Illustratie van: JohnDeerenr1

Melkveehouder krijgt hagelschade niet vergoed

Verzekeraar Achmea Interpolis hoeft de schade van een boer in Someren als gevolg van het noodweer eind juni niet te vergoeden. Dit heeft de rechtbank in Rotterdam vrijdag bepaald. De stallen van melkveehouder Theo Sonnemans uit Someren werden verwoest door de hagelstorm op 23 juni 2016.

Deel dit topic

Reacties

de hoef
Moeilijk verhaal heeft ook geen premie betaalt voor hagel
en verzekering denk ook niet echt mee [groot probleem dus voor de beste man
sil
Ja, en nog vele meer. Als je door die streek rijdt zie je erg veel schade aan daken, en een groot gedeelte van de boeren is Interpolis verzekerd. mooi opzeggen die hap, en naar een ander gaan.....
+1
weideboer
@sil nu het grote probleem, er zijn naast Interpolis nog maar twee maatschappijen die de agrarische sector wil verzekeren, de rest heeft al afgehaakt. En dat ze voor je in de bres springen, die tijd hebben we gehad.
+1
friesboertje
Boer Sonnema uit Someren. Aan de naam en woonplaats zou je afleiden dat het meestal mooi weer is daar.
+1
weurding
@friesboertje als ie maar genoeg sonnema tot zich neemt ziet het er ook een stuk rooskleuriger uit 😉
+2
cjw73
@weurding net als meestal.
De kater komt later..
arie.j
Triest voor die mensen, maar dat een verzekering schade betaald voor iets waar je niet verzekerd voor bent kun je niet verwachten.
+1
verbi
@arie.j Even voor de duidelijkheid bij interpolis kun je de gebouwen helemaal niet meer verzekeren tegen hagelschade. En de buurman krijgt wel betaald bij een andere maatschappij uit coulanse. Boeven zijn het die verzekeraars.
+1
arie.j
@verbi Waarom boeven? Als er een maatschappij uit coulance betaald mag je alleen maar uit dankbaarheid in je handen knijpen.
Melkveehouder6
@verbi Onzin, ik ben bij Interpolis verzekerd en heb ook hageldekking!
cjw73
@Melkveehouder6 moet tegenwoordig apart bij verzekerd worden bij interpolis als ik het goed heb.
Weet wel dat ik het niet heb.
verbi
@Melkveehouder6 Als je de verzekering al had voor 2011 dan blijft het zo , daarna is het niet meer te verzekeren.
arie.j
Quote Reactie van @verbi:
Als je de verzekering al had voor 2011 dan blijft het zo , daarna is het niet meer te verzekeren

Dat is in strijd met wat Interpolis er zelf over zegt, lees
boerderij.nl/Home/Nieuws/…
knierp
@Melkveehouder6
Die hageldekking bij Interpolis geldt die ook voor asbesthoudende golfplaten of alleen bij asbestvrije golfplaten? Ben namelijk zelf ook verzekerd bij Interpolis, en dekking geldt alleen bij asbestvrije golfplaten.
Melkveehouder6
@knierp Durf ik zo niet te zeggen want mijn asbestdak is vorig jaar kapot gehageld en is nu dus vervangen door een asbestvrij dak. De uiteindelijke uitbetaling is nog steeds lopende en zal ook binnenkort bij de rechtbank behandeld worden....
+1
pieta
@verbi Wij zijn bij Interpolis verzekerd en ook tegen hagelschade. Bij veel is het probleem dat ze eerst gaan beknibbelen op de premie en dan doet de verzekering dat ook op de uitkering.
meelezer10
@pieta Ik heb ook lekker beknibbeld op mijn premie door mijn eigenrisico een eindje te verhogen. Maar dit heeft nauwlijks gevolgen op de uitkering. En er staat bij de gebouwen toch duidelijk brand storm en hagel.

veel hangt af van je tussenpersoon. daar moet je blind op kunnen vertrouwen dat hij ook voor jou werkt en niet alleen voor interpolis. En dan nog bij een wijziging in de polis altijd zelf even nakijken wat er precies gewijzigd is.
pieta
@meelezer10 Als er dat staat ben je er ook tegen verzekerd. En een wat hoger eigen risico scheelt premie maar is niet beknibbelen. Dat is gewoon wat extra financieel risico nemen bij kleine schade.
+1
KuikenenKoe
Quote Reactie van @meelezer10:
. En er staat bij de gebouwen toch duidelijk brand storm en hagel.

heb ook stal uit storm verzekering gehaald
weg waaien doet hij toch niet met de dikke hypotheek die er op ligt
+1
spotmelker
Quote Reactie van @KuikenenKoe:
weg waaien doet hij toch niet met de dikke hypotheek die er op ligt
Staat ie soms onder water? 😄
KuikenenKoe
@spotmelker is duikboot uitvoering ,zelfs onder water vaart hij nog
cjw73
@KuikenenKoe mag dat? Ik moest de boel verzekeren bij de overname.
KuikenenKoe
@cjw73 dan moet je morgen even eigen verzekerings agent vragen of er genoeg hypotheek op stal ligt om weg waaien te voorkomen
niet geschoten is altijd mis
cjw73
@KuikenenKoe het dak dondert bijna in elkaar door de financiering druk!!
sorry
Tja.. waarschijnlijk opgejut door de zlto om een proces te starten...stilletjes de boel bij elkaar vegen was goedkoper geweest

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's melkvee , stallen , schade , melkveehouder , boer en noodweer geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
25
DEELNEMERS
15
WEERGAVES
1.413