Wordt het niet tijd om massaal lidmaatschap van LTO op te zeggen?

LTO draait om de hete brij heen en kan beter een politieke partij oprichten. Gezien de reactie van Cees Romijn: ze willen met iedereen in gesprek, maar sluiten DDB en zuivelfabrieken uit.

Deel dit topic

Reacties

+3
marcel r
Het standpunt van DDB is wel duidelijk.
Hun aanwezigheid voegt weinig toe.
De zuivelfabrieken waren gewoon aanwezig volgens de berichten die ik gelezen heb.
+5
buitenveld
@marcel r ddb was wel voor melkquotum en dat was beter dan deze puinhoop
+7
marcel r
@buitenveld Melkquotum eraf was een Europese beslissing en was niet meer houdbaar i.v.m. handelsafspraken.
Bovendien is ongeveer de gehele wereldproductie van melk gegroeid in de afgelopen 30 jaar en is Europa stil blijven staan. Gemiste kans voor Europa.

Canada is het walhalla voor de DDB, met een melkquotum en en gesloten grens.
Ik voorspel, dat dit ook binnen 10 jaar verleden tijd is en dat Canada ook zal moeten concurreren met de wereldmarkt.
+3
gerrie-hul
@marcel r Voor de goede orde lto was groot voorstander van het afschaffen van het quotum
+1
Frits1
@gerrie-hul ik dacht de leden.
+1
sorry
@marcel r 2009 marcel... je vergeet 2009 nog in je betoog..sommige prikkers wijzen altijd naar 2009 als het over melkquotum gaat..maar die stemmen dan weer in met andere debiele plannen
+2
sorry
@marcel r 2017 wordt voor jouw weer een verloren jaar marcel , een jaar van gemiste kansen op de wereldmarkt
+1
pieta
@marcel r De handelsafspraken maakten het echt niet zo dat je het quotum niet kon laten bestaan. Het buitenland vind het prima als je de concurrentie aan wilt gaan met de handen op de rug gebonden. Het probleem is alleen dat tot op heden de afschaffing ons in NL niet brengt wat we gehoopt hadden.
buitenveld
@marcel r als canada hier meekijkt in melkveehouderij bedenken ze zich wel
+1
roelvdw
@buitenveld wij zien hier goed wat er in europa gebeurt en ik denk dus dat canada zich wel twee keer bedenkt voordat ze het quotum af gaan schaffen , het voordeel is dat een canadees erg nationalistisch is en erg staat voor produkten van eigen bodem en door het quotum te behouden kunnen ze de regels binnen eigen land sturen, bepalen en hebben ze garantie van de kwaliteit die ze het hebben willen
kaas
@marcel r ja was Europese beslissing maar er had wel een a en b quotum ingevoerd kunnen worden zoals Frankrijk
+4
cs-agrar
Quote Reactie van @kaas:
a en b quotum ingevoerd

DDB/EMB wilden destijds een eu-flexquotum invoeren, was helemaal geen gek idee.
+1
j h p
@cs-agrar Loop je altijd achter de muziek aan , zien we nu wel met de melkverminderingsplannenreferentiedatakoorts. @Frans1 👍
Frans1
@j h p

😄 altijd baas boven baas 👍
+1
storm
@buitenveld ach hou nou toch op over DDB, wat heeft die nou bereikt sinds ze bestaan.
Geloof dat ze boeren zo gek hebben gekregen dat ze gingen geloven dat er nog hogere melkprijzen moesten komen dan op een hoogtepunt in 2007/2008!
Waren zelfs van die sukkels die de poorten bij hun coöperaties gingen blokkeren zodat collega's met de melk bleven zitten! Hun eigen melk ging naar andere fabriek! Nee met zulke vrienden heb je geen vijanden meer nodig!!!!!!!!
+8
gerrie-hul
@storm Maar wat heeft lto zoal bereikt Kan weinig positiefs bedenken
kaas
@gerrie-hul en toen was storms still
+2
sorry
Quote Reactie van @storm:
DDB, wat heeft die nou bereikt

ze zijn met het idee gekomen om geld te betalen voor minder geleverde melk en het lachwekkende idee is overgenomen door rfc.... en wordt waarschijnlijk in 2017 voortgezet wegens gebrek aan een beter idee
+4
buitenveld
@storm ach ik ben ook geen ddb lid hoor.Maar dat clubje had wel in de gaten dat er ergens de begrenzer er op moest, en niet als een gek stallen bouwen en melken zodat we nu met volle pakhuizen zitten.Nu hebben we alleen veel gezeik melk en mest en met wat pech derogatie weg.
dwers
LTO hoort voor alle leden op te komen maar doen ze dat wel.??
+1
pa
@dwers Maar dat kan NIET.
+1
Coen
@dwers , ze is toch onze belangenbehartiger?
maar ze hebben zich inmiddels ontplooit als een beleidsmaker, dat hoort toch niet het werkterrein te zijn van een belangenbehartiger?
j h p
@Coen Noodbeleid door falende staatssecretaris, maar LTO had wel iets meer mogen opkomen voor de grondgebonden niet groeier vind ik er had een koppeling gemaakt moeten worden met de 2-7 referentie die allerlei ontwijkende constructies nutteloos maakt want die gaan er nu wel komen denk ik en het geeft een betere aansluiting op 1-1-18.
+1
Coen
@j h p , overduidelijk 😞
LTO heeft als belangenbehartiger nu beleid gemaakt voor de snelle groeiers, de grootschalige en de intensieve collega's en hebben nu niet het lef gehad om op te komen voor de grondgebonden en biologische familiebedrijven.
+2
George
Quote Reactie van @j h p:
falende staatssecretaris, maar

Daar is een hoop falende belangenbehartiging en visie aan vooraf gegaan.
pieta
@dwers Ja, daar zit dan ook meteen het probleem in opgesloten.
+3
cjw73
Vertel mij eerst iets wat ze wel voor ons bereikt hebben de laatste jaren. Ze zeggen bij alle plannen van de regering alleen ja en amen!!
+2
Wilbert
@cjw73 2 voorbeelden?
geen verplichte weidegang = weidepremie
PAS, geen ammonaikrechten meer nodig bij uitbreiding
Beiden leveren alle boeren veel geld op. Mijn lidmaatschap wordt ruimschoots vergoed door bovenstaande voorbeelden.
+1
cjw73
@Wilbert die verplichte weidegang is nog lang niet zeker dat het er niet komt. Staat nog steeds hoog op de agenda van Veel organisaties die meer invloed hebben dan lto.
pieta
@Wilbert Mooi die PAS. Ten tijde van onze verplaatsing in 2009/2010 begeleid door LTO. Alle vergunningen mee gedaan maar van een NB-vergunning waren ze blijkbaar niet op de hoogte. Later laten regelen door adviestak van ForFarmers maar wel fors bedrag kwijt aan aankoop ammoniak en advies.
Is dan ook meteen de reden dat ze hier niet meer hoeven te komen. Dan liever belangenbehartiging via de Zuivel. Iedereen doet dan mee en één doel en geen adviesclub erbij.
pa
@cjw73 Zie eerst maar in het bestuur te komen. Daarna zien we verder
cjw73
@pa totaal geen interesse om bij dat stel nietsnutten om de tafel te zitten.
Bioepz
LTO staat voor pappen en nathouden. Visie onbtbreekt.Durf vast te stellen dat er gewoon te veel vee.Dat is de oorzaak van de meeste problemen die de laatste jaren voorbij zijn gekomen.
Bioepz
@Bioepz Herstel;de veedichtheid in bepaalde gebieden is te groot.
j h p
@Bioepz Komt door de tegenstelling tussen nlto en zlto.
+2
arjankok
Stomme topic
+1
weideboer
@arjankok idd, allemaal emotie. Ik zeg wel mijn abonnement op de Donald Duck en de Tina op. Dat moeten alle prikkers toch wel even weten, heeeel belangrijk nieuws
pa
@weideboer Dat is wel een erg rigoureuze stap die je nu gaat zetten
+1
bella
Wij zijn gelukkig nog nooit lid geweest en zullen het ook nooit worden want de lto doet totaal niets voor de landbouw.
+1
storm
@bella welke club doet dat in jouw ogen dan wel??
+3
arie.j
Quote Reactie van @bella:
Wij zijn gelukkig nog nooit lid geweest en zullen het ook nooit worden

Precies, wanneer het nu nog ging over een andere club of zo.
Maar altijd dat domme gedoe van niet-leden die denken dat alles beter wordt wanneer niemand er meer is om de boeren te vertegenwoordigen.
Verder is de NMV ook voor dit plan, zaten de zuivelorganisaties natuurlijk wel aan tafel
DDB is geen landbouworganisatie maar een actiegroep waarvan de leden voor 95% lid zijn van de NMV of LTO
+1
gerrie-hul
@arie.j Ach Arie j lees dan ook het artikel NMV dubbel gevoel over derogatie En als je het niet begrijp lees het dan nog een keer En nog een tip Is het niet verstandiger dat ze bij LTO eens beter naar hun achterban luisteren Maar niet wat de TOP ervan vind en bepaald
gerrie-hul
gerrie-hul
@arie.j En lees ook het brosemestakkoord Dat zegt genoeg
www.de telegraaf.nl
+10
hans van toos
@bella Je moet juist lid worden van de LTO Bella,vooral kritische leden zoals jij daar hebben we wat aan! Als ik jou nu lid maak van de LTO,regel ik jou spreektijd voor de microfoon en kun je betogen wat je allemaal dwarszit en oogst je misschien wel volop applaus in een volle zaal en kan het bestuur niet meer om jou heen! Dan hoor je massaal BELLA,BELLA,BELLA
+1
bella
@hans van toos laat mij maar lekker tussen de koeien lopen, die matennaaiers daar wil ik helemaal niet bij horen.
verwijderd
+1
weurding
@Freriks je mag natuurlijk die beelden om zetten in tastbare vorm 😉
verwijderd
+5
storm
@Freriks goed verwoord Rudi, maar de lieden met het meeste commentaar hier die durven op een LTO-bijeenkomst niets te zeggen en vinden het wel stoer dat ze hier wat durven te schrijven!
Daar bestaat dit forum ook van en als de melkveehouderij er werkelijk zo treurig voorstaat als sommigen hier schrijven dan komt er nog ruimte genoeg!
+2
cs-agrar
Quote Reactie van @storm:
durven op een LTO-bijeenkomst niets te zeggen

Die worden niet uitgenodigd, hebben ze wel handje van trouwens
+1
harke
Ben al jaren geen lid meer
dat stel diknekken doet niks voor ons
+7
Freriks
@harke dat ben ik met je eens, in zoverre dat wij in de afdeling ook niks deden voor niet leden. Sterker nog, ze kwamen de vergadering niet eens in. en er zijn toch behoorlijk wat mensen lid geworden van LTO Salland, omdat ze toch terecht het gevoel kregen dat ze wat gingen missen als niet lid. Maar ook hier kennen we mensen die niks van LTO moeten hebben, zelfs niet als ze dankzij de door LTO opgezette kavelruil hun huiskavel flink hebben kunnen vergroten.
J.v.G
@Freriks daar zit hem nou juist het probleem. Veel boeren zijn bang er niet bij te horen en regionaal wat te missen, hierdoor steunen ze het landelijke wanbeleid! Als je ze hier op wijst hoor je ze zeggen "maar ze doen ook veel goede dingen". Zo is er dus geen plek voor echte belangenbehartiging.
+10
Freriks
@J.v.G Zal wel aan mij liggen dat ik dat niet als probleem zie. Ik ben het ook niet altijd met alles eens bij LTO. Maar LTO doet nogal wat meer dan alleen mest en fosfaat. Zowel in de afdeling als op provinciaal niveau als ook landelijk. Op elk niveau en op elke plek moet er tegenwoordig hard geknokt worden om ruimte te krijgen en houden voor ondernemerschap voor boer en tuinder. Het ene is wat zichtbaarder en tastbaarder dan het andere. En dat niet alles lukt weten we ook wel met zijn allen. Heb ik thuis ook.
Andere sectoren in het mkb zijn nogal eens jaloers op LTO en datgene wat ze binnenslepen. Ik weet ook wel dat deze opmerking niks helpt als je nu in de mestzooi met de vingers tussen de deur zit. Maar ik wordt ook doodmoe van het slappe gelul om dan maar direct het lidmaatschap op te zeggen, terwijl je zelf geen flauw idee hebt hoe het dan wel moet.
+1
hans van toos
@Freriks Zo is het maar net!
+1
George
@Freriks MKB jaloers op LTO? Hoe krijg je het bedacht?
+5
jan is hobbyboer
Quote Reactie van @Freriks:
terwijl je zelf geen flauw idee hebt hoe het dan wel moet.

Ik heb het lidmaatschap al jaren geleden opgezegd, geen dag spijt van gehad. Ze doen toch nix voor boeren, zijn alleen dol op ondernemers/managers en vergaderen.

Ik heb anderhalf jaar geleden een voorstel gedaan om de melk/mest productie per ha te begrenzen. Volledig afgebrand maar inmiddels uit de as herrezen. Als er iemand geen idee heeft hoe het wel moet zijn het wel die klojo's die daar voor veel geld de hele dag zitten te ouwehoeren om hun groei-groei-groei vriendjes uit de wind te houden.
dwers
@jan is hobbyboer Zo is het, heb nog 9 dagen bedenktijd, wil ook niet mijn eigen ondergang betalen.
MTSTAMMINGA
Quote Reactie van @dwers:
wil ook niet mijn eigen ondergang betalen.

Dat gebeurd ook niet ,alleen zo voelt het wel momenteel even
Was met invoering melkquotem niet anders ,ook toen kregen belangen behartigers de schuld
Als jij het niet redt wie wel dan ?
+1
Noorderling
Quote Reactie van @MTSTAMMINGA:
t wel momenteel evenWas met invoering melkquotem niet anders ,ook toen kregen belangen behartigers de schuldAls jij het niet redt wie wel dan ?

Met de invoering van het quotum kregen we tegelijkertijd marktbescherming. Dat was lekker simpel en tot de laatste cent vast financieren, quotum kopen, spantvakje erbij en vervolgens hoekje grond, quotum stal grond en ga zo maar door.

Nu zitten we met de vaste lasten en grillen van de wereldmarkt. Dat is wel een wezenlijk verschil.
+1
Frits1
@Noorderling achteraf is dat makkelijk praten, misschien zeggen we dit ook wel na 20 jaar fosfaatrechten. Goed systeem geweest.....
+2
cs-agrar
Quote Reactie van @Freriks:
LTO Salland

Regionaal zijn ze ook wel goed bezig, landelijk is gewoon brandhout
+4
Frans1
Massaal weet ik niet, maar de grondgebonden leden hebben wel een hele goede reden
verwijderd
+2
storm
@Wilbert hij is pas weer voor een periode herbenoemd. Had zelf waarschijnlijk graag plaatsgemaakt voor nieuwe bloed maar het ontbrak aan goede tegenkandidaten.
Geloof mij, die vent heeft de afgelopen jaren genoeg bagger over zich heen gehad en dan wil je wel eens wat anders.
Maar zoals jij al aangeeft er zijn nu liefhebbers genoeg die het vast beter kunnen, er zijn zelfs voorgangers van hem die nog wat bij moeten klussen die het ook vast beter kunnen.
+2
mlkvhoudr
@storm

Ik wil t best doen maar ben er volslagen ongeschikt voor. Die bak met stront zou me nog niet eens zo kunnen schelen.

Maar dan heb je net tijden lopen vergaderen als bestuur en dan hoor je op een ledenvergadering een ontzettend goed argument. En dan mag je daar niks mee doen want lijn is uitgezet.

En dan mag je dus alle keren daarna iets gaan verdedigen waar van jezelf denkt dat die ene boer op die ene vergadering het veel beter gezien had.

Dat lijkt me zo strontvervelend iets moeten verdedigen waar je niet meer achter staat.......
+1
jan is hobbyboer
Quote Reactie van @mlkvhoudr:
Dat lijkt me zo strontvervelend iets moeten verdedigen waar je niet meer achter staat.......

Dat kan ik dus ook niet. Eerste bijna 50 jaar van m'n leven vrolijk m'n eigen kop kunnen volgen, wilde ik graag nog tijdje volhouden.
oldhuus
Ik wacht wel even af wat er precies van terecht komt, als het een of ander ZLTO gedrocht word zeg ik het lidmaatschap van vm. NLTO wel op.
+6
jan is hobbyboer
Langzaam Ten Onder, zelfs hun naam doen ze al geen eer meer aan, het gaat met een noodgang de verkeerde kant op. Kees, Toon en Hans bedankt !!
Maismeel
Al 5 jaar bij die club weg
robbies
@Freriks @hans van toos jullie zijn blijkbaar LTO-ers. Kunnen jullie achterhalen hoeveel actieve melkveehouders LTO nog als lid heeft?
+4
hans van toos
@robbies Durf het niet te zeggen,misschien weet Wiebren het? Ben zelf actief in afdelingbestuur waar je nog invloed hebt en probeert het voor de boeren leuk te houden. Betreft hoofdbestuur ben ik het regelmatig niet eens en natuurlijk had er allang een plan moeten klaarliggen toen quota werd afgeschaft! Er word ook geroepen dat er bestuurders massaal vee hebben laten aanvoeren rond 2-7-15 met voorbedachte rade. Als dit echt te bewijzen is moeten deze rotte appels eruit!
+4
pieta
Quote Reactie van @hans van toos:
Als dit echt te bewijzen is moeten deze rotte appels eruit!

En een deel van de fosfaatrechten terug. En juridisch aan kunnen pakken.
-Jan-
Quote Reactie van @hans van toos:
Als dit echt te bewijzen is moeten deze rotte appels eruit!

Degenen die niets te vrezen hebben kunnen zo hun stallijsten overleggen op die bewuste data,vertellen over de afwijkende % geeft al genoeg inzicht zonder aantallen te noemen.
-Jan-
Vanmiddag maar eens rustig mijn mestleveranciers gezegd dat ik stop met de derogatie en zo in 2017 geen mest meer in ontvangst neem,was er 1 niet blij mee,heb hem het advies gegeven de LTO in te schakelen want zij weten er wel raad mee.
+6
mlkvhoudr
@-Jan- ik hoop toch als ik later groot ben niet zo zuur te worden........
-Jan-
Quote Reactie van @mlkvhoudr:
zo zuur

Geen last van hoor,die smaak houd je over als je lid van je LTO blijft,is meer een verlengstuk van de politiek maar je bent denk ik nog te jong om dat te doorzien,je krijgt van hun zoethout om op te kauwen maar je houd er vanzelf een bittere smaak aan over,let maar op mijn woorden
+2
mlkvhoudr
@-Jan-

Al bijna fysiek 40 jan 😀 maar geestelijk blijft t aanmodderen😉
dwers
@-Jan- TOP dit moeten alle extensieve veehouders doen met latente ruimte, intensieve vinden het allemaal maar normaal maar zij hebben nu de RECHTEN en wij de grond
Rondhus
@dwers stiekum trek jij over een paar jaar aan het korste eind. Over een paar jaar is jou bodem dermate uitgemergeld dat er niks groeid of alleen onkruid. Eventueele opvolgen moet weer bak geld uitgeven om de grond weer productief te krijgen. En een eventueele koper kan vanaf de weg al zien dat hij over jou grond niet de hoofdprijs hoeft te betalen.
dwers
@Rondhus Kon altijd wel ruim 500 m3 mest laten komen maar heb het nooit gedaan, heb er nooit een goed gevoel bij gehad, boer fraude boer transport, en wil voor mijn vee ook geen ziektes binnen halen bij mais en maai land valt dat misschien mee, maar ik weid mijn koeien zomers dag en nacht.
storm
@-Jan- Haha, en dan wordt jou volgend jaar tientje geboden per kuub mest in de grond! Zeg jij geen nee want je overschot aan voer is ook geen belangstelling voor met zoveel koeien minder! Wedden dat jij (of je vrouw) zegt laat maar komen want de kachel moet toch roken😜
cjw73
@storm kortom dus maar wat minder mest in de grond dan groeit er ook wat minder!!!
+2
-Jan-
Quote Reactie van @storm:
de kachel moet toch roken

Ik ga leven van de wind,zet gewoon voor mezelf een statement om niet meer de shit van een ander op te ruimen en die centen gun ik een ander wel die het harder nodig heeft dan wij.

Moesten meer boeren doen,meer ruggegraat tonen aan je eigen individu maar de meesten zitten met hun reet zo strak tussen de bankpluche dat ze bijna moeten schijten door de neusgaten,maar goed zo werkt het nu eenmaal.
+1
weurding
Quote Reactie van @-Jan-:
schijten door de neusgaten,
dan helpt een zakdoek ook niet meer.... 😅
-Jan-
@weurding Vraag maar eens waarom de LTO wel bij de bespreking zat en geen leden van NMV,DDB of Grondig,zouden de banken het niet voor het zeggen hebben?? en geen belang hebben bij de scherpte van de wat in hun ogen outlaws??

En ben je als LTO'er een beetje kritisch dan wordt je even apart genomen en geknuffeld met wat toezeggingen om je de mond te snoeren,je bent dan 'te koop' zeg maar.

Het moet allemaal nog blijken of men het in Brussel wel zo lekker vind wat hier aan plannen gemaakt worden want wie zegt er niet dat het gesmijt met de centen wederom niet als steun wordt gezien,we gaan het beleven,wie zoet is krijgt lekkers en wie stout is de stront!!!

Wat me ook opvalt is dat van Dam veel te lauw is,geen vechtlust ?? dat geeft toch te denken niet waar,zo samen met de banken en NZO en LTO ?? Boerenjongens krentebrood,neem van mij aan dat er een nieuwe pamper voor de neus ontwikkeld is in dat kamertje

Zou zeggen,beste luitjes,welterusten en morgen weer gezond op,how do
+2
Frans1
@weurding dan krijgt de uitspraak een poepie laten ruiken ineens een andere lading 😄
storm
Tja? Als ik de reacties allemaal zo lees hoe treurig het allemaal is zou ik naar fles willen grijpen😂 Ik zie zelf de toekomst als niet overdreven groeier toch wat positiever in en hoop dat veel van de potentiële stoppers volgend jaar hun besluit nemen! Vele grondgebonden collega's zien het ook niet meer zitten volgens mij en zullen ook niet meer uitbreiden zodat ik in 2018 gewoon een paar P-rechten bijkoop en nog een paar hectare grond want die prijs gaat vast naar beneden!
cjw73
@storm niet overdreven groeier?? 2x de helft toegenomen of nog meer.
Frans1
Quote Reactie van @storm:
en nog een paar hectare grond want die prijs gaat vast naar beneden!

De wens is de vader van de gedachte
achterhoeker2
Ik vind dat lto het goed gedaan heeft, die hele poging om de derogatie te behouden is verspilde energie. Maar ze hebben de schade beperkt kunnen houden.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's lto en ddb geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
95
DEELNEMERS
38
WEERGAVES
4.414
TREFWOORDEN