Boeren willen eigen tv-omroep om burger uit te leggen wat ze allemaal niet mogen

De actiegroep Farmers Defence Force (FDF) wil een eigen televisie-omroep beginnen. Hiervoor startte ze vandaag een ledenwervingscampagne: de boeren willen op televisie onder meer uitleggen hoe ze beperkt worden in het uitvoeren van hun werk.

Deel dit topic Boeren willen eigen tv-omroep om burger uit te leggen wat ze allemaal niet mogen (ad.nl)

De actiegroep Farmers Defence Force (FDF) wil een eigen televisie-omroep beginnen. Hiervoor startte ze vandaag een ledenwervingscampagne: de boeren willen op televisie onder meer uitleggen hoe ze beperkt worden in het uitvoeren van hun werk.

Willie2

Laatste  |  

Reacties

koeiboer
Geweldig initiatief... maar leg ook meteen uit hoe mooi onze sectoren zijn!!
jammermaarhelaas
Zijn het blokjes, net als bijvoorbeeld voor politieke partijen, of "goede doelen", loterijen, op prime time, op NPO, RTL, SBS? Daar tref je de grootste groep kijkers van diverse pluimage, net voor het journaal of nieuws.
m uut m
Je kunt een paard naar het water leiden maar je kunt hem niet dwingen tot drinken
demelkboer
@m uut m negatief..............................
cs-agrar
@m uut m kunt paard ook niet naar water brengen...
Albert Altena
@m uut m Je kunt het paard laten zien dat er water is!
weurding
Pfff... of ze dan aan die beoogde 100000 genoeg hebben?
Bartlehiemboer
Breng dan met prachtige beelden het aaibaarheidsgehalte goed in beeld. Dit aangevuld met af en toe scherp commentaar. Zeker een blokje waarin "burgers" vragen kunnen stellen. En natuurlijk de uitleg waarom er bijvoorbeeld niets groeit in bepaalde natuurgebieden. Ik zie ook wel iets voor me van de weidevogels die eieren leggen heel romantische en dan de vos/marter/rat in beeld die de nesten leeg rooft. Wie weet begrijpen de burgers het dan allemaal beter.
+1
Robot boer
@Bartlehiemboer je vergeet de huiskatten
+5
diezel
Is TV niet een beetje een oubollig medium? Wie bereik je daar momenteel nog mee? 😞
Bartlehiemboer
@diezel Ja, daar hebt u gelijk in, hier staat hij eigenlijk nooit meer aan. Zo snel niet over na gedacht. Wat zou een beter iets zijn? Op zich vind ik het idee niet zo gek. Maar zeker niet klagen gaan. Gewoon ondersteunen met mooie beelden.
+3
bertjeboe
Wie kijkt er tegenwoordig nog T.V. ?
En de burger is onze klaagzang en berichten op social media ook wel zat, zo langzamerhand.
+1
apel
@bertjeboe boer zoekt vrouw trekt toch bijna 4 miljoen kijkers. Als je de helft krijgt is al heel mooi.
mlkvhoudr
@bertjeboe niet alleen de burger😀😉

Wat niet wegneemt dat het wel serieus kloten is voor sommigen
van Ittersum
@bertjeboe de Veerkamp typetjes
kanniewaarzijn
Aansluiten bij ONgehoord?
+3
somerled-delremos
Zoals Diezel zegt, TV is ouderwets een videokanaal op Youtube met daarin vooral kortdurende reportages (ca. 10 min.) op boerenbedrijven met boeren die een goed verhaal vertellen lijkt me zinniger.

Bedenk dat de gemiddelde burger amper weet hoe een ligboxstal, potstal of grupstal eruit ziet en hoe dat werkt. Zelfde geldt voor melken, hoe de melk uit de koe komt en uiteindelijk in de tank, etc. Hetzelfde geldt voor akkerbouwbedrijven: de gemiddelde burger weet amper dat er (dierlijke) mest nodig is om de bodemvruchtbaarheid op peil te houden, of dat niet alle gronden geschikt zijn voor bepaalde gewassen, etc.

Vooral positief insteken dus.

Her en der dan eens een reportage met Aalt Dijkhuizen, Jeroen van Manen, Bart Kemp of een ander kundig persoon in gesprek met een politicus, of een interview met mense als prof. Mitloehner of een groepje jonge boeren (eventueel gemengde groep bio-, gangbaar, intensief, etc).
+3
weurding
@somerled-delremos neem aan dat er van de 4 miljoen kijkers naar bzv wel wat blijft hangen hoe en waarom boeren boeren
+3
Albert Altena
@weurding Ik denk dat de onverwachte positieve opstelling van de burger jegens de boer mede door dit programma is gevormd is.
van Ittersum
Elke boer een billboard in het land met van die Loesje achtige quotes met daaronder een verwijzing naar een website. Deze kun je adequaat actueel houden en ook voorzien van een vraagbank of advies geven aan de burger. Roept een gekkie vanuit Den Haag weer wat kun je deze bijna dezelfde dag nog pareren.Een omroepzender is te omslachtig, mega kostbaar, onrealistisch(er dreigt nu al een financieel tekort) en je loopt constant achter de feiten aan.
Arum
@van Ittersum De snelste en goedkoopste manier is lagere schoolklassen laten komen. Paar ouders erbij. Limonade en koek.
+2
Albert Altena
@Arum Nee arum. Goede acties, dat wel, maar zet geen zode aan de dijk.
Porky
@van Ittersum ja dat kost een paar knaken ,en denk maar niet dat je gesponsord gaat worden door de postcode loterij
Albert Altena
Ik zou maar beginnen met reclame filmpjes bij de goede programma's.
Deutz1455xl
Haha wat een grap dat wordt niks
« Terug naar discussielijst

Deze site mist jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!