Strengere mestregels zetten boer Spruit voor het blok: ‘Volgend jaar past het niet meer’

Strengere Europese mestregels zetten melkveehouders in Nederland voor het blok, ook als ze voorheen nooit te veel ‘bruin goud’ produceerden. Een fikse krimp van de veestapel lijkt onafwendbaar.

Quote:
Als bestuurslid van Netwerk Grondig, een samenwerkingsverband van grondgebonden melkveehouders, pleit Spruit (41) voor een ‘mestregeling’ voor grondgebonden veehouders, een soort derogatie in afgezwakte vorm. LTO zet in op terugkeer van de derogatie. Het is volgens minister Adema politiek onhaalbaar.

Deel dit topic

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's blok , derogatie , veehouders , politiek , melkveehouders , grondgebonden , veestapel , netwerk grondig , nederland en adema geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
0
DEELNEMERS
0
WEERGAVES
1.400