Dames en heren bestuurders van het agrocomplex.

consilium.europa.eu/nl/documents-publications/…

Agrarisch Nederland stevent af op een crash van het totale veehouderij systeem.
Ik verwacht binnen 3 jaar een krimp van 50 % van de productie waarde met alle financiële en sociale gevolgen van dien voor veehouders en periferie.

Derogatiebeschikking is daar op dit moment debet aan.

Ik verzoek NZO, Nevedi en Zuivelnl een herzieningsverzoek in te dienen bij de EU commissie omtrent de Derogatiebeschikking. Er zijn voldoende moverende redenen om met de juiste cijfers de vierjaarlijkse landen rapportage te herbeoordelen en het derogatie besluit te herzien.

Ik ben benieuwd of de dames en heren het lef hebben.

Deel dit topic

Reacties

+5
Twentsch Land
Heeft niks met lef te maken John !

Ze willen niet !
demelkboer
Er onstaat van zelf een nieuwe evenwicht. De veehouderij blijft . Hoe groot is de vraag. Ik denk dat john Meg zijn 50% aardig in de buurt zit. Vraag is: wie gaat het gelach betalen. Mensen die kunnen rekenen weten dat al wel.
bio boer
@demelkboer waar baseer je die 50% op productie plafonds moeten 10% dalen of bedoel je als de rekening alleen bij melkvee komt
vannorden1993
€?Belangenorganisaties moeten op scherp
Mostert verbaast zich ook over de boerenorganisaties, die zich tot op heden vrij gedeisd houden in deze overbeladen mestmarkt. "Als je kijkt naar de belangenorganisaties, dan hoor je daar nog vrij weinig van”
+1
vannorden1993
Alles en iedereen lijkt nog in de winterslaap.
Die duurt al vele jaren.

De korte en middellange termijn vooruitzichten voor de landbouw zijn beroerd
Dat repareren kost tijd, veel tijd.
En die hebben de meeste veehouders niet

Het overschot mest in 2023 en volgende jaren wegwerken door een nieuwe derogatie is hopen op terugdraaien van de derogatie
Politiek draait niet zomaar iets terug
arie.j
Begin met gebieden die schoon zijn wat betreft waterkwaliteit
en werk dan zo verder
Wat betreft N weet ik het niet direct , de praktijk daarmee is ook zover verwijderd van wat men wenselijk vind
En dat wenselijke scherp men desnoods ook nog aan met meer natuurgebied.
Als boeren aanbieden om de Veluwe en dergelijk eens eenmalig te bekalken, dat zou misschien ook wat zijn.
Werkt ook nog 10 of meer keer snelle tegen verzuring dan wat minder beesten in de omgeving.
+2
slagroomvla
De voorzitters van LTO en Agractie verlaten hun zinkende schepen.
Als de BBB in de provincie de voorbode is van wat ze in Den Haag klaar gaan maken dan zijn het gewoon baantjes-geile cda'ers
Had hier gister de loonwerker even op de koffie, ik noemde de 5 courante loonwerkers uit de omgeving op en vroeg hem welke 2 zijn er over 5 jaar nog over? Hij keek mij stomverbaasd aan. Het zelfde geld voor de rest wat zoal op de dam komt, kaalslag..

Niemand gaat ons helpen, sterkte allemaal.
arie.j
Quote Reactie van @slagroomvla:
Niemand gaat ons helpen, sterkte allemaal.

En burgers zijn tevreden met torenhoge prijzen en 'niet te krijgen" verhalen?
Bennie Stevelink
Afschaffing van derogatie is bedoelt om Nederland te dwingen de veestapel in te krimpen. Pas als de veestapel met 25% á 30% is ingekrompen kan er weer over derogatie gesproken worden.
+2
j h p
@Bennie Stevelink Dat is als een atoombom gooien en de verwoesting halverwege willen stoppen, een hele onbenullige manier waarvan de schade niet te overzien is.
+1
jan 10
Quote Reactie van @Bennie Stevelink:
Afschaffing van derogatie is bedoelt om Nederland te dwingen de veestapel in te krimpen. Pas als de veestapel met 25% á 30% is ingekrompen kan er weer over derogatie gesproken worden.

Dan heb je toch geen derogatie meer nodig toch?
Alles zit dan op 170 N bij koeieboeren...,alleen is er de kans dat er dan weer meer varkensmest de koeiemest gaat verdringen,zijn we weer terug bij af.
klant
@Bennie Stevelink derogatie was toch iets met grondwater 50mg en dat 95 procent daar aan voldoet en dat adema nu zelf zegt dat kunstmest uitspoelingsgevoeliger is
dan drijfmest.
+2
Farma_boerke
@klant Maakt niet uit, ambtenaren (4e macht) sturen rapporten naar Brussel die ze beoordeeld. Obv die rapporten oordeelt Brussel. Als dat ze niet bevalt kan Adema erna in een gesprek ook niets aan veranderen of bijsturen, want is onze eigen data.
Het is dus belangrijk om goede rapporten te sturen zonder kleuring in een richting en met juiste gegevens (dus geen hondentoilet toevoegen in rapportage) en rapporteren zoals Brussel wil zien en niet strenger (KRW).

Eenmaal weg (zoals nu) gaat de derogatie niet terug komen. Verlies dat wensdenken zo snel mogelijk en neem maatregelen indien nodig
+1
John Spithoven
Ik heb bovenstaand bericht/optie naar diverse brancheorganisaties gestuurd . Geen reactie.

Toch is dit de enigste route om lucht en tijd te kopen. Herzieningsverzoek geeft een gerechtelijke vordering. En zolang iets onder de rechter is is uitvoer bepalingen Derogatiebeschikking niet mogelijk. Mits dat slim aan gepakt wordt.
Koers
@John Spithoven waarom moeten specifiek de door u genoemde organisaties die verzoek indienen, of is het ook mogelijk dat andere organisaties zich hier sterk voor maken?
+1
John Spithoven
@Koers kan iedereen, maar een beetje body is vaak gewichter en beter. En financiëel moet deze kar gezamenlijk getrokken worden.
vannorden1993
@John Spithoven Het lijkt mij beter om niet langer anderen op te roepen iets te gaan doen.
Daardoor gaan boeren hopen op een oplossing
Die oplossing komt er niet of veel te laat.
+3
John Spithoven
De afgelopen weken een factsheet en juridische route beschreven voor een herzieningsverzoek incl de onderbouwing. Het stuk ligt nu ter beoordeling van juristen. Wordt vervolgd.
hans1980

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's veehouderij , derogatie , nzo , nevedi , zuivelnl , crash en nederland geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
19
DEELNEMERS
14
WEERGAVES
2.468