Verenigd Links en CRV/ Duursma -GL PvdA

De coöperatieve vereniging CRV heeft Wietse Duursma sinds 2021 als voorzitter. We kennen elkaar niet, maar Wietse, je bent ook mijn voorzitter als lid van CRV.

Onlangs , 3 oktober 23, werd er door LTO Noord een gesprek gehouden met Groen Links PvdA met een aantal leden, zo ook met Wietse.

ltonoord.nl/regios-en-provincies/regio-noord/….

Verenigd Links gebruikt dit gesprek en opnames van Timmermans en Duursma voor de reclame promo in reclame blokken. En dat is niet zomaar, de Duursma 's zijn PvdA aanhanger/raadslid.
Nu mag ieder een vrije politieke voorkeur hebben.
Maar door de keuze van Verenigd Links om de erf en schenkbelasting te verhogen naar 45 % komt Duursma nu wel in een heel ongemakkelijke positie. Een erf en schenkbelasting van 45 % zorgt er voor dat er na 1 generatie nergens meer een gezinsbedrijf is in Nederland. Ook niet in de landbouw, of beter gezegd , zeker niet in de landbouw.

Wietse, je bent voorzitter van CRV, ook mijn voorzitter. CRV, die na de fusie van NRS en Holland Genetics de coöperatieve belangen verkwanseld heeft voor de bv CRV. Waar het verdienmodel verschoof van fokkerij vooruitgang voor de leden naar data handel voor de bestuurders met medewerking van RVO I en R data base.

Wietse, nog drie dagen voor de verkiezingen , je hoopte dat de gevolgen van reclame promo wel over waaide. De aanval op het boeren gezinsbedrijf vanuit jouw en je partner geliefde partij zorgt er voor dat ik morgen een keuze moet maken. Mijn gezinsbedrijf of CRV. Of misschien moet Duursma zelf maar een keuze maken morgen.

En om maar met de Groen Links PvdA leus te eindigen:
Nederland weer vooruit. Samen kan het!

En tegen de melkveehouders zou ik zeggen, maak je dezelfde afweging als ik? Samen kan het!

Deel dit topic

Reacties

de jonge
Welke opties zijn er allemaal behalve crv , misschien interessant dat de prikkers die met andere partijen werken, hun ervaringen daarvan neerzetten zodat het makkelijker afwegen is wat een andere optie zou kunnen zijn
+2
Realisme
@de jonge niets kopen van crv is alvast een begin😉
+4
Realisme
@Realisme vind ik nooit zo moeilijk want als ik een keer een stier wil gebruiken van ze dan is die bijna altijd alweer geslacht 😅
Cowboy3
Quote Reactie van @de jonge:
Welke opties zijn er allemaal behalve crv

Voor MPR:
vvbsilvolde.nl/over-vvb-silvolde/
vvbveluwe-ijsselstreek.nl/diensten/
+2
Vdejong
@Cowboy3 Nijland is er toch ook?
+7
Noorderling
Kun je een individueel raadslid verwijten dat de partij gekaapt wordt door Groenlinks en Greenpeace?
Het was hier in het noorden een groot rood bolwerk. Dat heeft een hele lange geschiedenis en vanuit die gedachte, zeker in oost Groningen gedacht vanuit die mensen niet heel raar.
Nu is het allemaal PVV, die heeft PVV niet gewonnen, die stemmen is de PVDA allemaal verloren door eigen beleid en resultaten.

Je gedachtengang dat je eens met jouw oppositie van gedachten wisselt je jezelf direct conformeert aan het belastingsvoorstel van de communisten gaat wel wat ver.

CPN leeft trouwens ook nog in dat gebied. Mogen zij weten. Maar zoals je het voorstelt moeten we als Nederland weer als voorheen in 3 stromingen compleet langs elkaar heen gaan leven en contact uitsluiten, naast de katholieken, protestanten, gereformeerden nog de goddelozen en moslims toevoegen?
CRV opsplitsen in 3 of 5? Ik zie de verbanden niet.
+5
John Spithoven
@Noorderling Je gedachtengang dat je eens met jouw oppositie van gedachten wisselt je jezelf direct conformeert aan het belastingsvoorstel van de communisten gaat wel wat ver.

Als het alleen bij een gesprek gebleven was, ben ik het direct met je eens. Maar door je te laten lenen voor een reclame promo die 10tallen keren per dag uitgezonden wordt, dan gaat het wat verder dan alleen een open gesprek, dan is er meer.....
+1
slagroomvla
@John Spithoven Niet aan ergeren John, krijg bij youtube steeds als reclame Eline Vedder die op bezoek is bij Roy Meijer's vader...

Gelukkig hangt mijn mening niet af van dit soort propaganda.
+1
Noorderling
Quote Reactie van @John Spithoven:
dan is er meer.....

zoals?
Trek dan NAJK ook nog even door het slijk die ook gesprek met hem gehad hebben.
Kun je de link ook zo met CRV leggen.

Je kunt het ook anders zien.
Dat Timmermans het uit zijn strot kreeg dat 2030 losgelaten zou kunnen worden, heeft iemand hem toch aan het denken gezet. Zouden dat zijn GL vriendjes zijn geweest?
2030 is een discussie opzich, daar gaat het nu niet over.
Het heeft voor interne onrust gezorgd bij GL en PVDA. Interne onrust is het recept voor ellende.
Iets destructiever dan interne sores is er niet. Prima resultaat van de CRV mannen?
+6
John Spithoven
@Noorderling Waar ik mij aan stoor is dat mijn voorzitter in een promo van verenigd links zit (eigen keuze) terwijl zij een rechtstreekse aanval op mijn eigendom doen. En dat is van de laatste dagen. Daarvoor vond ik de actie van Duursma een domme actie meer niet. Maar nu de erf en schenkbelasting discussie gaat spelen , is Duursma ook vrij om bijv afstand te nemen van zijn eigen promo.
Hij gaat zelf maar op de blaren zitten, ik maak mijn keuze. En daar is iedereen vrij in, maar achter iemand gaan staan die tegen mij is, is indirect in ieder geval niet voor mij (mocht hij dat al snappen)
+4
de hoef
Quote Reactie van @John Spithoven:
dan is er meer.....

maak je niet te druk om anderen, en probeer crv in de benen te houden in plaats van af te breken om 1 man
hans-hans
@de hoef toch snap ik dat hij dit aan kaart want het is een Cooperatie , en dan is het ook nodig dat het gezamenlijke belang wordt vertegenwoordigd en niet een heel vaag verhaal wordt vertegenwoordigd
+4
de hoef
@hans-hans bij zo een grote cooperatie, wordt met de sollicitatie niet gekeken op wat je stemt of geloofd
er zitten vast groen links stemmers en pvv ers bij crv
de beste man ging ingesprek met timmermans, dat is op zich niet verkeerd, dat zou ik ook doen als hij het wilde
+2
John Spithoven
@de hoef het gaat niet om het gesprek....het gaat er om dat hij reclame maakt voor Timmermans in een functie als voorzitter CRV en ik verzoek hem om daarover openlijk morgen tot inkeer te komen anders handel ik daar zelf naar.
En ik neem op moment alle producten van CRV af. Gaat Duursma niet tot inkeer komen , beëindig ik dat.
+3
de hoef
Quote Reactie van @John Spithoven:
Gaat Duursma niet tot inkeer komen , beëindig ik dat

dat bedoel ik nou net, en je adviseerd ons dat ook, of begrijp ik je laatste regel niet goed ,
en dat vind ik vergezocht, maar goed als het jou keus is moet je dat doen
verse koe
@John Spithoven gaat natuurlijk ook om dat gesprek. Als ik jou zo begrijp, heeft die man meerdere petten op. Dit lijdt tot belangenverstrengeling en dan zijn we weer bij jou punt.

Zakelijk bestuur v e coop mag niet gecombineerd worden met politiek!
+1
hans-hans
@de hoef voorzitter is wel een belangrijk persoon voor de Coop en we denken er verschillend over (dat is mooi dat het kan en mag)
ik zou graag een voorzitter hebben die een gemiddelde boer vertegenwoordigd
+3
de hoef
Quote Reactie van @hans-hans:
Coop en we denken er verschillend over

ik denk er het zelfde over, maar wil niet dat crv afgebrand wordt door dit
+1
slagroomvla
Quote Reactie van @de hoef:
maar wil niet dat crv afgebrand wordt door dit

Zag dat ze net een stiertje bij jou weg hebben ingezet, goed bezig!
de hoef
@slagroomvla je bent goed op de hoogte
+1
pieta
@de hoef Op funda staat nog grond te koop voor jou. Grond ligt tussen de "Zeeg"weg en "De Hoef" . 😁
de hoef
@pieta plaats effe een link
de hoef
@pieta echte stier voor jou
+1
pieta
@de hoef Plaats ff een link. 😁
de hoef
@pieta daar ben ik te dom voor
pieta
@de hoef Hoe heet je stier?

Een link plaatsen is niet moeilijk(op de pc). Gewoon de adresbalk kopieren. Je selecteert met je muis de gehele adresbalk, klikt rechts en vervolgens ga je met de muis op kopiëren staan en je klikt links. Daarna reageer je op iemand en klikt met je muis in je reactie, klikt rechts op je muis en gaat met de muis op plakken staan en je klikt links. Daarna Enter en klaar is Klara. 😁
+1
de hoef
@pieta present
Greetje
@de hoef Ik ook zeker, en dan pleiten voor behoud van een bedrijfsovernameregeling in familiesfeer en een belastingvrije voet. Onder die voorwaarden vind ik het best billijk dat er wat verhoging van de vermogens belasting plaatsvindt ten gunste van de mensen met een gewone baan die geen kapitaal aan og hebben.
+2
Noorderling
@Greetje
Quote:
ten gunste van de mensen met een gewone baan die geen kapitaal aan og hebben.

Kunnen ze ook wat aan doen toch?
Het is een ander ook niet aan komen waaien.
Belastingvrije voet van een miljoen wordt over gesproken, voor 95% van de mensen klinkt dat acceptabel.

Met 1 miljoen heb je geen levensvatbaar bedrijf met grond, bij 2 miljoen begint het ergens op te lijken maar is nog aan de kleine kant.
Lever eens een kwart netto in, overname en nog een bestaande hypotheek en je zit 100% gefinancierd. Wens ik diegene geen succes maar sterkte. Het kan gewoon niet met zoveel dood kapitaal en prijzen die geen relatie hebben met het daadwerkelijke agrarische rendement.
pieta
@Noorderling Zit jouw bedrijf in box 3?

vrijwel alle partijen de herziening van de vermogensbelasting in box 3. Die is nu gebaseerd op een fictief rendement, maar wordt vanaf 2027 gebaseerd op daadwerkelijke inkomsten en winsten uit vermogen en beleggingen
+2
Jannus
Quote Reactie van @Noorderling:
Ik zie de verbanden niet.

Ik wel, Joindata
+5
Cowboy3
@Jannus CRV = communistische rundvee vermindering
+1
richard-de-wolff
Interessant vond het al vreemd dat die plofkip in koeien stal liep
+3
hans1980
Goed uiteengezet @spithoven
+3
HansBa
Nou wij hebben ons ook al paar keer afgevraagd welke boer zich er toch voor leent om in het promo filmpje met Frans op tv te willen.
+3
Wie weet het
Toch dapper dat een boer aan deze man uitlegt hoe het daadwerkelijk zit en uitwerkt. In mijn ogen beter dan hier op prikbord klagen.
+3
John Spithoven
@Wie weet het Mijn werkzaamheden bestaan ook hoofdzakelijk uit klagen.......over en voor de sector 😆

Ik betaal die vent...en daar heeft hij wrs niet genoeg aan en moet wat bij snabbelen in een promo van een man die via de KLW de meeste melkveehouders op de knieën gaat krijgen......( zie screenshot). En dat gaat de tuinkabouter niet snel genoeg, dus stelt hij voor om de bedrijfsovernames naar de klote te helpen.

En dan de anonieme prikker uit hangen.....

(klik om te vergroten)

Wie weet het
@John Spithoven ben reuze benieuwd hoeveel zo’n snabbel dan schuift. Jij weet het John.
John Spithoven
@Wie weet het ben zijn boekhouder niet.... dus nee ik weet het niet

Maar als Duursma uit idealistische reden mee doet aan een promo dan moet ik mij nog meer zorgen gaan maken, dus ik hoop dat hij het voor het geld heeft gedaan 😆
+2
Wie weet het
@John Spithoven ben zijn boekhouder niet.... dus nee ik weet het niet

Suggereer het dan niet, je doet jezelf tekort.
+2
HansBa
@Wie weet het uitleggen prima maar je laat je toch niet gebruiken voor een promo filmpje waarbij het lijkt alsof Frans goed naar ons luistert en het beste met ons voor heeft!!
+1
grös
Ook iemand een link naar dit PVDA-fimpje voordat ik er een oordeel over vel?
Kijk vrijwel nooit naar de staatsomroep of de Endemol club, en op YouTube komt er ook nog niks politieks voorbij.
Cowboy3
@grös Dit is niet het spotje maar staat bij de website PvdA/GL

Foto uit het spotje

(klik om te vergroten)

.
grös
@Cowboy3
Frans heeft duidelijk wel iets met de boerderij, en ik bedoel dan vooral die van George Orwell, de Animal Farm !
+2
George
Aha ik dacht ook al telkens als ik dat spotje op TV voorbij zag komen , welke boer leent zich nu in godsnaam voor zo'n GL/PVDA reclamespotje?
marcsterreborn
Het gaat best ver als je zakelijke partners geen andere politieke voorkeur mogen hebben dan jezelf....
Bennie Stevelink
@marcsterreborn
Quote:
Het gaat best ver als je zakelijke partners geen andere politieke voorkeur mogen hebben dan jezelf....

Er is inderdaad sprake van dictatoriale neigingen: als iemand niet de voorgeschreven politieke mening heeft volgen er strafmaatregelen.
grös
@Bennie Stevelink
Oke, wat is de voorgeschreven politieke mening van een voorbeeldig coöperatie-lid?
En wat zijn de strafmaatregelen voor een niet-cooperatief lid ?
+5
John Spithoven
@Bennie Stevelink Beste Bennie, je hebt mij al eens een keer voor leugenaar uit gemaakt, nu schaar je mij in de categorie dictatoriale sferen.
Zo ook je kwalificaties op politieke partijen en belangenclubs die niet in jouw straatje passen kwalificeer je tot extreem/ultra rechts.
Bijzonder dat de webmaster dit allemaal toe laat.

Ik beschrijf heel duidelijk dat een ieder een vrije politieke keuze heeft.

Maar de heer Duursma kiest voor een publieke functie te bekleden met een stevige bezoldiging. Hij kiest er voor om zich te laten benoemen tot mijn vertegenwoordiger (over democratie gesproken)
En als de heer Duursma enige vorm van sympathie met CRV als ledenvereniging had, dan had hij een ledenmailtje verstuurt met een excuusje dat hij een foutje gemaakt heeft en zijn publieke functie en dat van CRV, de vereniging, daarmee geschaad heeft......of even een belletje naar de "aanvaller" om de kou uit de lucht te nemen en aan dammage control te doen.

Maar niets van dit alles.

Gezien de laatste peilingen kon GL PvdA nog wel eens de grootste worden en staat Duursma (en jij Bennie met je ongegeneerde uitlatingen) aan de wieg van het einde van de veehouderij.

Wat een zooitje!!!!
+1
George
Quote Reactie van @John Spithoven:
Wat een zooitje!!!!

En we worden ook nog eens helemaal uitgekleed door allerlei belastingverhogingen en dwaze erfbelasting van 45% . Het is allemaal niet te bevatten.
+2
demelkboer
@John Spithoven PvdA gl crv en bennie aan het einde van de veehouderij? Das te veel eer voor deze partijen, zijn er veel meer schuldig aan.

Ps waar om reageer ik nu zo laat, dat is om dat ik net effe een heel mooi kalf van een KI samen-stier heb verlost! 😀
+1
jordi 1455
@Bennie Stevelink Een voorzitter van een coperatie dient de belangen van de cooperatie en zijn leden te dienen, dat is de verantwoording van de voorzitter. Doordat Duursma campagne voert een politieke partij die een partijprogramma heeft die zeer nadelig is voor boeren.

Als duursma voor FVD campagne had gevoerd zou het mij niet verbazen dat jij de eerste bent die zijn aftreden eist.
+1
Cowboy3
@marcsterreborn Een voorzitter van coöperatie bestuur hoort helemaal niet een reclame filmpje van een politieke partij of dat nu een communistische partij is of uiterst rechts.
Dit reclame spotje van PvdA/GL word al meer dan 2 weken uitgezonden en er blijkt niemand in de directie of bestuur van CRV wakker te worden en dat klop echt niet .
Wie weet het
@Cowboy3 En Sieta in een nieuwe groene tractor die heel toevallig dealer Kraakman (goed in beeld) tegenkomt is geen probleem?
Cowboy3
@Wie weet het Ja,ja maar alle landbouw woordvoerders hebben er in rond gereden ook die doos van GL.
Hans van Bergen
@Wie weet het Op het moment dat jij een sjonnie koop heb je vanzelf ook vaak Kraakman bussen in je straat
Twentsch Land
Niet iedereen wil op een zetor rijden zoals jij.

@Hans van Bergen
+1
Vdejong
@Twentsch Land ach wat kleinzielig
Twentsch Land
Nu niet denken dat ik een grote JD fan ben....maar JD staat wel in mijn top 5 op plek 5 🤓

@Vdejong
+1
Vdejong
@Twentsch Land Belarus op 1?
Twentsch Land
Twentsch Land
Jij hebt het nog wel eens mis he 🤓@Vdejong
Vdejong
@Twentsch Land Op sommige vlakken wel
+2
jan w
De eelend is, dat je als melkveehouder altijd afhankelijk blijft van CRV. Wij doen al jaren zaken en naar volle tevredenheid met VVB Silvolde. Echter om de melkcontrole geaccrediteerd te blijven behouden werden we verplicht om de gegevens uit de melkrobot rechtsstreeks en automatisch naar CRV te sturen en die accrediteerd de melkcontrole gegevens ook. Daarbij worden ook gegevens gebruikt door CRV om fokwaardes te bepalen, wil men dan zelf de gegevens gebruiken moet je er voor betalen.
Lijkt op een verkapte vorm van communisme, denk hierbij ook aan joindata.
richard-de-wolff
@jan w wat is het nut van accrediteren
Cowboy3
Quote Reactie van @richard-de-wolff:
accrediteren

Anders worden de MPR en melklijsten niet officieel erkent.
grös
@Cowboy3
Een soort KNVB zeg maar ?
Zodat je een speler met goede lijsten kunt verkopen, jammer dan dat de eredivisie cijfers dan niet meer openbaar zijn.
Bedrijfsinspectie was vroeger ook heilig, tegenwoordig interesseert het niemand meer.
+2
Grij
Boeren moet maar eens afstand nemen van de CRV zij fungeren samen met joindata als door geef Luik naar de overheid toe
grös
@Grij
Ik was er klaar mee toen FrieslandCampina mij strafpunten gaf op basis van melkcontrolegegevens van CRV ..

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's timmermans , reclame , landbouw , handel , fokkerij , verkiezingen , melkveehouders , groen links , verdienmodel en nederland geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
72
DEELNEMERS
27
WEERGAVES
5.541