D66 ziet nog geen akkoord over stikstof

D66 snapt niet dat landbouwminister Carola Schouten van een akkoord met de boeren spreekt over de stikstofproblematiek. „Het is heel goed dat de minister aan tafel is gegaan met de boeren, maar ik zie niet meer dan een gespreksverslag”, zei Kamerlid Tjeerd de Groot voorafgaand aan een debat over stikstof.

Deel dit topic D66 ziet nog geen akkoord over stikstof (rd.nl)

D66 snapt niet dat landbouwminister Carola Schouten van een akkoord met de boeren spreekt over de stikstofproblematiek. „Het is heel goed dat de minister aan tafel is gegaan met de boeren, maar ik zie niet meer dan een gespreksverslag”, zei Kamerlid Tjeerd de Groot voorafgaand aan een debat over stikstof.

Nieuwsgrazer

Laatste  |  

Reacties

hans1980
„Ik lees het als gespreksverslag en heb er kennis van genomen”, reageerde D66-Kamerlid Tjeerd de Groot. Echte duidelijkheid kreeg de oppositie niet. Over de inhoud maakte de parlementariër, die eerder onder vuur kwam te liggen vanwege zijn pleidooi voor halvering van de veestapel, wel een aantal opmerkingen.

In het gespreksverslag staat onder andere de afspraak dat er geen generieke krimp van de veestapel komt. De Groot: „De suggestie is gewekt dat er geen sprake meer is van krimp van de veestapel. Ik wil dat de minister daar afstand van neemt.”

SGP-Kamerlid Bisschop concludeert na alle onduidelijkheid over de status van de deal: „De heer De Groot legt een bom onder het kabinet.”

telegraaf.nl/nieuws/1042463367/…
+1
rene-de-jong
Quote Reactie van @hans1980:
„De heer De Groot legt een bom onder het kabinet.”

Dan doet Tjeerd toch nog wat nuttigs daar....
+1
Twentsch Land
En zo komt alles weer verder uit elkaar te liggen.
+1
de Haas
Daar heeft Tjeerd gelijk in. De rat heeft het alleen erg mis. Dat de veestapel moet halveren is een mening. Die hele stikstof shit is er bij verzonnen en hiermee worden ze nu om de oren geslagen.
@de Haas Klopt verzonnen, knettergek dat bint ze, opzouten met het hele zooitje in den haag, de hofvijver in , voor afkoeling.
Groen1
@Groen1 4:21 De Groot wil minder vee en méér boeren! Kleinschaligheid. Hij wil terug naar de tijd van Ot en Sien! Dat daar geen cent mee te verdienen valt, zal hem een zorg zijn.
Jan-T
Geef Tjeerd een Nat uur.
Hij weet helemaal niet dat alle gras landen ook natuur zijn en Woningbouw en verhardingen en meer vervuilende inwoners niet.
Triest dat er mensen zo als Tjeerd zijn.??

Deze persoon is echt ziek.
D66 heeft geen geld voor een goede economie in balans met de omgeving en de natuur die we altijd al in ons land hebben.

Het is net een kuiken in het ei, Als je groeit dan groei je er uit en dan moet je groter gaan wonen.
Maar dat kan niet zonder een dubbele agenda, en daarbij is er de boeren weg pesten D66 agenda in het leven geroepen.
Over 10 jaar is er nog het zelfde probleem omdat je niet efficiënt met de ruimte in Nederland omgaat.

Groei in Nederland is binnen kort kansloos.?
Jean-PierreK
Volgens mij weten ze bij D66 niet het verschil tussen boeren en bouwers...

(klik om te vergroten)

« Terug naar discussielijst

Deze site mist jouw kennis en inzicht

Hebben de trefwoorden groot , goed , schouten , boeren , stikstof , d66 en de groot geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!