Lauwe reacties op fosfaatrechtenkorting

De kikkers zijn al voorgekookt:

De eerste reacties op het afromingspercentage van 8,3 procent voor fosfaatrechten die staatssecretaris Martijn van Dam gisteren aankondigde, variëren van begripvol tot teleurstellend.

Zo stelt LTO-vakgroepvoorzitter Melkveehouderij Kees Romijn dat de korting veel bedrijven zal raken en pijn doet, maar dat om derogatie te behouden de fosfaatproductie nu eenmaal binnen het sectorplafond moet blijven. Net als Kees Romijn hoopte NMV-voorzitter Harm Wiegersma dat de korting lager uit zou vallen. Hij verwacht dat het percentage voor veel veehouders een hard gelag zal zijn. ‘Wij zijn altijd tegen fosfaatrechten geweest en blijven er voor strijden dat dit slechts een tijdelijk instrument wordt. In de toekomst willen we fosfaatrechten graag vervangen door een degelijk integraal beleid.’

Deel dit topic

Reacties

+6
Groen1
"Langzaam Ten Onder, pinokkio konijn en de vogel van EZ zijn straks gevlogen".

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's melkveehouderij , derogatie , veehouders , toekomst , fosfaatproductie , fosfaatrechten , vervangen en dam geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
1
DEELNEMERS
1
WEERGAVES
0