FrieslandCampina gaat melkweigering evalueren

Zuivelcoöperatie FrieslandCampina herziet haar maatregel om melk te weigeren van boeren die niet bereid zijn de kringloopwijzer in te vullen.

Deel dit topic

Reacties

huub
Poot stijf houden RFC, anders zitten we volgend jaar met honderden weigeraars.
+3
Jan S
😀
+7
weideboer
@huub heb aan de bar gehoord dat ze alle melk gaan weigeren die de naam Huub dragen.....poot stijf houden FC, anders gaan er straks meer boeren zichzelf Huub noemen, en dat kunnen we niet hebben............🤔🤔🤔🤔🤔🤔 jammer dat het materialisme (het geld dus) bij u heeft overwonnen . Deze boer hoe apart ook staat voor zijn principes en is beter bezig voor het milieu dan menig boer die zich verschuilt achter getallen
George
Quote Reactie van @huub:
Poot stijf houden RFC, anders zitten we volgend jaar met honderden weigeraars.

Ja en? Vergaat de wereld dan? Is de melk dan onverkoopbaar? Nieuw voedselschandaal omdat er melk is geproduceerd zonder KLW? Man , man , man daar wordt Robke niet blij van.
+1
oldhuus
@George
KLW logo op de verpakking +0,5 cent.
+3
kanniewaarzijn
"....om de consument te laten zien...." De consument wordt dus al net zo hard belazerd als de boeren!
+1
weideboer
Typisch een gevalletje.....dat hadden we achteraf anders moeten doen. Zal wel op uitdraaien dat KLW vrijwillig wordt maar je 5 of 10 cent minder krijgt en die melk apart verwerkt en opgehaald gaat worden . Onder die mom kun je ook iemand de nek legaal omdraaien
de hoef
Niet vrijblijvend
Bij de zuivelcoöperatie zijn ongeveer 13300 melkveebedrijven aangesloten. 'Niemand is verplicht om lid te zijn', zegt Keurentjes. 'Je bent vrijwillig lid, maar lid zijn is niet vrijblijvend.'

er komen er zo vanzelf minder [zijn zeker vergeten dat ze tien jaar geleden nogal wat leden verlies hadden
puntertje
@de hoef Dan ben ik voor verplichte grondgebondenheid en weidegang. Wordt maar lid af als het je niet bevalt. Kom op zeg.
de hoef
Quote Reactie van @puntertje:
Dan ben ik voor verplichte grondgebondenheid en weidegang

ik ook ,maar dan wel in de vorm dat er zoveel mogelijk aan mee gedaan kan worden ,
+2
huub
Quote Reactie van @de hoef:
zijn zeker vergeten dat ze tien jaar geleden nogal wat leden verlies hadden

En hoeveel van die ex-leden heeft daar achteraf spijt van? de meesten daarvan zijn heel wat melkgeld mis gelopen.
de hoef
@huub da klopt ook ja
+2
dwers
We worden aan alle kanten uitgemolken, ze laten je net niet verzuipen tussen de GOLF aan regels mag je nog net even lucht happen.
weideboer
@dwers diegenen die het kunnen veranderen, veranderen het niet. De ledenraad!!! En dat kan zijn om twee redenen.

- ledenraad heeft nog een status van: kijk mij eens, waar ik in zit
- ledenraad is niet bij machte in kennis en bevoegdheid om hier een draai aan te geven
+2
cjw73
@weideboer denk eerder dat de invloed van de ledenraad ook nog maar nihil is.
George
@cjw73
Dat denk ik ook , die zitten er voor het oog van het kerkvolk
+1
mlkvhoudr
@George Dat is toch ook logisch als je met zo velen bent, dan heb je per persoon weinig invloed.

Maar gelukkig heb ik maar een huwelijk met 1 vrouw zo heb ik in ieder geval theoretisch nog voor 50 % wat te vertellen 😆
George
Quote Reactie van @mlkvhoudr:
Dat is toch ook logisch als je met zo velen bent, dan heb je per persoon weinig invloed

Dan kun je er beter niet gaan zitten. Als het van hoger op wordt besloten en daar alleen als ja knikker mag fungeren.
mlkvhoudr
@George

Dat is wat anders als wat ik bedoel maar als eenling met topidee moet je eerst je mede regioleden overtuigen. Dan nog het hoofdbestuur als ik t goed heb. Dus knappe keerl-dame als je dan je eigen idee er door weet te krijgen.
+2
George
@mlkvhoudr
Het is andersom , de top komt met ideeën of waanideeën en de ledenraad zit ja te knikken.
+1
mlkvhoudr
@George
Laat ik t maar van je aannemen dan 😀
+3
T jonge jonge wat gaat RFC en in het kielzog LTO /RABO op de bek, hun bolwerk is aan het wankelen, de geest is uit de fles, het word tijd om een flink aantal vergaderinge te verstoren/onmogelijk te maken, en de bestuurders de zaal uit te werken. k Vind dat er veel methaan in de lucht zit vandaag, gisteren veel amoniak eergisteren veel lachgas, wat vinden jullie ROBIJN EN KEURENTJES , dezelfde ervaring ??? kom der eens in !!!
weideboer
@Detukkeroettwente nog niet persoonlijk gehoord. De teksten die ik lees heeft geen waarde voor mij om te oordelen, die zijn afgemeten en gewogen. Ik zal mijn nette pak weer eens uit de mottenballen halen om maar eens een vergadering te bezoeken om deze beste heren voor observatie te peilen wie ze nu echt zijn.
+1
George
Kringloopwijzer een 'essentieel onderdeel van het kwaliteitssysteem' is. 'Niet iedereen staat erbij te juichen, maar het is beldoeld om de consument te laten zien dat de melk op een fatsoenlijke manier is geproduceerd.' Volgens hem zijn het afspraken die binnen de 'grote familie' van FrieslandCampina zijn gemaakt.

Hoeveel kolder kun je bedenken...... Geen enkele burger of consument weet wat het voor zever is.
En de grote familie zijn de meelopers uit de ledenraad. Wat een schaamteloze vertoning.
pietjepuk
@George En dan melk die niet aan dit essentieel inderdeel van het kwaliteitssysteem voldoet gewoon verwerken. Hoe zit het met de kwaliteitsborging RFC?
George
Quote Reactie van @pietjepuk:
essentieel inderdeel

De zon schijnt niet eens en toch een zonnesteek , hoe is het mogelijk.
Ohzo
@pietjepuk en hoe zat het dan voor die tijd vsn KLW met de kwaliteitsborging? Of was de melk toen bagger?? Hoeveel onzinnige borgingen moeten er komen? Wat borgt dan straks de Klw?
+1
cornelissen
Quote Reactie van @George:
Geen enkele burger of consument weet wat het voor zever is.

@ pieta kan het heel vlot aan de consument uitleggen en dan snappen ze het ook. Zie wel toekomst voor @pieta als markerteer. Alleen ik snap het allemaal nog niet echt, maar zal wel aan mijn niveau liggen
+4
diezel
Quote Reactie van @George:
Hoeveel kolder kun je bedenken......

Laat me het eens proberen:
Als coöperatieve melkfabriek een plantaardige koffie-"melk" in de markt zetten. 😄

(klik om te vergroten)

+1
Huppel
@diezel gelukkig zit er nog genoeg zuivel in. 😄

wakkerdier.nl/persberichten/…
arie.j
Quote Reactie van @Huppel:
@diezel gelukkig zit er nog genoeg zuivel in.

Zo is dat,
Heb meer vertrouwen in de marketing van RFC dan in een beetje goedkoop schoppen
Het zal best zijn reden hebben.
Al vele jaren is er bv. van Campina of Friese Vlag ook koffie creamer of een geheel of gedeeltelijke imitatie voor slagroom enz.
En al vele jaren trouwens ook volop andere dranken in de productie en verkoop dan alleen zuivel.
+1
diezel
Quote Reactie van @arie.j:
Zo is dat,Heb meer vertrouwen in de marketing van RFC dan in een beetje goedkoop schoppen

Verwacht toch dat zo'n marketing-manager-manager wel een schopje of een duwtje gehad heeft....
Je doet net of ik ze nomineer voor "liegebeest-verkiezing 2017". 😞
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @diezel:
Je doet net of ik ze nomineer voor "liegebeest-verkiezing 2017".
Is anders wel een topidee!
+2
weideboer
Heb het duizend keer gezegd, kern van RFC probleem is de afzet, die slinkt en slinkt al zullen ze dat nooit toegeven. De concurrent voornamelijk AWare heeft die markt nu, die hebben nu de topmannen, de markt en de lijntjes er naar toe. KLW is maar een instrument voor RFC om hun producten wat makkelijker weg te zetten en de groei te beperken. althans dat hopen ze. Dat hele vermeende fabrieksquota wat in de pers is gekomen is geen luchtfietserij maar wordt nu al voorzichtig via de pers gebracht, een bekende politieke handelswijze(ook wel lekken genoemd) . Ze sturen nu ook enquêtes rond over de verwachtte melkgift voor het komende jaar. Denk na, dat doe je met een bedoeling, nu al ingrijpen of later, via de melkhoeveelheid of de mineralenstroom . Anders maak je van het invullen van de klw zonder dat ze er iets meegedaan wordt niet zon heet hangijzer van het niet meer willen ophalen van de melk. De RFC gaat een zware tijd tegemoet. Mijn bron: management mensen van de concurrent!!
+2
de hoef
Quote Reactie van @weideboer:
e sturen nu ook enquêtes rond over de verwachtte melkgift voor het komende jaar. Denk na, dat doe je met een bedoeling, nu al ingrijpen of later, via de melkhoeveelheid of de mineralenstroom . Anders maak je van het invullen van de klw zonder dat ze er iets meegedaan wordt niet zon heet hangijzer van het niet meer willen ophalen

da dacht ik ook al ,verwerking is nog niet alles ,en dumpen tegen lage prijs is ook niks ,zou dit wel kunnen waarderen [beur liever 5 cent meer dan paar ton melk extra
achterhoeker2
@weideboer die laatste 2 zinnen betekent dat je er niet teveel van moet geloven
Het fosfaatreductie plan KOMT rfc Heel goed uit, tis een heel vies zaakie, en hoever zijn we met de genocide , we hebben het toch GEWELDIG gedaan volgen keesie, en keurentjes, maar wat is de stand van zaken op dit moment ??? En de te verwachtten productie weten ze allang bij RFC, 1 druk op de knop bij I en R en je weet het, of word er nu op ingezet dat de derogatie niet doorgaat , tzou zomaar kunnen , scheelt weer een heleboel melk , Laat de rechter hier ff naar kijken.bij de komende rechtzaken.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's melk , frieslandcampina en kringloopwijzer geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
37
DEELNEMERS
19
WEERGAVES
0