GeenStijl: Feynman en/of Feiten — Vloeibaar goud

Quote:
NIMBY-beleid zoekend naar goedkope bouwgrond

De minister van Natuur en Stikstof gaf woensdag aan dat een uitgekochte boeren -ondanks beloften- een beroepsverbod krijgen in heel Europa. Zelfs in de delen van Europa met een tekort aan mest en stikstof. Nederlandse uitgekochte boeren krijgen minder rechten dan 447 miljoen andere EU-burgers. Duitsers bouwen op 200 meter van onze grens nieuwe stallen, en blokkeren daarmee onze bouw.

De Duitse stikstofvisie denkt niet in het beschermen van elke individuele vierkante kilometer, elke hexagoon of elk beschermd natuurgebied, maar alleen een natuursysteem als geheel. Duitsland stelt niet eens altijd meetbare doelen zoals KDW's. De advocaat-generaal van de EU adviseert deze visie op de Habitatrichtlijn goed te keuren. Buitenlandse depositie in Nederland zal (voorlopig) niet dalen.

Deel dit topic

Reacties

+3
John Spithoven
De meeste ammoniak emissie zit in de grensstreek net over de grens met Duitsland ( gelet op de ammoniak luchtconcentratie kaart screenshot)

Beste Christiane v d Wal ......en uw vriend Johan Vollenbroek.

Wanneer komen jullie met een woest aantrekkelijk opkoopregeling met beroepsverbod voor Duitse grens boeren en staatsgesubsidieerde rechtszaken om vergunningen in Duitsland in te trekken?

Anders wordt het nooit nie wa met die natuur van jullie....

(klik om te vergroten)

+1
duitser
@John Spithoven [Wanneer komen jullie met een woest aantrekkelijk opkoopregeling met beroepsverbod voor Duitse grens boeren en staatsgesubsidieerde rechtszaken om vergunningen in Duitsland in te trekken?]

Laat die groene idioten in godsnaam aan jullie kant van de grens, hebben er hier al genoeg .
+1
Erik1979.
@John Spithoven wat een misselijke opmerking. Wij hebben hier ellende genoeg. Wanneer houd je eens op met op buitenlandse boeren af te reageren. Gaan jullie maar naar 140 kilo stikstof per ha. Dan kunnen wij lachen 🙈 sorry hoor ik had je verstandiger ingeschat.
hans1980
@Erik1979. Stikstof in mest of in lucht NOx NH3 dat is een verschil
Plaatje is lucht
140N slaat idd nergens op
+1
familie pelle
@Erik1979.
Quote:
. wat een misselijke opmerking.

Pffff, moeilijk hè, cynisme?
Zebra
Maar wat dacht je van zeeland, waar amper vee zit? Precies op de donkerste plek zit Yara en DOW!
tractormember
@Zebra
Wat is dat voor logica?. Zeeland en flevoland zijn de enigste polders dat grotendeels uit akkerbouw bestaat dat juist stikstof uit de lucht haalt, de rest is veehouderij wat voor stikstof zorgt.
Veehouders moeten gewoon overgaan op akkerbouw. Dan hoef je als boer ook niet te stoppen. ik snap niet waarom dat niet meer geadviseerd word.
oubi
Hoe komt dat donkere stipje in noord friesland?
John Spithoven
V d Wal in Buitenhof..over gedwongen opkoop/onteigening.

Haar citaat " Gedwongen onteigening kan ik niet uitsluiten als we door anderen gedwongen worden"

Dus volgens v d Wal kan Johan Vollenbroek aansturen via rechtszaken om te onteigenen.

Ze kent de wet niet.... onteigening is een ruimtelijk ordening titel!!!!!

Toepassing van artikel 5.4 onder de Wnb afdwingen via de rechter kan alleen als de staat aantoont geen andere middelen te hebben.

Overigens ga depositie meten! Er is geen enkel kader met de Aerius validatie studie in de hand.
oubi
@John Spithoven CvdW is volledig geindroctineerd door de D66 school. En dat roept ze maar rond.
hans1980
@John Spithoven gelijk hebben en gelijk krijgen?
Wal en co dekken zich in met hulp media en d66 rechters

Neem nu Erisman wetenschapper zegt dat stikstof fuik klopt
Even later zit hij weer te kraken ..

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's mest , duitsland , europa , natuurgebied , stikstof , natuur , stallen , boeren , bouwen en nederland geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
11
DEELNEMERS
8
WEERGAVES
1.312