Econoom pleit in Tweede Kamer voor 70 tot 80% minder zuivel en vlees

Om de natuur-, water en klimaatdoelen voor 2040-2050 te halen moet de zuivel- en vleesproductie met 70 tot 80% afnemen. Die visie gaf econoom Max van der Sleen in de Tweede Kamer. BBB-Kamerlid Caroline van der Plas was de enige volksvertegenwoordiger die tegengas gaf in het gespr

boerderij.nl/econoom-pleit-in-tweede-kamer-voor-70…

Deel dit topic

Reacties

kanniewaarzijn
@Groen1 Het leuke is: we berekenen in dit land van alles en nog wat en dat terwijl er vrijwel niemand nog rekenen kan. Dan krijg je een soort wensrekenen 😁
kanniewaarzijn
@Groen1 De FAO kwam met een ander bericht...
+9
Hans van Bergen
Opsluiten dit soort debielen en geen podium geven
+2
p.w.
Op wiens uitnodiging was deze 'gekleurde' wijsneus aanwezig.
+1
demelkboer
@p.w. vvd en d66
+6
Hans van Bergen
Je zou zon verhaal eens moeten houden over sommige andere bevolkings groepen die misschien wel minder werken. Dan kreeg je 270 jaar celstraf en 280 jaar werkstraf. Maar over boeren mag je gewoon alles zeggen
bio boer
Hij is econoom lijkt mij klauwen met geld kosten
Hoe ga je dat economisch rond rekenen

De in put kosten raak je kwijt maar daar leven ook weer mensen van
+2
Kars
Die 46 miljard jaarlijks aan kosten wil ik wel eens gedefineerd zien.
Aan biodiversiteit een bedrag knopen dat is de reinste kul. Want dan gaat hij ook de strenge winters afschaffen, waar niks aan insecten rond vliegt of bloemetjes niet bloeien ?
+2
Braboboer
Econoom of activist?
+1
Nevergiveup
Is ff ingehuurd om die ruim 50 miljard over de balk gooien recht te trekken ...

De burger een rad voor de ogen draaien heet dat
jan 10
Veehouderij het land uit,daarmee denken economen de problemen op te lossen.Dwazen zijn het.
+2
kanniewaarzijn
Kan deze man de vermeende "vervuiling" onderbouwen? Of kakelt hij (zoals zovelen) kritiekloos LNV/WUR na?
BertK
@kanniewaarzijn stopt de consumptie dan? Ergens is straks de bijbehorende produktie.
+2
matt
Och max van der sleen,de MOB huurde hem ook al in.

prikkebord.nl/topic/311937/
+3
Marco69
Wat maakt NL dan nog, gas? Die econoom en vele anderen hebben niet half in de gaten wat ze dan weg gooien. Werkgelegenheid kennis innovatie voedselzekerheid. Zo klaar met dat volk die leven in een datasheets schijnwereld. Zelfde volk zoals Gerrit Hiemstra die beweerde dat je gewoon van de een op andere dag kunt stoppen met fossiele energie.
Totaal van de pot gerukt, en die krijgen nog een podium ook zonder een woord tegen gesproken.
+1
pieta
Quote Reactie van @Marco69:
Zelfde volk zoals Gerrit Hiemstra die beweerde dat je gewoon van de een op andere dag kunt stoppen met fossiele energie.

Zei dat exact of zei hij het wat anders? Ik ben namelijk ook wel van mening dat we dat moeten minderen op de een of andere manier.
-Jan-
@pieta bewuster en minder
Erik1979.
@pieta dat gebeurt toch ook. Bij ons is bijv. de voermengwagen een groot diesel verbruiker, ik houd iedere dag bij wat er door gaat. Ben al 20% zuiniger door anders te werken. Auto is ook veel zuiniger geworden. Nieuwe verbrandings motoren zijn zuiniger als oude en techniek gaat verder. Koeling melk is veel verbeterd. Huizen zijn veel beter geïsoleerd als vroeger. Overal kleine verbeteringen. Dat hoeven we helemaal niet te dwingen. Gaat automatisch.
+1
ted9
@Erik1979. Nieuwe trekkers gebruiken volgens mij juist meer diesel.
Erik1979.
@ted9 AdBlue is niet de beste uitvinding vind ik persoonlijk. Heeft verbruik verhoogd.
George
@Erik1979.
AdBlue staat helemaal los van brandstofverbruik. Dus dat kan niet.
+1
weurding
@George dat was egr geloof ik, die verbruike meer diesel om uitlaasgassen nog een keer te verbranden, zit overigens per merk en mate van belasting wel veel verschil in adblue verbruik
pieta
@Erik1979. Het minder vliegen wat ie ook noemt gaat nog niet helemaal vanzelf meen ik.
+5
arie.j
Ophouden met eten daar in de 2e kamerm, veel te vervuilend.
Erik1979.
@arie.j volledig mee eens. Die moeten het goede voorbeeld geven. Maar ook stoppen met ademhalen. Iedere keer dat ze uitademen stoten ze co2 uit. Kan echt niet als ze co2 neutraal willen worden. Willen ze wel adem halen dan moeten ze gewoon naar de enige wijze woorden van Rutte luisteren: gewoon je bek houden!
+4
Erik1979.
Wat zijn veel mensen in Europa toch dom. Er wonen 500.000.000 mensen in Europa. Die leven al jaren met een relatief hoge levensstandaard. Eten dierlijke producten en gebruiken veel energie. Nu komen langzaam de andere landen op. Daar leven meer als 10 keer zoveel mensen. Nu willen een paar domme Europeanen dat een groot deel van Europa hun levensstandaard gaat verminderen om de planeet te redden. En de rest van de wereld zegt : bekijk het maar wij gaan leven! Hoe kun je deze idioten eindelijk eens. Gezond verstand bij brengen en laten inzien dat als het schip aarde aan het zinken is dat het geen zin heeft om 1 kraan uit te draaien als 10 andere de kraan open draaien. Want die verhouding is het nu!
weurding
@Erik1979. Juist, net als dat ze in arme landen de waterbuffel en trekdieren vervangen voor allerlei gemotoriseerde werktuigen met motoren die we al 50 jaar niet meer kennen, b.v. rupsaangedreven trekkertjes met verdamperkoeling, gelijk hebben ze
GJ Bosch
@Erik1979.
Quote:
en laten inzien dat als het schip aarde aan het zinken is dat het geen zin heeft om 1 kraan uit te draaien als 10 andere de kraan open draaien.

Leg jij er dan bij neer dat we "het schip aarde" maar laten zinken?
+1
Erik1979.
@GJ Bosch het schip aarde zinkt niet. De aarde overleefd het wel en zoiezo de melkweg. Als wij allemaal ten onder gaan dan is dat historische gezien geen ramp. Dus daar hoeven we ons echt niet druk om te maken. Als wij de aarde voor de mens onleefbaar maken en daardoor uitsterven dan kunnen wij als klein Europa er niets tegen beginnen als de rest niet mee doet. De aarde herpakt zich wel weer en er zal als de mens uitgestorven is binnen enkele honderden jaren niets meer van ons over zijn, alles zal overwoekerd zijn met bomen en planten. Daar hoeven we ons ook niet druk over te maken. Wij kunnen beter zorgen dat wij een leuk leven hebben in die korte tijd dat we hebben en onze leefomgeving een beetje in orde houden dan met grootheidswaanzin proberen de wereld te redden. Gewoon met beide voetjes op de grond blijven en niet voor God gaan spelen.
+1
pieta
@Erik1979. De ware aard komt zo wel boven. Ik doe liever wel een poging tot wat verbetering. Ook als het niet helpt.
Erik1979.
@pieta hallo deuger😂😂😂 ware aard komt boven 🙈 ik doe wat ik kan. Maar doe niet alsof ik God ben. Ik waarschuw hier vaak genoeg voor problemen, maar als jullie allemaal in de afgrond willen springen kan ik er niets tegen. Ik heb ook vaak genoeg gewaarschuwd in coronatijd, voor dansen met Janssen 😢 nu blijkt dat diegene die al een prikkie gehad hebben eerder kans hebben op de nieuwe variant voor van de winter als die zonder prikkie, en nee ik verzin het niet zelf 😂. Maar ja, dan rennen jullie allemaal maar de msm achterna en doen wat de priester predikt. En ondertussen gaat bij de gemiddelde westerling het steeds slechter. Zelfs hier zeggen ze al dat de kinderen van hun het slechter gaan hebben als hun zelf. Hoe groot moet het billboard zijn waar het opstaat dat de weg van de msm en de believers fout gaat voor ons?
+3
pieta
@Erik1979. Hallo deuger, ik ben niet gevaccineerd. Maar dat recht op de afgrond afgaan doe je meer zelf als degene die wel een poging doen om tot wat minder klimaatopwarming te komen. En niet de hele tijd roepen de rest vd wereld doet niets dus wij doen ook niets. Dat onze kinderen het slechter hebben als wij kan ik nog steeds niet onderschrijven. Een huis kopen bijvoorbeeld is altijd al duur geweest. Ze hebben veel meer burn-outs. Dat zou ik als jeugd ook krijgen met ouders die de hele tijd zeggen hoe slecht het allemaal gaat (of het nou om de klimaatactivisten gaat of om zogenaamde wappies die overal spoken zien). En zo kun je nog wel ff doorgaan.
Erik1979.
@pieta dat hele co2 verhaal is toch ook maar een verhaal waar gruwelijk veel geld mee verdient wordt. En als het waar is wat ik niet kan bestrijden, waarom schakelen ze bij ons dan alle kerncentrales uit terwijl iedereen weet dat in Duitsland de best gecontroleerde en onderhouden kerncentrales ter wereld staan. En de zelfde minister die dat doet zegt dat in Oekraïne de kerncentrales zoiezo staan en daarom maar moeten blijven lopen terwijl er bewezen op geschoten wordt ( de vraag is door wie maar dat is in deze niet relevant). En het volgende punt is dat ze wel weten dat het gemiddeld 2 tot 5 graden warmer wordt maar dat ze het weer niet kunnen voorspellen. En dan nog een punt. Europa zou afgelopen 70 jaar al meerdere malen tot een grote zee geworden zijn door de zeespiegel stijging en inde jaren 70 zou er een ijstijd komen. Ze lullen zoveel. Maar is eigenlijk allemaal kroeg praat want ze weten het allemaal niet.
+2
pieta
Quote Reactie van @Erik1979.:
at hele co2 verhaal is toch ook maar een verhaal waar gruwelijk veel geld mee verdient wordt

Achter et CO2 verhaal zit een theorie die ik vrij makkelijk kan volgen. We zijn aan het opstoken wat in miljoenen jaren is vastgelegd en dat in een tempo waar je bang van wordt. En ja, er wordt geld mee verdiend. Met melken wordt toch ook geld verdiend?
+1
Nevergiveup
@pieta CO2 is heel goed voor de plantjes der aarde , en als die wat meer groeien is CO2 net Zo'n kul verhaal als Stikstof ...

Verder is veruit de grootste deken waterdamp > bewolking.

Wat natturlijk meer zorgen baart is fijstof , pfas > vervuiling .
pieta
Quote Reactie van @Nevergiveup:
Wat natturlijk meer zorgen baart is fijstof , pfas > vervuilin

Dit vind ik ook een groot probleem. Maar het ontkennen van invloed van N en CO2 op de leefomgeving doe ik niet aan mee. En je kunt zeggen dat het niet dodelijk is en de natuur dynamisch is maar dan vind ik nog steeds dat je met name met de uitstoot van CO2 wel zelf invloed uitoefent op het klimaat.
Erik1979.
@pieta wel grappig, jij vindt dat 😂 kun je even met de bewijzen komen dan. Er zijn wetenschappers die beweren dat ook, er zijn ook wetenschappers die denken van niet en er zijn wetenschappers die denken dat het minimaal is. Ik weet het niet en kan het niet weten. Maar als het zo is nemen ze volledig de verkeerde maatregelingen bij ons in Duitsland. En daarom denk ik dat het niet zo'n vaart loopt.
pieta
@Erik1979. Pfas en fijnstof lijkt mij sowieso niet gezond. Verder zeg ik dat CO2 en N invloed hebben op het klimaat. Dat hoef ik niet te bewijzen. Dat is namelijk vrij simpel. Het zijn beide bouwstenen voor groei van planten. Dus hebben ze invloed op het klimaat.
+1
Erik1979.
@pieta ja.... co2 verhogen zorgt voor vergroening. Als het groener wordt dan koelt het juist af........ is dat waar? Ik weet het niet.
pieta
@Erik1979. Bomen zorgen voor koeling. Als je de woestijn laat begroeien met grasachtigen ofzo zal het ook wel koeling geven. Als door extra CO2 het hier van groen naar groen gaat zal het wel niet zoveel opleveren qua warmtereductie.
+1
Nevergiveup
@pieta CO2 is een lachertje in verhouding tot waterdamp , denk realistisch na als je naar buiten kijkt.

nu.nl/klimaat/6281038/…

Daarnaast straalt de zon 10.000 den x meer energie op aarde 24/7/365 dan dat wij met zijn allen op aarde ooit kunnen produceren , als de zon de brander 0,01% anders zet is het zo 5 graden warmer of koeler op aarde , zoals al vaker in de geschiedenis gebeurd is !

Laat je niet alles wijsmaken , maar nogmaals , dd vervuiling maak ik mij zorgen im , de rest is één groot kul verhaal !
Nevergiveup
@Nevergiveup stel je voor , het is nu 15 september 20:00 uur en we willen voor 1 nacht nederland net zo warm hebben nu als een week geleden vrijdag (30 graden) , al steken we alles aan wat in nederland staat , met pernis erbij dan word het nog geen 30 graden in Nederland , nog voor geen uur.

Denk na !
Nevergiveup
@Nevergiveup puur het zoveelste verzonnen verdienmodel ....
pieta
Quote Reactie van @Erik1979.:
waarom schakelen ze bij ons dan alle kerncentrales uit

Dat snap ik dus ook niet.
Erik1979.
@pieta als co2 alles zou ombrengen wat ons lief is wat ze nu beweren dan ga je de veiligste kerncentrales toch niet uitzetten om daarvoor kolen te stoken. Wat jij beweert kan natuurlijk zijn. En ik ben ook voor zuinig omgaan met grondstoffen. Maar dat is voor mij zo'n grote rode lap na alle leugens wat ze ons verteld hebben over stikstof corona en nog veel meer dat ik zeg: ik geloof er geen zak meer van!
pieta
Quote Reactie van @Erik1979.:
co2 alles zou ombrengen wat ons lief is wat ze nu

Beweren ze dat dan?
Erik1979.
@pieta natuurlijk beweren ze dat. Als wij niet co2 neutraal worden dan loopt half Nederland onder water wegens de zee spiegel stijging. Dan komt er veel meer honger omdat er meer woestijn vorming komt. Komen er hitte dode. Etc. Etc. Hel en verdoemenis!
weurding
@Erik1979. Half Nederland onder water komt er zeker honger, 1 van de weinige landen waar je nog goed en gezond voedsel telen kan
pieta
@Erik1979. Klimaatpaus Hiemstra heeft zijn huis aan de kust een metertje hoger gezet volgens mij. Dan verwachten ze toch wat anders. 😁 Er gaat vanalles rond. Ik informeer mezelf af en toe door wat op te zoeken.
+1
arie.j
Quote Reactie van @Erik1979.:
waarom schakelen ze bij ons dan alle kerncentrales

Dat zal jij als inwoner best toch wel weten?
Sinds jaar en dag hebben de Groenen er tegen te hoop gelopen
En nu ze in de regering zitten en met een ander situatie, ineens 180 graden draaien
Dat kunnen ze geestekllijk blijkbaar niet bolwerken
Ze zitten vastgeroest aan hun oude dogma's, dat de wereld veranderd kunnen ze niet meer verwerken
Tegengesteld van progressief
Radioactief afval is het grooste nadeel, maar als je dat verstandig opslaat gebeurd er niets mee.
Terwijl nieuwe centrales wel zo te bouwen zijn dat ze een orkaan en aardbeving kunnen doorstaan.
Niet zonder wat schade wellicht, maar wel zonder gevaar voor de omgeving
Erik1979.
@arie.j onze Grüne draaien nooit 180 graden maar 360 graden...... tenminste dat beweren ze😂🙈🙈🙈 om je kapot te schamen voor die achterlijke idioten. Het enige wat ze kunnen is hun eigen papieren vervalsen.
Erik1979.
@arie.j en Arie, geloof maar dat ik de politiek volg hoor. Ik weet wie er nu regeren. Net bomen.
arie.j
Quote Reactie van @Erik1979.:
Ik heb ook vaak genoeg gewaarschuwd in coronatijd, voor dansen met Janssen nu blijkt dat diegene die al een prikkie gehad hebben eerder kans hebben op de nieuwe variant voor van de winter als die zonder prikkie, en nee ik verzin het niet zelf

Zo lang jij verstrikt zit in die waanzin is er weinig hoop dat andere opmerkingen van je gehoor vinden, en terecht
Erik1979.
@arie.j ik heb mijn hoop dat jij een beetje meer rond kijkt in de wereld buiten de grenzen al lang opgegeven. Als jij dat overslaat wat ik schrijf dan doe je jezelf volgens mij een groot plezier.
arie.j
Quote Reactie van @Erik1979.:
@arie.j ik heb mijn hoop dat jij een beetje meer rond kijkt in de wereld buiten de grenzen al lang opgegeven. Als jij dat overslaat wat ik schrijf dan doe je jezelf volgens mij een groot plezier.

Het helpt mij er aan herinneren dat er altijd mensen blijven, die dwars tegen de keiharde feiten in, bij hun vooroordeel wensen blijven.
Je hebt zo bv. ook de platte aarde aanhangers
Erik1979.
@arie.j mooi hè, je hebt ook mensen die geloven dat een stof masker tegen virussen helpen. Iedereen is zo een beetje vreemd.
arie.j
Quote Reactie van @Erik1979.:
@arie.j mooi hè, je hebt ook mensen die geloven dat een stof masker tegen virussen helpen. Iedereen is zo een beetje vreemd

Laat ik daar nou ook altijd zeer scepties over zijn geweest
Het helpt alleen tegen "vochtig praten" en hoesten, daar zitten wellicht wat virussen in
In ziekenhuizen ben ik blij dat ze bij operatie een medisch mondkapje moeten dragen.
Maar dat een stofmasker geen virussen uitfiltert staat ogewoon op de site van de rijksoverheid
Dus daar is geen discussie over
Afstand houden helpt beter
rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/…
Erik1979.
@arie.j bij ons dragen ze ze van de winter weer 😂 en van de week nog iemand mee uit de bus zien stappen 🙈. Iedereen moet het zelf weten. Ik heb die dingen opgezet voor de ondernemers zodat ze zich aan de wet hielden bij verplichtingen. Maar wat hebben ze geprobeerd om ons allemaal voor het lapje te houden, en ze blijven maar door gaan de criminele.
ted9
@Erik1979. Loop je nu nog te zeuren over de corona tijd. Man man. Wat een leven heb je
+1
weurding
Quote Reactie van @arie.j:
platte aarde aanhangers

Reageer @arie.j
kunt ze beter met schotten hebben ja, gaat meer op 😄+2
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @Erik1979.:
en laten inzien dat als het schip aarde aan het zinken is

Er is helemaal niks aan het zinken.
+1
Erik1979.
@kanniewaarzijn dat denk ik ook niet 😂😂😂 maar als dat zo zou zijn dan kun je de tijd die we hebben beter genieten.
kanniewaarzijn
@Erik1979. Helemaal mee eens!
Erik1979.
@kanniewaarzijn kans dat de aarde onleefbaar wordt door oorlog of meteoriet inslag is vele malen groter denk ik dan het probleem van opwarming of kouder worden. Op dat laatste kunnen we ons wel aanpassen.
+1
weurding
@Erik1979. Ook al schaffen we vlees eten en dieren 50% af, er komt toch steeds meer "vlees" terug, wereldbevolking stijgt explosief, en de aarde moet ze wel voorzien
+2
-Jan-
@weurding Chinezen eten hondenvlees, zou wolf op het menu iets zijn
bio boer
@Erik1979. Dus dan allemaal maar vol gas
Erik1979.
@bio boer natuurlijk niet, maar met nuchter verstand dingen doen. Energie transitie is niets mis mee als het maar in de loop van de tijd gebeurt zodat je onze welvaart niet afbreekt. In Nederland minder dieren vindt ik verstandig. Openbaar vervoer stimuleren vanwege energie besparing is verstandig. Wat ze nu doen is ons in de armoede brengen en een paar mensen profiteren daar gruwelijk van, en het werkt ook nog averechts. Doordat wij minder fossiel gebruiken wordt het goedkoper voor de landen die er niet zo goed mee om kunnen gaan. Beetje het zelfde als met legkippen, wij dure houderij systeem en de legbatterij eieren in onze mayonaise.
Erik1979.
@bio boer even een leuk voorbeeldje, ik dacht dat het over Londen ging. Daar waren ze een beetje meer als een eeuw geleden bang voor dat het grootste probleem wat er zou komen de paarden mest op straat was. Zou het hele leef milieu schade. De auto heeft het opgelost. Zoveel mogelijk elektrische auto's rondom steden is denk ik hardstikke goed. Bij ons is het drama vanwege afstand maar bij ons is de stikstof belasting en daardoor de lucht kwaliteit geen probleem. Een verbrandingsmotor zal altijd zuiniger met energie omgaan als een elektrische omdat elektriciteit opgewekt moet worden en geen problemen heeft met verliesgevende opslag.
bio boer
@Erik1979. Ik dacht juist dat de efficiëntie van verbranding motor stuk lager was
Voordeel van elektrisch rijden is wel luchtkwaliteit in stedelijk gebied ook al is het stukken schoner geworden nog steets lijk het mij niet gezond in de steden
+1
bio boer
@bio boer bij vloeibare brandstoffen het je weer verlies door dat er veel energie nodig is voor transport en productie hoe veel het is zo heb ik mij niet verdiept ben ik nu ook niet vanplan 😇

Als co2 het klimaat beinvloed komt het uit fossiel is de enige echte input in de lucht
George
@Erik1979.
Elektrische auto drama bij jullie door afstand? Hoeveel mensen rijden er dagelijks meer dan 500 km? Ik denk heel erg weinig.
Erik1979.
@George onderschat niet dat afstanden op het platteland groter zijn als in Nederland. En het stroomnet is niet geschikt. Daarbij is de verbrandingsmotor veel efficiënter en op het platteland zijn er geen negatieve gevolgen.
George
Quote Reactie van @Erik1979.:
onderschat niet dat afstanden op het platteland groter zijn als in Nederland. En het stroomnet is niet geschikt. Daarbij is de verbrandingsmotor veel efficiënter en op het platteland zijn er geen negatieve gevolgen.

Ook in Duitsland rijden de meeste mensen dagelijks geen 500 km en ook in Duitsland kun je langs de snelweg aan de snellader. Ik ben naar Fussen gereden en onderweg probleemloos snel kunnen laden. Dus zo problematisch zal het stroomnet nu ook weer niet zijn.
+1
Albert Altena
Ze zien de korte kringloop niet.
Dieren stoten uit----voeding neemt op!!!
bio boer
@Albert Altena die gesachte heb ik ook altijd toch zijn ze het er niet mee eens of ze willen het niet zien/weten of ik heb het toch ergens mis
pieta
@bio boer Dat heb je niet mis. Maar zo zijn de regels eenmaal niet opgesteld.
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @bio boer:
ze willen het niet zien/weten

Dat is het verhaal van Henk van der Pol; de omzettingen van de ene leefwereld naar de andere. Als deze omzettingen op de juiste wijze zouden worden meegenomen in de mestwet, was er geen probleem. Het probleem ontstaat doordat de mineralen gelijkwaardig worden opgeteld en afgetrokken. Of dit onwil of onkunde is? Geen idee, ik weet ook niet wat erger is.
+1
pieta
@kanniewaarzijn Dat heeft niks met P en N te maken maar slechts met het feit dat opgenomen CO2 niet (helemaal) in de berekening van CO2 uitstoot zit.
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @pieta:
Dat heeft niks met P en N te maken

Dat geldt voor alles. Of het nu N, P of CO2 is, het is in de veehouderij altijd een kringloop. Die vermeende vervuiling bestaat dus helemaal niet.
pieta
Quote Reactie van @kanniewaarzijn:
Of het nu N, P of CO2 is, het is in de veehouderij altijd een kringloop.

Ik denk dat we als veehouderij wel uitstoot hebben. Dus geen kringloop.
Nevergiveup
@pieta Uitstoot voor eerste levens behoefte .... , en wat verlaat de boederij eigenlijk met de vrachtwagen ....
+1
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @pieta:
Ik denk dat we als veehouderij wel uitstoot hebben. Dus geen kringloop

Bij LNV zijn ze blij met mensen als jij 😁
+1
pieta
@kanniewaarzijn Ik ben gewoon realistisch. Ik ga niet ontkennen dat wij als sector uitstoot hebben. Ik vind het wel noodzakelijke uitstoot.
Erik1979.
@pieta niemand kan toch ontkennen dat er co2 uitstoot is. Als je dat doet dan moeten ze maar even terug naar school voor biologie lessen. Vraag is of de uitstoot erg is en dan hoe erg en als het erg is hoe mee omgaan.
pieta
Quote Reactie van @Erik1979.:
Vraag is of de uitstoot erg is en dan hoe erg en als het erg is hoe mee omgaan

Die vragen is wetenschappelijk al behoorlijk consensus over. Ik kan dat niet controleren.
+1
Erik1979.
@pieta die consensus is er helemaal niet. Er was een wetenschapper die het beweerde. Obama retweete dat op Twitter en daar was het geboren. En alle wetenschappers die iets anders beweren die worden uitgemaakt als wappie. Bij de ippc laten ze geen critische wetenschappers toe. Dat heet naar mijn mening geen consensus maar bedrog. Maar dat is een mening.
pieta
Quote Reactie van @Erik1979.:
Maar dat is een mening

Daar zijn we het over eens.
Erik1979.
@pieta zijn we het er dan ook over eens dat jou beweringen niet op feiten berusten maar op verhalen van de msm gemaakt door incapable journalisten met een zeer grote vooringenomenheid net zoals bij het stikstof debat?
pieta
Erik1979.
@pieta komt nog wel 👍
Erik1979.
@Erik1979. En als het waar was dan woonde mijn ouders nu allang aan zee. Binnenkort ga ik weer eens kijken of ik fout zit. Maar tot nu toe nog niets gehoord van Sint Hubert met een groot strand 😂😂😂
Albert Altena
@pieta Dat bossen ook grote uitstoters zijn wordt niet gezien.
Maar vrijkomend N bij rottend blad en bomen wordt ook weer opgevangen in voeding voor vee.
pieta
@Albert Altena Ik doel op uitstoot vanwege het gebruik van fossiele brandstoffen. Ik zie het overigens wel als een noodzakelijke uitstoot omdat we toch moeten eten met zijn allen.
Erik1979.
@pieta er wordt al jaren van alles geroepen over fossiele brandstoffen. Feit blijft dat na 20tot 30 jaar alles weer anders was. Alle voorspellingen die ze over klimaat gedaan hebben klopte ook niet. Ik zie geen enkele reden om nu te denken dat ze na zoveel missers het nu voor 1 keer het wel bij het goede einde hebben. Zeker niet omdat het beleid om het te voorkomen onlogisch is.
kanniewaarzijn
@Erik1979. Als je alleen al eens beseft hoeveel mensen een dik belegde boterham "verdienen" aan het in stand houden van problemen.
+2
Erik1979.
@kanniewaarzijn nog erger. Bij ons in de westerse wereld hoeven we eigenlijk geen problemen te hebben. Alle problemen worden gemaakt door ik hoop incapable mensen .
+1
Frans1
Zoek hem maar ff op op internet, weet je direkt wat vlees je in de kuip hebt. En dan presenteren als zijnde econoom
Eers kiek´n
Warme winter goedkoop stoken
Nevergiveup
@Eers kiek´n waarschijnlijk krijgen we een koude winter 🥶
weurding
Opwarming aarde komt steeds vaker van de natuur zelf

nu.nl/klimaat/6281038/…
kanniewaarzijn
@weurding Ja maar dat past niet in het plaatje. Landbouw is en blijft de oorzaak, PUNT!!!
+2
Wordt tijd dat die man z,n pilletjes in neemt ,hij praat wartaal ,is een gevaar voor de maatschappij.
+2
Erik1979.
Cvroegejr@online.nl">@Cvroegejr@online.nl die man is geen gevaar voor de maatschappij. 1 man is niets tegenover 18.000.000 mensen. Die mensen die zulke onzin geloven zijn het gevaar. De msm met dubieuze geldgevers en dubieuze journalisten is het gevaar door de massale propaganda en indoctrinatie. Dat er geen open debat meer kan zonder elkaar af te maken als extremist is het gevaar.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's water , vlees , zuivel , tweede kamer , max , vleesproductie , caroline van der plas en caroline geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
107
DEELNEMERS
26
WEERGAVES
5.117