Rabobank: twee jaar interen voorwaarde voor bijfinanciering

Boeren moeten twee slechte jaren kunnen overleven voor ze bij de bank mogen aankloppen voor extra financiering. Dat in de melkveehouderij recent na één slecht jaar is bijgefinancierd, is begrijpelijk, maar zou eigenlijk niet nodig moeten zijn. Dat zei Ruud Huirne, directeur Food & Agri van de Rabobank gisteravond tijdens een door de bank georganiseerd akkerbouwseminar in Groningen. ‘Daar hebben we van geleerd.’

Deel dit topic

Reacties

+1
producent
rabobank.nl/bedrijven/zakelijk-financieren/…

Als ondernemer heeft u soms te maken met tegenslag. Daardoor kan uw onderneming in zwaar weer komen. Wij kunnen er dan voor kiezen u te laten begeleiden door onze afdeling Bijzonder Beheer. In veel gevallen is een bedrijf er dan binnen een paar jaar weer volledig bovenop.
+2
storm
@producent Rabobank zit zelf onder Bijzonder Beheer met alle schandalen die de snelle jongens veroorzaakt hebben! Daar kan een Solvabele sector met veel dood vermogen nu voor boeten.
Huirne is een praatjesverkoper als je tenminste z'n uitspraken eens achter elkaar zet van de tijd dat ie voor Rabo werkt.
Zo'n kerel komt niet verder als zelf een huis kopen maar ondernemen? Laat me nie lachen😀
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @storm:
Huirne is een praatjesverkoper
Komt van Wageningen, kun je niet veel meer van verwachten.
weurding
Quote Reactie van @producent:
In veel gevallen is een bedrijf er dan binnen een paar jaar weer volledig bovenop.

volgens insider betaald ie in bb bijna 2 % meer rente en is van enige hulp geen sprake 😞
cjw73
@weurding dat hoor ik vaker. Ik kon er het net voorkomen.
christo
@weurding DAt is de manier van helpen. Rente omhoog, dan leer je scherp boeren.
weideboer
Recent gehoord van mijn bankadviseur, na alle aankondigen voor een financieel strengere beleid hebben we alleen nog de doordachte en serieuze klanten nog aan de lijn. Al die hoogvliegers met luchtkastelen zijn al aardig uitgedund. Zal nu ook wel een keer , de wal keert toch een (keer) het schip
frank-luyben
Wat een ongenuanceerde uitspraak van die Ruud Huirne..........
verwijderd
+1
Grensboertje
@Rondhus Hier een 'risico opslag' van 3.25% in BB. Het zijn gewoon de grootste oplichters. BB is geen begeleiding, maar een kruisje op het rapport met als bedoeling langzaam dood laten bloeden.
storm
@Grensboertje als je resultaten goed zijn(technisch) zou ik het eens bij andere bank proberen! Bedrijven met goede solvabiliteit daar doen ze niet moeilijk over! Je zou het ook eens bij een Duitse bank proberen!!
+2
Farmer_
Quote Reactie van @storm:
Je zou het ook eens bij een Duitse bank proberen!!

😂 😂 Keep on dreaming, van de regen in de drup.
arie.j
Quote Reactie van @Grensboertje:
Hier een 'risico opslag' van 3.25% in BB. Het zijn gewoon de grootste oplichters. BB is geen begeleiding, maar een kruisje op het rapport met als bedoeling langzaam dood laten bloeden

Dan zul je ook wel een risico zijn neem ik aan.
Wanneer andere banken het beter doen kan ik met je meekomen, anders zie ik je reactie niet anders dan frustratie over de slechte gang van zaken binnen je bedrijf.
+1
Ohzo
Ja, is altijd lachen met dat volk. In bb moet je eerst nog een paar rapporten laten maken, kosten 20.000 €. Om vervolgens tot de conclusie te komen dat je 30.000 verlies draait.
+2
MTSTAMMINGA
Quote Reactie van @Ohzo:
kosten 20.000 €.

Hoeveel bladzijden is zo''n rapport dan ?
pieta
@MTSTAMMINGA Als je zo'n rapporten nodig gaat hebben voor de bedrijfsvoering die je al hebt dan zit je dik in de shit.
+1
pieta
@MTSTAMMINGA Ik schat een half regenwoud.
+3
MTSTAMMINGA
@pieta
Nou voor een nul minder probeer ik het 😀 om iets zeer omslagtig iets simpels op papier te prusten
+6
George
Quote Reactie van @MTSTAMMINGA:
Nou voor een nul minder probeer ik het om iets zeer omslagtig iets simpels op papier te prusten

Laat je dan wel iemand anders typen Karst? 😁
+2
pieta
@George Een neefje. 😁 Of een loonslaaf.
+2
Melkmeisje
@MTSTAMMINGA als ik de helft van je mee krijg wil ik wel voor je typen 😀
George
Allemaal hetzelfde die wijven Karst , ze zijn gewoon op je geld uit. 😄
+2
Melkmeisje
@George niet zo jaloers doen, jij hebt toch alles al?
+1
weurding
@George vertel je ervaringen..... 😅
Melkmeisje
@weurding dat durft hij niet, het is te stil aan de overkant
Geitenboer
@George ze willen er in ieder geval nog iets voor doen!
storm
@Ohzo je moet je ook niet laten piepelen door dat volk. Anders vraag je och om een andere medewerker, zo'n vent of vrouw moet ook vechten voor z'n baantje want het is werk wat een ander niet doen wil.
+2
robbies
@Ohzo Dat soort zaken -vaak liquiditeitsbegrotingen- moet je zelf willen doen. Zodra die mapmannen een rekenmachine erbij moeten pakken schiet het uurtarief omhoog naar 100+ euro/uur. laat de loonwerker een middagje mest rijden ipv zelf op de trekker te zitten en begin in excel wat te pielen. Levert je aan het einde van de rit meer op dan die 100m3 mest die je uit hebt gereden
cjw73
@robbies die mapmannen kunnen de liquiditeitsbegroting zo uitdraaien hoor. Das weinig werk, krijg er elke 3 maanden na de btw aangifte 1 toegestuurd. Geen officieel rapport maar gewoon een paar a4tjes.
pieta
@cjw73 Uitdraaien is het werk niet. Een kloppende maken voor het komende jaar bijv is wat meer werk.
+1
storm
@pieta laat drie of vier personen een liquiditeit begroting maken van een bedrijf en ze komen allemaal verschillend uit!! Februari vorig jaar eentje gemaakt maar wie had die vier maanden een kwartje/kg zien aankomen?
Maar goed die laatste maand bij RFC had ook niemand gedacht en een zeer voorspoedige melkproductie in de winter was ook een meevaller voor ons!
Kortom een buffer is idd beter maar die was na 2 jaar een kutmelkprijs echt wel op!

Binnenkort beginnen we weer met het opbouwen van een buffer als Joosten tenminste een goede voorspelling heeft gedaan!
Iedereen veel succes en 😄
+5
pieta
@robbies Ik zou zeggen zorg gewoon dat je een fatsoenlijke buffer hebt dan hoef je zo'n ding niet te maken. In principe is het een compleet nutteloos ding.
weideboer
@pieta kern van het probleem, maar als je die fase al gepasseerd bent?
pieta
@weideboer Dan ben je een soort van prooi. 😁
+1
robbies
@pieta voorkomen is inderdaad beter. Ik maak zo'n ding ook niet voor de bank, maar voor mezelf. Kun je ook gemakkelijker wat scenario's doorrekenen of aan de hand van de rekeningen de werkelijke prijs per kg ds van de voederwinning bepalen. Met die cijfers pielen vind ik wel een leuke bezigheid.
pieta
@robbies Fantastisch. Ik doe daar verder niet aan. Ik boer gewoon een beetje met mijn GBV en zo ongeveer al wat ik uitreken past op een gekregen envelop.
+1
robbies
@pieta Dat is fijn voor je Pieta. Daarom heb jij ook geen absurde groeiplannen gemaakt. Hadden er meer moeten doen. Hadden we nu niet in de shit gezeten
burg
Hij zou het wa genuanceerder kunnen brengen maar vind wel dat hij gelijk heeft

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's melkveehouderij , melkvee , groningen , rabobank , bank en financiering geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
37
DEELNEMERS
19
WEERGAVES
0