Verplicht kijken

Het is niet chique hoe Tjeerd de boodschap van de coalitie gebracht heeft om de veestapel te halveren. Schouten is er heel duidelijk over.
Ook is het goed om te horen dat de brief van lto die door Calon naar buiten is gebracht geschreven is door de ambtenaren van lnv.
Zo triest is de huidige situatie: npostart.nl/jinek/13-09-2019/…

Deel dit topic Jinek gemist? Start met kijken op NPO Start (npostart.nl)

Te gast: Linda de Mol, Jildou van der Bijl, Fidan Ekiz, Carola Schouten en Wouter de Winther.

christo2.0

Laatste  |  

Reacties

pietjepuk
Jinek Creatief boekhouden
schouten zoveel % er af.
Tommie1
Ze zegt eigenlijk dat ze het niet zo bot wil gaan brengen als Tjeerd.
+1
mlkvhoudr
Wat ze terecht zei is dat in t westen niet de veehouderij de schuld kunnen geven.

Zie kaartje: iets naar beneden scrollen

zembla.bnnvara.nl/nieuws/…
+8
kanniewaarzijn
@mlkvhoudr Laat je niks wijsmaken. Hoort allemaal bij het spelletje: af en toe moet je ook eens wat positiefs zeggen om al te veel weerstand te voorkomen.

Ik verbaas me er altijd over hoe intens smerig deze mensen zijn.
+9
cowboys
@kanniewaarzijn de mensen die zich in onze eigen organisaties genesteld hebben. met een andere agenda .dan de taak waar ze voor aangenomen zijn die zijn nog veel smeriger.
Groen1
WYNIA’s WEEK: ‘Volksangst’ ondermijnt de democratie
+1
bio boer
Wat zij al aangeeft heeft het geen zin om stikstof weg tehalen uit oosten voor het westen om de depositie in het west toch toe neemt daar dus veehouderij tussen de steden en het natuurgebieden leveren de meeste winst die rechten zijn het meeste waarde vol mijn amoniak waardeloos ik zit ver van stedelijk gebied en natuurgebieden mijn depositie is 0.02 mol per ha of lager mijn uitstoot is nihil op natuur dus waardeloos voor competitie voor andere projecten
bio boer
@bio boer

(klik om te vergroten)

hans1980
@bio boer zo is het ammoniak moet je per bedrijf uitrekenen is niet landelijk of per ha. (Zoals lto voorstel)
bio boer
@hans1980 dus wat een oplossing kan zijn boeren in stedelijk gebieden of tegen natuurgebieden gouden handruk tegeven samen met bedrijfsleven kunnen die boeren er zelf voor kiezen om ergens anders weer boer teworden of gewoon wat anders tedoen
+1
Wolswinkel
[quotedus wat een oplossing kan zijn boeren in stedelijk gebieden of tegen natuurgebieden gouden handruk tegeven samen met bedrijfsleven kunnen die boeren er zelf voor kiezen om ergens anders weer boer teworden of gewoon wat anders tedoen][/quote]

@bio boer Het zal om jouw bedrijf gaan generatie op generatie. Ga je nogal makkelijk aan voorbij zo. Jij kunt in dat geval blij zijn dat je wiegje ergens anders staat zoals je eerder aangaf.
bio boer
@Wolswinkel hier hebben wij niet zo emotionele waarde aan de plaats mijn vader is er begonnen als dorps jonge dus echt een geschiedenis waarde heeft het niet en onderschad ik dat hoe anderen dat beleven als imand hier op de stoep zou staan die alles wil kopen voor markt comfore prijs mag die het hebben zoek ik wel een bedrijf wat op orde is niet dat het enorme puinhoop is hoor wel veroudere melkvee gebouwen wel bij is kwa stal inrichting en nog grote pluimvee stal van 2000 waar je mee zit niet echt mijn ding is 😁
Erik!!1979
@Wolswinkel Ik ben ook weg gemoeten omdat ik andere ambities had. Niet altijd leuk, wel realiteit. Kregen een giga gouden handdruk, dat verzachte pijn ontzettend, leek wel morfine!
Harry K
@bio boer Klopt, maar dan ga je voorbij aan de wens van de kiezer. Deze wil ook in het westen hier en daar een koe zien. Daarbij zal met de huidige rekenwijze idd veel te weinig vee in het westen zijn voor compensatie.
Maar hee, je kent de politiek. Dan worden de regels zo aangepast dat andere oplossingen ook mogelijk worden. Bijvoorbeeld een aanvraag aan Brussel of Nederland haar ieniemienie Natura-gebiedjes planologisch tot 1 of nog slechts enkele gebieden mag samenvoegen (in ruil voor minder vee/concurrentie).
cowboys
Verdeel en heers strategie
+1
wimpie61
Vluchten kan niet meer
Want mijn bedrijf is onverkoopbaar
Door alle regels van nu en wat er nog komt
Alleen door een flinke oprotpremie van het rijk kan ik hier nog weg , en hoop dat die er gauw komt ,
+2
cowboys
@wimpie61 wie heeft het nog niet door? Het gaat ze om de grond.om te bouwen en voor natuur.
bio boer
@cowboys die grond is toch gewoon tekoop
+1
cowboys
@bio boer de ROVERHEID wil de grond voor weinig .Is altijd al zo geweest
« Terug naar discussielijst

Deze site mist jouw kennis en inzicht

Hebben de trefwoorden goed , schouten , lto , lnv , buiten , veestapel en ammoniakrechten geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!