Caroline van der Plas gekozen als lijsttrekker BoerBurgerBeweging

Caroline van der Plas (53) is zaterdagmiddag in Nijkerk gekozen als lijsttrekker van de BoerBurgerBeweging (BBB). De agrarisch journalist doet samen met 17 kandidaten namens deze partij mee aan de Tweede Kamerverkiezingen op 17 maart 2021.

Deel dit topic Caroline van der Plas gekozen als lijsttrekker BoerBurgerBeweging (melkvee.nl)

Caroline van der Plas (53) is zaterdagmiddag in Nijkerk gekozen als lijsttrekker van de BoerBurgerBeweging (BBB). De agrarisch journalist doet samen met 17 kandidaten namens deze partij mee aan de Tweede Kamerverkiezingen op 17 maart 2021.

Nieuwsgrazer

Laatste  |  

Reacties

+3
Wolswinkel
Nederland zit hier absoluut op te wachten.
+6
Kringloper
Kansloos, zonde van de moeite.
+2
Maaslander
@Kringloper Als heel agrarisch Nederland als jou denkt is het inderdaad kansloos.
Maar mijn stem heeft ze.
Je kan ook FvD stemmen die (momenteel) de ballen verstand heeft van landbouw
Piet1960
5 of 6 zetels????
+1
m uut m
@Piet1960
Moet nog zien dat ze de kiesdrempel halen.
+5
mlkvhoudr
@m uut m denk dat het zeker nuttig kan zijn om deze partij de 2e kamer in te helpen. PvdD was ook eerst maar 1 of 2 zetels maar kreeg wel onevenredig veel aandacht van de pers.
Als zij de kiesdrempel halen dan zou dat scenario opnieuw kunnen dat zij puur het plattelandsgeluid laten horen
+5
Albert Altena
Mijn steun komt er
de jonge
@Albert Altena tsja als je realistisch kijkt is er nog de keuze fvd of bbb dan lijkt mij toch dat als we nog een kans willen maken wij bbb moeten stemmen en de rest van nederland fvd. als ze op landbouw dezelfde gedachten hebben,vinden ze elkaar daarin vanzelf wel. alle andere partijen is 1 pot nat, het enige verschil is dat de 1 de landbouw nog sneller de nek om wil draaien dan de ander.
+2
Albert Altena
@de jonge Feit is dat de Kamer "onderwezen" moet worden.
Ze kakelen als kip zonder kop over de landbouw.
+2
jammermaarhelaas
@de jonge

Al hebben ze mijn stem niet, SGP komt ook op voor realistisch beleid voor boeren en vissers, dat valt me telkens weer op. Daar waar andere partijen toch de scherpe kanten er af halen (ten bate van een kabinet?) gaat SGP scherp het debat aan.
Albert Altena
@jammermaarhelaas
Jammer maar helaas hebben zij ook van die scherpe gelovige kantjes.
+1
de jonge
@jammermaarhelaas éens sgp is ook een partij die het nog voor de boeren opneemt
+1
JanCees
@jammermaarhelaas sgp stemt toch vaak mee met de coalitie dat zullen ze ook nu met de stikstofwet gaan doen
Markus
@JanCees klopt het dat jij een melkvee deal met Johan Vollenbroek hebt willen sluiten?
Nevergiveup
@Markus Denk dat of het nu wel of niet zo is JanCees hier op een openbaar forum er beter geen antwoord op dient te geven.
robbies
@Markus andersom. Vollenbroek wil dealtjes
JanCees
@Markus Ik heb vorig jaar rond deze tijd Vollenbroek inderdaad aangegeven als hij alle milieuclubs op een lijn kan krijgen ik in de sector wil kijken of er draagvlak is om een gezamenlijk plan te maken
De inhoud van wat ik heb voorgelegd is later in grote lijnen het plan van het Landbouw Collectief geworden.
Dat wilden zowel LNV als MOB niet.
Albert Altena
@JanCees Jan Cees. Hoe kijk jij tegen het BBB aan.
Ook ik hou niet van splinter partijen, maar het FvD heeft ook in mijn ogen nare trekjes.
+3
JanCees
@Albert Altena Iedereen heeft zijn overwegingen om wel of geen keuze te maken voor een politieke stroming. Caroline als persoon is gedreven vrouw communicatief sterk en absoluut met oprecht het boeren/ondernemers belang in het vizier.
Het program van BB is in mijn ogen niet rijp en onder de maat op punten zelfs naief.
BB maakt in mijn ogen best kans op een zetel in de Kamer omdat Caroline een gun factor heeft en bewezen heeft op te komen voor boerenbelang.

Zelf ben ik de afgelopen paar jaar enrom teleurgesteld in het CDA zowel provinciaal als Landelijk te weinig echt gaan staan en te veel meegaand met coalitie belangen.

Vorig jaar heb ik zelf bewust de keuze gemaakt voor Forum.
Dan roepen mensen meteen maar die Baudet heeft niets met Landbouw.
En dat is nog juist ook .
Maar Baudet heeft wel iets waar de Landbouw veel aan kan hebben.
In zeer korte tijd de grootse ledenpartij opgebouwd met in die partij heel veel goede en geod opgeleide mensen en ook veel goede opgeleide en goed nuchter nadenkende jonge mensen.
Baudet heeft als geen ander door dat hij de motor is geweest van die jonge beweging maar dat er verbreding nodig is met meer mensen die ook net als hij energie tijd en spirit willen brengen in Forum. Die heeft hij inmiddels een behoorlijk groot aantal binnen. En natuurlijk zal daar de komende tijd vast zo hier en daar wel weer eens wat mis gaan of ongelukkig uitpakken dat heb je altijd als je vanuit het niets iets snel opzet.

Boeren voelen zich niet aangetrokken tot het immigratievraagstuk maar het gaat boeren wel aan.
Ieder jaar een stad in de omvang van Leiden erbij dat raakt alle boeren en tuinders immers binnen tien jaar wordt een opervlakte groter dan de provincie Flevoland aan de landbouw onttrokken.

Binnen 20 jaar het landbouwoppervlak van de provincie Brabant.

Dat is voor landbouw in Nederland een hele wezenlijk discussie het gevecht om de ruimte.

Naast een behoorlijk aantal andere punten is dat voor mij reden om Forum lid te zijn.
Ik geef mijn stem liever aan een partij die vanwege haar omvang een factor van belang zal zijn.
Forum is dat nu al als tweede partij in de Eerste Kamer en ik ben er van overtuigd dat Forum voor Democratie ook in de Tweede Kamer tussen de 15 en 25 zetels gaat halen en daar een grotere factor van belang zal zijn dan BB

Als mensen gaan roepen over Nexit is tegen het belanmg van boeren dan ga ik daar graag een keer het debat over aan maar niet hier dat kost me te veel tijd die ik nu even niet heb.
+1
m uut m
@JanCees
Ben je nu al weer aan het campagne voeren?
Ze komen de komende verkiezingen echt niet boven de 10 zetels. Dus zorg wel dat je bij de eerste 10 staat op de lijst.😉
walker1
@JanCees Ik ben inmiddels ruim 3 jaar lid van forum, ben ook zeker nog steeds van plan om op forum te stemmen. Wel erger ik mij de laatste tijd aan Baudet en zijn opstelling in de corona crisis, ik denk ook zeker dat het rol speelt in de dalende peilingen. Ook de contacten van Baudet met complotgekkies als Willem Engel en Lange Frans doen de partij geen goed. Samen met Lange Frans liedje zingen op het partij congres was leuk, maar Lange Frans moet het bij zingen houden en Baudet moet zich met serieuze mensen bezig houden.
George
Quote Reactie van @walker1:
Lange Frans moet het bij zingen houden

Lange Frans geeft iedereen gewoon een hand en is zeker geen Bange Frans. 😄
m uut m
@Albert Altena
Je vraagt het aan de verkeerde persoon.
Alle stemmen die Caroline krijgt waren ook een potentiële stem voor hem.
+1
JanCees
@m uut m Dat lijkt me niet Caroline heeft haar eigen (beste grote) groep fans en dat is haar van harte gegund
Zwaagdijk
Een luchtbuks op gas. Kopen. Dan ben je zelf baas!
Frits1
Aarde
Ouderwetse kieslijst met hoofdzakelijk mannen erop. Burgers voelen zich denk ik niet aangetrokken tot deze partij want carolientje komt alleen maar voor de varkensboeren op.
+1
Jaap40
@Aarde veel plattelanders met fvd /pvv neiging, of sowieso anders willen stemmen gaan heel waarschijnlijk makkelijker op BBB stemmen, mooi alternatief
+1
Vetspuit
@Jaap40 geloof er niks van. 😂
m uut m
@Jaap40
Een beter alternatief.
Baudet verliest al meer de grip op de werkelijkheid.
moduulbouw
Als agrarische sector is een stem zowel op FvD als BBB niet een verloren stem gok ik. Baudet heeft dan wel geen agrarische achtergrond, lijkt er wel op dat hij er mensen voor wil aantrekken. En FvD heeft wel degelijk moties ingediend omtrent het agrarische beleid, FvD had ook na een populistische praatje op het malieveld achter de piano kunnen gaan zitten.

Post moderne gebouwen slopen omdat je ze niet mooi vind heb ik dan helemaal niets mee. Kapitaalvernietiging noemen we dat.
+1
m uut m
@moduulbouw
Achter de piano zitten met lange Frans. 🤔
Wandelen met Tom Zwitser .🤔
Boerbakje
@m uut m ik hoop dat Baudet voor de verkiezingen niet te veel uit de bocht gaat vliegen bij mij krijgt Fvd het voordeel van de twijfel. Ik hoop op een grote agrarische achterban bij deze partij. Des te kleiner de kans dat mocht het komen tot coalitie onderhandelingen het agrarisch belang over de schutting wordt gegooid.hier zit vooral mijn twijfel. iedereen heeft zijn rol in het hele spectrum. Het wordt voor mij in ieder geval geen politieke Kartell partij.
Twentsch Land
Baudet heeft zich uit gerancheerd, te weinig vriendjes in de tweede kamer met vervolg...je blijft aan de zijlijn.

@Boerbakje
+2
Boerbakje
@Twentsch Land dus dan maar niet stemmen? Al die vriendjes gaan ook niks voor de boer betekenen. Laatste keer op Martels gestemd " meer boeren verstand in de kamer" sprak mij wel aan. Martels was alleen even vergeten te vermelden dat partij diciepline boven boeren verstand gaat bij het CDA. Werd al vrij snel duidelijk toen agrarisch alfa mannetje Geurs er met de portefeuille van zijn achterban van door ging.
Twentsch Land
Wel gaan stemmen ( ik stem overigens niet op hem )... vanaf de zijlijn kan hij ook wel wat roepen, in een coalitie zie ik zo nog niet gebeuren....heeft hij zelf toch wel iets verprutst.

@Boerbakje
m uut m
@Twentsch Land
Volgens mij ligt het meer aan de vriendjes buiten de tweede kamer.
Twentsch Land
Misschien ook wel maar heb zelf het idee dat de meeste tweede kamer partijen niet met hem in een coalitie willen.

@m uut m
m uut m
@Twentsch Land
Dat komt door zijn vriendjes buiten de tweede kamer.
Complotgekkies. 😉
+1
Boerbakje
@m uut m je moet niet alles in de msm voor zoete koek slikken. Een complot is geheim. Er spelen op dit moment heel wat zaken die niks meer met de realiteit gezond verstand te maken hebben (het N probleem is er een van) telkens geïnitieerd door de zelfde hoofdrolspelers. Als je hier kritische vragen over stelt wordt je al heel snel in een bepaald hokje gestopt/geframed en gaat het alleen nog daar over en niet over de inhoud. Doe zelf je onderzoek.
moduulbouw
@Twentsch Land PVV staat ook hoog in de peiling, daar werken ze wel mee samen. Al is die Dion Grauss ook maar een bijzondere apostel. Niet mijn stem.
Twentsch Land
Zeker een bijzonder man, maar daar heeft de PVV er nog wel een paar meer van in iets mindere maat.

Dat die twee door 1 deur gaan betwijfel ik ! Beide willen ze nr 1 zijn en elkaar de loef afsteken.....meestal houd een dergelijke samenwerking niet lang stand.

@moduulbouw
Weidezicht
@Twentsch Land ze willen niet met de PVV en niet met FVD, maar die hebben samen wel een kwart? Of meer van de stemmen. Maar ze worden wel buiten de deur gehouden. Als dat dan de redennis om niet op 1 vd 2 te stemmen, hebben die andere partijen het dus per definitie voor het zeggen. Je moet stemmen op dat wat je past, op de rest heb je geen invloed, maar je moet je niet laten beinvloeden. Ik de vorige keer op von martels gestemd, ben geen cda fan, maar dacht hup, een echte boer. Nou nooit meer iets van die beste man vernomen.
moduulbouw
@m uut m Wist niet dat Baudet banden heeft met zwitser?
+1
arie.j
Quote Reactie van @moduulbouw:
@m uut m Wist niet dat Baudet banden heeft met zwitser?

Die Tom Zwitser konden ze het beste wat jaartjes eenzaam opsluiten.
Hij wordt overigens wel tot de aanhang van Baudet gerekend.
Maar als die Baudet een klein beetje gezond verstand heeft dan distantieert hij voor de verkiezingen zich van dat soort leugenaars en oproerkraaiers.
Boerbakje
@arie.j heb wel eens een filmpje van de heer Zwitser beken maar me nooit verdiept in de persoon zelf. Wat is de reden dat je hem zo stellig een leugenaar/ oproerkraaier noemt?
+1
arie.j
Quote Reactie van @Boerbakje:
@arie.j heb wel eens een filmpje van de heer Zwitser beken maar me nooit verdiept in de persoon zelf. Wat is de reden dat je hem zo stellig een leugenaar/ oproerkraaier noemt?

Heel eenvoudig omdat hij complottheorieën met veel leugens ect promoot, en daarbij doet of het de meest serieuze waarheid zou zijn.
Eindeloze vraaggesprekken daarin met mensen met een mening die hem zint, soms compleet gestoorde lieden, en die zitten dan met hem ja en amen te knikken op de grootste waanzin..
Tegengeluid van iemand anders is bij hem niet toegestaan .
Hij ging voor mij af als een gieter toen hij in zo'n Blue Tijger uitzending beweerde dat LTO de bewuste Judas van haar leden was, en altijd al geweest was
Dat LTO altijd al bewust op de ondergang en verraad van haar leden uit was geweest.
enz. enz. te dwaas om los te lopen.
En zo ook met corona natuurlijk, eerst was het een complot omdat de regering te weinig maatregelen nam/
En nu is dat omgeslagen: "Het is nu een complot van de regering om ieder onder controle te krijgen"
Zoals gezegd , een andere mening of tegenspreken is bij hem niet toegestaan. Hij heeft de waarheid en discussie is niet mogelijk.
Videos van hem worden dan ook niet meer toegestaan op het prikkebord
+1
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @arie.j:
Eindeloze vraaggesprekken daarin met mensen met een mening die hem zint, soms compleet gestoorde lieden, en die zitten dan met hem ja en amen te knikken op de grootste waanzin..Tegengeluid van iemand anders is bij hem niet toegestaan

Dit beeld herken ik ook van de andere kant (overheid, media...)
jammermaarhelaas
@arie.j

Jammere is dat hij zowel serieuze mensen met echte zorgen aan tafel heeft, als ook mensen waarvan je je kunt afvragen of ze aan het wensdromen zijn. Dit laatste doet afbreuk aan de mensen met werkelijke thema's.
walker1
@m uut m Ja, dat gezwets van Baudet met die complotgekkies doet de peilingen geen goed. Jammer want FvD heeft veel goede mensen aangetrokken. Vooralsnog ga ik wel FvD stemmen, maar niet op Baudet, maar op een andere kandidaat.
« Terug naar discussielijst

Deze site mist jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!