Illustratie van: Menneweer

Oekraïne-vlogger Kees Huizinga: 'Droogte is klein probleem als je vooral vrede wilt'

De komende weken moet Kees Huizinga samen met zijn team flink aan het werk om niet alleen de vele gewassen te oogsten maar ook om het inzaaien van wintertarwe op tijd te kunnen afronden. De weersproblemen – te droog of te nat – zijn volgens de Nederlandse boer mooie problemen, in een land dat verlangt naar vrede.

Deel dit topic

Reacties

Koeien boertje
Wat me wel opvalt dat ie er nog wel een paar Nederlanderse bedrijfsleiders op heeft lopen.
Vdejong
@Koeien boertje kolonialisme
verwijderd
Koeien boertje
@Vdejong wat de Turken en Marokkanen hier doen, doen wij in Canada en Oekraïne 😅
+1
Gerron
Kom op Kees, je hebt de hele tijd opgeroepen om die Russen zo snel mogelijk uit het land te jagen en je vroeg om wapens. En nu wil je opeens vrede? Dat kon dus veel eerder maar dat wou je dus niet. Vecht maar lekker door tot de laatste man. Een oplossing zal namelijk alleen maar tijdelijk zijn.
+10
Tinus
@Gerron In 1939 waren er ook veel Nederlanders die vonden dat we ons bij Duitsland aan moesten sluiten en in 1940 ontvingen ze met open armen de door hun gewenste "sterke leider". Blijkbaar heb je in elke generatie een hoop NSB achtige mensen. Kees is niet zo'n man.
+1
Gerron
Quote Reactie van @Tinus:
Blijkbaar heb je in elke generatie een hoop NSB achtige mensen.

Inderdaad. Dat zijn mensen die vooral haten en niet beseffen achter wie ze aan lopen. Voorbeeld:
+1
Bennie Stevelink
@Gerron Inderdaad.
Quote:
Dat zijn mensen die vooral haten en niet beseffen achter wie ze aan lopen. Voorbeeld:

In Oost Europa, en dan met name in Oekraïne en de Baltische staten, overtrof de Russische wreedheid die van de nazi’s. Veel mensen in die landen vochten aan de kant van de Duitsers, niet omdat ze nazi waren maar omdat ze hun land wilde bevrijden/beschermen tegen Russische wreedheid.
+1
Gerron
Quote Reactie van @Bennie Stevelink:
n Oost Europa, en dan met name in Oekraïne en de Baltische staten, overtrof de Russische wreedheid die van de nazi’s. Veel mensen in die landen vochten aan de kant van de Duitsers, niet omdat ze nazi waren maar omdat ze hun land wilde bevrijden/beschermen tegen Russische wreedheid.

Leg dit dan eens uit:en.wikipedia.org/wiki/Volhynian_Bloody_Sunday/
Achso
@Gerron deze wordt ook onder de mat geveegd: en.m.wikipedia.org/wiki/Ustaše/
+1
hans1980
@Tinus Gelukkig heeft Rusland ons geholpen ons van het NAZI regime te bevrijden in 1945
+1
Twentsch Land
Denk dat je dat toch beter iets anders kunt zien, ook Rusland is door de Duitsers aangevallen en hebben zich flink en met resultaat verzet. Doordat de Duitsers veel militairen en wapens was verloren in Rusland had wel indirect een voordeel voor ons want wat daar is gesneuveld kon hier niet worden ingezet, maar direct ons land bevrijden heeft de Rus niet aan bijgedragen.
@hans1980
hans1980
@Twentsch Land Je Kent duidelijk de geschiedenis niet Rusland heeft Berlijn bevrijd
ntd79
@hans1980 patton en Churchill noemden dat van te voren de grootste blunder die de wereld voor altijd zou blijven achtervolgen. En daar hadden ze gelijk in.
+3
ntd79
@hans1980 ik vind het lastig om daar iets over te zeggen, omdat ik de ballen weet van het hele reilen en zeilen in de Oekraïne. Dat het een corrupt land is, dat is bekend. Ben er ook geen voorstander van dat die landen bij de eu komen. Maar dat denk ik ook van de zuid Europese. Het gaat natuurlijk uiteindelijk ook om de bevolking. En dan doel ik meer op de annexatie van dit land. Als Nederland in 40 een corrupt ambtenaren apparaat had gehad was dat nog geen reden om het dan maar bij Duitsland in te lijven. Daar was de top natuurlijk ronduit crimineel in zijn ergste vorm.
Gerron
Quote Reactie van @hans1980:

@ntd79 zerohedge.com/geopolitical/…

Ik kan zo'n artikel toch niet echt serieus nemen als de schrijver zich Tyler Durden noemt. 😄
George
Quote Reactie van @hans1980:
Rusland heeft Berlijn bevrijd

En niet meer terug gegeven en controle gehouden tot de muur viel.
Achso
@George terug geven aan wie?
George
Quote Reactie van @Achso:
terug geven aan wie?

Duitsland weet je wel?
Achso
@George had ik ook direct niet gedaan als een land ongeveer 12 miljoen van mijn inwoners had uitgemoord
+1
Erik1979.
@Twentsch Land is niet waar. Rusland heeft oost europa bevrijd. Daarna wel weer bezet. Maar dat is een ander verhaal. Rusland heeft de meeste offers gebracht voor de bevrijding van Europa van het nazi regime. Zonder Rusland had de rest het niet gekund.
hans1980
+2
ntd79
@Erik1979. Dat geldt andersom natuurlijk ook. Als de Amerikanen geen front hadden geopend in Italië had Rusland het ook niet gered. Toen in normandie her tweede westerse front werd geopend kreeg Rusland de handen nog beter vrij. Rusland deed het ook niet met het idee om west Europa te helpen. En als chamberlain aan het bewind was gebleven die omwille van de vrede van het vk een Duitse vazalstaat wou maken, dus hetzelfde als sommige mensen hier opperen om Oekraïne maar aan Rusland te geven, hadden de Amerikanen in West Europa ook geen poot aan de grond gekregen, en dan hadden de Russen het ook niet gered.
Achso
@Twentsch Land de Amerikaan dan ook niet. Waren hoofdzakelijk Canadezen.
+1
Bennie Stevelink
@hans1980
Quote:
Gelukkig heeft Rusland ons geholpen ons van het NAZI regime te bevrijden in 1945

Ze hebben massale wapensteun en voedselhulp gehad van de VS. Zonder deze steun hadden ze Berlijn nooit bereikt.
Bennie Stevelink
@Gerron
Quote:
Kom op Kees, je hebt de hele tijd opgeroepen om die Russen zo snel mogelijk uit het land te jagen en je vroeg om wapens. En nu wil je opeens vrede? Dat kon dus veel eerder maar dat wou je dus niet.

Jij vindt dat Oekraïne een deel van hun land moeten afstaan aan de Russen?
Waarom? Welke argumenten heb je daarvoor? Is Rusland niet groot genoeg?
Gerron
Quote Reactie van @Bennie Stevelink:
Jij vindt dat Oekraïne een deel van hun land moeten afstaan aan de Russen?Waarom? Welke argumenten heb je daarvoor? Is Rusland niet groot genoeg?

Ik vind dat De Krim bij Rusland moet zijn wegens de Zwarte zee vloot en dat De Donbass een eigen land moet zijn. De meeste Oekrainers zijn daar al vertrokken.
Maar was Azerbeidjan niet groot genoeg dat ze met steun van Israel en Turkije die Armeniërs uit Nagorno Karabach moesten verdrijven?
Achso
@Bennie Stevelink hoe zit het eigenlijk in Ngorno Karabach? Azerbeijdjan niet groot genoeg? Of dat is wel normaal?
Nevergiveup
De Vrede is eindeloos verder weg dan 1,5 jaar geleden toen het begon , toen had Vrede en compromis nog gekund , nu is er geen Vredige oplossing meer , dit is de Terminators world war.
trevor-z
@Nevergiveupalleen voor de wapenhandel in de wereld is het winstgevend dat dit conflict lang duurt,
+1
Gerron
Quote Reactie van @trevor-z:


@Nevergiveupalleen voor de wapenhandel in de wereld is het winstgevend dat dit conflict lang duurt,

Natuurlijk is het voor de NAVO prettig dat ze het oude spul kwijt kunnen zodat er nieuwer spul in voorraad komt maar met name voor de VS is deze oorlog prettig omdat het hun leidende positie in de wereld versterkt.
Bennie Stevelink
@Gerron
Quote:
maar met name voor de VS is deze oorlog prettig omdat het hun leidende positie in de wereld versterkt.

Ik voel mij veiliger en vrijer bij een leidende positie van de VS dan bij een leidende positie van Rusland of China.
Gerron
Quote Reactie van @Bennie Stevelink:
Ik voel mij veiliger er vrijer bij een leidende positie van de VS dan bij een leidende positie van Rusland of China.

Ik ook maar dat leiden mag wel wat minder.
Spuit11
@Nevergiveup Die oorlog is zo afgelopen. De NAVO is leeggelopen, het Oekraïns kanonnenvoer is er door en de westerling in het algemeen heeft de aardigheid er ook aardig af.
+1
Bennie Stevelink
@Spuit11
Quote:
Die oorlog is zo afgelopen. De NAVO is leeggelopen, het Oekraïns kanonnenvoer is er door en de westerling in het algemeen heeft de aardigheid er ook aardig af.

Jij rekent dus op een Russische overwinning in Oekraïne wat een gehele of gedeeltelijke verovering van Oekraïne betekent. Dat zal op de eerste plaats een gigantische vluchtelingenstroom op gang brengen naar westelijk Europa. De Russen zullen een meedogenloos bewind instellen met als doel de Oekraïense indentiteit uit te wissen. Massale deportatie, opsluiting en uitmoorden zal aan de orde van de dag zijn.

Op de tweede plaats zal de oorlog niet voorbij zijn want bij verovering van alleen maar zuidelijk Oekraïne zal direct Moldavië binnengevallen worden. Er zitten op dit moment al Russische soldaten in Moldavië.
Spuit11
@Bennie Stevelink Daar ga ik wel vanuit ja. Al die gamechangers, herfst-, winter-, lente- en zomer offensieven hebben tot nu toe ook geen resultaten opgeleverd. Behalve een lege buidel
Noorderling
@Nevergiveup
Anderhalf jaar?
Nog even en de oorlog is al 10 jaar bezig.
Nevergiveup
@Noorderling De sanctie en etter oorlog is al veel langer bezig iid. , oorzaak oorlog zit heel diep.
+1
Erik1979.
@Nevergiveup ik heb mijn hoop op de usa. Binnenkort verkiezingen. Mischien lukt het hem weer om vrede te sluiten en met veel landen in een soort van harmonie te leven. De huidige demente en corrupte klootzak zet het terreur beleid van de andere voort die er een nobel prijs voor gekregen had voor dat hij al die landen binnen viel om democratie te brengen.
ntd79
@Erik1979. Even voor mijn eigen kennis op peil te houden. Welke landen viel obama binnen?
Erik1979.
@ntd79 epochtimes.de/politik/ausland/… sorry, niet veel tijd. Maar dit geeft een beetje info
ntd79
@Erik1979. Interessant artikel, maar mijn vraag blijft nog steeds staan.
Erik1979.
@ntd79 eerst even voeren. Als ik tijd heb ga ik mijn huiswerk doen. Lijst niet in mijn kop. Misschien hebben andere dat.
ntd79
@Erik1979. Ik ben benieuwd😅
ntd79
@Erik1979. IS gaat niet op, dat was geen soeverein land. Dat ie daar ingreep was trouwens wel zo prettig voor de wereld. Die oorlogen waren natuurlijk allemaal erfenissen van Bush. Hier en daar zijn in sommige landen wel speciale eenheden actief geweest in geheime operaties om hier en daar te sturen. Je kunt elke gek of gruwelijk regime in de wereld toch ook niet geven wat ze willen om ze lekker rustig te houden? Dat idee krijg ik een beetje bij deze discussie. Amerika heeft de militaire macht om dat te kunnen. Als er na wo2 geen sterk westers machtsblok was gevormd onder leiding van de Amerikanen hadden we waarschijnlijk nu Russisch gepraat
Erik1979.
@ntd79 allemaal speculeren. Feit is dat er een ongelooflijke bende achtergelaten is in Afghanistan. En dat onze media maar ook wij zelf ons beter voordoen dan dat we daadwerkelijk zijn. Wij zijn ook maar mensen die op een bepaalde manier opgevoed zijn en daardoor een mening hebben. En wij hebben leiders die meedogenloos zijn. Die alles ervoor over hebben om hun positie te houden. En dan spreek ik niet zozeer over een normale politieker of zelfs Pinokkio Rutte. Maar wel over de usa en mensen van de Europese Unie. Afgelopen week in Duitsland spreekt boekdelen.
+5
ntd79
@Erik1979. Allemaal speculeren? Het enige dat is speculeer is van het Russisch praten. Mijn vraag staat overigens nog steeds. Feit is, in ons land verdwijnen of 'verongelukken' geen mensen door het regime, worden geen mensen opgehangen voor hun geaardheid, is recht van meningsuiting, middeleeuwse lijfstraffen als steniging is al een poosje geweest, we vallen geen buurlanden aan met daarbij de nodige wreedheden, vindt geen genocide plaats op welke grond dan ook, kerk en staat is gescheiden, geen gifgas op eigen bevolking enz enz enz. Of zit er in genoemde zaken ook iets goeds die ik als verwende gehersenspoelde westerling niet zie?
Erik1979.
@ntd79 antwoord komt. Maar ben aan het werk. Onder het laden kan ik soms even op de telefoon kijken. Maar niet zo lang. Nederland en Duitsland vallen geen landen meer binnen. Vroeger wel. Maar de eu lijkt steeds meer op een moderne manier van koloniseren. In veel slaat de eu door. De euro is bijvoorbeeld compleet mislukt wegens mentaliteit en cultuur verschillen. Een land als Oekraïne eventueel toe laten is een drama voor de westerse boeren en een drama voor de Oekraïners vanwege dat Rusland dat niet wil. ( en kun je zeggen dat Rusland er niets mee te maken heeft, is misschien wel zo maar als ze zeggen dat ze dat niet willen en als ze dat toch doen het land binnen vallen dan moet je er natuurlijk wel rekening mee houden). Asielzoekers beleid natuur beleid klimaat beleid grondwet van een land hoort gewoon boven die van de eu te staan. Etc. Eu neemt op een vreedzame wijze landen in. Ik vind het niet ok.
marcsterreborn
@Erik1979. antwoord komt. Maar ben aan het werk.

Moet je op zondag het werk zelf doen?
Erik1979.
@marcsterreborn nee, natuurlijk niet. Ik loop hier soms een beetje rond tijdens de pauze voor de lekkere koffie. Maar ik vond het een goede smoes.
ntd79
@Erik1979. Ik snap jou gedachten wel, en sommige, vooral in jou bijdrage hierboven ben ik het ook wel eens. Andersom had de NAVO nooit gepikt als Rusland had gedaan wat wij in de afgelopen decennia hebben gedaan. En nogmaals, van mij hoeft Oekraine om jou genoemde redenen ook absoluut niet bij de EU, snap daar sowieso niets van. Maar ik vind het nog steeds te verdedigen dat de vs ingrijpt als een regime wreedheden begaat onder eigen bevolking of in het land dat ze bezetten.
Achso
@ntd79 het plat bombarderen van Libie vergeten?
ntd79
@Achso vond plaats onder navo vlag, Amerika is dat land niet binnen gevallen om het bezet te houden. Kadaffi was zijn eigen bevolking aan het uitmoorden.
Achso
@ntd79 ah juist. Obama had er niets mee te maken.
+1
ntd79
@Achso Amerika is dat land niet op eigen houtje binnengevallen, zoals dat wel is gebeurd in Irak en Afghanistan. Onder navo vlag hebben ze de protestanten beschermd die werden uitgemoord. In ons eigen land wordt er onderzoek ingesteld naar een schietgrage agent waar wij hier allemaal, heel terecht, diep verontwaardigd over waren. Daar zouden ze de mitrailleur erover houden.
Erik1979.
@ntd79 dat denk jij. Ik geloof het niet meer. Ik denk dat het om het behoud van de dollar en olie gaat. Daarvoor geen enkel goed bewijs, zelfde als dat jij ze niet hebt voor jou bewering.
ntd79
@Erik1979. Dat het om behoud van olie en dollars gaat, dat geloof ik ook wel. Wat betreft mijn beweringen over de opstanden en protesten heb je ook gelijk, de beelden zijn wss gemanipuleerd en in scène gezet door figuranten. Zelfde verhaal als de beelden van IS, ook in scène gezet, is er nooit geweest?
Erik1979.
@ntd79 ik weet het niet. De vraag is hoe erg het was en nu is. Ik weet het oprecht niet. Ik weet wel dat ik niet meer geloof in het Democratie brengen van de usa. Enige wat er dan gebeurt is massa moord door gigantische bombardementen op steden.
ntd79
@Erik1979. Daar is ook geen eenvoudig antwoord op. Afghanistan is ook deels binnengevallen omdat het onderdak bood aan terroristische groeperingen. Maar tuurlijk, Irak had wss de warme aandacht niet gehad als het ergens een berooid Afrikaans land was, zonder dure grondstoffen. Maar linksom of rechtsom, de bevolking lijdt er altijd onder. Maar ik blijf erbij dat als door een regime wreedheden worden begaan dat de internationale gemeenschap in moet grijpen. Vaak is dat onder leiding van Amerika.
Achso
@ntd79 en jij denkt dat dit zonder US gebeurd was? Zonder goedkeuring van Obama? Het inhuren van een moordenaar, betekent niet dat jezelf vrij uit gaat. Dus als terroristen in Libie huishouden dan wordt de zittende regering uitgemoord omdat dat even beter uitkomt. Maar als terroristen in Israel huishouden dan is men weer pro-zittende regering. Op zijn minst curieus
+1
ntd79
@Achso lezen is niet jou allersterkste punt. Jij noemt mensen die in opstand komen tegen een dictator die al 42 jaar aan de macht is terroristen? De regering van Israël kan daar natuurlijk slecht mee vergeleken worden. Maar dat is ook een complex etterend probleem waar geen oplossing voor komt. In het verleden ontstaan, nu niet meer op te lossen.
Achso
@ntd79 mankeert niets aan mijn lezen. Het westen moet zich eens niet met binnenlandse zaken van andere landen bemoeien onder het mom van.. Vul maar wat in.
Azerbeijdjan schopt 120.000 vrouwen en kinderen een gebied uit. Geen piep van NATO. Want tja is goed anders geen gas daarvandaan he, deze winter.
Serbia is nogal gevoelig voor Kosovo gebeuren. Kosovo is ook maar ergens ingetekend door US. Serbia slecht. US maakt een zooi in Venezuela, hebben ze zich op verkeken. Geen piep over die bijna staatsgreep door US/EU. Ik snap dat er mensen zijn die de logica niet helemaal volgen en beetje kriegelig worden
ntd79
@Achso in een ideale wereld zou ik je gelijk geven. Tuurlijk zijn er strategische belangen, zo naïef ben ik ook niet. Maar ik vind het idee om niet al te stabiele landen met een ongeleide dictator aan de macht lekker hun gang te laten gaan niet prettig, een noord Korea is genoeg. Daar grijpt Amerika ook niet in, dat is wo3 met China en Rusland. Maar het is wel een voorbeeld wat er gebeurd als je dat soort landen lekker laat aanbroddelen
+1
Achso
@ntd79 niet mee bemoeien. Simpel zat. Mensen in Noord Korea moeten het zelf maar oplossen. Het is toch wel redelijk absurd, dat men niks aan Korea doet ‚anders WOIII‘ dus dat durft men niet aan. Maar overal anders 100.000nden slachtoffers maken kan wel.
Simpel weg belachelijk
ntd79
@Achso Dat is natuurlijk ook een mening. Lijkt me dat er wel een paar voorbeelden te noemen zijn wat er gebeurt als je een gek zijn gang laat gaan
Gerron
Quote Reactie van @ntd79:


@Achso Dat is natuurlijk ook een mening. Lijkt me dat er wel een paar voorbeelden te noemen zijn wat er gebeurt als je een gek zijn gang laat gaan

Een paar voorbeelden: Hitler volslagen gek. Stalin volslagen gek maar gelukkig heeft hij met hulp van de andere gealieerden WO2 gewonnen. Mao volslagen gek. Pol Pot volslagen gek. Allemaal oorlogszuchtige mensen. Net als Zelensky. Deze oorlog had niet gehoeven. En ja, Poetin is een enorme eikel maar hij was deze oorlog niet begonnen als hij niet was uitgedaagd. Poetin is niet volslagen gek want dan had hij al lang kernwapens gebruikt. Maar hij kan het wel worden. Of zijn opvolger.
+1
Bennie Stevelink
@Gerron
Quote:
Allemaal oorlogszuchtige mensen. Net als Zelensky.

En Poetin niet?
Denk aan Tsjetsjenië.
Denk aan Georgië.
Denk aan Sirië.
Denk aan de Donbas.
Denk aan MH17.
Denk aan Belarus.
Denk aan 24 februari 2022.
Achso
@ntd79 die ‚gekken‘ waar je op doelt waren niet echt met binnenlandse aangelegenheden bezig. Maar goed, Het Westen vind iemand willekeurig ‚gek‘, bombardeert alles naar het hiernamaals en snapt niet dat er toch nog wel wat mensen zijn die een andere mening hebben. En zo heb je de zaken gepolariseerd en met al het gelazer van dien. En als men dan zo graag over democratie heeft. Het ‚westen‘USA, EU en nog wat landen, misschien 2 miljard mensen? Lopen er nogal wat rond die het narratief van Het Westen niet helemaal onderschrijven
ntd79
@Achso haha, laten we dan even de namen nemen die gerron net opsomt. Nee, die waren absoluut niet bezig met binnenlandse aangelegenheden......het is maar goed dat het vrije westen een andere mening had toen Europa onder de nazi's zat.
Bennie Stevelink
@Achso
Quote:
Het westen moet zich eens niet met binnenlandse zaken van andere landen bemoeien onder het mom van.. Vul maar wat in.

Moet Rusland zich wel met binnenlandse zaken van andere landen bemoeien?
Het Oekraïense parlement wilde meer samenwerking met de EU waarop een Rusland-vazal, op aanwijzing van Rusland, het hele parlement buiten werking zette. Dat leidde tot de Maiden revolutie.
Rusland heeft militairen in Afrika, niet om het volk te helpen maar om bepaalde machthebbers te helpen.
Rusland heeft achter de schermen de verkiezingen in de VS beïnvloed.
FvD wordt door Rusland gesponsord.
Verschillende extreem rechtse en rechts-populistische partijen in diverse Europese landen worden door Rusland gesponsord. Dit om Europa zoveel mogelijk te verdelen ter versterking van Rusland.
Achso
@Bennie Stevelink USA heeft openlijk in Russian verkiezingen lopen klooien. Zijn gewoon interviews van.
We komen er nooit uit. Iedereen zit met de fikken overal in.
Nu tussen Israel en Palestijnen. Noem het nu dan ook maar ‚Arab Spring‘ . Maar dat kan natuurlijk niet, want dit is niet opgejut door US. Doodziek word je van al dat Rapalje overal
Nevergiveup
@Achso We kunnen er dagen over discussiëren.

Als er echt ouderlijke leiders zouden bestaan op de wereld ....

Als twee kinderen ruzie hebben , moedigen kinderen in een groep zijn/haar vriendje aan om harder te vechten.

Als de ouders komen pakt de ene ouder het ene kind en de andere ouder het andere kind.

In de grote mensen wereld doen onze machtige leiders precies als kinderen , daar moedigt het ene land en de andere het andere land aan om harder te vechten

VN-EU -Oekraïne
Versus
Brics -Rusland

VS- Israël
Versus
Arabisch- Palestina
Achso
@Nevergiveup helaas zeer waar..
Vdejong
@Bennie Stevelink
Quote:
Rusland heeft achter de schermen de verkiezingen in de VS beïnvloed.
FvD wordt door Rusland gesponsord.
Verschillende extreem rechtse en rechts-populistische partijen in diverse Europese landen worden door Rusland gesponsord. Dit om Europa zoveel mogelijk te verdelen ter versterking van Rusland.

Kun je dit allemaal hard maken?
verwijderd
bio boer
@Gerron dat zecht nog niet dat zelensky daar opdracht voor gaf kan ook actie zijn van een groep uit Oekraïne
Kan ook wel door zelensky zijn een motief zou ook hij hebben als rusland graan handel onmogelijk maakt
+3
bio boer
@bio boer ik had ook niet onder Russisch bewind willen wonen dat ze zo snelmogelijk opzouten wat dat betreft ben ik blij dat ik hier woon
+1
Erik1979.
@bio boer ik ook niet. Maar veel Oost Duitsers die onder Rusland geleefd hebben willen graag terug. En die hebben wel ervaring. AFD is in het oosten het grootste, en dat is niet omdat de huidige regering het zo goed doet. De oost Duitse weten wat communisme is en die willen dit niet meer. Dit zou bij vele het lichtje doen moeten branden dat het westen met het westerse ideologische overtuigingen niet helemaal lekker bezig zijn.
bio boer
@Erik1979. Bij Rusland denk ik meer aan communisme dan dat bij de eu wij hebben veel meer vrijheden dan het volk in Rusland toch 🤔
+2
Erik1979.
@bio boer dat weten we niet. Dat denken wij. Wij wonen daar niet. Altijd makkelijk om te oordelen over iets omdat de kranten het schrijven. Maar we weten allemaal dat de kranten liegen dat ze zwart zien.
+2
duitser
Quote:
ik ook niet. Maar veel Oost Duitsers die onder Rusland geleefd hebben willen graag terug. En die hebben wel ervaring. AFD is in het oosten het grootste, en dat is niet omdat de huidige regering het zo goed doet. De oost Duitse weten wat communisme is en die willen dit niet meer. Dit zou bij vele het lichtje doen moeten branden dat het westen met het westerse ideologische overtuigingen niet helemaal lekker bezig zijn.

We zijn in het oosten ondertussen al generatie verder en die weten niet eens wat communisme is.

De stemmen op AFD is niet zozeer en roep naar communisme, maar een stem over ontevredenheid. Het westen is te ver doorgeslagen in het linkse gedachtengoed en daar zijn mensen klaar mee. Dat gaat het snelste als je dan helemaal tot zelfs extreem rechts kiest.

Beide ontwikkelingen zijn niet goed
Erik1979.
@duitser een paar punten wat je volledig verkeerd ziet. De oost Duitsers weten wat communisme is en dat willen ze niet meer dus nemen massaal afstand van het huidige semi communistische beleid. Al blijft links groot in het oosten. Als wagenknecht een eigen partij opricht zal dat daar veel stemmen op leveren. West Duitsers zijn veelal ontzettend naïef en ingeslapen. Veel te lang goed gegaan en beseffen veelal niet dat de economie nu in de hoogste versnelling staat, en dan niet in de hoogste versnelling dat het goed gaat maar in de hoogste versnelling richting de muur. De AFD wordt altijd voor extreem rechts uitgemaakt. Er zijn misschien wat misstanden geweest binnen de afd maar dat heb je in iedere partij. Alice Weidel is lesbisch en heeft een buitenlandse vrouw. Die wordt niet uitgesloten door de afd. Tegendeel is waar. De rest van de partijen sluiten mensen uit. Ben je niet gevaccineerd, ben je buitenlander en doe je je best wordt je nog aangekeken door andere wegens de misstanden wat een klein deel klaar maakt. Ben je met pensioen dan kunnen er veel niet meer rondkomen. Dat is echt uitsluiten. Wat ze met de boeren doen. De leugens en de hetze dat is uitsluiten. AFD zou voor 30 jaar terug een normale midden partij zijn. Nu is alles zo ver doorgeslagen dat alles wat in de jaren 80 beetje rechts van het linkse spectrum zit nu als extreem rechts afgeserveerd wordt. Nu dat niet meer werkt doen ze een volkertje.
+1
Bennie Stevelink
@Erik1979.
Quote:
Nu is alles zo ver doorgeslagen dat alles wat in de jaren 80 beetje rechts van het linkse spectrum zit nu als extreem rechts afgeserveerd wordt.

Volstrekte onzin. Het is net andersom.
Uitspraken van Janmaat van de Centrum Partij waren in de jaren 80 en 90 onaanvaardbaar. Janmaat werd op televisie zelfs gecensureerd.
Veel van zijn uitspraken zijn nu wel aanvaardbaar en worden zelfs door middenpartijen uitgesproken.
ntd79
@Bennie Stevelinkdaar heb je volkomen gelijk in. Pas na fortuyn werd de politieke correctheid minder.
Erik1979.
@Bennie Stevelink weer een begin van een nieuw sprookjes boek. Succes. Hopelijk voor jou dat je een keer een best seller krijgt.
+2
Tinus
@Gerron Het enige wat je met jouw reacties doet is aangeven hoe krom je denkt en, mochten we ooit in oorlog geraken, aan wie we vooral niet moeten laten merken dat we onderduikers op zolder hebben.
+1
Erik1979.
@Tinus heb je meegekregen wat er deze week in Duitsland gebeurt is? Zal wel niet. Media zwijgt in alle tonen. Alice Weidel is met haar vrouw en haar kinderen ondergedoken. En Chruppalla gaat het weer iets beter na een aanslag met een spuit met gif waardoor hij op de ic terecht kwam. Zo probeert het uiterst gevaarlijke links de afd letterlijk de mond te snoeren nu ze overal de grootste aan het worden zijn.
hans1980
@Erik1979. Kaag en Biden steunen palesteinen nu ook met Amerikaanse wapens die ze hebben laten liggen in siriieu
+3
Spuit11
@Erik1979. Die zitten vast ondergedoken bij moraalridder @Tinus
Frans1
@Tinus mooie praatjes, maar daar kom je pas achter als het er om spant.
weurding
@Tinus het is een andere tijd, o.a overal warmtebeelden en camera's zal er weinig toe leiden dat mensen het risico nemen onderduikers in huis te nemen
verwijderd
Erik1979.
@hans1980 bijzonder he.
Spuit11
@Erik1979. Nee hoor. Je hebt met corrupte maffiosi te maken.
verwijderd
+2
weurding
@Gerron geen beschuldigingen uiten die je niet kan bewijzen, geldt voor beide kanten
verwijderd
+1
Achso
@Gerron gaat allemaal wel wat ver
Gerron
Quote Reactie van @Achso:


@Gerron gaat allemaal wel wat ver

Vind ik ook. Wat er op internet geschreven wordt moet niet gewroken worden in het echte leven.
+1
Twentsch Land
Als je dit niet kunt bewijzen is het wel laster.

Maar moet je allemaal zelf weten maar of het wel verstandig is om het hier op het prikkebord te plaatsen .... !?!?

Kun je beter een keer op een neutrale plek koffie gaan drinken ... face to face .

@Gerron
verwijderd
weurding
@Gerron hoe komen ze aan je adres dan, wel aangifte gedaan neem ik aan?
Gerron
Quote Reactie van @weurding:
wel aangifte gedaan neem ik aan?

Kom nou, de corrupte politie kwam ook al verhaal halen.
weurding
@Gerron wegens die brief? Als hier iemand komt aan de deur en die geeft mij een stomp zou ik zeker aangifte doen
Spuit11
@weurding ...of je trekt de lange lat uit de meterkast tevoorschijn. Je laat je niet mishandelen en al helemaal niet op je eigen erf.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's nat , wintertarwe , oogsten , boer en Gewassen geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
101
DEELNEMERS
20
WEERGAVES
0