Gelekt VN-rapport over stikstof compliceert de stikstofkwestie nog verder

Een aantal beschermde natuurgebieden in Nederland heeft nog meer last van stikstof dan eerder werd gedacht. Dat meldt de NOS op basis van een rapport dat op gezag van de VN door een groep internationale wetenschappers werd opgesteld. Het zal later deze maand worden gepubliceerd.

Deel dit topic

Reacties

Eers kiek´n
Dan moet Remkes nog flink aan de bak met de industrie, het verkeer en de luchtvaart. Tata-steel bijna 1 miljard subsidie om een klein deel van hun produktie om te zetten in waterstof....... bron internet: Hoeveel waterstof is groen?
Dit heet elektrolyse. Als je waterstof produceert met elektriciteit uit een duurzame energiebron, zoals windmolens en zonnepanelen, komt er geen CO2 vrij. Dat gebeurt wel als je waterstof maakt met elektriciteit uit kolen of gas. Op dit moment is minder dan 1% van alle waterstof groen.7 jun. 2021
Twentsch Land
Er was onlangs toch ook nog een rapport vanuit Brussel dat het hier in Nederland allemaal nog wel mee viel .... wie steekt wie nou de gek aan.
Twentsch Land
nos.nl/l/2442977/

Tuurlijk, was te verwachten, uitkomst is ook al bekend maar wordt nog even stil gehouden.
+5
Deze zin:"dat op gezag van de VN door een groep internationale wetenschappers werd opgesteld", lijkt geformuleerd om extra gewichtigheid te geven. Er is echter geen enkele reden om aan te nemen dat 'internationale wetenschappers' beter zijn dan lokale geleerden en ingenieurs die altijd werken met de materie. En wat de VN betreft... die organisatie is de afgelopen twintig jaar langzaam maar zeker overgenomen door allerlei activistische NGO's met hun eigen agenda's.
+1
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @somerled-delremos:
beter zijn dan lokale geleerden en ingenieurs die altijd werken met de materie.

Die schermen zelf ook vaak met de term "internationaal" om meer gewicht aan hun "wetenschap" te geven.
+2
Mh12
@somerled-delremos 2 Nederlanders en een duitse
@Mh12 ah, kijk daar komt de aap al uit de mouw. Opklopperij dus..
+1
j h p
Consensus, internationale wetenschappers,.... 2 nederlanders en een duitser, volgens mij kun je er op wachten dat het afgeschoten wordt, zijn ze uberhaupt de natuurgebieden in geweest of hebben ze een kijkje genomen in aerius?
Onhaalbare normen nog strenger maken 🙄
Vanmorgen op het nieuw, vd Wal kon dit onderzoek niet negeren, volgens eigen zeggen.
+1
producent
Gelekt VN-rapport over stikstof compliceert de stikstofkwestie nog verder
Dick Veerman
Een aantal beschermde natuurgebieden in Nederland heeft nog meer last van stikstof dan eerder werd gedacht. Dat meldt de NOS op basis van een rapport dat op gezag van de VN door een 'groep internationale wetenschappers' - 2 Nederlanders en een Duitse ambtenaar - werd opgesteld. Het zal later deze maand worden gepubliceerd.
De NOS ontdekte het rapport op de site van het Duitse milieuagentschap. Het zou reeds finaal zijn en in de huidige vorm en bewoordingen worden gepubliceerd. Het rapport werd geschreven door de Nederlanders Roland Bobbink en Hilde Tomassen (van bureau B-ware uit Nijmegen) en de Duitser Christin Loran (van het Umweltbundesamt in Dessau-Roßlau).
Het bericht komt op een pikant moment naar buiten. Woensdag sprak stikstofgespreksleider Johan Remkes met een brede groep vertegenwoordigers van Nederlandse boeren. Daar werd enige ruimte gevonden om te morrelen aan het strenge stikstofbeleid van de regering. Het rapport geeft politici - lees: D66 - de politieke ruimte die het kabinet probeert te vinden om de diepe kloof tussen boeren en overheid te overbruggen toch weer teniet te doen.................msn.com/nl-nl/gezondheid/…

ONDERZOEKCENTRUM B-WARE
Onderzoekcentrum B-WARE is een spin-off bedrijf van de afdeling Aquatische Ecologie & Milieubiologie, welke deel uitmaakt van het onderzoekinstituut RIBES (Radboud Institute for Biological and Environmental Sciences) van de Radboud Universiteit Nijmegen.

Onderzoekcentrum B-WARE is een op duurzaamheid gerichte onderneming die inspeelt op de maatschappelijke behoefte aan nieuwe en toepasbare kennis op het gebied van water- en natuurkwaliteit. B-WARE is gespecialiseerd in het uitvoeren van toegepast en strategisch onderzoek naar de biogeochemische en ecologische processen die bepalend zijn voor de kwaliteit van natuur- en waterbeheer. In de praktijk richt zich het onderzoek voornamelijk op de sturende biogeochemische processen in hoogvenen, laagvenen, meren, plassen, vennen, beekdalen, polders en broekbossen. Daarbij wordt gebruik gemaakt van de nieuwste kennis en analysetechnieken. Naast de eigen analysefaciliteiten kan B-WARE gebruik maken van de analyseapparatuur van het Gemeenschappelijk Instrumentarium van de Radboud Universiteit Nijmegen.

De werkwijze omvat de combinatie van analyses in de veldsituatie en het opzetten en uitvoeren van veldexperimenten en experimenten onder gecontroleerde laboratoriumcondities, naast deskresearch. Deze werkwijze garandeert, zoals blijkt uit de praktijk, dat de door B-WARE verstrekte adviezen, bij uitvoering in de praktijk, een maximale kans van slagen hebben. De verkregen resultaten dragen direct bij aan het ontwikkelen van nieuwe inzichten in het natuur- en waterbeheer, zodat deze expertise kan worden toegepast op natuurherstel, natuurontwikkeling en waterberging.

Onderzoekcentrum B-WARE is er, sinds de oprichting in 2002, voor opdrachtgevers zoals ministeries, provincies, provinciale landschappen, gemeentes, particuliere terreinbeheerders en natuurbeschermingsorganisaties, waterschappen en adviesbureaus.
b-ware.eu/b-ware/

Het moet ook niet gekker worden.
+3
mlkvhoudr
@producent de dag dat b ware die iets positiefs zegt over de landbouw is de dag dat ik zwanger blijk te zijn, dat is zo n u vraagt wij draaien er wel weer een negatieve draai aan voor de landbouw club
Jan-T
Ze gaan helemaal doorslaan en weten niet waar ze mee bezig zijn.

Staghouwer die als minister van landbouw niets voor de agrarische sector kan doen.??
Waarom zit die daar dan nog??
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @Jan-T:
Waarom zit die daar dan nog??

Omdat hij is aangesteld om het uitroeiingsbeleid ten uitvoer te brengen.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's stikstof , natuurgebieden en NOS geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
12
DEELNEMERS
9
WEERGAVES
0