vertrouwen op de gevestigde orde is van dezelfde naïviteit als waar jij de FvD-stemmers van beticht.
de Haas
@van Ittersum PVV en FVD stemmers wordt altijd verweten xenofoob te zijn maar jij bent het levende bewijs van het tegenovergestelde 😉.
van Ittersum
@de Haas hahaha, pas ik toch goed bij deze prikbordgroep.

Ik vindt het alleen zorgelijk hoe makkelijk mensen beïnvloedbaar zijn, op zich niets mis mee maar ze mogen ook stemmen over mijn rug heen en dan wordt het een ander verhaal. Mensen blijven kuddedieren
+1
diezel
Quote Reactie van @van Ittersum:
Wel heel toevallig he, dat die kalversterfte gedoe amper een week later opeens tevoorschijn komt. Toeval bestaat niet dus....

Wat leg jij vandaag toch een rare verbanden? 😄
Twentsch Land
@diezel

Een pleister was beter geweest ?😉
van Ittersum
@diezelher mediawereldje zit heel anders in elkaar dan menig één denkt. (Vriend van mij is redacteur bij de LC) Iemand heeft RTL getipt, " lekken"of informeren is altijd doelbewust. "Geheime documenten die in het bezit zijn gevallen van".....geloof je het zelf....

Misleid de massa, dan rinkelt je kassa.
christo
@van Ittersum dierenrecht.nl/

Deze club schijnt het wob verzoek gedaan te hebben.
van Ittersum
@christo stond dat ergens of is dat medegedeeld ?
christo
@van Ittersum Medegedeeld. Bewijs heb ik niet. Weet wel de wob verzoeker altijd bekend is.
diezel
Quote Reactie van @van Ittersum:
Misleid de massa, dan rinkelt je kassa.

Jij wordt toch zeker géén complotdenker? 😄
p.s. toch wel lekker, zo dicht bij het vuur met zo'n LC-redacteur als vriend. Zegt ie dan ook wat ie moet schrijven van de Stichting Doen?
van Ittersum
@diezel de ingezonden artikels of verzoeken tot... heel veel groepen en mensen vinden hier hun ingang. En de gewone burger denkt nog steeds: stond toch in de krant. Wie checkt dan de correctheid of het tegenovergestelde. Deadline is deadline dus geen tijd... blijft een grijs gebied van inschatting van de redactie hoe hier mee om te gaan
christo
@de Haas Er was eens een man met een Spierwit kapsel die nogal wat te mokken had over een aow leeftijd. Tot 1 minuut na de verkiezingen.
+1
Pluto
@puntertje Ze keek in de spiegel toen ze dit voorlas .
diezel
Het interesseert me eigenlijk totaal niet wat PvdD verwacht, zegt of denkt. Het is en blijft de komende 10 jaar gewoon een onbenullig splinterpartijtje.
Tot die tijd is m.i. de huidige coalitie de boeren-vijand en zeker nu ze aanpappen met GL.
Het lijkt wel een afleidingsmanoeuvre. PvdD met FvD dat zou pas erg zijn!!! Gelukkig kunnen "we" gewoon zaken doen met GL. 😞
vedder
PvdD is de enige partij die de doodsbedreigingen aan het adres van Baudet niet hebben veroordeeld.....
Todi
FvD moet gewoon stage lopen tot de volgende verkiezingen en dan wordt het...….
+1
de Haas
@Todi ...gehaktdag

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
45
DEELNEMERS
17
WEERGAVES
0