PILOT EVENWICHTSBEMESTING FOSFAAT VAN START

Ook melkveehouders die (nog) geen LTO lid zijn kunnen zich aanmelden:

Melkveehouders die aantoonbaar meer opbrengst hebben dan gemiddeld, moeten ook meer kunnen bemesten. Dat is het uitgangspunt van de pilot evenwichtsbemesting fosfaat voor melkveehouderij. Voor de periode 2014-2017 is deze pilot opengesteld voor een aantal melkveehouders mits ze aan de voorwaarden kunnen voldoen. Vanaf vandaag kunnen bedrijven zich aanmelden om deel te nemen aan de pilot. Per jaar wordt de pilot opengesteld voor deelname, dit jaar loopt die aanmelding door de verlate beslissing over derogatie tot 1 juli.

Er is ruimte voor maximaal 150 ontheffingen. Meld u daarom zo snel mogelijk aan via deze link: ltonoord.nl/contact/…

Deel dit topic

Reacties

spotmelker
Als je geen kunstmestfosfaat mag gebruiken (derogatie) ter aanvulling heb je er niks aan.
fendt-412
Dat ligt er aan. Als je meer fosfaat oogst dan bemest, en door de kringloopwijzer minder fosfaat hoeft af te zetten en tegelijkertijd met de drijfmest ook stikstof bij huis houdt kan het wel voordelen bieden.
+1
Wiebren
@spotmelker, dat is inderdaad wel een fikse tegenvaller. Dit jaar nog niet het meest overigens, vanwege die knelgevallenregeling fosfaatkunstmest. We spannen ons er voor in om alternatieven goedgekeurd te krijgen. Sowieso producten uit dierlijke mest moeten toegestaan zijn, ook als ze de status kunstmestvervanger hebben of krijgen
ejb
salland.ltonoord.nl/nieuws/…

vind dit wel een leuke actie

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's bemesten , melkveehouderij , lto , derogatie , fosfaat , bemesting , melkveehouders en evenwichtsbemesting geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
4
DEELNEMERS
4
WEERGAVES
1