Dikke nabetaling :-(

0.41

prijsconcurrentie op babyvoeding die er te weinig is moet niet gekker worden.

Deel dit topic

Reacties

komelker 2
Volgens mij hebben ze de komma verkeerd gezet.
+2
paul1
Is dat per kg melk ?
vaak
@paul1 Volgens mij gaat het bij campina altijd per 100 kg melk.
paul1
@vaak wel, niet altijd
Grensboertje
Mooi waardeloos gedraaid RFC, jammer die 0.41 is wel heel mager. Hopen dat het positieve marktsegment nog een beetje doorzet in het laatste half jaar. 109 miljoen euro winst, met 32.7% gedaald, moet niet gekker worden...
+2
pietjepuk
Het wordt onderhand is tijd dat er gecheckt wordt of de verkopers alleen op de loonlijst bij RFC staan.
+1
cjw73
@pietjepuk je zei afgelopen week al. Ze komen wel met een mooi verhaaltje, nou dat klopt wel aardig. 😰😰
+5
de hoef
@cjw73 ik heb twee jaar terug hier getypt, hoogmoed komt voor de val ,de val is begonnen
demelkboer
Dat valt nog eens vies tegen!
+2
Brutus64
Valt mij nog mee dat,ze toch nog positief saldo draaien
+3
Jack Rijlaarsdam
Quote Reactie van @Brutus64:
Valt mij nog mee dat,ze toch nog positief saldo draaien

Zeg dat. De poes is in China goed ziek, valuta in Nigeria zijn meer waard als toiletpapier, in Pakistan staat men op het punt Engro Foods aan te steken als Wilders nog een beetje doordramt en Dairy Essentials was een schip van bijleg afgelopen half jaar. Je vraagt je af waar er nog wel iets wordt verdiend.
slagroomvla
Quote Reactie van @Jack Rijlaarsdam:
Je vraagt je af waar er nog wel iets wordt verdiend.

Vanaf maandag gaat toplijn Wiebren het tij keren,geen paniek mensen, alles komt dan goed!!
dorpsrandhoeve
Quote Reactie van @slagroomvla:
Vanaf maandag gaat toplijn Wiebren het tij keren,geen paniek mensen, alles komt dan goed!!

proest.............
m uut m
@Jack Rijlaarsdam
En je wilt het nog steeds een jaartje aanzien?
slagroomvla
@m uut m Heeft hij veel keus?
Jack Rijlaarsdam
Quote Reactie van @slagroomvla:
keus?
@m uut m

Er is altijd keus. Ik verwacht ontwikkelingen die voor mij positief uitpakken. Valt dat tegen, kan ik altijd nog weg. Ik hou ondertussen ogen en oortjes open.
m uut m
@Jack Rijlaarsdam
Je blijft een optimist.
+2
puntertje
@Jack Rijlaarsdam Ja, zulke leden hebben we wat aan, alles afbranden, nog even aankijken en snel weglopen als een andere optie beter lijkt.
+2
robbies
@puntertje volgens mij noemt hij gewoon feiten.
puntertje
@robbies Als je wereldwijd opereert, en je accepteert niet dat er ergens in de wereld iets niet goed loopt, moet je lekker in Stompetoren blijven en op vakantie naar Bergen aan Zee.
Kan het beter? Natuurlijk, dat is een open deur. Maar alle moeite doen om bij Cono onderdak te vinden en ondertussen RFC afzeiken is ook weer zoiets.
+1
demelkboer
@puntertje als jij naar Cono kon deed je het ook
+2
diezel
Quote Reactie van @demelkboer:
als jij naar Cono kon deed je het ook

Is dat zo?
Las ergens dat B&J leveranciers volgend jaar verplicht waren om een vluchteling in huis te nemen. 😞

(klik om te vergroten)

cjw73
@diezel das toch handig. Kan die ook gelijk melken.😜😜
sorry
Zorgen dat je thuis de boel op orde hebt....
robbies
Quote Reactie van @puntertje:
Als je wereldwijd opereert, en je accepteert niet dat er ergens in de wereld iets niet goed loopt, moet je lekker in Stompetoren blijven en op vakantie naar Bergen aan Zee.Kan het beter? Natuurlijk, dat is een open deur. Maar alle moeite doen om bij Cono onderdak te vinden en ondertussen RFC afzeiken is ook weer zoiets.

Alsof jij altijd de meest constructieve bent. maar goed, draaien we het om: wat loopt er wel goed dan?
+1
puntertje
@robbies als ik zo openlijk zo flirten met een andere afnemer, zou ik mijn kritiek binnenboord houden.
Maar als er een plusje op de omgevingsprijs is, en er gaat het één en ander mis, dan moet er toch ook wel wat goed gaan of niet dan?
pieta
@puntertje Robbies en Stompetoren?? Dit is de bevestiging dat jij alles door de war haalt. 😁
puntertje
@pieta beter de discussie volgen zou ik zeggen
pieta
@puntertje Het ontbreken van een stukje humor bij jou klopt dus wel. 😁
+1
Jack Rijlaarsdam
Quote Reactie van @puntertje:
zulke leden hebben we wat aan, alles afbranden

Kijk eens in de spiegel, vriend.
+1
puntertje
@Jack Rijlaarsdam In voetbal termen; ik ben kritisch en wil dat we beter moeten en ook kunnen spelen. Jij zint op een transfer omdat je vindt dat de club zich niet genoeg aan jouw speelstijl aanpast.
Wolswinkel
@puntertje Dan ben jij zeker Hugo Borst. Om in voetbaltermen te blijven...
+2
Achso
@puntertje wat een onzin. Jack heeft heel vaak gelijk. De coach/trainers zijn heel vaak erop aangesproken dat het niet goed gaat. Er wordt nooit geluisterd. Normaliter worden de coaches de laan uitgeknikkerd, niet de spelers. Maar RFC zou er RFC niet zijn als er een kuldraai aan gegeven wordt. Hoezo kan de grootste zuivelverwerker een paar miljard liter melk niet in ieder geval tegen kostprijs wegzetten? Toplijn dit, andere melkstromen zo.. Maar de basis kan heeft men niet eens onder de knie. Babymelk zou HET worden. Een ieder die eens verder kijkt dan Lelystad weet dat in Asia gigantisch aan de (zuivel)weg wordt getimmerd. Alle waarschuwingen zijn er, niemand luistert
+1
puntertje
@Achso Op Jan Anker na, die via het DMF fonds van Neelie lekker z´n laatste melk die hij nodig heeft naar believen kan bijkopen, verdienen alle zuivelverwerkers op de laatste liters bar weinig of verliezen ze. Particulieren sturen dan leveranciers de laan uit, coöperaties kunnen dat moeilijker doen.
Maar als jij zegt dat aan de laatste liters ook goed verdiend moet kunnen worden ben ik de eerste die zegt dat Shumacher plaats voor jou moet maken. Maar ik weet ook 100% zeker dat jij die grootspraak vervolgens niet waar kunt maken.
Achso
@puntertje niks grootspraak. Ze zitten daar om een taak te vervullen. Kan men dat niet, moet je iemand anders zoeken. Ik weet niet of ik het wel kan, ze hebben mij ook niet gevraagd.
Je kunt iemand anders niet verwijten een slimmere handelsman te zijn. Persoonlijk heb ik niets met Anker, integendeel. Maar handig is hij wel. Dat de RFC boys/girls niet op een dergelijk niveau zitten, kun je Anker niet kwalijk nemen
+1
Jack Rijlaarsdam
Quote Reactie van @puntertje:
ik ben kritisch

Ik moet altijd wel lachen om jouw pogingen een ander het bloed onder de nagels vandaan te halen.

De fusie heeft ons allen, zowel jou als mij, meer gebracht dan ik van tevoren had gedacht. Goede resultaten maakt gemakzuchtig, dat komt nu in de onderneming naar voren. Ik verwacht wat magere jaren, maar dat het lek uiteindelijk wel boven komt.

Voor mijn bedrijf is jaarlijks € 80.000,- aftikken een forse aderlating, vooral omdat dit niet is begroot. RFC heeft de spelregels in mijn situatie tussentijds gewijzigd, dan kun je me moeilijk verwijten dat ik een andere uitweg zoek. Die komt er waarschijnlijk, onder de paraplu van RFC.

Wat ik het Bestuur vooral kwalijk neem is de extreem zakelijke beslissing om een deel van de leden klem te zetten en geen andere uitweg te bieden dan de nooduitgang. Dan ook nog doodleuk op melkweb bijna verwijtend opmerken dat elk lid zelf mag besluiten of hij bij RFC mee wil doen als lid.

Persoonlijk ben ik het gevoel op de eerste vergaderavond waarop dit voorstel bekend werd gemaakt nog niet vergeten. 's Middags om 16:00 uur voor de vergadering was er pas een inhoudelijke mail gestuurd, niet gelezen en op de vergadering viel het voorstel extreem koud op het dak. Dat gevoel van verrassing, ongeloof, boosheid en wanhoop wens ik echt niemand toe. Vergeet ik echt nooit meer. Dus ja, ik zit er scherp in.
puntertje
@Jack Rijlaarsdam Dat het bestuur er in de aanloop naar de afschaffing van het melkquotum een zootje van heeft gemaakt zijn we geheel met elkaar eens. Een bestuursvoorzitter zonder visie die dacht dat de goede resultaten een gevolg waren van zijn eigen handelen terwijl hij door z,n starheid de problemen veroorzaakte waar we nu in zitten.
Overigens kan ik me jouw situatie wel voorstellen, maar als je grote risico´s neemt moet je natuurlijk niet de schuld helemaal bij een ander leggen als jouw eigen verwachtingen niet uitkomen. Dan zou ondernemen wel heel gemakkelijk worden.
Achso
@puntertje het gemak waarmee alles wordt afgedaan als ‚ondernemers risico‘ is ronduit belachelijk. De veehouders hebben een cooperatie aangesteld om de belangen te behartigen. Als deze cooperatie dan zand in de ogen strooit, kan men er als lid nooit en te nimmer op markt veranderingen inspelen. Het grootste ondernemers risico is blijkbaar de cooperatie. Kan en mag niet zo zijn
robbies
@Achso
Quote:
de belangen te behartigen

Dat heeft RFC wel heel letterlijk genomen de afgelopen jaren.
Achso
@robbies ja.. alleen vergeten melk te verwaarden
+1
Jack Rijlaarsdam
Quote Reactie van @puntertje:
als je grote risico´s

Heb ik dat gedaan? Vanaf 2011 bezig met bouwvlak, ondertussen NB geregeld, mei 2016 uiteindelijk omgevingsvergunning, augustus 2016 benodigde fosfaatrechten in optie vastgelegd, fosfaatreductieplan aangekeken, februari 2017 Keurentjens persoonlijk het plan voorgelegd met de vraag of er fabrieksquotum kwam en april 2017 gaan bouwen, omdat 23 september 2017 de stal klaar voor gebruik moest zijn vanwege emissie-eisen. Kortom, in mijn ogen alles wat in mijn macht lag gedaan om risico's zoveel mogelijk af te dekken. Wat had ik nog meer/beter kunnen doen?
+2
puntertje
@Jack Rijlaarsdam Je kunt risico's verkleinen, maar je bedrijf verviervoudigen kan nooit risico-loos. En eerlijk is eerlijk, persoonlijke toezeggingen van iemand zijn moeilijk te controleren, ik zie je geen rechtzaak winnen. Je begint daar ook niet aan omdat je dat zelf ook weet. Bovendien kunnen er net zo goed 2 interpretaties zijn. Je hoort namelijk altijd vooral wat je wilt horen. Ook kunnen er zaken zijn die zeer snel acuut worden, en dan ga je een handreiking aan ene Jack niet boven het coöperatie belang stellen
Het irritante van de afgelopen jaren is dat zij die alle beperkingen in korte tijd hebben veroorzaakt geen pijn voelen en zichzelf zelfs top-ondernemer wanen en zij die net te laat zijn bloeden. Net als degenen die dachten de weg van 'alles in evenwicht-groeiscenario', te volgen, die zijn beroofd van hun bescheiden groeiambities. Zie daar de bron dat er veel heibel in de coöperatie is en de gunfactor naar elkaar toe voor langere tijd ver te zoeken zal zijn.
Ik moet dan ook nog zien dat bijzondere melkstromen, en daar gok jij ook ongetwijfeld op, het haalt in deze sfeer van wantrouwen.
+1
Jack Rijlaarsdam
Quote Reactie van @puntertje:
veel heibel in de coöperatie is

Ik vind het juist extreem rustig en gelaten. Niet zo gek 80 tot 85% van de leden heeft er geen moeite mee of juicht het zelfs toe.

Verder heb ik geen poot om op te staan met de uitspraken van Keurentjes, maar fatsoenlijke communicatie met je leden ziet er in mijn ogen anders uit. Vervolgens op melkweb schrijven over eerlijk en open communiceren zodat de leden vertrouwen houden in de coöperatie. Koekoek.
robbies
Quote Reactie van @Jack Rijlaarsdam:
Ik vind het juist extreem rustig en gelaten. Niet zo gek 80 tot 85% van de leden heeft er geen moeite mee of juicht het zelfs toe.

dat verbaast je? Mij helemaal niet. De grupstalboeren kregen ook niet echt ondersteuning van hun collega's, de knelgevallen van fosfaat hoeven ook niet echt op sympathie van de grootste groep te rekenen en ik loop ook niet warm voor een uitgebreide knelgevallenregeling bij RFC voor gevallen als het jouwe. Ik vind dat je besodemieterd bent door de coöperatie, maar als jij je stal vol mag melken zonder korting, dan passen er hier ook nog wel 40 bij.
pieta
@robbies Jij bent toch rechten aan het verkopen. Jij hebt de ruimte niet nodig. 😁 Grapje he. En het zijn trouwens de grondgebonden boeren die begonnen zijn met geen steun te betuigen. Of erger nog het zijn de kleiboeren die met het aanscherpen van het mestbeleid voor zandboeren (en niet voor de kleiboeren) de zandboeren niet steunden. 😁 Ook een grapje jongen. Die steun is er niet en ook nooit geweest. Boeren zijn niet één blok. En natuurlijk bio die zich afzet tegen gangbaar niet vergeten.
robbies
Quote Reactie van @pieta:
Jij bent toch rechten aan het verkopen. Jij hebt de ruimte niet nodig. Grapje he. En het zijn trouwens de grondgebonden boeren die begonnen zijn met geen steun te betuigen. Of erger nog het zijn de kleiboeren die met het aanscherpen van het mestbeleid voor zandboeren (en niet voor de kleiboeren) de zandboeren niet steunden. Ook een grapje jongen. Die steun is er niet en ook nooit geweest. Boeren zijn niet één blok. En natuurlijk bio die zich afzet tegen gangbaar niet vergeten.

Daar heb je ook wel weer gelijk in. Vergaderingen verlopen altijd gezapig. een paar roependen links en rechts, die voor de vorm aandacht krijgen. Ledenraadsleden die de ondankbare taak hebben om de boel maar uitgelegd te krijgen. Komen ze er niet aan uit dan staat er nog een bestuurslid met een geliktecommunicatietraining achter om met hele lange verhalen geen antwoord te geven op vragen die wel gesteld worden. Bij de vraagsteller zakt de moed in de schoenen en gaat weer zitten (als ze tegenwoordig al gaan staan). Uiteindelijke conclusie is altijd dat we "het" met zijn allen op moeten lossen omdat we "het" met zijn allen veroorzaakt hebben.

En voorlopig blijf ik ook nog lekker melken hoor. Wordt nog niks verkocht hiero
+1
pieta
Quote Reactie van @robbies:
En voorlopig blijf ik ook nog lekker melken hoor. Wordt nog niks verkocht hiero

Ik dacht dat je in een ander topic schreef dat je wat verkocht had. Vandaar. Je wist ook al van je blokkaderecht vd bank. Etc. Daarom dacht ik dat je wat aan het speculeren was ofzo.
Jack Rijlaarsdam
Quote Reactie van @puntertje:
Ik moet dan ook nog zien dat bijzondere melkstromen

Brief van de executive board gelezen?
newholland6640
@Jack Rijlaarsdam

vind het een trieste zaak!
robbies
Quote Reactie van @Jack Rijlaarsdam:
RFC heeft de spelregels in mijn situatie tussentijds gewijzigd, dan kun je me moeilijk verwijten dat ik een andere uitweg zoek. Die komt er waarschijnlijk, onder de paraplu van RFC.

hier ben ik wel benieuwd naar. Inside information over de toplijn of is er voor de kritische Jack een maatoplossing gevonden?
Jack Rijlaarsdam
Quote Reactie van @robbies:
maatoplossing gevonden

Geen maatwerk. Rustig afwachten.
+2
dorpsrandhoeve
Quote Reactie van @Jack Rijlaarsdam:
Wat ik het Bestuur vooral kwalijk neem is de extreem zakelijke beslissing om een deel van de leden klem te zetten en geen andere uitweg te bieden dan de nooduitgang. Dan ook nog doodleuk op melkweb bijna verwijtend opmerken dat elk lid zelf mag besluiten of hij bij RFC mee wil doen als lid.

Een duimpje voor deze uitspraak van je!
Twentsch Land
@Jack Rijlaarsdam

Komt rfc nog met een knelgevallen beleid voor situaties als die van jou ?
Noorderling
@Twentsch Land
Als de maatregel niet knelt bij een groot aantal van de leden helpt de maatregel niet.
Ze doen zelf alsof het niet knelt en er wel zoveel stoppers zijn dat we een paar koeien per jaar meer kunnen houden. Zal wel niet meer dan een worst voorhouden zijn.
Erco
@Jack Rijlaarsdam je vergeet Wiebren nog te noemen in dat rijtje 😉
+1
amor
Gevolgen van WANBELEID!
+3
harke
Tis schandalig.
En ondertussen ook nog meer eisen proberen door te drukken.
Kunnen we het bestuur weg stemmen aub?
+2
verbi
Als ik het goed begrijp is dit 75% van de nabetaling van dit half jaar. Geeft wel aan dat we de prestatietoeslag in april wel een heel eind kunnen vergeten. Ze weten wel allerlei onzinnige regels te verzinnen maar vergeten waar ze voor aan genomen zijn en dat is melk ophalen ,verwerken en verkopen. Vraag me af of het goed gaat komen met RFC ik hoop het wel maar denk het niet. De TOP eruit en vooraan beginnen en dat betekend naar je leden luisteren.
+1
GJ Bosch
Kan iemand mij vertellen hoeveel procent van de melk van RFC in dairy essentials (de verlieslatende tak) zit?
+5
puntertje
Bijna iedereen hier voorspelde dat ze bijna failliet waren, maken ze een bescheiden winst en zegt vervolgens weer iedereen dat het tegen valt. #zuurpruimen
Twentsch Land
@puntertje

Van de fooi die we krijgen kunnen we wel een paar zoete pruimen kopen.
+2
pieta
@puntertje Als deze winst het resultaat is van de ingezette koers, het vrij mogen melken en alle extra eisen vd laatste jaren dan vind ik de winst ook niet passend bij onze inspanningen. Maar hopen dat het nog een keer beter wordt.
de jonge
Melkprijs daalt licht ten opzichte van 2017 -4,2%!!!!!!!!!! zal ze potdorie eens 4,2 % van hun loon afhouden kijken hoe ze dan staan te mekkeren. schandalig
+2
j h p
Wel verwacht, maar valt niet mee.
Aan de andere kant hadden we bij RFC de afgelopen 12 maanden wel 2 ct meer dan het EU gemiddelde, er zijn er maar 2 hoger maar die hebben geen nabetaling en dan blijft er maar 1 over die de afgelopen 12 maanden hoger was.
Per saldo zijn we beter af want er gaat minder naar reserveringen maar of dat op lange termijn voor RFC goed is denk ik niet.
Noordoost
Nog 6 maandjes en aju paraplu
Denk dat we net op tijd het zinkend schip gaan verlaten
robbies
@Noordoost of hoop je het?
Noordoost
@robbies gun iedereen het beste....
+2
Achso
Breaking: Arla vil udbetale hele sit overskud til ejerne:
Arla wil de hele winst aan de 12000 veehouders geven dit jaar .. weet niet hoeveel dat is, maar in ieder geval een gebaar
+1
cjw73
@Achso as het 12000 euro winst is is er niet veel te verdelen.
+1
Achso
@cjw73 beetje meer:300 mln€..
+2
Rob07
@cjw73 Circa 25000 euro per lid, kunnen ze mooi de laatste fosfaatrechten mee wegkopen. Hard gelag voor de trouwe FRC-leden.
Het hoog tijd dat Keurntjes opstapt, te zwak voor dit werk, FRC wordt vakkundig door Arla weggespeeld.
de jonge
@Rob07 je vergeet aware,dat is met een jaar of 2 de grootste als het zo doorgaat
de hoef
@de jonge die bedoeld hij waarschijnlijk
+2
de hoef
Quote Reactie van @Rob07:
Keurntjes opstapt

dit zijn de naweeen van joosten ,schoemacher mag het nu opknappen ,
hoop dat het lukt niets is onmogelijk ,een keer schrikken helpt altijd ,
ik trek er vooral lering uit voor onze eigen toko
ted9
@cjw73 Mooi 2.3 tot 2.5ct de liter, knap half jaar resultaat met goede merken en stijging van de winst.
+4
Achso
@ted9 ging me eigenlijk ook meer om de toon: Arla doet dit om de veehouders te ondersteunen die door de extreme droogte in de knel zitten. Getuigd van cooperatieve gedachte! Net zoals in Poland waar Mlekpol de hand onder de veehouders hield toen de melkprijs in elkaar klapte. Is wat anders dan het RFC gedreig en gemanipuleer.
+1
watblief
Kam iemand na alle emoties even vertellen waar we nu staan t.o.v. andere Nederlandse melkfabrieken. Dat geeft een beter beeld. Kijk, vergelijk en discussieer dan verder
sorry
@watblief waarom zou een particulier meer betalen..
watblief
@sorry dan is bleren beter....
Teunis D

(klik om te vergroten)

watblief
@Teunis D Dus deze site is toch een verzameling van altijd klagende boeren?
robbies
Quote:
klagende boeren

@watblief dat is wel een beetje jouw stokpaardje is het niet?
watblief
@robbies ik wil best mee klagen, maar het moet wel hout zagen. Boven de streep zegt me niet zoveel, als ik onder de streep maar genoeg over houd. Anders heb ik een dagtaak
+1
slagroomvla
@Teunis D Aware doet het echt best tot nu toe!!
ted9
@slagroomvla die prijzen zijn niet te vergelijken. Toeslagen enz
Teunis D
@slagroomvla Dat viel me inderdaad ook op. Ze moeten ook wel als ze boeren naar zich toe willen trekken. Ik ben benieuwd of dit zo blijft als ze er genoeg hebben. Tot nu toe blijven ze in elk geval goed in de buurt van FC.
+1
Bekkink
Worden de regels voor de boeren nu ook gehalveerd?
Twentsch Land
@Bekkink

Nee, die worden verdubbeld.
Frits1
Zal de prijs van het fosfaat wel naar beneden gaan.
de jonge
@Frits1 dat is dan weer positief,sloeg ook nergens op wat de prijzen nu deden,gebaseerd op luchtfietsen
watblief
@Frits1 dit is geen reden, tenzij je een emotiekoper bent . Of is het hier: bewolkte dag, prijs omlaag. Zonnige dag prijs omhoog?
Frits1
@watblief dat zal wel, als ik iets wil kopen heb ik geld nodig. Lever jammer genoeg zelf niet aan de FC.
+1
watblief
@Frits1 al die klagers vergeten dat ze bij een goed betalende coöperatie zitten, pak de laatste 5-10 jaar maar. kijk en vergelijk. Diegenen denken dat ze op de middellange termijn beter uit zijn bij een ander, ga alstublieft. Liefst vandaag nog, beter voor uw gestel.

Uiteraard hier laat je wat en daar vindt je wat in reglementen en voorwaarden. Dat is overal zo
+4
m uut m
@watblief
Resultaten behaald in het verleden zijn geen garantie voor de toekomst.
+1
watblief
@m uut m en die het weet hoe het komt mag het hier vertellen.

Mijn ouderlijke wieg stond dus niet in het Campina kamp, jammer maar helaas.
+1
KOC1981
@watblief uit nieuwsgierigheid, waar dan wel?
+2
Albert
@KOC1981 slaapkamer misschien
watblief
Wolswinkel
@watblief licht eens een tipje van je dekbed op..
+1
watblief
@Wolswinkel u weet net zoveel van mij als ik van u, das genoeg om elkaar in waarde te laten.
Wolswinkel
@watblief Laat je zeker in je waarde! Maar voordat ik een pleidooi ga houden met de stelligheid die jij aan de dag legt terwijl je niet eens aan fc levert vraag ik me toch wel af of je wieg niet in het Friesland kamp stond en jij vorig jaar ook al als geweten van dit prikbord fungeerde rondom de interimuitkering(die een jaar later een mooi stuk verder gezakken is) Heb zo’n vermoeden..

Oh ja, mn achternaam heb je al en ben lid van fc. Waardeer mn openheid en kom eens uit?!
+1
jg
.
+1
putjesschepper
Lees in telegraaf dat Schumacher gister ook gezegd heeft dat ze de inkomsten missen uit riedl wat een slecht excuus.
+1
labella
@putjesschepper Dat krijg je ervan als je de kip met gouden eieren moet verkopen.
+2
Brutus64
@putjesschepper tja verkoop Riedel kost ongeveer 3% omzet, bovendien hebben ze de winst maker verkocht, misschien wel uit armoede.
Deze winst moet nu komen uit de basiszuivel, dat gaat nog niet helemaal lukken voorlopig.
Volgens mij is de visie en strategie helemaal zoek bij Campina, ze maken keuzes maar zien niet de gevolgen
grös
Kan A-Ware ook wat makkelijker meekomen toch.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
107
DEELNEMERS
43
WEERGAVES
0