Illustratie van: zetordrivertimo

Roomijs straks uit lab in plaats van koe? ’Dna-technologie ligt gevoelig’

WAGENINGEN - Als het aan Unilever ligt eten we straks ook ijs uit het lab waar geen koe aan te pas komt, gemaakt met precisiefermentatie. En in de strijd tegen klimaatverandering wil de multinational dat we ons ijs warmer gaan koelen.

Quote:
Koemelk bestaat voor 3,5% uit eiwit, 80% daarvan is het eiwit caseïne. De caseïne kan worden nagemaakt met genetisch gemodificeerde gisten. Door een stukje dna toe te voegen aan dat gist kan het met behulp van stikstof en energie zelf caseïne produceren. Zo kan melk worden gemaakt waar geen koe aan te pas komt.

Deel dit topic

Reacties

grös
Nu nog mensen met een hele sterke maag, liever 4 magen, zoeken om dit vreten te verteren.
Nevergiveup
@grös purschuim is er niks bij 😋
+1
j h p
Ijs warmer gaan koelen 😂 , maar natuurlijk voor het klimaat, is niet de bedoeling om daar dikke winsten mee te draaien.
+1
casev2
Ik denk dat de suikerindustrie een groter aandeel heeft in dat bolletje roomijs dan dat er zuivel in zit.... Google heeft het over 21 gram /100 gram. En 5% melkvet..
+2
Willem123
@casev2 ongeveer 15 jaar geleden zouden de Suikerfabrieken ook verdwijnen, en op laaste moment nog 2 fabrieken over gehouden die op laaste moment nog de capiciteit moesten verdubbelen, en iedere jaar zijn de suiker voorraden weer op gebruikt, kort om we kunnen niet zonder suiker, en zo is dat misschien ook wel met de melk.
de hoef
@Willem123 met andere woorden koop wat fosfaat bij, voor hij niet meer te koop is
bio boer
@casev2 bij ons gaat er voor 1 kg ijs 800 ml melk
+1
boer.
Bij veevoer nag het DNA niet aangepast worden.
Maar voor menselijke consumptie mag dit wel.
De wereld op z'n kop
bio boer
@boer. Mag alleen niet als je vlogvoerd of bio bent
de hoef
@bio boer mag ik gen mais voeren >?
bio boer
@de hoef als je geen vlog of bio bent wel als er mais in je brok zit is de kans best aanwezig dat het mais uit amerika is die genetisch gemodificeerd is net als soja zijn wel de 2 hoofd grondstoffen
Jannus
Quote Reactie van @bio boer:
het mais uit amerika is die genetisch gemodificeerd

Houd je maar gewoon bij een natuurlijk product,zet maar een eetfabriek in Turkije neer en kijk of er wat uitrolt of koop een koe en zet hem in het gras

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's ijs , melk , koe , energie , klimaatverandering , eiwit , stikstof , eten , koelen en unilever geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!