Hollands weiderund loopt promotie naar eredivisie mis

Nederlandse supermarkten en slachterijen pronken momenteel met termen als Hollands weiderund, premiumrundvlees van eigen bodem en dubbeldoelkoe. Het vlees komt echter nog steeds gewoon van afgemolken koeien. Wat Albert Heijn en Royal A-ware met melk wel is gelukt – in een gesloten keten een meerprijs van 5 cent per kilo voor Nederlandse melkveehouders realiseren – […]

Deel dit topic

Reacties

marcsterreborn
Mooie analyse. Jammer dat de veehandel het verbruid heeft. Tis een mooie sector. Maar het gebrek aan openstaan voor vernieuwing is bij veehandelaren helaas nog groter dan bij boeren.
Bij de kalveren gaat het in de richting van zelf aanhouden en afmesten.
Ik denk dat we dit met de afgemolken koeien ook maar moeten gaan doen
Met gve norm in aantocht, en groeiende ruwvoeroverschotten liggen er daar mooie kansen voor.....
Jean-PierreK
@marcsterreborn , nee hoor. Code 120 zoogkoeien vallen ook binnen GVE norm volgens de plannen. Dus dat afmesten gaat dan ten koste van melkvee.

Ik vind de kop van het artikel trouwens misleidend. Het gaat eigenlijk over het proberen te concurreren met vleesrassen. Hoe zwaar ik als melkveehouder mijn dieren aflever aan de handelaar is mijn eigen keuze. De prijs kan daar een factor in zijn.
marcsterreborn
@Jean-PierreK bij afmesten van melkvee draait het meer om kwaliteitsverbetering dan extra kilo's. Het is de kunst om een karkas dat vooral goed is voor gehaktsnippers op te waarderen tot bron van kwaliteitsvlees....

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's koeien , melk , vlees , promotie , bodem , melkveehouders , albert heijn en a-ware geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
3
DEELNEMERS
2
WEERGAVES
676