Actuele stand toedeling fosfaatrechten. Nieuwe korting of extra koeien?

Wat gaan we als sector doen? Tijd voor een krachtig geluid richting Den Haag!

Deel dit topic

Bijlages

(klik om te vergroten)

Hierbij de actuele stand van de uitgedeelde rechten met nog ongeveer 1100 bedrijven te gaan die nog niets ontvangen hebben. De verwachting is dat er nog 0.8 miljoen extra uitgegeven moet worden aan deze 1100 vleesveebedrijven.
Daarmee op koers voor mooie extra korting.
Wanneer onze volksvertegenwoordigers het aan durven Carola te verplichten de fout te herstellen door het vleesvee er uit te halen krijgen we de volgende nieuwe situatie:
ruimte voor de knelgevallen en de korting halveren.

Reacties

van Ittersum
Wie dan leeft wie dan zorgt. Tot die tijd fijne en gezonde dagen toegewenst
+6
Jaap40
@van Ittersum niet iedereen heeft de situatie om hier volledig ontspannen mee om te gaan, maar dat weet u ook wel.
Dirk van Zetten
@van Ittersum schuif deze info door naar de advocaten en laat zij de strijd aan gaan. Van politiek hoef je niks te verwachten.
+3
de hoef
Begin jij nu weer mee da gezijk was net effe rustig hier ,heeft pierik nieuwe baterijen in jou gestopt
+6
christo
@de hoef Rustig jong! Effe opletten. Wil je de korting terug of nog extra koeien inleveren? Je roept het maar.
PIONIER
@christo he heb je de stekker er weer in gestopt???
m uut m
@PIONIER
Hij houdt zijn woord niet zo lang.
christo
@m uut m Als de plicht roept moet ik voor het belang van de sector opkomen. Meer wil ik niet meer doen hier.
+1
m uut m
@christo
Jouw daden zijn niet zo nobel als je doet voorkomen.
+2
hans1980
@m uut m wie is er wel nobel?
christo
@m uut m Voor jou geldt hetzelfde als voor slagroomroomspuit. Je hoeft niet mee te delen, maar mag kiezen voor een nieuwe vrijstellingsregeling.
m uut m
@christo
Het enige wat jullie nu doen is nog meer chaos creëren .
Het interesseert jou geen ruk als het linksom of rechtsom gaat.
Maar zeg niet dat je voor de sector opkomt want dat lieg je.
christo
@m uut m Ik lieg nooit. Ben af en toe wel wat hard en direct. Waar zit ik te jokken?
m uut m
@christo
Niet naar de bekende weg vragen.
christo
@m uut m Wordt het te moeilijk wanneer er om onderbouwing gevraagd wordt?
Flinstone
@christo ga dan voor teruggave korting!! Knelgevallen hebben sympathie verloren door ongeveer 30 tot 40 koeien per bedrijf te vragen!
Annie Schreyer gaat jou niks brengen, dat schrijven de meer gepokt en gemazeld prikkers hier al!
hans1980
@m uut m jij denkt dat door cristo chaos wordt gecreëerd ha ha ha..
Die chaos komt hoe dan ook misschien ben je grondgebonden dus geen 2 kortingen hoeft te verwerken?
m uut m
@hans1980
Ik ben daar niet zo zeker van dat ggb niet gekort worden.
Voor een nieuwe kortingsronde met korting voor alle houders van fosfaatrechten is het simpel. Je pakt een datum in het verleden en kort hier op klaar.
Ga je alleen niet ggb korten dan moet je bij elke korting bij iedere veehouder met fosfaatrechten alle keren een nieuwe "peildatum" hebben. Met op die datum het aantal ha grond in gebruik met bijbehorende fosfaat norm.
Het aantal fosfaatrechten.
Bij elke veehouder uitrekenen tot hoever hij /zij gekort kunnen worden want je kunt niet verder korten dan ggb.
Alle bezwaren die hier weer uit voortvloeien.
Dat is voor RVO een te grote klus.
Ik voorzie straks bij elke eventuele korting dat er nergens meer naar gekeken wordt iedereen de zelfde korting.
Daar op voortbordurend kun je een knelgeval dan ook nooit meer rechten toebedelen dan tot zover hij ggb is op basis van 2015.
Twentsch Land
@m uut m

Grappig dat je dit zo opmerkt, sprak afgelopen week een boer en die moest voor een aantal percelen voor volgend jaar nieuwe grondmonsters, hij had die al onlangs laten nemen en van bijna 12 Ha wat met de fosfaatgehalte net beneden de 50 kwam ( was boven de 50 ) hij kan dus 10 kg fosfaat per Ha op die bijna 12 Ha meer plaatsen en dat resulteerde dat hij dan grondgebonden was. Als er een nieuwe kortingsronde komt in 2019 hebben ze ook mijn nieuwe grondmonsters te hanteren, oude niet meer actuele grondmonsters zal ik niet accepteren indien rvo die toch willen hanteren maakt ik er een rechtzaak van waren zijn woorden.

Het geeft idd wel aan dat een en ander complexer kan zijn dan zo maar even gedacht.
van Ittersum
@Twentsch Land daarom, mocht er iets komen(heb het niemand uit officiële instantie zijn/haar mond gehoord behalve hier🤔) houden ze het heel eenvoudig
Frans1
Quote Reactie van @christo:
Rustig jong! Effe opletten. Wil je de korting terug of nog extra koeien inleveren? Je roept het maar.

En dan regel jij dat ff?
hans1980
@Frans1 waar een wil is is een weg.
Jij bent grondgebonden dus geen korting, velen zijn niet grondgebonden en kunnen zich opmaken voor een 2e en 3e korting.

Tis ook nog eens verrassend simpel nl. fosfaatplafond ophogen en ja lto en Carla lezen ook prikkebord dus verwacht wel wat
+2
hans1980
Iets van 86,5 miljoen P dus op 84,9 miljoen p melkveefosfaatplafont dus 1,6 miljoen p teveel uitgegeven .

Ruimte voor knelgevallen is er eigenlijk niet of er moet meer gekort worden om alle vleesvee houders tegemoet te komen tssss..

Grote bende vindt wel dat je gelijk hebt cristo
de jonge
@hans1980 als je het eens goed bekijkt zit het hele probleem niet bij vleesvee,maar bij de categorie ""niet bepaald"" degenen dus die zijn gestopt en wel rechten toebedeeld hebben gekregen. de wet zou immers ingaan voor degenen die op 1-1-2018 nog een actief landbouwbedrijf hadden!! en als ze bedrijfsovername voor 1-1-2018 hadden gedaan,behoort degene die het bedrijf overgenomen heeft de rechten te krijgen als dat zo in de papieren bij de notaris staat.degenen die meegedaan hebben aan de stoppersregeling in 2017 en wel rechten toegewezen gekregen hebben hoor je niemand over.
+1
jpls
Quote Reactie van @de jonge:
degenen die meegedaan hebben aan de stoppersregeling in 2017 en wel rechten toegewezen gekregen hebben hoor je niemand over.

er is toen bepaald dat deze ook rechten kregen, anders konden ze na 1-1-2018 niet meer kunnen gaan melken. deze ''collega's'' zijn tijdelijk gestopt om de rest onder het P-plafond te houden.
ik denk niet dat er 1 melkveehouder met de stoppersregeling had meegedaan als hij geen P-rechten zou krijgen
de jonge
@jpls dus waar zit dan het daadwerkelijke probleem? niet bij vleesveehouders waarvan al in 2016 bekend was dat ze onder de fosfaatwet gingen vallen maar onder de stoppers die in de aanloop naar de fosfaatwet geen rechten hadden zullen krijgen als ze voor invoering van het stelsel dus 1-1-2018 gestopt waren
+1
jpls
@de jonge ff goed lezen. je hebt het over de stoppersregeling of niet. degenen die aan de stoppersregeling hebben meegedaan hadden in pakweg februari vorig jaar nog vee, anders kon je niet aan de stoppersregeling meedoen. als ze zouden worden uitgesloten van P-rechten waren ze never-nooit in 2017 gestopt, dan hadden ze nog wel doorgemolken tot januari 2018, en ze zijn gestopt om nederland mede onder het P-plafond 2017 te brengen, anders had je dit jaar nog een groter probleem gehad, nu heb je alvast voor 2 jaar derogatie anders niet.
+1
de jonge
@jpls dat zal allemaal wel,maar feit blijft dat in de wetsvoorstellen staat dat een bedrijf op de dag van invoering nog bedrijf moet zijn anders hadden ze geen recht op fosfaatrechten. daar hebben ze dus dingen mee veranderd waardoor de uitgifte van rechten ook veel hoger is dan begroot. als ze die rechten gewoon opgekocht hadden in de stoppersregeling hadden ze ze nu niet hoeven uit te delen en scheelde dat alle fosfaten die ze nu teveel uitgedeeld hebben. als er was gezegd meedoen met de stoppersregeling,jullie leveren de rechten in die jullie anders hadden gekregen en jullie krijgen daar omgerekend 5000 euro per koe voor waren er nog zat die daar aan meegedaan hadden. de stoppersregeling was immers beide keren in een mum van tijd vol
jpls
Quote Reactie van @de jonge:
feit blijft dat in de wetsvoorstellen staat dat een bedrijf op de dag van invoering nog bedrijf moet zijn anders hadden ze geen recht op fosfaatrechten. daar hebben ze dus dingen mee veranderd waardoor de uitgifte van rechten ook veel hoger is dan begroot.

is nog steeds zo dat je op 1-1-2018 een bedrijf moest hebben, en als je grond of een andere tak hebt en een kvk en relatienummer ben je nog steeds een bedrijf, verder schrijf je dat ze de rechten dan maar op moesten kopen ,maar dat hebben ze niet gedaan en overigens was de POT leeg, maar ik heb het idee dat jij nog P-rechten moet hebben, en er zijn er nog genoeg.
de jonge
@jpls hahaha nee hoor,ik zit wel goed,heb dit jaar geen rechten meer nodig. wat een vreemde redenatie trouwens
+7
We hebben gewoon recht om de gekorte rechten terug te krijgen , en waarschijnlijk nog wat meer.
+2
hans1980
@Detukkeroettwente ze raken daar in denhaag steeds meer en meer in de shit , wachten totdat vleesvee houders vrijstellingen gaan aanvragen????

Kan niemand die 350 man stoppen met bij delven van fosfaatrechten waar geen ruimte voor is OF regel het zo dat plafond omhoog kan het maakt Brussel geen ene ruk uit als het maar onder de 172,.. miljoen p blijft er is wel met te communiceren ipv rare fratsen uithalen met melkveebedrijven!!
+3
BertK
@hans1980 Als we onder die 172 blijven mogen we geen verder korting accepteren als het sector plafond niet klopt.
+3
vanloon
Gewoon de ggb nu 4,3% korten dan staan we weer gelijk in het spel!
+2
Erco
@vanloon omdat t jouw beter uitkomt? Alleen dat is dan al een reden om het niet te doen

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
36
DEELNEMERS
18
WEERGAVES
0