Sturen op fosfaatruimte met fosfaatplanner van CRV en FrieslandCampina

CRV en FrieslandCampina hebben samen een tool ontwikkeld waarmee veehouders inzichtelijk hebben hoeveel fosfaat zij produceren. Om het gebruik van de Fosfaatplanner te stimuleren, neemt FrieslandCampina voor het eerste jaar de kosten voor haar leden op zich.

Deel dit topic

Reacties

dwers
Ben vorige week op melkweb ook al even aan het rekenen geweest.
Verschillende situaties uit laten rekenen,wel verhelderend maar ik werd er niet vrolijk van 4 koeien minder dan ik gedacht had.
Teunis D
@dwers Dat hoor je meer. De productie is nogal hoger geworden dan in 2015.
dorpsrandhoeve
@Teunis D Ja, dan gaat het inderdaad hard. Ruim je dan weer je minste op stijg je misschien weer, dan kun je er weer meer weg doen.
+2
de jonge
@dwers niet rekenen gewoon vol gas doorbatsen als je bij rfc bent,dat wordt beloond en als je luistert naar hun heb je straks nog 2 koeien over om de kost te verdienen. degenen die nog wat respect hebben voor het beleid van rfc wordt zo stiekem weg de keel steeds wat dichter geknepen
Twentsch Land
@dwers

4 koeien minder dan gedacht ..... door een nu hogere melkproductie of ?
dwers
Quote Reactie van @Twentsch Land:
4 koeien minder dan gedacht ..... door een nu hogere melkproductie of ?

Een beetje meer de te verwachten productie stijging, de 2 jaar geleden aangekochte Duitse koeien worden nu stukje bij beetje weer vervangen door eigen aanfok.
Maar ja wat is wijsheid, een iets lagere productie per koe met dikke melk is misschien nog wel beter, maar dat vraagt weer een andere berekening.
Twentsch Land
@dwers

Dikkere melk wordt dacht ik niet meegenomen bij indeling fosfaat excretie maar bij veel weidegang ( en dat doe ik ook ) laat gehaltes zich nog niet zo heel gemakkelijk sturen.....zelf voerde ik ook altijd wat pulpbrok naast de gewone brok bij bij dag en nacht weiden....dit jaar de pulp vervangen door geplette gerst....is me goed bevallen....gehaltes iets beter en ook mooie in verhouding en het vee was iets vaste op de mest vergeleken bij pulp....
dwers
Quote Reactie van @Twentsch Land:
bij veel weidegang ( en dat doe ik ook ) laat gehaltes zich nog niet zo heel gemakkelijk sturen.....

Ja daar heb je gelijk in, met name het vet.
pietjepuk
@dwers kan er niet in heb geen inlog code van crv. ach pakken we gewoon de tabel van rvo.
paul1
@dwers ben je grondgebonden
dwers
Quote Reactie van @paul1:
ben je grondgebonden

Ja sinds 3 maanden ben ik grondgebonden, ik was het al wel maar door bedrijfsovername in 2015, en daardoor een ander bedrijfsnummer hadden ze mij op 0 HA gezet.
Anders had ik nog eens 4 koeien moeten inleveren.
de hoef
@dwers dan ben je dus niet grondgebonden 2015 telt
dwers
Quote Reactie van @de hoef:
dan ben je dus niet grondgebonden 2015 telt

Jazeker wel is allemaal weer recht gedraaid, net als die aangekochte koeien uit duitsland die als pink stonden geregistreerd.
Mijn boekwerk van 30 pagina's met bewijs dat ik naar RVO gestuurd heb heeft wel geholpen.
+3
de hoef
@dwers 30 paginas
daarom zijn wij nog steeds niet aan de beurt
+2
cjw73
@de hoef dan ist niet te hopen dat jij ook 30 pagina's ingestuurd hebt want dan wordt het wel 2020 voor ze aan de w van witteveen toe zijn.😭😭😭😭
noordhollander
Schattig nieuwe huwelijkspartners
DeBoerin
Programma is volgens mij nog niet perfect: van aantal jongvee wat nu onder 1 jaar is, is in december 2018 nog minder dan de helft boven het jaar over en heb geen afvoer ingevoerd van deze groep. Benieuwd waar ze dan gebleven zijn

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's sturen , frieslandcampina , fosfaat , crv , veehouders en fosfaatruimte geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
17
DEELNEMERS
11
WEERGAVES
0