Resultaten - Meten luchtkwaliteit in de Foodvalley....MENSEN LET OP!

De provincie Gelderland heeft geld beschikbaar gesteld om meer te gaan meten. Op zich goed, maar dan moet men wel het juiste doen.
Het stikstof probleem in de natuur breng het beste in kaart op maar 1 manier, herkomst typering van gemeten ammoniak en no3 concentratie in de lucht en herkomst typering van gemeten stikstof depositie in de natuur.
De habitatrichtlijn gaat over het in stand houden van de aangewezen natuur. Dus daar op die plek moet de focus op liggen. En niet op emissie metingen in stal ( terwijl de meeste emissie buiten de stal gebeurt) of luchtconcentratie in het buitengebied.

Maar mensen uit de Gelderse Vallei, let op. De provincie heeft een nieuw speeltje, ammoniak concentratie metingen in het buitengebied, niet in de natuur....

Zie screenshot....en zo brengen ze in kaart daar waar we de veehouderij willen ruimen....

Bron

Resultaten - Meten luchtkwaliteit in de Foodvalley
metenluchtkwaliteitfoodvalley.nl

Deel dit topic

Bijlages

(klik om te vergroten)

Reacties

+1
John Spithoven
Zo zijn er veel meer meetnetten.
Deze bijvoorbeeld:
samenmeten.nl/dataportaal/

Daar kun je bijv real time fijnstof metingen zien. Fijnstof is een belangrijke parameter in de stikstof discussie. Fijnstof reageert met ammoniak, volgens de geleerden en zorgt voor N depositie

Maar zie de screenshot, kijk naar het tijdslot. Zaterdag op zondag nacht een verhoogde meting fijnstof. Spelen zeeschepen een rol in de stikstof discussie?

(klik om te vergroten)

Farma_boerke
Metingen met MAN buisjes, niet heel secuur.

Verder is de voorjaarspiek die afgebeeld wordt vaak gerelateerd aan het begin van het mestuitrijd seizoen, echter bij het uitlopen van de natuur in het voorjaar kan er ook sprake zijn van een NH3 piek door opstart natuur. Dit effect is er nooit uitgehaald danwel onderzocht.
Data lijkt deels te komen uit netwerk praktijkbedrijven, "bedrijvennetwerk?"

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's lucht , stal , veehouderij , stikstof , natuur , ammoniak , meten , gelderland , geld en nieuw geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
2
DEELNEMERS
2
WEERGAVES
2.271