Bikkelharde koude sanering veehouderij

Dit hele stikstof gebeuren stevent af op een bikkelharde koude sanering van de veehouderij. Vorige week was er hier in de gemeente een overleg van een politieke partij met een provinciaal statenlid van de provincie Gelderland. Door een "actie" van boeren om het nieuwe college welkom te heten werden de boeren ook voor dat gesprek uitgenodigd.
Daar werd het volgende duidelijk:
Er komt geen geld vanuit Den Haag om de stikstof-problemen op te lossen , ook niet voor eventuele onteigening.
De periferie van de sector moet de maatregelen betalen!!
Uitspraak van het statenlid: "De banken hebben voldoende geld om de kosten van sanering en uitkoop op zich te nemen. Onder de verstrekte hypotheken ligt zoveel grond, dat dat makkelijk kan.
Dus conclussie: BIKKELHARDE KOUDE SANERING

Deel dit topic

Reacties

+1
bio boer
Moet wel iemand die grond kopen anders is dat geld onder de grond zo verdamt
Maar er is toch 25 miljard uitgetrokken waar is dat dan voor ?
Puddingboer
@bio boer Dat gaat naar natuurmonumenten en staatsbosbeheer zodat zij weer parkeerplaatsen in hun nieuwe natuur kunnen aanleggen.
hypotheekboer
@bio boer best mogelijk dat we dan een volgende bankencrisis te pakken hebben. Heb hier weleens vaker gezegd dat pensioenfondsen dan mogelijk een rol gaan spelen. Krijgen we Deense financieringen.
George
@hypotheekboer

Ja maar als je dat krijgt een bankencrises zoals je het noemt dan zijn de boeren ook ten doden opgeschreven.
bio boer
@hypotheekboer dan is de intensieve veehouder de klos die zijn in verhouding per ha het zwaarst gefinancierd nieuwe stal van 1 miljoen op 30 ha is al 33.333 euro per ha met meschien al bestaande schuld zit die zo maar op 60 k per ha
Druk
@bio boer
Slechts de grondgebonden melkveehouders (met emissiearme bedrijfsvoering) en boeren met innovatieve reductiemethoden / management-reductiemaatregelen zullen hun bedrijven kunnen voortzetten.
Ja, het wordt dus een enorme kaalslag in de veehouderijsectoren en op het platteland.
Noorderling
@Druk
Maar draaien die bedrijven het beste saldo als je overal een vinkje bij kunt zetten?
Men wil het ons doen laten geloven, hoe meer lawaai men in den haag maakt, hoe minder touwtjes ze in handen hebben om het af te dwingen.
bio boer
@Noorderling per ha niet ik kan geen 60 k financiering per ha dragen dan moet ik wat grond afstoten maar per kg melk heb ik nog wel best saldo dat moet ook wel met veel minder kg melk is mijn financiering per kg melk het dubbele van de gemidelde melkveehouder in nederland
+2
jan w
@hypotheekboer

Opgekochte gronden van natuurorganisatie's ( staatsbosbeheer, natuurmonumenten provinciale landschappen) zijn veelal verkregen met 80% subsidie van het rijk. Volgens de EU is dat ongeoorloofde staats steun. Er hangt nog een procedure van de EU of dat terug betaald moet worden. Als dat wel zo gaat gebeuren, dan gaan de natuurorganisatie's failliet, want ze kunnen dat niet betalen. Worden de organisatie's van de STAAT.
Banken kunnen nooit die 25 miljard ophoesten voor de sanering. Gaan ook naar de kloten en worden overgenomen door de STAAT.
En zo heeft de staat heel goedkoop het grootste deel van de grond in haar bezit.
Twentsch Land
Indirect zal dat geld er zijn .... prijs keldert, veel voor weinig dus. Kopers zijn overheid en overheids instellingen, natuur organisaties, verzekeringsmaatschappijen, banken enz enz.

Zwaar gefinancierden kunnen na alles weg en afgetikt voor zover mogelijk nog met een flinke schuld blijven zitten.

@bio boer
hypotheekboer
@Twentsch Land begin jaren 80 had je een vergelijkbare situatie. Toen is de term snorkelhypotheek uitgevonden en had je een zwemvestregeling. In bepaalde gebieden had je toen helemaal geen kopers.
Als de bank toen niet had ingegrepen was het mogelijk nog gekker gegaan.
+1
de Tank
@bio boer Als dat geld al vrij komt dan is een klein percentage voor de boeren, het zal niet anders zijn als met de schadeafhandeling in Groningen.
mlkvhoudr
Den haag loopt nu er al tegen aan wat John volgens mij ook al voorspelde (die man zijn glazen bol doet het wel) dat de overheid problemen met staatssteun zou krijgen met haar plannen
bio boer
@mlkvhoudr waarom denk je dat beroeps verbod
Waarom zou het staats steun zijn ? Dat is het toch ook niet als je voor woningbouw wordt uitgekocht die boeren kregen ook wel dikke zak geld hebben latter hele deftige melkvee bedrijven weer gekocht/gebouwd
bio boer
@bio boer die in bant uit heerenveen is hele bekende dan weten de meesten het wel alleen heeft er zelf niet van kunnen profiteren helaas
mlkvhoudr
@bio boer ik meen me het te herinneren van zeg maar team John en Jan cees dit al aangaven en heb het ergens voorbij zien komen dat provincies het geld al willen hebben maar dat het in den haag bleef hangen ivm staatssteun zal ff kort zoeken of ik het terug kan vinden er komt zo onwijs veel voorbij op het moment
+1
mlkvhoudr
@mlkvhoudr nu.nl/binnenland/6207127/…

Deze was het waar staatssteun in genoemd word

nos.nl/l/2435292/
+1
bio boer
@mlkvhoudr volgens eu is alles staats steun maar wegen ze ook mee hoe veel beperkingen er zo langzamerhand komen

Verplaatsten lijkt mij geen staats steun of is bedrijf dat van het veen naar de klei gaat ook staats steun 🙈
BertK
@bio boer staatssteun is niet per definitie verboden. Vraag me niet wanneer het mag en wanneer niet.
hypotheekboer
@jan w kun je aangeven welk statenlid dit betrof?
jan w
@hypotheekboer
VVD Gelderland
Laat je niet gek maken die statenlid is enkel bang voor zijn baantje .
oubi
Bij onteigening zullen ze MOETEN betalen; de overheid dus want die is de enige die kan onteigenen. En met de onteigeningsvergoeding kan de bank worden afgelost. En dan heeft de boer nog wat overwaarde wat hij kan herinvesteren. De grote vraag is of de bank op de nieuwe locatie ook weer wil financieren.........
Anders krijg je toch bedrijfsverkleining. Of de overheid die eigenaar wordt van een deel van de grond.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's veehouderij , onteigening , stikstof , grond , gelderland en den haag geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!