Annie Schreier-Pierik vanavond om 11 uur bij Pauw

Over cda discussiestuk met landbouwparagraaf

Deel dit topic

Reacties

+1
Twentsch Land
Annie was duidelijk en verwoorde goed....en het CDA wil ze niet zomaar opgeven....
+1
Zij is een van de weinige politici die ergens voor staat en ook verstand van zaken heeft.
@somerled-delremos Anderzijds moet dat ook weer blijken in de nabije toekomst..
Kringloper
Annie kan de boom in, met het CDA erbij☹️
jan.1
Heb Annie Schreier -Pierik gehoord bij Pouw,ze was heel duidelijk,deze paragraaf(over de land en tuinbouw export) gaat er uit bij het CDA.
Tis nu wel duidelijk dat ze bij cda popi /jopie aan het spelen zijn.
Als dan alsnog deze paragraaf er in blijft dan is het over en uit bij het cda!!
Ze worden weggevaagd want wie wil nog bij een partij horen die zich zelf verloochend.
+2
Twentsch Land
Weggevaagd zal niet aan de orde zijn......het CDA bestaat niet alleen uit boeren-stemmers.

@jan.1
+1
Kringloper
@Twentsch Land Die paar boeren die er nog op stemmen, zal inderdaad niet veel uitmaken!
jan.1
Quote Reactie van @Kringloper:
ie paar boeren die er nog op stemmen, zal inderdaad niet veel uitmaken!

1.2 zetels,maar het waren de trouwste kiezers....
+3
torrarica
@jan.1 volgens berekeningen van die juffrouw met de hoofddoek,, volgens mij kloppen haar cijfers niet en is het aantal stemmers in de hele landbouw en alles daar omheen veel hoger.
sorry
Quote Reactie van @torrarica:

@jan.1 volgens berekeningen van die juffrouw met de hoofddoek,, volgens mij kloppen haar cijfers niet en is het aantal stemmers in de hele landbouw en alles daar omheen veel hoger.

170000 mensen werkzaam in de landbouw goed voor ruim 2 volgens haar

maus van martels had er 22000.....vaatdoekje ziet t niet helemaal goed denk ik
m uut m
@sorry
De kiesdeler was ruim 70.000.
170.000 stemmen is dus ruim 2 zetels.
Mevrouw heeft gelijk.
torrarica
@m uut m alles wat met landbouw te maken heeft en er van eet meegerekend kom je aan veel meer kiezers.laatst kwam ik een optelsom tegen van 700000.
+1
familie pelle
@m uut m
Quote:
Mevrouw heeft gelijk.

Nee, dat heeft ze niet. Zoals wel vaker bij nrc journalisten heeft ze wederom de goede cijfers niet paraat.

(klik om te vergroten)

+1
jan.1
Quote Reactie van @Twentsch Land:
Weggevaagd zal niet aan de orde zijn......het CDA bestaat niet alleen uit boeren-stemmers.

cda is vanouds een boeren partij,altijd in de midden gebleven...dat lijkt over.komende verkiezingen duren nog wel even,maar een ruk naar rechts van de kiezers is niet uit te sluiten..
Kringloper
@jan.1 naar rechts? Naar links, ze zijn ook al pro Islam!
de Haas
@Kringloper Dat vind ik gek. Hoe kan je nou zo'n barbaars geloof supporten, die jou het liefst onthoofd zien worden. Rare jongens, die gereformeerden.
+7
producent
@Kringloper
De kiezer maakt een ruk naar rechts, het CDA naar links.
Al denk ik dat onze stem dan het beste bij de SGP past, hebben bewezen al jaren altijd achter de boeren te staan.
+4
dewittemotor
@producent Klopt, maar daar kan Annie niet heen, want die moeten geen vrouwen. Die zijn daar alleen maar goed genoeg voor de afwas bij die partij en daarom zal ik daar ook nooit op stemmen
Twentsch Land
Dat is nou net het probleem met die partij....geen gelijkheid tussen man en vrouw......dat is jammer want voor de rest is het een partij met goede standpunten en principes.

@dewittemotor
Bartlehiemboer
@Kringloper Ja, daar zijn waarschijnlijk meer kiezers te krijgen. Land staat vol met Islam. Boeren staan er steeds minder. Dan zijn die achterbakse CDA lui zo om
verbi
CDA is van oudsher een boerenpartij met stabiele stemmers. Zegt op dit moment wel iets dat ze zo de landbouw laten vallen. Boeren gaan echt niet lopen voor een kleinigheidje maar ze zijn te ver gegaan.Zie je in de landelijke politiek(veerman) en in PS(brabant) .Ze zijn de feeling met de achterban helemaal kwijt zo jammer.
Jan-T
De regering wil gewoon bouwgrond.
En dat heeft ze richting Pauw goed gemeld, wat willen ze nu.

Feit is dat ammoniak na 400/ 600 meter rondom een bedrijf niet meer te meten is.
De andere stikstoffen uit de industrie wel die verbindingen aan gaan wel.
Want die reageren in de lucht en gaan verbindingen aan die de industrie en auto verkeer veroorzaakt.

De stikstof soorten zijn niet uitwisselbaar.

Dus de stikstof oplossingen zijn er nog lang niet.
En bouwgrond vrijgeven zomaar zonder dat er wat tegen over staat;
Dacht het niet.
kwarkje
@Jan-T onteigening is een mooie oplossing
@kwarkje Ze hebben niet voor niets op 17 okt. jl een nieuwe wet aangenomen betreft onteigening ..dirkzwager.nl/kennis/artikelen/…
kwarkje
@Mission Impossible ja, mooi hè
Ze zijn altijd weer 1 stap voor op de boertjes
+1
rene-de-jong
@Jan-T Ik denk dat het gevaar niet in bouwgrond zit, dit wordt doorgaans goed betaald en is relatief weinig ruimte.

Het gevaar zit in de uitbreiding van natuur, het probleem dus groter maken.
Als sector zouden we moeten eisen dat voor elke meter nieuwe natuur ook landbouwgrond terug komt.
Iedereen kent wel een perceel in de buurt van SBB of de Provincie die nu "stiekem" ook als natuur wordt ingericht door de beperkende gebruiks- mogelijkheden.
Daar komt de vogelclub nog eens bij die menen ook jou eigendom te kunnen claimen en dit in waarde te mogen laten dalen inclusief de bedrijven rondom die gronden.

Structurele aanpassing in de NB-wet !! dat is wat er nodig is.
Deze wet zit nu zo in elkaar dat over 50-100 jaar alles natuur is en de geschiedenis zich dan kan herhalen vanwege een beetje honger.
+4
BamBam
Ik vond haar niet zo sterk richting de gemiddelde nederlander.
Zeg liever dat de emissie van de landbouw nagenoeg volledig bekend is en zo meegerekend wordt. Terwijl de gans officieel een emissie van 0 heeft en zo geldt dat voor natuurlijke processen. Dat de rest van de emissies in nederland veelal ongekend zijn en ook veelal niet meegerekend wordt, zoals de vliegtuigen boven een bepaalde voet. Of dat bv de afdruk van iemand die elke dag zijn hond uitlaat in een natuurgebied groter is dat het complete melkveebedrijf vlak in de buurt (precieze cijfers staan ergens op V-focus) en hoeveel honden lopen er elke dag en wie is in hoge nood zelf nooit in een bosje neergehurkt of een boom meegepakt?
Zeg liever dat je de nederlandse burger last heeft van nox, maar niet van ammoniak. Nog sterker, ammoniak reinigt de lucht van nox. Daarom maakt de industrie er ook gebruik van en zijn vrachtwagens het verplicht om bij te mengen.
Zeg liever dat als de veehouderij om zeep geholpen is er misschien wel ammoniaktorens in stedelijke gebieden geplaatst gaan worden om de lucht schoon te maken. Nu doen de boeren dat gratis en zorgen ze ook voor een positieve handelsbalans, wat meer welvaart betekend voor de nederlandse burger.
Zeg liever dat van oudsher in nederland vooral stikstof minnende natuur voorkomt. Dat deze natuur nauwelijks beheer nodig heeft en dat dat veel geld bespaart wat anders ingezet kan worden.
Zeg liever dat er hoogveen in het stikstofrijke naardermeer voorkomt. Wat volgens de ecologen niet zo kunnen en dat die ecologen misschien eerst weer terug naar de schoolbanken moeten.
Zeg liever dat de natuur die niet stikstof minnend is, door mensen gemaakt is en dat als je die wilt handhaven, je ze op de juiste manier moet beheren, wat nu niet gebeurt dat dat je ook niet over het beheer moet zeuren, want dat hoort erbij. En dat per saldo de beheerskosten een stuk omlaag kunnen vanwege overbeheer van natuur en waar van oudsher stikstof minnende natuur voorkomt, persee stikstofarm gemaakt moet worden. Terwijl de natuur niet stikstofarm is. Bacteriën in de grond leggen het vast, met onweersbuien regent het stikstof.
Dat nederland op slot is is dus een politieke keuze en ik vraag u waarom? En waarom is dat niet het gesprek van de dag?
Jannus
Quote Reactie van @BamBam:
een politieke keuze

Mmm....... dus jij denkt dat ze in Den Haag denken we zetten er een Tjeerd de Groot neer die even zegt dat de veestapel gehalveerd moet worden???

en zo aansturen op een recessie om de boeren maar de schuld te kunnen geven van alle rampspoed van de bouw,de zorg,de files,de plastic soep,de ratten plaag en de gebroken pootjes van de koolmees??
+3
BamBam
Zeg liever dat er vreemd geredeneerd wordt over kringloop. Je telefoonhoesje komt uit Taiwan, je kleren uit Thailand, de meubels van de ikea zijn grotendeels verlijmt met weet ik veel wat voor stoffen, nederlandse plassen worden op dit moment verondiept met zwaar verontreinigde grond, zogenaamd uit natuurperspectieven, je sperzieboontje is ingevlogen vanuit …. En dan moet de nederlandse landbouw schoner dan schoon kringloperiger dan kringloop werken? Als het laaghangende fruit in de nederlandse landbouw is allang geplukt, de laag er boven ook en nu moet de ladder erbij? Waarvoor? Voor de natuur die prima tegen stikstof kan, zelfs het heide gebeid heeft veel meer last van de onweersbuien dan de hele nederlandse veehouderij bij elkaar!
Er zijn mensen die hele tropische regenwouden in hun oog hebben, en maar aan onze splinter blijven pulken.
Er is zeker natuur winst te behalen in nederland, door de echte milieuvervuilers aan te pakken en dat is veelal de overheid zelf en door bedrijven die in hun dumpbeleid gesteund worden door niet zelden voor hun op maatgemaakte regelgeving.
+1
Bonne
Zonder gein BamBam deze tekst zou in de tweede kamer moeten worden voorgelezen. Stuur het door naar Forum voor Democratie, mss kunnen zij dat doen.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
30
DEELNEMERS
20
WEERGAVES
0