Milieuorganisatie MOB vreest gevolgen stikstofuitspraak

Opslag van CO2 onder de Noordzee kan doorgaan. Dat heeft de rechter vandaag besloten. Milieu-organisatie MOB, bekend van eerdere stikstofzaken, spande de zaak aan, maar kreeg vandaag ongelijk. "Ik ben toch wel verbaasd en bezorgd", zegt MOB-advocaat Valentijn Wösten. In De Nieuws BV reageert hij samen met MOB-voorman Vollenbroek op de uitspraak.

Deel dit topic

Bijlages

(klik om te vergroten)

Reacties

+1
Vdejong
Goed dat MOB eens een zaak verliest. Maar dit geeft toch wel aan dat niet alleen de overheden, maar ook rechters, met twee maten meten.
+2
Jean-PierreK
Tja, geen meetbare effecten. Vannacht is hier in de buurt een vat van 5 kuub ammoniak leeggestroomd. Ook geen verhoging waargenomen...

BertK
@Jean-PierreK 5m3 is maximaal 2,5 km2 aan jaarlijkse depositie
+1
de jonge
Even een paar definities gevonden van de mob
MOB DEFINITIES
1) Amerikaanse maffia
MOB
(money over bitches) MOB betekent voor de gangster boys: Money Over Bitches. Dit zeggen de jongens van tegenwoordig als ze geld belangrijker vinden dan meisjes/vrouwen. Geïnspireerd door het lied van 2Pac – M.O.B.
producent
Porthos laat wetenschap weer toe in rechtszaal

Porthos, het project dat circa 10% van de koolstofuitstoot uit de Rotterdamse haven moet afvangen om het in een gasveld onder de Noordzee op te slaan, mag worden gerealiseerd. De positieve uitspraak van de Raad van State die woensdagochtend bekend werd, kon rekenen op het enthousiasme van de bouwwereld. Een zaak tegen Pothos was aangespannen door de stichting MOB van stikstofstrijder Johan Vollenbroek. De zaak kan een game changer zijn in de stikstofverlamming waar Nederland in terecht is gekomen. MOB kan geen beroep meer doen op een formele blokkade door de wet, maar moet weer feiten accepteren...........
lees verder.....
msn.com/nl-nl/gezondheid/…
+2
kanniewaarzijn
Deze zin springt eruit: "In de wet is een op onvoldragen wetenschap en gebrekkige meetdata gebaseerd rekenmodel opgenomen dat door de RvS niet terzijde is gezet, maar niet meer als alleenzaligmakend wordt gezien".

Met andere woorden: voor ongewenste activiteiten (landbouw) blijft het ondeugdelijke systeem van kracht, terwijl men voor gewenste activiteiten een uitzondering maakt. Doodeng dit soort "rechtspraak".
Vdejong
@kanniewaarzijn zoals gezegd; meten met twee maten
kanniewaarzijn
@Vdejong Alleen al het feit dat een "recht"er überhaupt een wet die gebaseerd is op onvoldragen wetenschap en gebrekkige meetdata als uitgangspunt neemt.....

Zou er daar nu niet één bijzitten met ruggegraat?

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's opslag , CO2 , uitspraak , mob en nieuws geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
8
DEELNEMERS
6
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN