De krimp gaat er komen.

Aanstaande zaterdag wordt de nieuwe visie van Schouten verwacht. In de wandelgangen wordt aangegeven dat er het woord krimp in staat. Ben benieuwd.

Deel dit topic

christo

Laatste  |  

Reacties

+1
cjw73
@christo das wel duidelijk dat er krimp komt daar is geen studie voor nodig.
+3
Frits1
Vooral krimp in relatief kleine familie bedrijven, en juist groei bij de grotere.....
grös
@Frits1
De Mansholt-gedachte, of tegenwoordig Monsanto-gedachte.
dewittemotor
@Frits1 Dat heb jij goed gezien. Al die regelgeving jaagt alleen de schaalvergroting maar aan. Is in de varkenshouderij net zo gegaan.

Het is wel interessant om te zien hoe dat allemaal gaat lopen. Iedereen wil kleinschalig, maar dat verdwijnt rap. en het wordt alleen maar grootschaliger, dat wat net niemand wil.
+5
Erik 1979
@dewittemotor ze willen groot schallig. Ze schaffen eerst quotum af omdat groeien anders te duur wordt. Ze maken wetten die ervoor zorgen dat alles groter moet. Nergens hebben ze vrijstellingen of zoiets voor familie bedrijven. Mensen die zeggen dat ze groot schallig niet willen zijn blind.
+1
Koeien boertje
@Erik 1979 iedereen die boer blijft zal ook groeien, maar dat gaat hier niet zo hard als je denkt.
Laat de gemiddelde boer een klein miljoen liter melken.
Een beetje stal een klein miljoen.
13 hectare grond een klein miljoen.
Als je nu intensief of extensief bent, bij groeiplannen ben je zo een miljoen verder.
Bedrijven van oudsher kunnen die euro per liter wel aan maar ik wil graag zelf baas blijven en voordat je van die euro hypotheek 2 kwartjes gemaakt hebt ben je jaren verder.
Dus het is geen optie om een nieuwe stal te zetten en 30 ha land en een miljoen rechten kopen.

Nu zul je wel zeggen dat dat in Duitsland wel kan maar ik kies ervoor om hier te blijven
Frans1
Quote Reactie van @Erik 1979:
ze

Dat zijn vooral boeren zoals jij zelf,moet je niet bij een ander neerleggen dat jij moet groeien,jij vindt zelf dat je zo snel en veel moet groeien omdat je anders zelf het onderspit delft
Coen
@Frits1 , schaalvergroting gaat onverminderd en harder door, en de intensieve (melk)veehouderij moet fors krimpen.
maar die ontwikkeling kon je 10 jaar geleden al verwachten, en daarop kon je inspelen
+1
robbies
Och ja, weer een visie erbij. tot de tijd dat het in wetgeving staat kan er nog heel wat veranderen. Ik vrees alleen wel dat de varkenshouderij aan P-ruimte in moet gaan leveren. POV stuurde deze week een bericht uit dat de warme sanering niet mag leiden tot verlaging van het plafond voor varkens. De timing verraadt dat Jansen alvast geïnformeerd is over de inhoud van de visie van Schouten
diekman
Iedereen krijgt een co2 quotum. Kunnen we daar weer mee handelen.
+1
zeppmann
@diekman Gaan we dan ook een vergoeding krijgen voor de CO2 die door gewassen wordt opgenomen?
pietjepuk
Quote Reactie van @diekman:
co2 quotum

Nog gauw een vrachtwagen dieselolie laten komen morgen. #referentiekoorts
Vee en Veldlust
@diekman ja en dan is je fosfaat rechten niets meer waard.
+8
Jack Rijlaarsdam
@christo

Fakenieuws? Een ambtenaar die iets presenteert op een zaterdag... Toch al merkwaardig, overheid en visie.
dorpsrandhoeve
Quote Reactie van @Jack Rijlaarsdam:
en ambtenaar die iets presenteert op een zaterdag.

Scherp opgemerkt!
christo
@Jack Rijlaarsdam Als de urgentie er is. Een roze olifant wordt het liefst geboren op zaterdag. Dan weet iedereen op maandag wat op de kraamvisite geoorloofd is. Het zou zo maar kunnen...
christo
@Jack Rijlaarsdam Hoe ging dat ook al weer met de afschaffing van de WIR? Ik weet het nog. Was nog wel piepjong maar papa wist wat te doen. Ik ben er klaar voor.
robbies
Quote Reactie van @christo:
Ik ben er klaar voor.

daar geef je hier zelden blijk van. het is bij jou alleen maar onrecht, procedures, juridisch team hier, CBB daar, oorlogje voeren en gratis rechten.
+1
Erik 1979
@robbies hij heeft gelijk. Geef je geen tegengas blijf je pispaal.
robbies
@Erik 1979 Je mag best tegengas geven. Maar vestig er niet je hoop op.
demelkboer
@robbies tegengas is vaak zonde van de brandstof
Frans1
Quote Reactie van @demelkboer:
tegengas is vaak zonde van de brandstof

dode vis drijft met de stroom mee
kaas
@christo ja die werd ook op zaterdag afgekondigd dat het maandag er op afgelopen was met de wir en toen hebben de handelaren en notarissen een zeer drukke zondag gehad.
de hoef
@Jack Rijlaarsdam DE ZATERDAG ERNA KOMT ZE HIER DE SCHOOL OPENEN
pieta
@de hoef Mooi, kan ze direct weer in de schoolbanken om te leren omgaan met mensen. 😁
+1
cjw73
@de hoef blijft capslock bij jou ook al hangen....🤔😜😜🤔
familie pelle
@cjw73 de hoef is dus noordhollander!!!
Erco
@familie pelle nou dat scheelt zeker 50 kilo hoor 😄😉
+1
de hoef
@Erco krijg ook al een buikje hoor
MTSTAMMINGA
Quote Reactie van @de hoef:
krijg ook al een buikje hoor

Fosfaat rechten kopen ,en het buikje verdwijnt weer 😂
+3
robbies
@de hoef Wat wil je. Erco zal vast ook altijd net als 6e in de rij staan bij de Jumbo. Krijgt 'ie de boel weer gratis
Erco
@robbies je valt in herhaling zielig figuur. Gelukkig krijg je toch nog n plusje van George
George
@Erco
Plusje van mij ja. Vind je toch niet erg zeker?
+1
kaas
Krimp waar van laat ze eerst maar eens met het vliegverkeer beginnen
bio boer
@kaas vergeet her maar dat gaat nooit gebeuren kost economie aanzien in EU en treft de grootste kiezers groep boeren kun je wel de nek omdraaien kost toch maar weinig stemmen
KOC1981
bio boer
@KOC1981 dat is te simpel gaat hem niet worden
labella
Nog maar gauw weer een vrachtje koeien bestellen.
christo
@labella Bescheiden.
+6
John Spithoven
@christo Ik weet niet wat de bron is van dit gerucht. Wat ik wel weet is dat morgen de sectorvertegenwoordigers op het ministerie zitten. En als er 1 durft in te stemmen met krimp in welke vorm en onder welke reden dan ook, dan breekt de pl..ris uit. Laat nu is een keer duidelijk zijn dat krimp meer problemen creëert dan het oplost. Elke krimp hier, of het nu voor klimaat of mest is, wordt in Europa direct gecompenseerd. En levert hier bij de ondernemers alleen nog meer problemen op. Fosfaatrechten worden door de overheid gebruikt om hun doelstellingen te realiseren maar lossen niets op mondiaal. De mens met zijn bevolkingsgroei , de welvaart en de industriële revolutie zijn de veroorzakers van de huidige problemen op het gebied van duurzaamheid. Alleen dat wordt niet onder ogen gezien.
robbies
@John Spithoven Dat wordt wel onder ogen gezien, maar is electoraal niet te verkopen. Welke partij gaat nu pleiten voor geboortebeperking?
+5
John Spithoven
@robbies Maar het probleem maar op de landbouw afwentelen is onacceptabel. En als onze voormannen die boodschap niet over willen brengen dan zullen we dat zelf moeten doen. Dit gaat zo niet verder. Genoeg is genoeg.
+7
slagroomvla
Quote Reactie van @robbies:
Welke partij gaat nu pleiten voor geboortebeperking?

Pechtold las ik gister, eerst dekken en dan laten verrekken was de strekking van de story.....
Erik 1979
@John Spithoven john ik ben het heel vaak met jou eens. Maar deze keer niet. Bedenk goed dat de varkenshouderij naar de klote gegaan is omdat Nederland te klein is voor zoveel mensen en zoveel dieren. Technisch waren het de beste varkenshouders van de Wereld. Alleen dat stomme mestprobleem kregen ze niet opgelost. Technisch gezien zijn de melkveehouders in Nederland helemaal niet zo goed. Maar hebben wel de zelfde problemen. LTO heeft de fout gemaakt om voor groei te kiezen. Dat maakt jullie kapot. Laat je duur uitkopen op voorwaarde dat je gewoon Europese regels krijgt. Dan blijft er misschien nog iets over. Krimpen doen jullie toch wel op korte termijn. Ze maken jullie gewoon kapot.
John Spithoven
@Erik 1979 Ik snap je wel. Maar een bedrijfstak eerst linksaf sturen terwijl je eigenlijk rechtsaf bedoeld en dan aangeven dat je geen blaam treft daar kom je op een keer niet meer mee weg. Wij laten ons niet nog een keer bedonderen.
Erik 1979
@John Spithoven je moet er voor vechten. Schandalig wat ze de Nederlandse veehouders aan gedaan hebben. Eerst maken de boeren Nederland groot en als ze ze niet meer kunnen gebruiken worden ze gewoon bij oud vuil gezet.
christo
@John Spithoven Wij zijn het wel eens. Alleen de mannen die er morgen zitten proberen altijd net te doen of er een goede deal gemaakt is. De koffie is er wel lekker. Dat zal het zijn.
josl
@John Spithoven varkenshouders hebben er al mee ingestemd. En in de melkveehouderij kan de overheid ook besluiten de rechten uit de afroompot niet meer uit te delen. Dus in principe is het al mogelijk. Zal alleen niet snel genoeg gaan.
Twentsch Land
@josl

Dacht onlangs te hebben gelezen dat aan Brussel is verteld dat rechten uit de afroompot voor jonge grondgebonden melkveehouders zijn en dat het niet zomaar zonder overleg veranderd kan worden ?
+1
John Spithoven
@josl Hoi Jos
Ja, Ingrid heeft 1 miljoen varkens ingeleverd, zeg maar 7.4 miljoen kg fosfaat voor 200 miljoen euro. Voor een 'warme sanering '

Dagwaarde van de fosfaat bij melkvee is 10 keer meer maar dat wilde ze niet. De deal wordt door achterban geslikt. Gevolg is dat leden gevraagd hebben of ze kan vertrekken.

Sorry maar ik mocht er niet over beginnen maar je haalt het nu zelf aan.
robbies
@John Spithoven de varkenshouderij heeft niet ingestemd met verlaging van hun plafond
John Spithoven
@robbies Dat schrijf ik ook tussen de regels door.
robbies
@John Spithoven Je schrijft dat Ingrid 7,4 miljoen kilogram heeft ingeleverd, maar dat is niet waar. Ze hebben ingestemd met een vermindering van het aantal varkens, met prioriteit aan overlastgebieden. Als je iets anders bedoelt dan dat je schrijft, moet je schrijven wat je bedoelt.

Instemmen suggereert overigens dat ze een voorstel geaccepteerd hebben, maar de realiteit is dat er een vitaliseringsplan varkenshouderij is waarvoor een fonds van 200 miljoen euro nodig zou zijn. Dat geld hebben ze gekregen van Den Haag. Je zou dus ook kunnen zeggen dat Den Haag ingestemd heeft met het vitaliseringsplan varkenshouderij.

POV wil expliciet niet dat de fosfaatruimte vervalt, omdat de sector denkt dat het nog ruimte nodig heeft voor invulling van concepten waar wat minder de nadruk ligt op fosfaatefficiëntie, bijvoorbeeld vanwege groter leefoppervlak. Dat kost simpelweg efficiëntie. Omdat Jansen deze week nog een persbericht eruit gooide veronderstel ik dat ze bang zijn dat de p-ruimte alsnog ingenomen gaat worden. Lees hier maar:

pov.nl/index.php/…

Ik vind dat Jos wel erg voorbarig reageert dat de varkenshouderij al ingestemd heeft. Ze hebben minder dieren voorgesteld, maar willen per definitie niet minder P-ruimte claimen. De vraag is natuurlijk wel of fosfaat in deze discussie de maatlat zal zijn. Het is echter wel het instrument waarop je dieraantallen kunt kaderen.
John Spithoven
@robbies Sorry ik kan het niet mooier maken maar het i s zo. Ook getuige wat Jos aangeeft. 20 % reductie varkenshouderij.
+1
Erik 1979
@John Spithoven ze gaan de melkveehouders zo hard pesten totdat ze blij zijn met zo'n fooi. Ik schrijf het veel vaker. Leer van onze (wij als varkenshouders)fouten. De melkveehouderij gaat de varkenshouderij achterna.
christo
@John Spithoven Nuttige info. Zijn er ook bestuurders die het eerlijke verhaal vertellen. Mevrouw Jansen en Meneer Douma vertrokken om dezelfde reden?
Jan S
Quote Reactie van @Josl" varkenshouders hebben er al mee ingestemd. En in de melkveehouderij kan de overheid ook besluiten de rechten uit de afroompot niet meer uit te delen. Dus in principe is het al mogelijk. Zal alleen niet snel genoeg gaan.

[quote="@John Spithoven]:
Ja, Ingrid heeft 1 miljoen varkens ingeleverd, zeg maar 7.4 miljoen kg fosfaat voor 200 miljoen euro. Voor een 'warme sanering 'Dagwaarde van de fosfaat bij melkvee is 10 keer meer maar dat wilde ze niet. De deal wordt door achterban geslikt. Gevolg is dat leden gevraagd hebben of ze kan vertrekken.Sorry maar ik mocht er niet over beginnen maar je haalt het nu zelf aan.

En Josl is vanzelfsprekend weer heel blij dat de boeren in het pak genaaid worden. Hij geeft al vast aan dat de rechten uit de afroompot ook niet beschikbaar komen voor de melkveehouders. Ach wat geeft het @josl heeft met sublieme visie en zijn 30 aangevoerde koetjes net voor de referentiedatum zijn fosfaatrechten al op peil gebracht.
+2
Bekkink
Krimp in ambtenaren neem ik aan
+1
dijkstra uit w
Het advies van het PBL vormt voor minister Carola Schouten van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit een belangrijk handvat voor de vorming van haar Landbouwvisie. Deze visie presenteert zij zaterdagmiddag 8 september om 14.30 uur in Delfgauw.

aldus melkvee.nl
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @dijkstra uit w:
advies van het PBL
Nou, da's dan niet best! Wat het PBL beweert is net zo min wetenschappelijk onderbouwd als de "Wageningse wetenschap". Laat Schouten zich alweer te kakken zetten?
+5
John Spithoven
Ik heb het rapport even bestudeerd. De consument moet gedwongen worden minder dierlijke eiwitten te consumeren. Maar krimp van de veestapel is niet zinvol. Dit zegt de auteur van het rapport, Martha van Eerdt. Iemand die wel bekend is in Groen Links kringen.

Volgens mij dwing je met dit advies aan de minister krimp van de veestapel af. En honger. In dit onderzoek wordt vergeten dat ongeveer 45 % van de aardbol alleen gras wil groeien. En omdat de consument geen gras consumeert, is daar een herkauwer voor nodig die deze voor de mens laagwaardige eiwit omzet in voor de mens hoogwaardige dierlijke eiwitten.
Dus als ze de volgende keer als ze de minister adviseert ook even vermeld welk deel van de bevolking mag verhongeren, dan kan de minister daar een betere afweging in maken.

Waar zijn we mee bezig!
j h p
@John Spithoven 10 % van het landoppervlak is maar geschikt voor plantenteelt.
John Spithoven
@j h p Ik bedoel 45 % van het landbouwareaal. Sorry
adriaan33
@John Spithoven op Okinawa worden mensen het oudst met veel groenten en vet spek. Hier in de peel stijgt de groente teelt enorm en worden nog nieuwe varkenshokken gebouwd. Het melkvee vertrekt. Maisteelt krijgt de zwarte piet.Zo krijgen de grote groentetelers de ruimte om te groeien totdat blijkt dat ze de grote nitraat lekkers zijn. Maar ja, dat zal de politiek wel in de doofpot houden!
+1
diezel
Quote Reactie van @adriaan33:
Zo krijgen de grote groentetelers de ruimte om te groeien totdat blijkt dat ze de grote nitraat lekkers zijn. Maar ja, dat zal de politiek wel in de doofpot houden!

Grotere belangen zijn in het geding. Als het cirkeltje van circa 30 km rond brainport Veldhoven maar geur-vrij wordt is alles geoorloofd. 😞
+4
John Spithoven
En dan staat er nog een bewering in. Produceren van dierlijke eiwitten geeft een 3 tot 5 keer hogere uitstoot van CO2.

De rekening ontstaat omdat ze de vastlegging niet mee willen nemen bij dierlijke productie, maar bij plantaardige productie wel. De landbouw is circulair. Punt uit!

De veestapel is de afgelopen dertig jaar fors kleiner geworden en efficiënter, maar de uitstoot is volgens de overheid fors gestegen. Mensen laat je toch niet belachelijk maken.
+1
diezel
Quote Reactie van @John Spithoven:
Mensen laat je toch niet belachelijk maken.

De Staatspropaganda draait op volle toeren.
De industrie wordt als grootste vervuiler nooit genoemd als het over klimaat gaat.
Die kan gewoon door...
Enkel de burger en de boer krijgen de schuld van de vervuiling...…. en de rekening natuurlijk. 😞

(klik om te vergroten)

christo
@diezel Tijd voor oorlog?
John Spithoven
@christo Dat is we l heftig, hoewel dit zo niet meer gaat. Onderhandelen of contact met de overheid zou ik maar opschorten als bestuurders. Die belazeren je toch voordurend. En door het contact wordt je bij je betalende leden steeds minder geliefd....
Erik 1979
@John Spithoven Pim Fortuyn heeft letterlijk gezegd dat je actie moest voeren. Zonder dreigende actie geen onderhandelings positie. Ze moeten weten dat er geen voertuig in Nederland beweegt als ze niet redelijk zijn. Nu ben je nog met man genoeg om wat te doen. Over 5 jaar is de helft weg. 10 jaar 75%. Daar verander je ook niets aan. Het is alleen de manier waarop.
robbies
@Erik 1979 Pim Fortuyn is 16 jaar dood. Tijdsgeest is veranderd
+4
diezel
Quote Reactie van @robbies:
Tijdsgeest is veranderd

Zie anders meer overeenkomsten dan verschillen.
Of hebt jij (nog) niet het gevoel dat de Nederlandse veehouderij-sectoren momenteel een beetje "gedemoniseerd" worden? 😞
robbies
@diezel Demonisering vind ik een groot woord. Ik trek me alleen aan wat er in persoonlijk contact gezegd wordt. Ik heb hier bijzonder veel mensen over de vloer en ze hebben allemaal waardering voor wat we doen. Wat er in de media aan linkse praat verschijnt heb ik wat minder mee, net zoals de visies van onze eigen sectorvertegenwoordigers. Ik voel me comfortabel bij onze bedrijfsvoering en heb er geen moeite om die met alle voors en tegens uit te leggen aan iedereen die kritisch is.
Erik 1979
@robbies jij hebt het over links. Ik denk dat je voor rechts meer angst moet hebben. Die willen jullie milieu ruimte namelijk maar al te graag inpikken voor industrie! (Natuurlijk zijn een deel van die vitamine te kort komende veganisten gewoon bloedlink)
+1
Jan S
Quote Reactie van @diezel:
Of hebt jij (nog) niet het gevoel dat de Nederlandse veehouderij-sectoren momenteel een beetje "gedemoniseerd" worden?

Laat dat "beetje" maar weg. Het vervelende is dat onze zelfbenoemde belangenbehartigers (LTO, NZO, Rabo) dat ook nog ondersteunen in plaats van keiharde bewijzen te eisen.
Erik 1979
@robbies klopt. Eerst waren de varkenshouders de dierenbeulen. Nu de melkveehouders. Verder demonstreert nog iedereen behalve de Nederlandse boeren. (Politie acties niet gezien zeker🤣🤣🤣 )
+1
dorpsrandhoeve
@robbies Daar heb je gelijk in. Als je een snelweg dicht gooit dan heb je meteen transport en logestiek die begint te stuiteren over schade. (je benadeeld dus meteen een beroepsgroep.)
+6
cjw73
@dorpsrandhoeve dan gooien we Schiphol gewoon plat. Is ook goed voor de CO2 uitstoot.😉😉
Twentsch Land
@cjw73

Bluf
+5
weurding
Quote Reactie van @Twentsch Land:
Bluf

neger en een belg zitten in de cel zegt die neger, noem binnen 10 tellen 2 nederlandstalige popgroepen of ik fieter je in je reet.... belg antwoord: blof doe maar 😉
christo
@dorpsrandhoeve Kan daar niet wakker van liggen. Beetje sneu voor degenen die je treft. Om het netjes te doen moet je de actieplekken van te voren aankondigen. Dus geef aan welke blokkades de volgende dag er zijn. Kan men daarop voorsorteren of lekker uitslapen.
robbies
@christoKondig eens een actie aan zou ik zeggen. Lekker de A2 Blokkeren. Ik kom wel middelvingers tellen
Erik 1979
@robbies wat willen ze dan. Laat ze maar niet meer jullie melk drinken. Boeit dat??? Verkopen jullie de melk aan de Duitsers en Duitsers aan de Nederlanders. Imago van de melkveehouders is zo overschat. Als je niet aan direct vermarkten doet dan boeit het niet. Ze moeten toch eten en dat komt voor het grootste deel uit de wereld markt. En daar leveren jullie aan.
+1
christo
@robbies Hoe meer vingers hoe liever. Jij denkt dat het iets met ons imago gaat doen. Ik denk dat we er een betere toekomst door krijgen. Dat je dan energie gaat steken om aan de verkeerde kant te participeren moet je zelf maar weten.
Erik 1979
@christo a 1 t/m 100 dat is makkelijk uitleggen aan de burger. Ik heb een grote hekel aan half werk.
christo
@Erik 1979 Jij komt helpen?
Erik 1979
@christo dan moet ik niet te laat komen. Als alle snelwegen geblokkeerd zijn dan gaat het mij niet lukken 😂. Het is niet mijn strijd. Ik ben er gelukkig weg. Dat wil niet zeggen dat het er door overlappend Europees beleid voordeel kan komen voor ons. Dan ben ik er👍
christo
@Erik 1979 Ik kan er naar uitzien om eens te laten voelen aan meneer Rutte dat Unilever best in Ons land wil blijven maar dat het dan ook handig is dat mensen op hun werkplek kunnen komen.
+2
diezel
@christo
Nee hoor.
Wie de macht over de media heeft, heeft de macht over het land ………
Gewoon extra donatie aan NPO.... 😞
nu.nl/media/5449733/…
+2
Piet1960
@diezel Luchtvaart, scheepvaart en industrie doen niet mee in klimaatakkoord van Parijs. Hoe geloofwaardig wil je zijn?
+1
RSIB
@Piet1960 wij zijn toch (bio)industrie?
Dan doen wij ook niet mee!
+1
Piet1960
@RSIB Agr. sector is de weg van de minste weerstand. Boerende koeien, koeienscheten en stinkende veengrond, gaat nergens over.
+4
JanCees
@diezel de komende weken gaat een partij aan het werk om het PBL vragen om hun onjuiste informatie te rectificeren. Daar komt een uitgebereide onderbouwing bij waar en op welke punten het PBL een onjuiste voorstelling van zaken geeft en dus de land en tuinbouw in een verkeerd daglicht plaatst. Deze club is bereid om indien nodig tot aan de rechter te gaan om het PBL tot rectificatie te dwingen.
christo
@JanCees Mag ik daar bij helpen?
+6
JanCees
@christo het klinkt lullig maar voor de effectiviteit zoeken we mensen met zelf veel kennis en een groot netwerk en geld. Dus ja alle hulp is welkom als de hulp een groot netwerk en serieus geld mee kan brengen en zelf weet hoe de hazen lopen en kennis van zaken heeft.
Om het slagvaardig en snel en effectief van de grond te trekken is dat een basisvoorwaarde .
Tot nu toe is er kleine kring bij betrokken die elkaar door en door kennen en dus weten wat ze aan elkaar hebben en elkaar vertrouwen tot op het bot.
Inclusief mij zullen maar twee of drie anderen in beeld komen als betrokken personen . We gaan PBL en RLI via wetenschappelijke feiten en de gerechtelijke route weer leren wat objectiviteit is. De betutteling van veganisten die hun hobby via overheidsadviesorganen de maatschappij opleggen waarbij ze het klimaat als vals argument aandragen gaan we ontzenuwen. Dit onder het motto "Baas op eigen bord". Mensen kunnen zelf prima beslissen wat ze eten als er een eerlijk verhaal bij zit als het gaat om de thema's klimaat en dierenwelzijn. En er is ondersteunende wetenschap en kennis meer dan voldoende omdat ook aan te tonen alleen tot nu toe zet niemand dat op een rij. Dat gaan we doen door Stichting Agri Facts. (STAF)
Erik 1979
@JanCees ik begrijp jou reactie. Toch heb je hulp nodig van het gewone volk. Alleen de combinatie gaat werken. Hoe groter de achterban hoe meer kans van slagen. Dat wil niet zeggen dat je vertrouwelijke informatie moet delen. Maar een soort vereniging die jullie helpen om de burger in begrijpelijke taal te verklaren dat ze voor de gek gehouden worden is onmisbaar. De media is veel sterker dan de wetenschap en de politiek. En die kun je alleen achter je krijgen met heel veel mensen. (Of een heel zielig verhaal)
JanCees
@Erik 1979 vereniging zijn log en traag hebben besturen en planning cyclus en vergaderingen en het apparaat kost geld, dat schiet niet op die zijn er al genoeg . Kleine club met doel en de kennis en netwerk om deuken in pakjes boter te schoppen Stichting met ruime doelstelling geen lidmaatschappen geen overloos geleuter gewoon gaan en als mensen het doel en de club zien zitten leggen ze klein bedrag in of groot bedrag wat ze past. Geen contributie of verplichtingen gewoon per thema zeggen we hebben x bedrag nodig en als het binnen is gaan we aan de slag. Komt het geld niet dan zal de sector het wel niet belangrijk vinden ook goed.
+5
diezel
Quote Reactie van @JanCees:
Deze club is bereid om indien nodig tot aan de rechter te gaan om het PBL tot rectificatie te dwingen.

Ten eerste heb ik groot respect voor jullie/jouw inzet voor "de zaak".

Ten tweede ben ikzelf het vertrouwen in de combi politiek/ journalistiek/ media steeds verder kwijtgeraakt en dat zit momenteel echt diep onder het nulpunt.

Om je een voorbeeld te geven: Heb vandaag, bij grote uitzondering, het 18 uur Journaal gekeken. De eerste woorden van Carola Schouten waren: "we hebben afgelopen zomer allemaal kunnen zien dat het klimaat veranderd, bla-bla-bla."
Veel duidelijker had ze amper in haar dubbele agenda kunnen laten kijken. Het gaat maar om één ding, dat duivelse Klimaat-Akkoord. Die vette pot van 210 miljard verdelen. De rest is allemaal bijzaak. Al storten ze het Nederlandse volk in de economische afgrond. Met C of zonder C in hun partijnaam maakt tegenwoordig ook al niks meer uit.

Die rectificatie over een onjuiste voorstelling van zaken kan er best komen. Er wordt hier op het Prikkebordje wat druk over gedaan, in de Nieuwe Oogst misschien nog een halve pagina. En voor de rest? In NRC een stukje halverwege pagina 9 en met een beetje geluk aanzitten bij Pauw, als laatste onderwerp rond de klok van 00.00 uur. Dat bedoel ik eigenlijk met de macht van de Nl-media....
+4
JanCees
@diezel Ik heb het afgelopen jaar heel veel geleerd van twee en eigenlijk één penny-meisje . Die dame riep in februari dat ze met ziel en zaligheid alles ging doen om te zorgen dat in de Oostvaardersplassen de dierenkwelling zal ophouden te bestaan. Is het allemaal al geregeld ? Nee niet helemaal. Is ze een verrekte eind op weg ? Jazeker ze is inmiddels heel erg ver gekomen en ik geef ze goede kans van slagen dat het doodhongeren van dieren in de Oostvaardersplassen tot het verleden behoort. In februari begonnen de dames met een paar filmpjes op facebook. In april hadden ze 50.000 volgers in juli twee reclame spotjes na het acht uur journaal en twee keer een hele achterpagina in de Telegraaf en een maand lang spotjes op de regionale omroep waar alleen de regionale politicie naar kijken omdat die omroep leeft van provincie geld. De dames hebben een dag met een Led wagen rond gereden door Den Haag Amsterdam Volendam Almere en Lelystad de dag van de besluitvorming. Ze organiseren continu slim nieuws vanuit een onverwachte hoek. Een gevestigde orde als de Dierenbescherming zag leden opzeggen vanwege deze dames en het heeft de partij voor dieren ook een fors aantal leden gekost.
Inmiddels hebben de dames een team van circa 20 vrijwilligers om zich heen een juridische procedure lopen tegen de provincie en Staatsbosbeheer en is zo ongeveer iedereen beetje onder de indruk wat ze neer zetten.
Wat is de kracht van deze dame(s) . Een gezamenlijk doel, een groot netwerk, groot draagvlak en er gewoon snoeihard voor gaan en op het randje van de wet en er niet niet over heen.Maar ook kennis van social media . Inmiddels hebben ze 84.000 volgers op facebook en dat in 7 maanden tijd Voor het goede begrip de Partij voor de Dieren heeft 116.000 volgers op Facebook in 16 jaar tijd. Er komen donaties van volgers binnen voor de grote uitgaven . Dus mensen zijn ook bereid om te betalen om dat het doel aansprekend is en de persoon er keihard voor gaat. Nu is de vraag zal dat bij boeren en tuinders ook zo werken?
Erik 1979
@JanCees dat bedoel ik nu. Je hebt het hele plaatje nodig. Een paar slimme koppen die de lijnen uitzetten. Een paar met een heel groot doorzettingsvermogen die de publieke opinie mee krijgen. Zonder publieke opinie (media) ben je nergens.
christo
@Erik 1979 Dat mediadeel kan ik als praktijkman heel goed op mij nemen.
Erik 1979
@christo doen. Beetje minder tijd op prikkebord en die tijd nuttig besteden aan goede voorlichting en acties.
+2
m uut m
@christo
Moet je eerst wel even media training hebben.
Anders wordt het weer zo'n klaagverhaal dat het allemaal andermans schuld is.
Erik 1979
@m uut m een zielig verhaal functioneert anders heel goed👍
m uut m
@Erik 1979
Valt tegen als daar een melkveehouder een betoog houd in zijn nieuwe bling bling stal.
En dan moeten we allemaal medelijden met hem hebben.
Dat werkt dus niet.
christo
@m uut m Het kon nog wel eens meevallen. Belangrijk is om de pijnpunten in de politieke arena bloot te leggen. Met Carola voorop liegt men alles aan elkaar. Ik ben het eens met Jan Cees dat leugens afgestraft moeten worden. Keihard afstraffen.
Erik 1979
@m uut m de melkveehouders in Nederland zijn toch hartstikke voor de gek gehouden. Over verhalen van gouden bergen hebben ze grote investeringen gedaan. Iedereen die de agrarische sector gevolgd heeft kon zien dat het mis ging. Mensen die waarschuwde werden gedemoniseerd. Dat slachtoffers hun beklag doen ondanks een bling bling stal is wel te begrijpen voor een wel denkend mens.
m uut m
@Erik 1979
En toch gaan er in Duitsland meer boeren failliet dan Nederland
Erik 1979
@m uut m ja klopt. En in Denemarken nog meer!
weurding
@m uut m zijn ook meer, of bedoel je procentueel?
m uut m
@weurding
Vorig jaar waren er als ik mij niet vergis 3 melkveehouders failliet gegaan in Nederland .
Jaren daarvoor nul.
MTSTAMMINGA
@Erik 1979
Hadden we de melkprijs van 2009 in 2013 gehad was ook anders gelopen denk ik
« Terug naar discussielijst

Deze site mist jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!