‘LTO en NMV tekenen voor een nauwe samenwerking’

Helaas.....

Ziet u de kop van dit artikel al voor zich? Ik niet, al zou het wel wenselijk zijn. Maar misschien dat deze column een aanzet kan geven? Ik hoop het.
De LTO en de NMV zijn de twee belangrijkste belangenbehartigers voor de melkveehouderij.

Maar wie behartigt de belangen het best? Is dat nu de LTO, die vooral denkt in ‘sectorbelang’ en het sluiten van compromissen of is dat de NMV, die meer aansluit op het gevoel van de individuele melkveehouder wat dan vaak weer haaks staat op het overheidsbeleid?

Deel dit topic

Reacties

+1
newholland6640
Vind het al winst als de lto iets meer gaat doen met de ideen van de nmv. LTO is al behoorlijk vast geroest in het overheidsbeleid.
Twentsch Land
Het is een grote winst als ze elkaar niet meer tegen gaan werken.
+2
hans1980
Mooi lto neemt standpunt CO2 over van NMV (allemaal onzin melkveehouderij heeft korte C kringloop) komt het toch nog goed !
Nu met elkaar strijden tegen RFC/ NZO
+3
spotmelker
Dat één geluid verhaal is dom , het achterhaalde poldermodel is daar het bewijs van. Oppositie houdt de zaak waar nodig scherp.
watblief
@spotmelker Tenzij de oppositie niet serieus genomen wordt. En met dat imago worstelt het NMV, hoe je het went of keert buiten beschouwing gelaten of hun ideeën goed of fout zijn. De jongens en meisjes van de NMV blijven of worden toch gezien als vrijbuiters of exentrieke boeren. Vergelijk het maar met de FNV of de CNV, zelfde doel andere instelling. Tis dat de FNV nog de aantallen heeft maar hun invloed kabbelt zeer hard af.
+3
verbi
@watblief En wordt de LTO wel serieus genomen ,laat me niet lachen. Verlengstuk van de overheid.
m uut m
@verbi
Er wordt door mij maar 1 serieus genomen
watblief
@verbi niet door de niet-leden, idd. Maar door de overheid, NZO, Bankwereld enz wel. En wie beslist er, niet de niet-leden, die mogen het alleen uitvoeren niet meepraten. Denk zelf dat de NMV dat nu ook inziet vandaar die samenwerking
+3
Boerderie
Quote Reactie van @watblief:
de niet-leden, idd. Maar door de overheid, NZO, Bankwereld enz wel. En wie beslist er, niet de niet-leden, die mogen het alleen uitvoeren niet meepraten. Denk zelf dat de NMV dat nu ook inziet vandaar die samenwerking

Serieus? 'Vandaar de samenwerking'? Haha, lees het artikel aub ff door, dan praten we verder... No way, die fusie 😉
+1
watblief
@Boerderie samenwerken is nog geen fusie maar door samenwerken wel je beide standpunten te laten horen en zo met behoud van eigen identiteit dingen voor elkaar krijgen. Dat zou wel prachtig zijn.
Boerderie
Quote Reactie van @watblief:
werken is nog geen fusie maar door samenwerken wel je beide standpunten te laten horen en zo met behoud van eigen identiteit dingen voor elkaar krijgen. Dat zou wel prachtig zijn.
Reageer @watblief robbies 29min geleden --> Rapporteer aan admin Stuur persoonlijk bericht Kopieer link

Ik heb al een aantal keren zo'n poging tot samenwerking van dichtbij meegemaakt, en achteraf denk je dan ineens 'dit voldoet niet helemaal aan de randvoorwaarden voor goede samenwerking'. Daar trek je dan weer lering uit.
robbies
@Boerderie dat zei de NVV 5 jaar geleden ook. Als de kritische massa te klein wordt gaan jullie ook overstag
Boerderie
@robbies Dat zeiden ze tien jaar geleden waarschijnlijk ook al over NMV. En daarbij: Wij zien de laatste tijd weer een toename van ledenaantal. Ik vraag me af of dit bij de 'concullega' ook zo is, ik heb zo mijn vermoedens. Maar het kan verkeren! 😉
+3
J.v.G
@Boerderie Ledenaantal is bij lto geen probleem! Dan tellen ze de hele familie en oud leden wel mee. Zou wel is willen weten hoeveel melkveebedrijven echt lid zijn.
+4
Ppphhhhh LTO is van de overheid en word gestuurd door de overheid . NVM is jammer genoeg veel te klein om een vuist te maken .Helaas zijn de Nederlandse boeren dus overgeleverd aan een links elite groepje die de hele gemeenschap bespeeld met valse argumenten . De boeren in een communistisch land hebben daar nog meer vrijheid dan hier in het zogenaamde vrije Nederland

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's melkveehouderij , lto , nmv en melkveehouder geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
15
DEELNEMERS
11
WEERGAVES
0