Schap zet houtsnippers in om stikstof uit water te halen

DEN BOSCH (ANP) - Een vat met houtsnippers kan helpen om het water in sloten langs landbouwpercelen schoner te maken. Water dat van landbouwgrond in de sloot stroomt bevat meststoffen en die zorgen voor teveel stikstof in het water. Door het wegstromende water door het vat met houtsnippers te leiden worden schadelijke stoffen omgezet in onschuldig stikstofgas en loopt er schoon water in de sloot. Verschillende waterschappen en kennisinstituten proberen de methode uit in Noord-Brabant en Limburg, aldus het Brabantse waterschap Aa en Maas.

Deel dit topic

Reacties

Nevergiveup
Hoe groot is zo,n vat ? Past daar een paar ton stikstof in of een paar kilo ?
+1
aldert
@Nevergiveup Een aantal grammen denk.
+7
Albert Altena
Zetten ze zeker achter de riool overstorten.
Nevergiveup
Cowboy3
"Onder meer in Westerbeek in Brabant is een bioreactor bij een landbouwperceel ingegraven. Een bioreactor is een vat waarin biologische processen plaatshebben. In dit geval stimuleren houtsnippers"
Jaa, jaa, dan ik wel raden bij welke ZLTO bestuurder zo'n vatje is ingegraven.
netwerkplatteland.nl/inspiratieverhalen/…
weurding
Weet nog mooi plekje voor die snippers in overloop nat2000 gebied hier
+2
huub
Dan hoef je dus ook geen bufferstrook meer aan te houden?
ted9
@huub Nee en drijfmest gift mag naar 300kg met behoudt van kunstmestruimte.
jan4072@yahoo.com
Hier in de buurt een project met algenproductie gehad. Je krijgt geld toe van de mest leverancier, de algen brengen bij verkoop veel geld op en het schone water mag je gewoon lozen op oppervlakte water. Hele hoge toegevoegde waarde dus (voor de bedenker en aanvrager van het plan). Dit lijkt mij net zo'n plan. Ik weet zeker dat de verkoper van de houtsnippers en de bedenker van het plan er het meest aan verdienen.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's water , landbouwgrond , waterschap , stikstof , waterschappen , houtsnippers , meststoffen , limburg , Sloten en nieuws geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
9
DEELNEMERS
8
WEERGAVES
0