Gaat een dopje Pokon minder, Koningsdag redden?

Overijssel heeft de oplossing gevonden. Minder bemesten levert tijdelijk stikstof ruimte op voor de door handhaving getergde PAS melder. Een door BIJ12 beschreven mogelijkheid onder de noemer extern salderen die juridisch nog niet is getest. Biedt het kansen of is het een zoethoudertje?

Net zoals vanavond viel ik deze week bij thuiskomst van een door SCC verzorgde presentatie voor PAS knelgevallen van verbazing van mijn stoel. Mijn vrouw zit in het bestuur van de plaatselijke oranje vereniging. En zij werden geconfronteerd met nieuwe regels voor de vergunning verlening voor Koningsdag 27 april 23. Naast een evenementenvergunning wordt er ook door de provincie verlangt dat zij een voortoets doen in het kader van de Wnb met de vraagstelling of Koningsdag significante gevolgen heeft voor de natuurlijke kenmerken binnen een straal van 25 km rond ons dorp Maurik. En wordt middels een Aerius berekening aangetoond dat bijv een bezoeker van Koningsdag met de auto komt die niet aan het verlengsnoer zit, dan wordt verwacht dat de oranje vereniging een passende beoordeling doet en de significantie invloed op de natuurlijke kenmerken gaat compenseren met stikstof aankoop. Watte? Ja, je leest het goed. Zie de bijgevoegde screenshots.
Voor een vereniging, die bestaat van vrijwilligers en giften, is dit een ondoenlijke zaak en het gevolg wordt dat er weer een volksfeest van en voor de dorpelingen op de helling komt te staan. Bizar!
Maar misschien is er wel een praktische oplossing? Want Overijssel heeft ook goed nagedacht om een list te verzinnen.
Ik stel voor om Koningsdag 23 mogelijk te maken dat alle inwoners van ons dorp komend jaar de kamerplanten in huis niet meer voorzien van een dopje Pokon, de vloeibare meststof die de bloemetjes in huis zo mooi doet opfleuren. En dan kan de oranje vereniging met een Aerius berekening aantonen dat deze mitigerende maatregelen zorgt dat bezoekers met de auto naar de tent op Koningsdag kunnen komen. En misschien is er ook nog ruimte voor een vuurwerkshow s avonds.
In een creatieve wereld horen creatieve oplossingen.
Maar net zoals het niet bemesten van landbouw percelen in Overijssel is ook het uitsparen van het dopje Pokon niet passend beoordeelde ruimte die gebruikt wordt voor natuur compensatie.
En omdat in het stikstof dossier alles al voor de rechter is geweest zal ook hier al jurisprudentie over wezen. Er was geloof ik een biomassa centrale in Geertruidenberg die vorig jaar intern saldeerde met latente ruimte die niet passend was beoordeeld. Dat toestemmingsbesluit sneuvelde bij de RvS.
Dus de grote vraag, gaat het dopje Pokon Koningsdag redden? Of niet bemeste percelen de. PAS melders in Overijssel?

Ik weet het antwoord al.....maar in deze absurde wereld is er in ieder geval weer een paar weken tijd gekocht......

Deel dit topic

Bijlages

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

Reacties

+4
JohnDeere7serie
Hele slechte film dit eigenlijk
+1
Twentsch Land
John !

In Twente hebben we gezeur over paasvuren ... staan ze het niet toe dan brandt er wel een paasvuur illegaal op elke Twentse ES.

Of het plan van Overijssel slaagt of niet slaagt ... het eerste jaar schijnt gered te zijn.....komt tijd komt raad !!!
bio boer
Dacht ik ook al sterker nog het kan nog wel eens zijn dat bemesten nog vergunning nodig heeft in dit gekke land
+6
kanniewaarzijn
De "bovenonsgestelden" zijn niet alleen incompetent, maar ook nog eens psychisch gestoord!
+8
demelkboer
John het systeem dat de overheid gebruik is simpel. Je maakt je burgers gildend gek van allerlei stikstof regeltjes zo dat ze op een gegeven moment zelf naar Den Haag trekken om te vragen of de overheid alstublieft die boeren is de nek wil omdraaien om stikstof ruimte te maken
+2
demelkboer
@demelkboer het handelen van de overheid in de stikstof crisis begint grote gelijkenissen te vertonen met het handelen in de corona crisis.

Dwang en drang, Als je af wijkt van het overheidsnarratief ben je een "ontkenner". Groepen tegen elkaar op zetten om zo sociale druk te creëren. Geen reflectie van de overheid op gevoerd beleid. Enz enzo.

Lekker due nieuwe bestuurscultuur
+9
Henk Schoonvelde
Totaal gestoorde onwetende elite, dat is mijn reactie. Tijd voor chaos en dan weer een nieuw nuchter midden is in de geschiedenis het enige medicijn geweest.
+2
Bekkink
Dankzij mob zitten we nu in deze fase.
Ambtenaren die regels verzinnen en mob schopt er tegenaan. Wanneer komt de burger nu eens in actie tegen deze groep.
Jaap40
@Bekkink geld en voedsel tekort bij se gewone man neemt grote vormen aan....
Weidezicht
@Jaap40 nog nooit zoveel gepind tijdens sinterklaas als dit jaar.
Albert Altena
Conclusie:
De ELITE stelt zich wel zodanig op dat de kiezer deze fantasten ongelofelijk gaat afstraffen bij een volgende verkiezing.
+1
bio boer
@Albert Altena eerst zien dan geloven verwacht dat er veel trouw stemers toch weer het zelfde gaan doen dan wat ze altijd al doen
Jaap40
@Albert Altena laten we hopen dat je gelijk krijgt. Voor een politieke aardverschuiving moet veel gebeuren
+3
weurding
Schiphol is druk , hele kudde marokkanen vliegen voor de lol effe naar Qatar, omdat het kan... en de koningsfeesten zullen berekeningen moeten maken voor de uitstoot?
hans-hans
Suikerklontjes wegen 4 gram hoeveel kwa gewicht hoeveel suikerklontjes gaat het over per ha aan stikstof ?
voor de gewone nl die ook geen idee hebben hoeveel een ha is kunnen we misschien beter per voetbalveld doen
hans-hans
@hans-hans tjeerd zegt nu waarom het land opslot staat want ……. 1 minuut 49 seconden
Tot 1minuut 51 seconden
kanniewaarzijn
"vanuit liefde voor de boer" Proest.....!
+2
kanniewaarzijn
@kanniewaarzijn Het is dus inderdaad zoals demelkboer hierboven al zegt, Tjeerd: "het land moet op slot, anders gebeurt er niks!"
+1
Frans Z.
Binnenkort een week voor je verjaardag ook zo een brief voor de gasten die met de auto komen.
bio boer
@Frans Z. Of supermarkt dan ook maar nb komen ook heel wat autos op af

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's bemesten , landbouw , stikstof , biomassa , meststof , salderen , overijssel , Koningsdag , pas melder en latente emissieruimte geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
20
DEELNEMERS
13
WEERGAVES
0