Illustratie van: Alex Miedema

Masterclass anticiperen door Josl/Jos Verstraten!(vervolg)!

Dit melde Josl in het door mij (kuilhapper) gestarte topic over de peildatum destijds;

Quote:
Ik zat er net zo in als jij Hans, dat het referentiemoment al lang achter ons lag. Totdat ik hoorde dat onder de bestuurders NZO en het kringetje daaromheen diverse harde groeiers zaten die hun schaapjes op het droge hebben.
Dus heb ik de gok genomen en 30 veel te dure vaarzen gekocht eind mei, voor wat het waard is.
Of het goed uitpakt weet ik niet, ik voel me er enigszins schuldig onder maar weet ook dat ik aan de verkeerde kant zit als het om een knelgevallenregeling gaat en dan blijft er niet veel keus over.Wel gewoon nederlandse vaarzen. Bij de verkoper gaan ze er nu niet af ( want hij had ze in 2014 ook al) en hij heeft eerst de vaarzen verkocht en straks kan hij nog de rechten verkopen. En bij mij komen ze er waarschijnlijk niet voor 100% bij. prikkebord.nl/topic/81478/…

Zat Jos ook bij de regiegroep besprekingen? Wat toevallig dat de peildatum zo goed uitpakt voor alle lto/nzo bestuurders.. Laat de rest daar maar lekker voor inleveren! Wat een misselijke vertoning...
kuilhapper

Deel dit topic

Reacties

+1
de beer
Zou je nu niet eens ophouden je tijd te verdrijven op dit prikbord lto-pisser?
Koop wat fosfaat bij en ga aan het werk jonge
+1
verbi
@de beer Maar hij heeft wel gelijk.
+1
Lambert1
Dat heeft hij het is eigelijk te gek dat hun koeien konden kooen ze hadden iedereen die in het overleg zat moeten blokeren
+2
Leo,s vriend
@Lambert1 dan is het dus over met alle belangenbehartiging, niemand wil dan meer in een bestuur , om te voorkomen dat je eigen bedrijf naar de kl*ten gaat.
+1
Erik,1979
@Leo,s vriend dan was er misschien in 2014 al een systeem van een soort dierrechten ingevoerd. Was volgens mij beter geweest.
+2
Noorderling
Quote Reactie van @Erik,1979:
isschien in 2014 al een systeem van een soort dierrechten ingevoerd. Was volgens mij beter geweest.

Dan was de wereld ook te klein geweest als iemand dat er door wou drukken.
Leo,s vriend
Quote Reactie van @Erik,1979:
dan was er misschien in 2014 al een systeem van een soort dierrechten ingevoerd. Was volgens mij beter geweest.

En dan hadden de bestuurders van destijds alle shit over zich heen gekregen en beschuldigd van voor kennis. ( Dit wat blokkeren betreft)

Verder waren er dan ook vele bedrijven met de vingers tussen de deur gekomen, toen werden er ook vele stallen gebouwd. Was Cornelissen of Christo er dan wel mee gered ?
Erik,1979
@Leo,s vriend Toen LTO het melkquotum eraf wilde en ervoor ging lobbyen kregen ze van mij er ook van langs. Nu heb ik en vele andere daarin gelijk gekregen. Zijn ze nog te arrogant om het toe te geven. Maar wij moeten ze wel blindelings vertrouwen. En voor ons laten praten. Beetje vreemd of niet.
christo
@Leo,s vriend Jazeker. Als je ziet dat er in het tweede kwartaal 2015 enorm veel extra koeien geimporteerd zijn weet je genoeg. Die dieren pikken zoveel ruimte in en maken daardoor het verschil.
Twentsch Land
@christo

Heb je import cijfers ?

Er wordt wel veel geroepen maar concrete cijfers heb ik nog nooit gezien en ja iedereen kent wel iemand die een vrachtwagen vol heeft laten komen maar of dat nu zo onwijs massaal is geweest betwijfel ik.

Wat ik wel weet is dat in het tweede kwartaal ook fors meer koeien zijn gekomen omdat veel melkveehouders extra jongvee hadden aangezet omdat het melkquotum er afging, dus veel jongvee kalfde het 2e kwartaal af.
hans1980
@Twentsch Land 1% groei melkveestapel PER MAAND in 2015 staat in de nu openbare stukken
+1
Erik,1979
@Twentsch Land er zijn bewijzen. Wat de zaak nog erger maakt is dat ook NMV en Campina bestuurders het wisten. Ontkennen kan nu niet meer.
Twentsch Land
@Erik,1979

Ja er zijn bewijzen !

Nogmaals iedereen kent wel een boer die een vrachtwagen vol heeft laten komen maaaaaaaar hoeveel is het, een druppel op een gloeiende plaat ?
Erik,1979
@Twentsch Land Die mensen die dat gedaan hebben horen niet op die stoel te zitten. Die hebben wel iedereen verteld dat anticiperen geen zin had. Wij kunnen nu tegen de overheid aan schoppen. Dat is niet terecht. Die bestuurders die hadden direct met oplossingen moeten komen voor de knelgevallen. Inplaats dat ze dat deden hebben ze hun stal overvol gemaakt om de korting voor te zijn. Daar betaal je ze niet voor. Wat was het probleem om voor die datum direct de dier aantallen te bevriezen? En dat voordat je met mensen uit de sector in gesprek gaat?
Erik,1979
@Twentsch Land ik ben wel positief dat jij toegeeft dat de bewijzen er zijn. Nu is het een kwestie van moreel. Ik vind het schandalig. Jij vind het kunnen. Dat is een mening. Prima 👍
Twentsch Land
@Erik,1979

Mooie conclusie...dat ik aangeef dat het moet kunnen !

Ik vroeg om getallen want er zijn er hier wat die beweren dat het alleen ligt aan de vrachtwagens vol koeien en dat is wat ik betwijfel....het betekent niet dat ik mijn goedkeuring geef zo als jij concludeerde.
Erik,1979
@Twentsch Land de puinhoop ligt aan het feit dat de overheid niet direct na 1 april een beperking opgelegd had. Daar hadden ze direct na dat ze wisten dat het quotum afgeschaft werd mee moeten beginnen. Ik kan het verkeerd zien, ik denk dat de overheid het slim gedaan heeft door alle partijen uit te nodigen. Het geschop van onder andere mij tegen de overheid tegen de bende die is ontstaan is niet helemaal terecht. Alle belangenbehartigers waren er bij. En die deden niets!!!!
slagroomvla
Quote Reactie van @Erik,1979:
Alle belangenbehartigers waren er bij. En die deden niets!!!!

Na het hele wob verhaal te hebben doorgelezen krijg ik niet het idee dat ik ook maar enigszins meelift als niet lid van lto of nmv, ze reageren als blije puppy's dat ze langs mogen komen voor "overleg"

En lto was vooral druk met,hoe kan het ook anders, de kringloopwijzer... nmv die later wegliep bij regiegroep was ook gewoon theater, ze wisten direct al hoe en wat, sneue vertoning!
Lambert1
@Leo,s vriend das wel heel kort door de bocht toch?
Leo,s vriend
Quote Reactie van @Lambert1:
das wel heel kort door de bocht toch?

Van mij of van Erik ?
En wat betreft mijn 2e opmerking, daar kunnen die 2 toch het beste antwoord op geven.
jos 15
Die het dichts bij het vuur zit, warmt zich het best (voorlopig)
christo
@jos 15 Behalve als je er te dicht bij komt.
sorry
Het eerste deel zit vol,nieuwe reacties zijn helaas niet meer te lezen gelieve hier verder te gaan

alvast bedankt voor uw medewerking
hans1980
Opmerkelijk dat RFC pleite voor geen generieke korting maar grondgebonden te ontzien en snelle groeiers meer te korten dan gematigde groeier.
Ook NMV had zo'n plan

En bestuurders trokken eigen plan😖
+2
Komt er nog een parlementaire enquete ??? Kunnen de bestuurders strafrechtelijk worden vervolgd ????
Coen
@Detukkeroettwente , die parlementaire enquete moet er nu wel heel snel komen @JanCees @John Spithoven
+1
George
Quote Reactie van @Coen:
die parlementaire enquete moet er nu wel heel snel komen

😂 Die komt er niet man.
puntertje
@George Er is ooit een 'soort' onderzoekje geweest naar handelen met mogelijke voorkennis. Een heel vaag iets en de uitkomst was iets in de geest van 'niet onomstotelijk bewezen'. Misschien daar ook een WOB-verzoekje voor?
+3
Erik,1979
Volgens mij is het terecht als nu alle bestuurders die meer koeien hadden dan in het quotum tijdperk hun fosfaat rechten inleveren en daarmee de knelgevallen helpen. Zij zijn medeplichtig aan de bende.
+2
sil
@Erik,1979 ben ik blij dat ik geen bestuurder was/ben.......had ook op 2 juli veel meer koeien dan destijds melkquotum. Ik vond het wel voorspelbaar dat er een keer een peildatum/jaar zou komen.
Albert Altena
@sil
Daar is ook niets mis mee.
Wat er mis is dat de overheid niet adequaat heeft opgetreden door het eerst maar op zijn beloop te laten.
De negatieve rol van het LTO en NZO hierin is dat ze spraken dat grondgebondenheid en mestverwerking de oplossing zou zijn.
En de FC zei van: Kom maar met de melk.
sorryover het individu en het collectief...
Newholland12
@sorry de zwarte strepen zijn flets geworden
sorry
@Newholland12 of de gele?
+2
kanniewaarzijn
Tja, Jos die het over het belang van het individu heeft...
George
Quote Reactie van @kanniewaarzijn:
Tja, Jos die het over het belang van het individu heeft...

Die snapt de term niet van One for all and all for one.
kanniewaarzijn
@George Ik doelde eigenlijk op de aankoop van 30 vaarzen door Jos vlak voor de referentiedatum.
+3
familie pelle
Mag iemand, die zelf een exponent is van het handelen in eigen belang, anderen de les lezen? Ik zou me in ieder geval kapot schamen.

(klik om te vergroten)

Noorderling
@familie pelle
het gezamenlijke individuele belang is het collectieve belang.
Nu wordt alles gesteld dat het ten koste van een ander moet gaan, alsof het een haaks op het ander staat.
Dan krijg je hele rare discussies en vertrekpunten.
+2
familie pelle
@Noorderling het gaat mij om de bijzonder hypocriete uitspraken van hem. Je kunt ook gewoon een interview overslaan.
+1
mlkvhoudr
@familie pelle collectief belang is met een groep mannen op het terras bier drinken, een leuke serveerster is dan het collectieve belang.
Vind die serveerster dan 1 van de mannen heel leuk ➡️weg collectief belang🙂

Achterlijk voorbeeld weer maar ik geloof niet meer in collectief belang, eigen belang gaat altijd voor
spotmelker
@mlkvhoudr ik geloof wel in collectief belang, namelijk dat van alle burgers en dat is dat beleid gemaakt wordt o.b.v. feiten! En niet o.b.v. iemands belang.
mlkvhoudr
@spotmelker ja deels zijn er gezamenlijke belangen maar of dat het zelfde is als collectieve belangen weet ik zo niet voor mijn gevoel gaat collectief verder dan gezamenlijk
+2
George
Quote Reactie van @mlkvhoudr:
collectief belang is met een groep mannen op het terras bier drinken, een leuke serveerster is dan het collectieve belang.

Oh daar had ik geen erg in , ik dacht dat het bier dan het collectieve belang was.
+1
mlkvhoudr
@George dat bind wel🙂
+1
George
@mlkvhoudr Ik ben niet zo van het bier , Ik vind pils over het algemeen maar een bitter zurig spulletje. Natuurlijk drink ik het op stap en op feestjes omdat iedereen het doet , maar echt lekker vind ik het niet. Ik doe liever borrelen. Als ik n u bier op een terras bestel dan is het Weizenbier , Erdinger , Franziskaner etc. Dat smaakt een heel stuk beter dan gewoon pils.
+1
mlkvhoudr
@George vind deze ook wel lekker

ah.nl/producten/product/…
+3
George
@mlkvhoudr Ja dat Belgisch bier is natuurlijk ook beter dan die Nederlandse loerie. Vanmiddag nog een Leffe Blond gedronken in de Belgische Voerstreek. Zo'n prachtige omgeving daar , mooie fietstocht gedaan daar in de heuvels. Daar zitten nog heel veel boeren , meeste kleintjes en enkele hele grote. Maar wel veel in aantal. En overal zie je vee buiten lopen in de heuvels. Prachtig.+2
bio boer
@George heb je het vee ook buiten ?
George
+3
weurding
@George prachtig, deze zomer nog geweest, als echte drent nog geprobeerd wat winst bij elkaar te harken😆
+1
George
Quote Reactie van @weurding:
prachtig, deze zomer nog geweest, als echte drent nog geprobeerd wat winst bij elkaar te harken

Nee jij zat een heel stuk lager volgens mij. Dit is de Voerstreek direct onder Eijsden.
+1
weurding
@George t was wel België 😁
+1
George
Quote Reactie van @weurding:
t was wel België

Ik heb t even opgezocht maar waar ik gisteren heb gefietst in de zogenaamde voerstreek viel me op dat ze gewoon Nederlands/Limburgs spraken en dat op borden namen in Nederlands en Frans werden aangegeven. Ik dacht dat het Wallonië zou zijn en Provincie Luik , maar het blijkt gewoon een exclave te zijn van de Belgische provincie Limburg waar wij hier ook aan grenzen. Nooit geweten , maar echt zo'n prachtig gebied daar , echte aanrader om eens te gaan kijken daar.
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @George:
omdat iedereen het doet

Hoe oud was je ook alweer?
+1
George
Quote Reactie van @kanniewaarzijn:
Hoe oud was je ook alweer?

Ik ben van 1968 en dus 54 jaar. 😀
+2
Jawis
@George cola_beerenburg is krekt wat foar jou
George
@Jawis
Het is allicht beter dan gewoon bier. 😄
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @mlkvhoudr:
Achterlijk voorbeeld weer

Inderdaad 😂
+1
sorry
Je kan het over kaag hebben, wobke of het tno rapport....nee nee deugneus josl gaat zijn mening geven

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's nzo en 2014 geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!