Het kabinet geeft geen moer om de natuur en de PAS melders!!!!

De stikstof crisis duurt nu al ruim 4 jaar. Het kabinet ziet in de uitspraak van 29 mei 19 een signaal dat de natuur op instorten staat. Zij lezen in de habitatrichtlijn dat de stikstof depositie fors naar beneden moet om de natuur te redden. ( Overigens staat dat nergens in de richtlijn) . Daarom ouwehoeren ze al jaren over woest aantrekkelijke opkoopregelingen. Morgen start er weer 1 en er zijn al verschillende geweest.
De screenshot ( uit een Kamerbrief deze vrijdag) geeft aan hoeveel bedrijven er door provincies zijn opgekocht. Ook is de bestemming van de opgekochte stikstof weer gegeven.
Wat blijkt? Er zijn door provincies maar 29 bedrijven uit de veehouderij opgekocht . En de bestemming? Industrie en rijkswegen.....
Daarnaast wordt er door Rijkswaterstaat enkele bedrijven gekocht om snelwegen te verbreden, maar dat heeft nog weinig succes. (De saneringregeling varkenshouderij was voor de geurhinder, niet om stikstof)

Conclusie: dit kabinet geeft geen moer om de natuur en ook niet om de door hun veroorzaakte knelgevallen!

Morgen wederom een nieuwe poging...... om stikstof op te kopen voor???? De natuur? pas melders? Bouw? Of voor vriendjes van prominenten....
Voetnoot: voor de LBV plus en LBV is geen financiering!!!! De eerste Kamer ligt er dwars voor.....maar dat houdt het kabinet liever onder de deurmat!

Deel dit topic

Bijlages

(klik om te vergroten)

Reacties

+1
BertK
Geeft niet dat er geen geld is, zijn toch geen deelnemers. Zo wel, het is voorzienbaar dat je er niet beter van wordt/niet (extra) betaald krijgt.
oubi
Wat heeft de 1e kamer besloten afgelopen week inzake het Tranisitiefonds?
Noknok
@oubi is volgens mij paar maanden uitgesteld
oubi
@Noknok dus er is een opkoopregeling zonder dat het geld door de 1e kamer is geaccoordeerd?
mlkvhoudr
@oubi ja maar ga er maar van uit dat het wel aan een meerderheid geholpen gaat worden door pvda/groenlinks combinatie
+1
oubi
@mlkvhoudr met bijbehorende eisen van het linkse blok.
hans1980
LTO is op de hoogte
magerehein
Schiphol heeft ook een paar veestapels op zijn naam gezet, en zijn er nog meer die tegen de overheid aan hangen en met voorrang veestapels ruimen? (Data centers defensie,etc)

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's woest , kopen , veehouderij , varkenshouderij , stikstof , natuur , uitspraak en rijkswaterstaat geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
8
DEELNEMERS
6
WEERGAVES
0