arjankok


Foto's
0
Video's
0
Topics
0
Reacties
0
Stemmen
1.227
Volgers
0

Over mij

Leeftijd: onbekend
Laatst online: 7u geleden

Bedrijven

Ervaring

Ik heb ervaring met de volgende machines:

Merk / type Waardering

Advertentie


20 Nov 2017

boete voor rmo chaufeur

Treinongeluk
Algemeen
20 nov 2017 om 12:00uurTegen de Drentse melkwagenchauffeur, die vorig jaar betrokken raakte bij een treinongeval bij Winsum, is 250 euro geƫist. Dat meldt RTV Noord.
Volgens het Openbaar Ministerie heeft de chauffeur van de tankwagen geen voorrang gegeven aan de trein. De chauffeur en zijn werkgever hadden de fout al erkend: de 30-jarige man heeft de trein over het hoofd gezien.
Het niet verlenen van voorrang is een overtreding, geen misdrijf. Daarom verscheen de man voor de kantonrechter. 'Hij heeft de trein niet laten voorgaan, waardoor gevaar is ontstaan. Het is een strafbaar feit', vindt de officier van justitie. 'Ondanks dat er goed is gekeken en er snelheid is geminderd, heeft er toch een aanrijding plaats gevonden.'
Zon
De chauffeur is verblind door de zon, gaf hij tegenover de rechter aan. Dat stelde melkveehouder Leon Jeuken uit Winsum vorig jaar ook. 'De chauffeur heeft daardoor de trein niet zien aankomen.' Op een paar schaafwonden na had de melkwagenchauffeur niets.

Bij het ongeluk vielen achttien gewonden. Het was het derde ongeval met een trein in een paar jaar tijd op dezelfde overgang. In 2014 vonden er twee ongelukken met dodelijk afloop plaats; zo kwamen een krantenbezorger en een veehouder uit omliggende plaatsen om het leven.
Noodweg
De omliggende boeren pleitten al decennia lang voor een beveiligde overweg. Na een gesprek met ProRail kwam er overeenstemming met de naburige melkveehouder voor een noodweg. De spoorwegovergang is nu niet meer in gebruik

1 reactie