Een sprankje hoop voor boerin Anje Grin na een week in de schijnwerpers

"Overweldigend", zo reageert boerin Anje Grin uit Biddinghuizen op de reacties die ze kreeg nadat ze op Facebook bekendmaakte dat haar melkveehouderij valt onder de piekbelasters en dat ze mogelijk moet stoppen. Dit bericht werd begin deze week bijna over de hele wereld gelezen en gedeeld.

"Vooral in het buitenland snappen ze er niets van", zegt Grin. Ze heeft veel internationale contacten, omdat verschillende buitenlandse veehouders haar veehouderij als goed voorbeeld zien. Jarenlang houden Grin en haar man zich aan alle regels en voorwaarden. Ze bouwden een nieuwe stal volgens alle moderne normen en technieken, waardoor de uitstoot van ammoniak is gereduceerd.

[info]Wat is een piekbelaster precies? Dat lees je begin deze week .[/info]

Ook de reacties vanuit de begin deze week en landelijke politiek verrassen haar. "Het lijkt erop dat ze in Den Haag nu begrijpen wat er precies op het platteland aan de hand is". Ze doelt op de vragen die het Zwolse Tweede Kamerlid begin deze week stelde over de dreigende sluiting. De boerin is blij dat haar bericht de landelijke politiek heeft bereikt. "Een bericht op Facebook haalt meer uit dan duizend trekkers naar Den Haag."

Dat ze een week lang volop in de belangstelling heeft gestaan van de media vindt Anje Grin niet erg. Ze ziet zichzelf als landelijk boegbeeld voor de piekbelasters. Maar na deze week wil ze minder aandacht geven aan de media. "Mijn bedrijf moet ook door", is haar reactie.

Over toch nog een goede afloop heeft ze een sprankje hoop gekregen na een bezoek van de Flevolandse gedeputeerde Jan Klopman (BBB) aan haar bedrijf. "Beloftes dat hij het voor ons kan oplossen zijn er niet gedaan", zegt ze. Wel zou de gedeputeerde op zoek gaan naar mogelijkheden om het bedrijf te behouden. Welke dat zijn is niet bekend.

Deel dit topic

Reacties

+2
demelkboer
Geldt zo'n speciale behandeling can de provincie ook voor andere piekbelasters. Die vinden ook dat ze een mooi bedrijf hebben. Ik vraag dit voor een vriend
+1
Vdejong
@demelkboer
Quote:
Ik vraag dit voor een vriend
😂😂
+8
jan 10
Zij knokt voor haar bedrijf,maar ook voor alle anderen die in het zelfde schuitje zitten.Wordt tijd dat we allemaal begrijpen dat leeftijd er helemaal niet toe doet maar wel de strijdbaarheid.
Chapeau !!
bio boer
Warom koopt ze niet gewoon een vergunning ze waren al illegaal voor de pas als ik het goed heb hebben ze gebouwd zonder nb vergunning
Paul1993
@bio boer Dat is een goede vraag
Een goede journalist had die vraag moeten stellen.
De aandacht die het bedrijf Grin gezocht heeft is gestoeld op de gedachte dat ze niets kunnen.
Een fatsoenlijke adviseur inhuren, dat is hetgeen ze moeten doen. Dan werk je aan een oplossing.
Maar wanneer het niets mag kosten, dan krijg je ook niets.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's melkveehouderij , veehouderij , platteland , ammoniak , uitstoot , veehouders , politiek , biddinghuizen , piekbelasters en piekbelaster geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
5
DEELNEMERS
5
WEERGAVES
1.564