Of het CDA of LTO haalt de kerst niet

We weten allemaal dat Sjaak vd Tak prominent CDAer is en ten koste van alles een Landbouw akkoord wil sluiten om zo Rutte 4 in leven te houden en het CDA zich weer kan herpakken. LTO steunt hem hierin maar zal moeten kiezen. Na tekenen van het LA zullen veel leden opzeggen. Dus wat gaat het worden CDA of LTO. Allebei zal niet kunnen.

Deel dit topic

Reacties

+10
George
Van mij hoeven beide kerst niet te halen als ik eerlijk ben.
Dirk van Zetten
@George het huidige kabinet voert het D66 partijprogramma uit. Dat zijn de mensen meer dan zat. Als CDA een sterke leider aanstelt en se komende maanden een goed communicatieplan uitvoert, waarin ze zich afzet tegen D66, uitspreekt voor voedselzekerheid en betaalbaarder van voedsel en dagelijkse levensbehoefte, dat 3 maandjes doortrekt en na de zomer de stekker eruit trekt, dan kan het best gebeuren dat bij nieuwe verkiezingen VVD, BBB en CDA samen een meerderheid behaald.
+2
Frans1
@Dirk van Zetten En dat is juist wat er mankeert bij het CDA. De oren naarD66 laten hangen om de komende verkiezingsnederlaag maar uit te stellen, maar het is juist daardoor waarom het CDA leegloopt
Mc_douwel
@Frans1 het cda moet laten zien dat ze nog een (rechte)ruggegraad herbben
+3
George
Quote Reactie van @Mc_douwel:
het cda moet laten zien dat ze nog een (rechte)ruggegraad herbben

Ze hebben toch al lang laten zien dat ze dat niet hebben!
+4
overstekend wild
@Frans1 WEF €€€€
Hans van Bergen
Eens kiekuh hoe deze mag blijven staan. Bijna al mijn bijdrages worden verwijderd
+1
Bartlehiemboer
@Hans van Bergen

Heb het idee dat Grasbaal wat coulanter is geworden.
Misschien heeft hij persoonlijk nu ook vraagtekens met al die gekkigheid wat gaande is.
In elk geval, lees ik steeds wat vaker kritische verhalen/opmerkingen hier
Waar niets mis mee is. Als we maar wel netjes blijven.
+1
hans1980
@Bartlehiemboer grasbaal verwijderd een WOB document van ministerie over Rutte /wef en plaatst vervolgens een wappie bericht dat dat niet echt is ???

Een Kat doet de ogen open met 9 dagen sommigen nooit
Hans van Bergen
@hans1980 Hoe verklaar jij/jullie de hele Oekraine situatie qua WEF. Ik bedoel als dat allemaal geregiseert is ....
Hans van Bergen
Van mij ook niet. Echter in het filmpje zag je de oudere, behoudende, bangige boeren die ook een clubje willen hebben. En als mensen samenkomen, zeker oudere mannen die verder niet veel hebben, dan is dat altijd positief.
Braboboer
Het CDA heeft al aangekondigd bereid te zijn de stekker uit het kabinet te trekken.
+4
cjw73
@Braboboer zeggen is 1, het doen is iets anders.
Braboboer
@cjw73

Daar heb je gelijk in, wopke gooide ook de knuppel in het hoenderhok door over 2030-2035 te beginnen maar daarna bleef het ook angstvallig stil.

Oh ja, hij ging het landbouwakkoord afwachten.
BertK
@Braboboer Dat duurt nog ff
+5
overstekend wild
@cjw73 ze hadden afgelopen week de kans en mee kunnen stemmen met de oppositie. Maar aan die Derk heb je niets
+8
Hans van Bergen
@overstekend wild Toch heb je nog een aantal sufneuzen die denken dat dn Derk ieder moment iets voor de boeren gaat doen. Maar ever sinds hij een oudere vrouw uit zijn dorp beschuldigd van terrorisme weet ik zeker dat hij een oplichter is.
de jonge
@Hans van Bergen het enige wat die volgens mij voor de boeren gaat doen,is dat ze binnenkort geen boeren meer zijn,, wat een mens...
+2
George
Quote Reactie van @Braboboer:
Het CDA heeft al aangekondigd bereid te zijn de stekker uit het kabinet te trekken

Dat hadden ze al lang geleden moeten doen.
de jonge
@George hadden ze waarschijnlijk nog behoorlijk wat kiezers teruggekregen ook nog..
de jonge
@de jonge dan hugo even een busrijbewijs kado geven, en de joba"s en nog een paar personen En het cda kon weer een grote partij worden, als ze zo doorzetten als nu blijft er weinig van over
+4
Erik1979.
Als CDA keihard gaat knocken. Hugo en wobke eruit gooien. Stekker uit het kabinet trekken. Dan kunnen ze over 10 jaar regeren. Doorgaan met linkse hobby's is einde CDA. Want dan kun je beter PvdD stemmen. Die zijn tenminste oprecht.
Twentsch Land
CDA zit zowel over links als over rechts met een probleem.....hoe meer uit het midden hoe meer naar het extreme .....midden partijen zijn vaak voorzichtig softie, dus beide kanten uit past niet.

@Erik1979.
cjw73
Als het kabinet struikelt dan is dat over het asielbeleid, wanneer rutte zijn achterban kwijt is. Verder poetsen ze alles weg
BertK
@cjw73 Wat krijgen we na dit clubje?
hans-hans
@BertK dit is een grijs kabinet , het is totaal onbekend voor welke standpunten ze openbaar staan vooral cda vvd
waar staan ze voor , het is voor mij niet meer duidelijk en ik denk dat ,dat hun de das om doet (spreekwoordelijk) in het verkiezingsprogramma wat een vorm is van uitleggen waar je voor staat is nu 180 graden ander beleid en dat is gewoon heel raar
d66 is wat dat betreft wel de lijder in de grote dossiers
hans-hans
@hans-hans en Theo verteld de invloed in de eerste kamer
+1
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @hans-hans:
invloed in de eerste kamer

Die mensen dichten zichzelf een macht toe die ze feitelijk niet hebben. Zij zitten slechts in de Eerste Kamer met als taak het controleren van wetgeving op juridische houdbaarheid en praktische uitvoerbaarheid. Hier zijn inderdaad geen 75 (partijgebonden) mensen voor nodig; een paar goede juristen zou voldoende zijn.

Overigens voeren ze de taak waar ze voor zitten dan juist weer niet goed uit. Een wetgeving als MINAS zou dan nooit door de Eerste Kamer zijn gekomen. Die is immers noch juridisch houdbaar, noch praktisch uitvoerbaar. Maar dat is dan weer het onthutsende gebrek aan kennis....
+2
Hans van Bergen
@kanniewaarzijn wat een gelul. Tzijn gewoon politieke keuzes. De hele stikstof wetgeving is klinklare bullshit en gebasseerd op leugens en kom toch door de eerste kamer
+2
kanniewaarzijn
@Hans van Bergen Dat zeg ik toch? Ze voeren de taak waar ze voor zitten niet goed uit!
cjw73
@BertK niks beters...
hans-hans
@cjw73 ja 21 en BBB 👍👍👍👍
+1
cjw73
@hans-hans de meeste dromen zijn bedrog hans....
+1
hans-hans
@cjw73 beetje positief he , de droom dat BBB zo snel gegroeid is nog niet vergeten??
boets
@hans-hans Maar niet ten koste van D66
+2
Noordoost

(klik om te vergroten)

hans-hans
@Noordoost ik hoop zo n held als schindler
+1
Bartlehiemboer
@hans-hans

Omtzicht moet er ook bij. Super autistische en daarom goed met cijfers en feiten
hans-hans
@Bartlehiemboer ja denk ik ook
+3
crvfan
Je ziet toch heel duidelijk dat minister president Mark Rutte zich geen enkele zorgen maakt. Ondanks wat een aantal van jullie graag zouden willen. \kijk hem eens grijnzen. Hij weet 100% zeker dat dat Landbouw Akkoord er gewoon gaat komen. Hij heeft LTO volledig in zijn zak en het NAJK kan hij laten ondertekenen wat hij maar wil. De loze beloftes van de vorige afspraken zijn allang vergeten.
runnus
@crvfan dat denk ik ook. Het landbouwakkoord is allang al af gekaart met lto. lto kan straks met de eer strijken dat ze de gve norm van tafel hebben gekregen en dan gaan ze het landbouwakkoord officieel tekenen. leden volgen weer volgzaam
arie.j
Hans van Berge, en zijn wensen vermengd met fantasie.
Dat door hem gebracht als de absolutie waarheid.
Wat moet je daar mee?
Hans van Bergen
@arie.j Ik mag hier wel afgezeken worden door jouw maar ik mag hier niet op reageren
+2
Jawis
@Hans van Bergen ik mag ook nergens meer op reageren want lto/cda is heilig bij cootje, dus dit was mijn laatste bijdrage, succes allemaal wier mening hier ondergeschoffeld wordt.
de jonge
@Jawis klopt, niet dat iemand mijn bijdrages hier waarschijnlijk missen zal,maar ik sta ook op het punt afscheid hier te nemen,ben er wel een beetje klaar mee dat bijdrages en mensen geblokkeerd worden die echt wel van toepassing zijn op de landbouw en je blijkbaar hier geen eigen mening meer mag neerzetten als het de beheerder niet aanstaat, ook al is het zelfs met wooverzoeken aantoonbaar bewezen... .
+2
de jonge
@de jonge het is co zijn site en die bepaald, daar heb ik wel respect voor,maar jammer vind ik het wel ,dat je hier blijkbaar geen verschillende meningen mag ventileren.
Grasbaal
Quote Reactie van @de jonge:
ook al is het zelfs met wooverzoeken aantoonbaar bewezen... .

Die geplaatste brief (dd okt 2020) van vanochtend is dus ook zeer discutabel, zeker niet aantoonbaar bewezen. Ik zou daar niet direct blind achteraan rennen:


Grasbaal
Ik heb het al eerder gezegd het constant herhalend plaatsen van berichten over WEF en alle complottheorieën die daar omheen hangen sta ik hier meer niet toe. Alles daarover is al uitgebreid uitgekauwd. Nieuwe topics daarover worden zsm verwijderd.

Volgens mij staan we juist heel veel wel toe maar wat meer respect naar elkaar toe is toch niet veel gevraagd. Als we samen geen respect voor elkaar kunnen vinden hoe wil je dan in hemelsnaam de "tegenpartij" overtuigen om begrip te vinden voor elkaars argumenten.

Dit was gister trouwens een leuk item op tv; raak je elkaar kwijt of blijf je toch in gesprek. Mooi om te zien dat het ook anders kan: npo3.nl/nadia/12-06-2023/…

Quote:
Vriendschappen of relaties die verscheurd raken door complottheorieën. Dat klinkt misschien extreem maar wat nou als het om jouw vader, moeder, broer of zus is, die plotseling heel anders tegen de wereld aankijkt? Raak je elkaar kwijt of blijf je toch in gesprek?
weurding
@Grasbaal da's van alle tijden, als je altijd maar toe of een ander gelijk geeft blijf je vrienden, of het de juiste is?
Grasbaal
Quote Reactie van @weurding:
of een ander gelijk geeft blijf je vrienden, of het de juiste is?

Altijd zelf blijven denken, niet blind achter anderen aan sjokken.
weurding
@Grasbaal juist, en daardoor krijg je discussies, ze uit de weg gaan is wel heel gemakkelijk
Grasbaal
Quote Reactie van @weurding:
ze uit de weg gaan is wel heel gemakkelijk

De WEF discussies zijn ondertussen al tig keer uitgekauwd, het blijft een herhaling van zetten en daar willen wij onze dure server ruimte niet telkens aan verspillen.
weurding
@Grasbaal Dat tv spotje waar ik op doel gaat niet alleen over wef en complottheorieën dacht ik, ging over winnen we de discussie maar verliezen we elkaar?
Grasbaal
Quote Reactie van @weurding:
ging over winnen we de discussie maar verliezen we elkaar?

ja, dat was de rooie draad
arie.j
Quote Reactie van @weurding:
@Grasbaal da's van alle tijden, als je altijd maar toe of een ander gelijk geeft blijf je vrienden, of het de juiste is?

Nou nee, bepaald niet
Internet is er nog maar enkele tientalle jaren.
Vuilnisemmers constant overal de zeer veel duizenden in heel de wereld uitkieperen, dat met de bedoeling zoveel mogelijk chaos en opstand te kweken, dat ging vroeger niet.
weurding
@arie.j relaties en vriendschappen die op de klippen lopen door meningsverschillen zijn ouder dan vuilnisbakken bestaan😄
+1
arie.j
Quote Reactie van @weurding:
@arie.j relaties en vriendschappen die op de klippen lopen door meningsverschillen zijn ouder dan vuilnisbakken bestaa

Niet door wereldwijde complotverhalen van chaoslieden, daar ging het over
Ben blij dat Co een beetje toeziet dat het prikkebord geen vuilnisbelt daarvan wordt..
Jan S
Quote Reactie van @Grasbaal:
Volgens mij staan we juist heel veel wel toe maar wat meer respect naar elkaar toe is toch niet veel gevraagd.

Het is maar wat je respect noemt. Anderen met mooie woorden de mond snoeren, omdat je een andere overtuiging hebt. Ik denk dat je elkaar dan wel kwijt raakt.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's landbouw , lto , cda en kerst geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
59
DEELNEMERS
25
WEERGAVES
2.536
TREFWOORDEN