Illustratie van: JohnDeerenr1

Interview met Van Dam in AD valt verkeerd

Een interview met staatssecretaris Van Dam in het Algemeen Dagblad van vandaag valt bij veel mensen in de agrarische sector verkeerd. Van Dam zegt daarin onder meer: "40 procent van de volledige EU-begroting gaat nu als directe inkomenssteun naar boeren. De gemiddelde Nederlandse boer krijgt per maand meer geld dan een AOW'er aan uitkering, zonder dat hij daar iets voor terug hoeft te doen."

Deel dit topic

Reacties

+5
familie pelle
Pfff. We krijgen de laatste tijd wel erg veel stront over ons heen. Ik wil best met mijn bedrijf een nog meer "maatschappelijk gewenste" richting geven. Maar wel op basis van feiten en praktische , financiële houdbaarheid. de agribussines en de landbouworganisaties moeten zo snel als mogelijk met elkaar om tafel om een organisatie op te richten die de landbouw als geheel beter uitlegt aan de maatschappij.
delavalboer
@familie pelle Helemaal mee eens. Er zijn al heel wat geluiden en kleine iniatieven om dit op te pakken. We zitten hiermee in een begin stadium. Hopelijk kunnen we dit dit jaar nog realiseren!
Ik zei ook wij hebben geen stem in Nederland. We zijn natuurlijk met andere zaken bezig dan pr en marketing. Maar daar kunnen we dan weer andere mensen voor benaderen, die dan daar wel verstand van hebben.
Coen
@familie pelle , wat een minachting en onkunde bij onze stas, hij wil zich niet eens verdiepen in de achtergronden van onze betaalrechten.

hij gaat vandaag naar een bijeenkomst van Brabantse Milieufederatie in Deurne, zal mij benieuwen wat voor onzin hij daar over onze sector nog uitkraamt.
welke zuidelijke prikker gaat daarheen ?
Farmer_
Ze willen toch een goedkoop voedselpakket.
Groen1
Interview AD met Martijn van Dam,

'Eetpatroon verandert niet door iets duurder vlees'

Het volgende kabinet moet een minister van Voedsel krijgen, vindt staatssecretaris Martijn van Dam. Die staat onder meer voor de taak om de Nederlandse veestapel fors te laten krimpen.

ad.nl/economie/…
+4
Cornelis
@Groen1 Kijk daar komt toch de lang verwachte aap uit de mouw. Afgelopen zomer lekker drie maanden zijn mond houden over het Brussels nee, ja het is nu duidelijk. Zijn agenda was en is dubbel. En de VVD zit erbij en kijkt ernaar.
Bioepz
@Cornelis Hij zat in een coalitie. Dit is verkiezings praat van zijn partij. Logisch lijkt mij.
+2
cornelissen
Was dat de inzet van de nederlandse regering ook niet afbouwen van het betaalrechtensysteem,
maar vooral Frankrijk en de oosteuropese landen waren tegen. Zeg dat dan.
Wat betreft de varkensstapel: De kleine varkenshouder kan het niet volhouden hier in de buurt en heeft maar een koper, een grote jongen op het gebied van varkens. Deze zie ik hier in de buurt dan ook
een grote nieuwe varkensstal bouwen. Ik persoonlijk heb nog wat onverhuurde varkensrechten op de plank liggen,kost allemaal t.o.v. het "zalige" fosfaatreductieplan niets eens zoveel geld.
Was het niet wenselijker om enig varkensfosfaat over te hevelen naar melkveefosfaat nu de melkveestapel door geen beleid te hard gegroeid is en dan tevens echt grondgebonden te maken voor de toekomst?? Het zou allemaal een stuk minder geld hebben gekost . Maar ja, het zal wel te simpel zijn.
+15
janv
Er heeft nooit 1 boer in heel nl gevraagd om toeslag rechten of melkpremies,het is altijd een politiek europese maatregel geweest om de boeren tijdelijk te steunen(mac Sharry) omdat de melkprijzen steeds meer naar beneden gingen richting de wereldmarkt prijs.
Later kwam er de vergroenings premie bij(bij de ha toeslag),daar moest een boer wat voor doen,bv grasland in tact houden of meerdere teelten toepassen.(dus voor wat hoort wat principe)

Het is van het aller laagste nivo dat van Dam dit de boeren inwrijft.
+3
delavalboer
Het is allemaal vriendjes politiek in den Haag. De man van marianne thieme kreeg ook 35 .000 euro aan landbouwsubsidie...Terwijl ze tegen subsidies is als deze aan agrariers word verstrekt. Dan hadden ze zelf ook moeten bedanken.
En dan die 1.8 miljoen die van Dam weggaf aan de veganistische industrie.... heel vreemd..
Groen1
Van Dam zegt dat er zeker niet genoeg ruimte is in Nederland voor de 12 miljoen varkens die er nu zijn. “De PvdA wil het totaal aantal dieren met 20% verminderen. We moeten kiezen voor kwaliteit en dierenwelzijn”, aldus Van Dam. Hij zegt ook dat de PvdA dierrechten uit de markt wil nemen, om de veestapel te kunnen krimpen. “Ik heb een nieuwe wet klaarliggen, die provincies de bevoegdheid geeft om grenzen te stellen aan veehouderijen. Brabant kan daarmee het platteland weer leefbaar maken”, zegt Van Dam. Deze nieuwe versie van de Wet Dieraantallen, die de omvang van de veehouderij regionaal moet kunnen begrenzen in het kader van het effect voor de volksgezondheid, is door invloed van de VVD nu nog niet naar de Kamer gestuurd. De wet zal dit voorjaar ter consultatie worden voorgelegd.
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @Groen1:
dierenwelzijn
Ik kan dat woord uit de bakkes van Van Dam niet meer horen! Wat een hypocrisie.
vedder
Geduld mensen, 8 dagen nog
+1
George
Hij kraamt me wel een partij onzin uit.
christo
Arrogantie ten top. Tijd voor actie.
+5
Wilbert
Voor dat geld moeten we een administratie bij houden waar een gemiddelde nederlander een burn out van zou krijgen...
groeier
@Wilbert
Die gaan 2 keer per week een dagje weg en maken al hun centen op.
arjankok
De gemiddelde staatsecretaris van het type van Dam hoeft ook nix voor zijn centen te doen als alleen wat leugens verkondigen die zijn geloofsgenoten slikken als zoete koek
groeier
@arjankok
Veel burgers maken hun geld voor de 65 al een heel eind op aan vakantie's enz.., en vanaf dat moment maar klagen, ouderen hebben het zo slecht. Van Dam zal daarin tegen nog wel een leuk pensioen overhouden voor na zijn 65ste.
+1
George
Quote Reactie van @groeier:
Veel burgers maken hun geld voor de 65 al een heel eind op aan vakantie's enz.., en vanaf dat moment maar klagen, ouderen hebben het zo slecht. Van Dam zal daarin tegen nog wel een leuk pensioen overhouden voor na zijn 65ste.

Wat kun jij toch zeveren , ongelooflijk
groeier
@George
Stem jij dan op 50 plus 😄 😄

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's melkvee , boer en dam geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
21
DEELNEMERS
16
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN