Onheilsprofeten waarschuwen al maanden, nu is het zover: ’The great reset’ van 15 oktober

AMSTERDAM - Het gonst al maanden op internetfora en sociale media: vrijdag 15 oktober zou de wereld ’The great reset’ moeten ondergaan. De term is zowel onder economen en beleidsmakers als onder complotdenkers en onheilsprofeten in zwang. Maar wat houdt die ’grote herstart’ nu precies in en wat gaan we ervan merken? „Mensen overlijden aan dit soort desinformatie.”

The great reset was het thema van de bijeenkomst van het World Economic Forum (WEF) in 2020. In deze ’onafhankelijke internationale organisatie’ wordt door economen gesproken over hoe de wereld kan worden verbeterd. En in coronajaar 2020 stond, wederom, verbetering van de wereld op het programma. „Elke keer is er een soort slogan en in 2020 is gekozen voor The great reset”, vertelt Schenk. „Een soort marketing voor de panels. Het zijn slogans die niets zeggen maar wel goed klinken en waarop complotdenkers van alles kunnen projecteren.

„We zullen zien dat er aan het einde van de dag effectief niets is gebeurd”, vertelt de Belgische factchecker Maarten Schenk, die veel onderzoek heeft gedaan naar The great reset. „En achteraf zul je dan horen dat mensen zich hebben vergist in de datum, dat ze verkeerd zijn begrepen of dat er wel degelijk iets is gebeurd, maar dat dat nog geheim moet blijven.” Hij lacht even: „Mensen zijn zo flexibel van geest dat ze altijd wel een uitleg hebben.”

Deel dit topic

Reacties

groeier
@Boerbakje

En wat zit daar achter de ijsmassa op Antarctica? Iets van een weerstation dat d.m.v. chemische stoffen de lucht in blazen ons weer en klimaat doelbewust volledig op zijn kop zet??
mlkvhoudr
Tot zo ver tot morgen.......
+1
weurding
boerenbusiness.nl/artikel/10894721/…
Rabobank drukt de resetknop wel in
Twentsch Land
Voor de Rabobank ( maar ook andere banken die nogal geld hebben uitstaan ) is het plan zo gek nog niet. Een soort van herverdeling en inrichting van gronden...soms ten gunste van natuur maar vaker niet ..... onder de noemer van voor de natuur zullen boeren het lastig worden gemaakt of zelfs onteigend. Een deel van die gronden zal bij andere agrarische grootbedrijven worden aangeschoven ..... groot moet doorgaan samen met weidegang.....die nu het dak vol hebben met zonnepanelen middels Friesland Campina lopen nu al een stukje voorop.

@weurding
de hoef
Quote Reactie van @Twentsch Land:
....die nu het dak vol hebben met zonnepanelen middels Friesland Campina

dat tref ik dan weer niet
+2
mlkvhoudr
@weurding verkaveling houd je altijd alleen zullen we wel op sommige plekken uit de markt gedrukt worden door de kapitaalkrachtigen
+2
robbies
Tijdens de formatie maakt D’66-er Draaijer bekend weg te gaan bij Rabo. Rara waar die zal opduiken... Landbouw gaat terug naar Economische Zaken. Draaijer minister, de Groot Staatssecretaris. Carola mag vanwege bewezen diensten naar een groter departement @weurding
+3
weurding
@robbies we zien wel , doen er ammel niks meer tegen, al denken we wel
groeier
Quote Reactie van @weurding:
we zien wel , doen er ammel niks meer tegen, al denken we wel

Dat is gemakzucht..
weurding
@groeier kan ook, maar eigenlijk meer berusten😅
+2
achterhoeker2
@robbies Ik vrees dat je gelijk krijgt, en als tijdens de (warme) sanering het CDA begint te morren, dreigen ze met een kabinetscrisis.
We krijgen nog spijt als Schouten weg is.
George
Quote Reactie van @weurding:
Rabobank drukt de resetknop wel in

Rabo kan doen wat ze willen , veruit de meeste boeren kunnen daar toch niet weg.
+1
sjuu
@George zit niet bij de Rabo, maar zien andere banken dat anders 😎
+2
diezel
Eén ding weet je zeker wanneer zelfs die Telebelg fuckcheckers in gaat zetten. 😄

Hoop wel dat die vrint Klaus geen kledingadvies gaat geven... 😊
ibb.co/4PncR3B/
+2
Detukkeroettwente
@diezel Xandernieuws geeft een kijkje in AMERIKA.
jack89138393
@Detukkeroettwente Amerika gaat onderuit binnen niet al teveel tijd trouw.nl/economie/…
+8
kolvenboer
Ze proberen nu nu te suggereren dat er een datum was, en dat het niet klopt . natuurlijk klopt het niet, er is ook geen datum voor de G.R. het gaat gewoon gelijkelijk. We zitten samen in een fuik en geleidelijk worden we misleid en kunnen dan niet meer terug. Daar er eerder overal bezuinigd moest worden en nu worden overal miljarden over de klink gesmeten, vooral aan onzinnige zaken als boeren opkopen en landen omzetten in natuur en zonnepanelen. we krijgen met enorme inflatie te maken en voedsel wordt schaars. op deze manier is er een totale controle over de bevolking en elke scheet die je laat wordt digitaal vastgelegd. we moeten massaal aan de app en de code en de daarop volgende stap is een chip onder de huid. bij dieren al heel gewoon.
Religie wordt datgene wat de overheid bepaald wat je mag geloven.
Naarmate de tijd vordert zien we dat het "oude" dikke boek nog steeds ontzettend actueel is en weten we dat er ook alleen een uitweg is als we ons hart aan de Here Jezus geven. elk mens heeft in dit leven de keuze om te kiezen, kies je voor het licht of kies je voor de duisternis.... Jezus dringt ons niets op hij bied alleen wat aan.. een geweldige volmaakte toekomst!
+2
jack89138393
@kolvenboer Deze video vind je vast wel mooi te kijken:
kolvenboer
@jack89138393 duidelijk uiteen gezet door deze dominee.
+2
jack89138393
Gisteren kwam ik dit artikel tegen, moet je eens de reacties (vooral de bovenste) er onder lezen. Zijn uit 2016 en die wisten toen al van de crisis die nodig was, de vaccinaties die er zouden komen en ziekten uit een laboratorium: geenstijl.nl/4963482/soros_leaks/…
+3
Bartlehiemboer
@jack89138393 Ja, dit is precies de juiste reactie die u er uit haalt. Ben hier al jaren mee bezig maar vertel het maar eens aan het mensenras... Ze zijn net een kudde schapen die de leider volgen en niet meer zelf na kunnen denken. Ondertussen zitten we al ver in het systeem. Als meer mensen deze ingezonden teksten begrijpen staan ze dan ook nog zo achter Rutte, de Jonge het vaccin, de buitenlanders, de green deal. Ik weet de uitslag al. Wij die het zien zijn roepende in de Oceaan.
+1
Jannus
Quote Reactie van @Bartlehiemboer:
Wij die het zien zijn roepende in de Oceaan.

Het is van alle tijden en het is de kunst dat je zelf je hoofd erbij houd en leeft volgens je eigen normen en waarden en je eigen visie,gelukkig hebben we een nuchter BBB vrouw,prachtig om haar te horen spreken ook al zitten niet alle finesses in het gsprek

npostart.nl/wnl-op-zondag/17-10-2021/…
+3
Detukkeroettwente
@jack89138393 In duitsland nu al supermarkten waar ongefacineerden NIET meer mogen komen !!! De jaren 30 herhalen zich !!!
+1
sorry
@Detukkeroettwente nederland gaat het ook wel lekker met de staatsomroep

weurding
T is nu 30 oktober, reset the clock
+1
groeier
@jack89138393

De diep zieke miljardairs trekken in Den Haag aan de touwtjes en onze leiders steken hun kop in 't zand, we worden iedere dag via de reguliere media voor de zot gehouden. Betaal zoveel mogelijk met contant geld, dus niet naar leven als een robot.
+6
de jonge
@groeier ik meende altijd dat boeren vrij nuchtere mensen waren,maar dat ze niet zien dat de overheid bezig is om het contante geld eruit te gaan halen om iedereen in de macht te krijgen vind ik toch echt zorgwekkend. we zouden juist met zijn allen alles weer met contant geld moeten gaan doen. de banken bevriezen met een paar jaar gewoon je rekening als je niet naar de staat luisterd.en kijk maar eens hoeveel geldopname punten er nog zijn en hoeveel je maximaal per keer op kunt nemen en dat terwijl het gewoon jou geld is!!Het is nog niet duidelijk of er een verband is tussen de onduidelijkheid van deze zomer en het recent blokkeren van de rekening van de actiegroep. ING doet periodiek een klantenonderzoek om te bepalen wat haar klanten precies doen, waarvandaan, via welke relaties en met welke fondsen. Op die manier kan de bank haar klanten beter beschermen tegen financieel-economische criminaliteit, witwaspogingen en andere illegale praktijken.

Via de website adviseert ING ondernemers om tijdig de gegevens van hun organisatie te controleren en het juiste adres door te geven. ‘Doe dit op tijd. Anders kan je zakelijke rekening worden geblokkeerd of zelf worden opgeheven’, luidt het advies.
+1
jack89138393
@de jonge Door al die miljarden die ze bijdrukken is er in verhouding veel te weinig cash beschikbaar. Ik weet de regels van een bank zo niet uit mijn hoofd, maar deze moeten een bepaald percentage fysiek aanwezig hebben volgens mij anders zijn ze failliet net zoals het bij de DSB is gegaan. Wanneer iedereen zijn (spaar)geld op zou halen of anders zou incasseren zakt het hele bankensysteem in, door de stijgende prijzen ben ik bang dat dit langzaamaan wel gaat gebeuren en de laatsten zijn altijd de klos.
Jannus
Quote Reactie van @de jonge:
het contante geld eruit te gaan halen

Lijkt heel nobel maar we hebben eens boodschappen gedaan toen de zaak plat lag en de boodschappen alleen contant betaald konden worden,je raad het al,de winkelwagens bleven vol achter

Ook interessant te luisteren naar de Knotsgekke gedachten zo langzamerhand,wie netjes leeft wordt netjes gefilleerd

npostart.nl/wnl-op-zondag/17-10-2021/…
de jonge
@Jannus ja veel geblablabla ,het kan tijdelijke inflatie zijn,het kan blijvende inflatie zijn.... het gaat mij erom dat het steeds meer dichtgeknepen word om contant te betalen en daar hebben ze een reden voor,dat is om je in de mangel te kunnen houden,anders bevriezen ze je rekening wel zodat je niets meer kunt. absurd omdat het je eigen geld is...Je mag €10.000 contant storten zonder dat je bank hier melding van maakt. Contant betalen in een winkel is verboden vanaf een bedrag van €3.000. Als je meer dan dit bedrag stort dan is je bank of de winkelier verplicht dit te melden bij het Meldpunt Ongebruikelijke Transacties.Mensen mogen niet meer dan 2000 euro cash op zak hebben. Daarvoor pleit de VVD in Rotterdam. De partij wil het limiet invoeren in de strijd tegen drugscriminaliteit. Wie toch met zoveel contant geld over straat gaat, riskeert een boete die tot wel 2500 euro kan oplopen.Kabinet wil contante betalingen boven 3000 euro verbieden
Contante betalingen boven de 3000 euro worden verboden. Ook gaat Nederland in Europa pleiten voor het afschaffen van het biljet van 500 euro. Met deze maatregelen willen de ministers Hoekstra van Financiën en Grapperhaus van Justitie en Veiligheid witwassen door criminelen aanpakken.

Beide ministers hebben een gezamenlijk plan daarover vandaag naar de Tweede Kamer gestuurd. "De bedoeling is dat we paal en perk gaan stellen aan witwassen", zei minister Hoekstra in het NOS Radio 1 Journaal. Jaarlijkse wordt in Nederland naar schatting 16 miljard euro witgewassen.

Nu geldt voor contante transacties boven 10.000 euro een meldplicht, straks wordt dat een verbod op transacties boven de 3000 euro. "Winkeliers mogen het bedrag dan gewoon niet meer accepteren", zegt Hoekstra. "We hebben samen met de politie gekeken of dit te handhaven is en de politie is tevreden over deze ingreep. Het helpt echt bij de aanpak van georganiseerde misdaad en witwassen."

Het verbod op contante transacties boven de 3000 euro geldt alleen voor ondernemers als winkeliers en garagebedrijven. Als een particulier op bijvoorbeeld Marktplaats iets aanbiedt dat duurder is dan 3000 euro en er wordt cash afgerekend, geldt dat verbod niet.

Dat is omdat er bij bedrijven als winkels sprake is van een continue geldstroom. Particulieren hebben veel minder te maken met betalingen boven 3000 euro, waardoor het niet efficiënt is om bij de aanpak van witwassen hierop in te zetten.

Verkeerde handen
Voor een verbod op het biljet van 500 euro heeft Nederland de steun van andere Europese landen nodig. "Je ziet nu al dat het biljet niet meer wordt uitgegeven. Maar we kunnen ook afspreken dat je er niet meer mee mag betalen, omdat je ziet dat deze biljetten vaak in verkeerde handen zijn."

Volgens Hoekstra doet vooral de georganiseerde misdaad veel betalingen met biljetten van 500 euro. "Als je een contante betaling van 100.000 euro doet, doe je die het liefste met grote biljetten. Als iemand veel van zulke betalingen doet is dat vaak een indicatie van witwassen, ziet de politie. Daarom willen we die biljetten eruit hebben."

Poortwachter
Ook voor banken verandert er het nodige. Ze moeten zelf als 'poortwachter' hun financiële systemen, capaciteit en technologie op orde brengen. Daarnaast moeten banken informatie die ze hebben met elkaar kunnen delen.

"Als een bank een heleboel indicaties heeft van fout gedrag en witwassen, zoals contante stortingen of geldtransacties naar dubieuze landen, kan een cliënt wel de bank uit worden gezet, maar mag die informatie niet worden gedeeld met andere banken", zegt Hoekstra.

"Zo'n cliënt stapt gewoon een nieuwe bank binnen en het hele circus begint opnieuw. We vechten dus met de hand op de rug tegen dit soort criminaliteit en dat moet veranderen."

Drempel te laag
De verlaging van 10.000 euro naar 3.000 euro is volgens Detailhandel Nederland net een stap te ver. Volgens de branchevereniging is niet onderzocht of hiermee witwassen effectief wordt tegengegaan. De effectiviteit wordt onder meer betwijfeld omdat er in Duitsland geen verbod is op het uitgeven van grote bedragen contant geld.

De Nederlandse Vereniging van Banken (NVB) is juist blij met de voorgestelde aanpak. "Doordat poortwachters en overheid de handen ineenslaan geven we een krachtig signaal dat criminelen hier niet moeten zijn met hun zwarte geld", zegt voorzitter Chris Buijink van de NVB.

Volgens een woordvoerder van de Betaalvereniging Nederland is er überhaupt weinig reden om grote bedragen contant af te rekenen. Daarbij wijst hij op de komst van Instant Payments tussen zeven toonaangevende Nederlandse banken. Daarmee staat geld binnen enkele seconden op een andere rekening.
+1
de jonge
@de jonge ik zal toch verdorie zelf weten als ik bedragen contant wil betalen, als ik een andere auto koop en ik wil die contant betalen,is er niets illegaals aan,maar ze willen ons gewoon in de macht krijgen..
Grasbaal
@de jonge In mijn horecabedrijf wordt nog aardig wat contant betaald, ik vind contant alleen maar gedoe. Je moet personeel hebben die hier goed mee omgaan, je moet ermee over straat en thuis veilig bewaren, ook moet je het natellen, alle briefjes recht vouwen dan naar een bank brengen die voor het innemen ook weer kosten berekend. Het aantal mensen dat hier pint stijgt elk jaar, binnen afzienbare tijd pint iedereen.

In mijn handelsonderneming gaat alles al jaren alleen maar via de bank, dat gaat echt niet meer terug naar contant.

In de grote steden zijn al heel veel winkels en horeca waar je alleen maar met pin kan betalen. Ook hier gaat het die kant op...
+1
Spuit11
@Grasbaal Gemak, zo wordt het idd gebracht. Maar wat als er op een dag negatieve rente komt op je banksaldo van >10k?
+1
Grasbaal
@Spuit11 dan "vlucht" ik met mijn geld naar de crypto's....
Jannus
Quote Reactie van @Grasbaal:
dan "vlucht" ik met mijn geld naar de crypto's....

Geeft al aan dat je een vrij man wil zijn en dus er altijd een uitweg zal zoeken
+1
Grasbaal
@Jannus klopt
jack89138393
@Grasbaal Kun je dat niet beter nu doen? Op het moment dat iedereen er naar toe vlucht gaat de prijs heel hard omhoog. Ik kreeg twee jaar het advies, heb het niet gedaan. De munt die ik toen kon kopen voor 2 cent heeft laatst de 60 cent gehaald, inmiddels weer gezakt naar 25.
+2
Grasbaal
@jack89138393 Ik geef geen beleggingsadvies, dat moet een ieder helemaal zelf weten en ook studie doen wat er mogelijk is. Uiteraard is er veel meer mogelijk om in te beleggen: goud, zilver, aandelen, grond, stenen, kunstmest, rolex enz enz.. maak je altijd je eigen afweging. Maar je kunt het ook gewoon cash houden, alleen het beroep rentenier bestaat niet meer.
jack89138393
@Grasbaal Het gaat hier over The Great Reset, eigenlijk de veger voor de overgang naar de vierde industriële revolutie. Beide begrippen kun je van een negatieve en een positieve kant bekijken, voor mij als gewone burger en boer bekijk ik het eerst maar negatief (kan het altijd meevallen). Hier een stukje waar er van de positieve kant tegenaan gekeken wordt: shell.nl/media/venster/…

The Great Reset wordt door sommigen ontkent en door velen als complottheorie gezien, maar het is gewoon een term welke door WEF al jaren geleden is bedacht. Hoe je er tegenaan kijkt kan er een complot van gemaakt worden, maar dat terzijde. Ik denk persoonlijk dat het nodig is om het huidige financiële systeem met behulp van een crisis een extra schop na te geven zodat de banken en de overheden niet de schuld kunnen krijgen die ze wel verdienen. De gevolgen van deze reset zijn voor ons niet te overzien aangezien naar mijn verwachting het elke zelfstandig ondernemer de kop gaat kosten en de burger volledig afhankelijk gaat maken van de overheid. We zijn vrijwel niemand uitgezonderd afhankelijk van het financiële systeem doordat we een schuld hebben bij de banken met onroerend goed als onderpand. Valt het systeem weg, dan blijft de schuld en het onderpand over maar is er geen mogelijkheid het terug te betalen. Dus zal de onroerend goed-markt instorten en blijft het gros met een enorme schuld achter. Daarvoor is maar 1 oplossing en dat is dat de overheid als barmhartige Sameritaan beide overneemt en je de mogelijkheid geeft voor een basisinkomen het huis terug te 'huren'. Waarschijnlijk zullen daar dan eisen aan verbonden worden en mag je deelnemen aan het social-credit-systeem met de nodige prikjes wat ongetwijfeld op ons staat te wachten. Het deel wat niet mee wil werken of wat niet in de problemen komt doordat ze geen schulden hebben zullen hun huis waarschijnlijk niet kwijt kunnen want er zijn geen kopers meer en worden buitengesloten.
Mijn vraag aan jou is wat denk je dan nog te kunnen met goud, zilver, aandelen, grond, stenen, kunstmest, rolex enz enz.. ?
+5
Grasbaal
Quote Reactie van @jack89138393:
The Great Reset wordt door sommigen ontkent en door velen als complottheorie gezien, maar het is gewoon een term welke door WEF al jaren geleden is bedacht.

Ik heb werkelijk echt geen idee hoe het in jouw negatieve scenario kan lopen, ik kijk vooral in het hier en nu en als het anders wordt dan verander ik mijn koers. Naïef? geen idee, het slaapt in ieder geval een stuk rustiger. Ik hecht meer aan een goede gezondheid en leuke dingen ondernemen als aan geld. Of die "great reset" nu wel of niet komt, ik heb er zelf 0% invloed op en laat mijn gemoedtoestand er niet om beïnvloedden.

Quote:
The great reset was het thema van de bijeenkomst van het World Economic Forum (WEF) in 2020. In deze ’onafhankelijke internationale organisatie’ wordt door economen gesproken over hoe de wereld kan worden verbeterd. En in coronajaar 2020 stond, wederom, verbetering van de wereld op het programma. „Elke keer is er een soort slogan en in 2020 is gekozen voor The great reset”, vertelt Schenk. „Een soort marketing voor de panels. Het zijn slogans die niets zeggen maar wel goed klinken en waarop complotdenkers van alles kunnen projecteren.”
+1
weurding
@Grasbaal kijk, daar komt de aap uit de mouw, leuke dingen doen en 0% invloed hebben, dat is exact wat o.a. ook het electrisch rijden bijdraagt🤣
Twentsch Land
Iets waar je in je eentje geen grip op heb moet je niet als je levenswerk/zaak maken !

Met velen samen kan soms en soms ook niet. Met velen samen komt er een partij of belangenbehartiger in beeld ...... hoe dat er soms uit ziet weten we.

@weurding
+3
jack89138393
@Grasbaal Gaat niet meer om geld, maar om de manier van leven en wie wel en niet bezit heeft en dat wordt door mensen bepaald die niet eens in ons land wonen. Waarschijnlijk geen of weinig boeren meer, plantaardig vreten uit fabrieken en leven met kunstmatige intelligentie in smart-cities (internet of bodies, internet of things, robots, enz.) En allemaal voor elkaar gekregen met leugens over klimaat, CO2, stikstof en een opgeblazen verhaaltje over een corona-virus.

Twee interessante artikelen:
spectator.clingendael.org/nl/publicatie/…

metronieuws.nl/lezerscolumn/2020/…
+3
groeier
@jack89138393
Als we niet stoppen met gehoorzamen gaan we naar een schokkende wereldwijde dictatuur, onder 't mom van de weg naar een zogenaamd duurzaam klimaat.

Kijk even; @youtube The great reset'' door Paul Visser. Recht uit het hart.
+1
Jannus
Quote Reactie van @groeier:
Recht uit het hart.

Kan je ook een hartzeer opleveren,je verkrampt in de visie en onderneemt uit angst niets meer dus zou ik me meer richten op datgene waar je je levensonderhoud in kan voorzin en op welke manier je dat doet zal me een worst zijn als je voor jezelf er maar een goed geweten bij hebt
+2
diezel
Quote Reactie van @groeier:
Paul Visser.

Mooie preek, 👍
ibb.co/WFRyB93/
de jonge
@diezel en dan zou met ook verplicht moeten worden om te kijken naar de vragen van gideon meijer aan rutte betreffende het boek van klaus schwab..... en als de mensen dan nog de ogen niet open gaan,hebben we blijkbaar ook niet beter verdient
Jannus
Quote Reactie van @de jonge:
betreffende het boek van klaus schwab

Het lijkt wel of het wiel elke keer opnieuw uitgevonden wordt,Karl Marx had ook een boek dat er op lijkt,van crisis naar een heilstaat lijkt hier ook wel een beetje op.

Profeten is van alle tijden en farrizeérs ook maar het gaat erom wat je er zelf mee doet met je nuchtere boeren verstand
de jonge
@Jannus rutte verklaarde zelf toch dat hij enorme waardering heeft voor deze man..
Jannus
@de jonge Elke generatie heeft haar eigen bijbel
@diezel Het downloden is geweigerd vanwege een virus die daar in zit .
diezel
@Hans is Hobby boer
Downloaden? Wou enkel verwijzing geven.
Staat gewoon op YT.
Preek vanaf 1:01:00
+1
sorry
Quote Reactie van @Grasbaal:
en als het anders wordt dan verander ik mijn koers.

droom maar lekker verder...
+1
Grasbaal
Quote Reactie van @jack89138393:
De munt die ik toen kon kopen voor 2 cent heeft laatst de 60 cent gehaald, inmiddels weer gezakt naar 25.

Dat was waarschijnlijk de Dogecoin?: btcdirect.eu/nl-nl/doge-koers/ , er is nu wel meer zekerheid over de toepassingen dan toen hij 2 cent was.
Grasbaal
Dit is een copy van de Dogecoin: coingecko.com/nl/coins/… , was afgelopen week heel hot.....

100 ton kunstmest kopen geeft meer zekerheid maar een Rolex van 40.000 euro is makkelijker te transporteren en te bewaren.... (nogmaals tis geen advies)
jack89138393
@Grasbaal Klopt
+2
George
Quote Reactie van @Grasbaal:
an "vlucht" ik met mijn geld naar de crypto's....

Dat is ook niks meer of minder gokken dan gokken met je geld.
Grasbaal
@George Tis inderdaad een gok maar wat nu wel duidelijk is dat de crypto's niet meer verdwijnen en al meer toepassingen krijgen: nos.nl/artikel/…
+1
Jannus
Quote Reactie van @Grasbaal:
de crypto's niet meer verdwijnen

Verdwijnen niet maar de waarde is het waar het om draait,tulpebollen zijn ook erg duur geweest en zijn er ook nog steeds
+2
George
Quote Reactie van @Grasbaal:
In mijn horecabedrijf wordt nog aardig wat contant betaald, ik vind contant alleen maar gedoe. Je moet personeel hebben die hier goed mee omgaan, je moet ermee over straat en thuis veilig bewaren, ook moet je het natellen, alle briefjes recht vouwen dan naar een bank brengen die voor het innemen ook weer kosten berekend. Het aantal mensen dat hier pint stijgt elk jaar, binnen afzienbare tijd pint iedereen.

Hier in het zuiden hebben restaurants en kroegen nog graag contanten en ga je Belgie ,Duitsland , Oostenrijk , Italië in dan hebben ze op genoeg plaatsen niet eens de mogelijkheid om te pinnen. Hoe zuidelijker je komt hoe liever men contant geld heeft. Hier de kermis mensen op Weert kermis enkele weken terug hadden vaak een bordje ophangen van gebruik je verstand en betaal contant. 😄 En gelijk hebben ze.
jack89138393
@George Oud-ijzerboer heeft het omgekeerde probleem. Veel mensen met kleine hoopjes ijzer moet hij contant betalen, het ijzer wat hij weer doorverkoopt wordt over de bank betaald. Hij kan elke keer maar kleine hoeveelheden tegelijk opnemen en heeft daardoor drie bankrekeningen.
groeier
Naarmate meer inzicht komt hoe corrupt de banken daadwerkelijk zijn, gaan steeds meer burgers terug naar contant betalen.
de jonge
Een groot deel is ook gewoon te lui om zich in bepaalde dingen te verdiepen,zolang ze iedere maand loon op de rekening krijgen zal het ze echt niet boeien..
+1
de jonge
@jack89138393 juist.... er word van alle kanten gepusht door de banken om maar via internet te betalen. Probeer jij maar eens ergens om een briefje van 500 of soms zelfs 200 kwijt te raken,,,en dat terwijl het gewoon een wettig betaalmiddel is.
Jannus
Quote Reactie van @de jonge:
briefje van 500 of soms zelfs 200 kwijt te raken

Geen probleem..
weurding
@Jannus nee, ik wil ze ook wel😇
de jonge
@Jannus probeer het maar eens, en zonder dat je je gegevens moet achterlaten he,, het word echt steeds moeilijker
+1
Weidezicht
@Jannus ik ken mensen die bloemen exporteren. Die ontvangen daar van de wi keliers waaraan ze verkopen, veel geld contant. Dat is allemaal geen zwarte handel of wat dan ook. Maar dat geld moet hier dan weer gestort worden, want op de bloemenveiling betaal je niet contant. 2 problemen. Ten eerste kost dat geld afstorten steeds meer, ten tweede hebben ze de bedrijfsrecherche van de bank op hun nek, en die zegt, geen 500 biljetten meer accepteren van je klanten. Die grote coupures worden dus daadwerkelijk een steeds groter probleem.
+2
Boerbakje
@de jonge Nog een om over na te denken.
Dat digitale telebankier geld officieel is geen wettig betaal middel. contant geld wel.
Het is zo gegroeid en we accepteren het.

banken.nl/bibliotheek/giraal-geld/
+2
de jonge
@Boerbakje er worden ook steeds meer opname/stort punten gesloten.. ook door de rabobank. ik vind zoiets een schande
+1
groeier
Quote Reactie van @de jonge:
ik vind zoiets een schande

Is puur de laatste vrijheden van de mensheid ontnemen, zie Arno Wellens Totale Controle.
+1
Boerbakje
@de jonge Ik ben het met je eens.
Maar de reden dat ik het hier neer zet is ook, wat zitten hier voor juridische addertjes onder het gras?
Als het in het belang van de financiële wereld was om er een wettig betaal middel van te maken was dit allang gebeurd.
Geld op rekening is eigendom van de bank.
De rekening houder is eigendom van een vordering op de bank.

Wat is de positie van de rekeninghouder, burger/consument in het geheel?
Contant geeft nog een mogelijkheid om in tijden van gekkigheid dit alles te omzeilen.
Denk hier eens over na.
komelker 2
@de jonge Ga jij maar lekker boven een geldautomaat slapen. Ik snap de banken wel. niemand wil ze meer in de straat hebben
weurding
Vanavond docu op national geographic in India, stadsverkeer, schepen waar men met juk de ruimen leeg haalt, gaat gewoon 100 jaar terug in tijd, en wij gaan resetten🤣🤣
weurding

(klik om te vergroten)

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's telegraaf geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!