'GMO-vrije melk gaat groter worden dan weidemelk'

Genetisch gemodificeerd (GMO) vrije melk gaat groter worden dan weidemelk. Er wordt met GMO-vrije melk gehoor gegeven aan de vraag vanuit consumenten om meer lokale producten, waaronder melk van koeien gevoerd met lokale veevoergrondstoffen, aan te bieden. Bovendien is de vraag naar GMO-vrij al behoorlijk groot in Duitsland, de belangrijkste afnemer van Nederlandse kaas. Veel voerproducenten bieden GMO-vrij voer aan, waardoor de drempel voor een melkveehouder om GMO-vrij te worden veel lager is dan voor degenen die een overstap maken naar biologisch of kiezen voor weidegang.

Deel dit topic

Reacties

bio boer
Wij voeren bij de kippen al jaren gmo vrij Duitsland wil gmo vrije eieren
Jaap40
Weidemelk is puur emotie. Een koe heeft het onder dak met goed voer veelal beter. Maar ja die actie groepen hè....
+4
dwers
Quote Reactie van @Jaap40:
Een koe heeft het onder dak met goed voer veelal beter

OK hooguit 10 van de 180 Dagen.
achterhoeker2
Dit past in de trend ; actiegroepen komen met fakenieuws en een eigen agenda.
Of het klopt doet er niet meer toe, en regelgeving wordt gemaakt.
jan is hobbyboer
Weidegang en GMO-vrij gaat toch prima samen, zover ik weet is dat gras van mij ook GMO-vrij en daar vreten ze toch vrij veel van.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's duitsland , koeien , melk , kaas , voer , gmo , biologisch , weidegang , melkveehouder en weidemelk geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
5
DEELNEMERS
5
WEERGAVES
0