Melkveehouder Kees Captein voorman gefuseerde LTO-afdelingen in het Groene Hart - Samen staan we sterk

Krachtenbundeling is belangrijker dan ooit voor de boeren, vindt voorzitter Kees Captein van de nieuwe gefuseerde afdeling LTO Noord Groene Hart. „Of dat nu aan de overlegtafel is, of via een massaal trekkerprotest: samen staan we sterk. Natuurlijk ben ik benieuwd waarom niet iedere boer lid is van LTO. Ik hoop dan dat ze wel lid zijn van een andere belangenorganisatie.”

Deel dit topic

Reacties

Weidezicht
Ik kan artikel niet lezen. Ik ken de mannen van Capteijn een beetje. Dat zijn prima gasten. Kees is hier prima geschikt voor denk ik. Kan er verstandig over praten maar was ook niet flauw met alle protesten. Liep er niet voor weg. Mannenn hebben ook een bedrijf wat staat als een huis, althans zo ik het in kan schatten.
+2
sorry
+6
vannorden1993
@sorry Lang niet iedere boer is lid van LTO, maar profiteert wel mee van de lobby.
„Bagagedragerboeren noemen we ze. Die discussie hou je altijd. Ik zie het ook als mijn taak boeren te vragen waarom ze

Soso, meneer durft nogal.
Ik durf de stelling wel aan dat we meer bereiken zonder de lto dan met de polderlto
+1
sorry
@vannorden1993
kaasboERderij captein ?
+2
Weidezicht
@vannorden1993 met dit stuk van die zin citeren doe je hem tekort. Je moet dan het hele stuk pakken waarin hij zegt, als ze lid zijn van een andere club is het ook prima.
Bennie Stevelink
Quote Reactie van @vannorden1993:
Ik durf de stelling wel aan dat we meer bereiken zonder de lto dan met de polderlto

Voor wie? Wat voor de ene boer goed is, is voor de andere boer slecht. Dus voor welke boer bereik je meer zonder LTO?
cornelissen
Quote Reactie van @vannorden1993:
Lang niet iedere boer is lid van LTO, maar profiteert wel mee van de lobby.„Bagagedragerboeren noemen we ze. Die discussie hou je altijd. Ik zie het ook als mijn taak boeren te vragen waarom ze

Dit hoeft hij mij ook niet in mijn bijzijn te vertellen. Dan krijgt hij het wel te horen.
Op een heel gemene wijze fosfaatrechten aanvragen en dan ook nog proberen te schuld te leggen bij het ministerie. Dit moet meeloper nmv (waar ik lid van ben) ook geweten hebben ,althans ze ontkennen het niet en hebben voor de invoering van de peildatum overleg gehad met het ministerie. De rest mag bekend zijn.
Met onder meer je eigen contributiegeld wordt je compleet de armoede ingetrapt. Dit heeft weinig te maken met dat je niet altijd je zin krijgt.
+2
labella
Quote Reactie van @vannorden1993:
niet iedere boer is lid van LTO, maar profiteert wel me

Profiteren???? LTO heeft alleen maar ellende bezorgd!!!
+2
Weidezicht
@labella uiteindelijk is vannorden hier om te stoken he. Die woorden over profiteren, zijn de woorden van de intervieuwer en daar geeft kees veel uitgebreider antwoord op dan wat vannorden oftewel christo, ronald enz. Hier aanhaalt. Kees staat er echt anders in dan de huidige 50 plus op overheidsgeld gestuurde bestuurdersgeneratie.
+2
BertK
@Weidezicht Veenweide gebied hè. Daar snappen ze dat niet alles 'in control' kan zijn, ook niet met de modernste innovaties of het 'beste' management.
vannorden1993
@Weidezicht Wat erg zeg
Het zijn de woorden van de lto-er
Onvoorstelbaar dat je het zelf niet goed gelezen hebt.
vannorden1993
@vannorden1993 Dit zijn woorden van de interviewer:

“Lang niet iedere boer is lid van LTO, maar profiteert wel mee van de lobby.”

Dit zijn de woorden van de lto-er:

“Bagagedragerboeren noemen we ze. Die discussie hou je altijd. “

Het woord bagagedragerboer is triest:
Ik wil never nooit niet achterop bij een lto-er!!!!
En dat geldt voor heeeeeeel veel boeren!!!!

Misschien moet fdf eens naar het hoofdkantoor van de lto. Duidelijk maken dat het afgelopen is om voor alle boeren te onderhandelen!!!!
Ik start als eerste de trekkers wanneer het zover is!!!!!!
Johannushoeve cv
@vannorden1993 er zijn een hoop boeren die van de plaatselijke lto lid willen worden . Maar niet de rest er bij willen hebben.
jan 10
Quote Reactie van @Johannushoeve cv:
er zijn een hoop boeren die van de plaatselijke lto lid willen worden . Maar niet de rest er bij willen hebben.

Hoe meer leden,des te meer invloed op de ,,top,,Nu bungelen we er af en toe maar wat bij.
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @Weidezicht:
Kees staat er echt anders in dan de huidige 50 plus op overheidsgeld gestuurde bestuurdersgeneratie.

Maar als die Kees zo zuiver op de graat is, zou hij er toch helemaal niks mee te maken willen hebben? Ik kan me niet voorstellen dat je dan bij zo'n club wilt horen.
+4
Weidezicht
@kanniewaarzijn tja, dat ziet ieder anders en net waar je mee opgegroeid bent. Plaatselijk en regionaal is hier een enorme druk op de bedrijven, los van overheidsbeleid. Dan is op al die vlakken en overleg gedoe vaak lto als enige aanwezig, simpelweg omdat er geen andere zijn om overal bij te zijn. Op een gegeven moment is er niemand meer goed, tja dan weet ik het ook niet.
+2
Weidezicht
@vannorden1993 lang niet iedere boer is lid van de LTO, maar profiteert eel mee. Deze zin staat vetgedrukt boven de alinea. De vetgedrukte zinnen zijn vanuit de intetvieuwer. Masr maskt niet uit. Iedereen die mijnnreactirs hier leest weet dat ik niet veel op heb met lto, maar Kees is een prima kerel voor dit werk, zeker hier in het westen waar er heel wat meer rondom het boerenerf gebeurt dan in de xuiver agrarische gebieden. Mensen die hier alleen stukjes zinnen komen aanhalen en uit de context trekken om mensen neer te halen, dragen zelf ook niets bij. Ajuus.
vannorden1993
@Weidezicht Zelfs wanneer ik het verduidelijk ben je niet in staat om te snappen dat het woord bagagedragerboer van deze lto-er komt
Hij zegt zelfs “we”
Er zijn dus meer lto-ers die denken aan het werk te zijn voor bagagedragerboeren
Zeer triest allemaal
Succes met leesvaardigheid op school!!
Twentsch Land
Als jij de jaren door goed had geluisterd had je van deze uitspraak niet heel erg vreemd opgekeken..... lto heeft het altijd over de boeren in zijn geheel en nooit over de boeren die achter hun staan en lid zijn.

@vannorden1993
+1
hans-hans
@Twentsch Land klopt en eigenlijke hoort dat niet
+2
Weidezicht
@vannorden1993 oh, ik zie nu in jouw reactie dat je het dus eens bent dat die 1e zin van de intervieuwer is. Zijn we daar uit. Maar wat wordt het alternatief voor kees capteijn? Of voor lto? We hebben het hier al jaren over de behartiging, en er is uiteindelijk og steeds weinig collectiefs.
vannorden1993
@Weidezicht eindelijk
Albert Altena
@Weidezicht Gisteravond ook Nadia gezien?
John Arkink ging daar weer van leer.
Wat had ik daar graag bij gezeten.
Bio is in hun ogen alles.
Ik zou de discussie wel aan willen gaan dat verschraling zoals zij doen, juist meer kans geeft op uitspoeling van meststoffen.
+1
Weidezicht
@Albert Altena nee niet gezien. Bio en durzaam zijn toverwoord en verdienmodel voor velen. Ik ben hier ook niet om lto te verdedigen, want van nature heb ik daar weinig mee, gaf hier alleen positieve reactie op de persoon kees capteijn.
+1
Weidezicht
Het zou voor de kracht van de landbouwsector (lobby/belangenbehartiging) het allerbeste zijn, als iedereen lid zou zijn van 1 en dezelfde organisatie. Denk met mannen zoals deze Kees, de sector dan het verste zou komen
overstekend wild
@Weidezicht in theorie misschien wel, praktijk niet. Bij al die grote clubs het zelfde, eigenlijk belang word belangrijker dan dat van haar leden voor en door wie die is opgericht. Helaas!
Claas 1986
Wat is de beste landbouwbehartiger voor de melkveehouderij?
+4
Weidezicht
@Claas 1986 ff vloeken in de kerk, ik heb er vanouds niets mee, maar als je eerlijk kijkt is alleen LTO een organisatie die er staat. En dan bedoel ik het "bouwwerk". Ze zijn plaatselijk/regionaal (daar hoor je vaak ook wel goede verhalen over) zijn landelijk, hebben sectorspecialisten, hebben de ingangen in de politiek. Alleen de invulling van de poppetjes is misschien wat van te zeggen, maar als bijv. AGRACTIE de grootste zou zijn, duiken daar ook verschillende mensen op die meer voor eigen (specifieke groep) belang gaan. Dat is bijna niet tegen te houden, maar met een veel grotere groep leden, kun je voorkomen dat er een klein clubje gelijkgestemden het voor het zeggennkrijgen. Zeer waarschijnlijk is ook hun verdienmodel nu niet "veilig" . Teveel inkomsten uit overheid als ik hier mensen mag geloven, en dus niet meer onafhankelijk van die overheid en dat is funest. Die geld verbinding moet eraf, dus veel meer leden en dan met de goede mensen en argumenten erin.
+1
arie.j
Quote Reactie van @Weidezicht:
@Claas 1986 ff vloeken in de kerk, ik heb er vanouds niets mee, maar als je eerlijk kijkt is alleen LTO een organisatie die er staat

Nogal logisch, bij LTO betaal een bedrag waar wat van gedaan kan worden
Bij de FDF een fooitje, en Bij de NMV wat meer, maar verhoudingsgewijs weinig
Dan moet je niet vreemd kijken als daar weinig vandaan komt.
+2
kanniewaarzijn
@arie.j Er zijn mensen die met weinig geld meer inzet tonen dan anderen met veel geld.
+1
arie.j
Quote Reactie van @kanniewaarzijn:
@arie.j Er zijn mensen die met weinig geld meer inzet tonen dan anderen met veel geld

Kunnen ze jou inhuren voor een fooitje per dag?😎
+2
kanniewaarzijn
@arie.j Ik ken iemand die zelfs dat fooitje per dag niet kreeg. Heeft alles op eigen kosten gedaan....
overstekend wild
@kanniewaarzijn ze prikken hier zeker nog wel eens onder hun eigen naam. Beide meer werk verzet en bereikt dan dat hele arrogante lto bij elkaar.
vannorden1993
@overstekend wild Geen idee wie je bedoelt
Wie heeft er veel bereikt?
Ik ken wel veel mensen die heel veel uren bezig zijn een weinig bereiken
overstekend wild
@vannorden1993 hebben zelfs nog een poging(en?) gedaan jou te ondersteunen/redden waar mogelijk. En nog stank voor dank toe. Man man
vannorden1993
@overstekend wild Oeioei wat een emotionele reactie
vannorden1993
@vannorden1993 ik waardeer alle inzet
Ik waardeer negatieve foute kwalificaties met een duimpje naar beneden
+1
vannorden1993
Ik ben nergens lid van
Verspil geen geld aan stropdassen die niets bereiken in Den Haag
Ik kijk terug
Minstens 10!jaar
Het is 1 groot lnv reductiefeest met een visieloze belangenbehartiging die al tientallen keren alle hoeken van de kamer heeft gezien
Maar denk je er anders over, dat is prima.
+1
Weidezicht
@vannorden1993 ook zonder belangenbehartiging had LNV en de rest van de roversbende geen beter beleid gevoerd.
vannorden1993
@Weidezicht dat klopt
+1
arie.j
Quote Reactie van @vannorden1993:
Ik ben nergens lid vanVerspil geen geld aan stropdassen die niets bereiken in Den Haag

De helft van de mensen die zo praten zitten gewoon op hun centen en hebben er niets voor over (van betekenis dan)
Waar jij bij hoort weet ik niet , maar dat er meelifters met LTO zijn, dat is gewoon een gegeven.
En verder kunnen ze hard brullen op dit prikkebord die tegen LTO zijn
Maar laten eerst zelf maar een net zoveel betalen voor een organisatie die ze dan wél zint.
vannorden1993
@arie.j Ik zit in de categorie die meer visie heeft dan alle belangenorganisaties samen
Ze weigeren iets te doen met mijn inbreng
Daar ben ik aan gewend geraakt en regel zaken nu zelf
De resultaten zijn wisselend
+1
arie.j
Quote Reactie van @vannorden1993:
Ik zit in de categorie die meer visie heeft dan alle belangenorganisaties samen

Welke categorie dan wel?
In ieder geval lijkt me wat gezonde argwaan bij dergelijk taal op zijn plaats

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's lto , melkveehouder , groene hart en boeren geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
43
DEELNEMERS
16
WEERGAVES
0