Alex Datema: ‘Nee, de Rabobank heeft nog geen sorry gezegd’

Melkveehouder Alex Datema trad in mei 2023 aan als directeur van de landbouwtak van Rabobank. Een cynicus zou kunnen zeggen dat hij zich laat gebruiken voor boerwashing van de bank, om het imago bij zowel de boeren als politiek en publiek op te vijzelen. Maar ‘vergaderboer’ Datema voelt zich op zijn plek. ‘Er is een verandering gaande.’

Quote:
Het moet inderdaad anders, vindt Datema. Innoveren is niet genoeg om binnen de grenzen van de natuur te boeren. Nederland heeft minder vee en meer weidevogels nodig. Die boodschap verkondigt Datema al jaren.

Deel dit topic

Reacties

+3
weurding
Rabo en ING staan in de top 5 van klimaatontwrichting ,financieren bedrijven die verantwoordelijk zijn voor ontbossing, net op het nieuws, grootschalige financiering grondhandelaren, vleesbedrijven en sojaproducenten, minder groen dus dan men graag wil uitdragen
+1
hans1980
Dus Datema is een wolf in schaapskleren
+2
Twentsch Land
Wordt tijd dat Alex vertrekt bij de Rabobank , laat hij zijn ideaal toepassen op eigen bedrijf onder leiding van een natuur organisatie.
+2
Bekkink
Met weidevogels kun je ook veel beter de kost verdienen.
Wat een waardeloze zak die datema
+1
Melkboer16
@Bekkink Alex gelooft in sprookjes! Altijd al wollige verhalen en praten om aan het praten te blijven.
Met z’n bedrijf is ie de laatste 30 jaar niet veel opgeschoten. Tenminste op die plek was veel meer mogelijk geweest.
Z’n pensioen moet ie dus nu bij de Rabobank bij elkaar scharrelen
Ricochet
@Melkboer16 Die Datema is ingehuurd om ons te vertellen waar het naar toe moet met de landbouw de komende 15 jaar. Ik heb sinds zijn aantreden wat mensen gesproken die hem / zijn bedrijf kennen en ik durf er inmiddels behoorlijk wat om te wedden dat hij zelf tegen die tijd allang geen bedrijf meer heeft....
Melkboer16
@Ricochet heeft geen opvolgers en bedrijf is sterk verouderd. Had ook een bedrijf kunnen staan waar een verplaatser zijn vingers bij aflikte.
Vdejong
Quote Reactie van @Melkboer16:
heeft geen opvolgers en bedrijf is sterk verouderd. Had ook een bedrijf kunnen staan waar een verplaatser zijn vingers bij aflikte.

Niet iedereen is even "ambitieus"
ted9
@Ricochet Sommige mensen doen alles voor geld.
2speen
@Ricochet

Het boerenbedrijf van Datema met 120 koeien en 70 hectare grond zal worden gerund door zijn compagnon. 'Dat doet hij nu ook al voor tachtig procent', zegt Datema..

rtvnoord.nl/nieuws/1004240/…
+1
Noorderling
@Melkboer16
Quote:
Met z’n bedrijf is ie de laatste 30 jaar niet veel opgeschoten. Tenminste op die plek was veel meer mogelijk geweest.

Net wat je doel is.
Hij zit nu midden in een NNN gebiedje welke ook als reductie gebied op een kaartje van vd wal staat.
Heeft staghouwer, zijn bijna buurman dat als destijds gedeputeerde toch even mooi geregeld.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's natuur , weidevogels , rabobank , imago , politiek , melkveehouder , innoveren , boeren , nederland en alex datema geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
11
DEELNEMERS
10
WEERGAVES
0