13

Hoe haalt de melkveehouder op veen 2030?

Wat is de juist marsroute voor melkveehouders in de veenweiden om in het jaar 2030 een gezond bedrijf te hebben? Daarover organiseren Proeftuin Veenweiden in samenwerking met FrieslandCampina en De Samenwerking drie regio avonden.

Deel dit topic

Reacties

+9
Blijkbaar ook allemaal aan de drank en snuif, gaan we ook nog weer proefjes doen hoe men op veen moet boeren in 2030. nou dat is heel simpel en kost niets. gewoon laten zo het is,stelletje huichelaars,dingen bedenken om hun eigen baantjes in stand te houden
Hoe ze 2030 halen? Gewoon houden zoals het nu is. Ontiegelijk moeilijke grond waar je niets anders kunt dan koeien houden. Als we daar al niet meer kunnen melken, hebben we in de rest van NL helemaal niks te zoeken
Als RFC bestuursleden komen begint de grond te beven
+2
Grond zakt daar met centimeters per jaar,landbouw in stand houden zal niet lukken,ijsselmeer inpolderen daar verder gaan met landbouw.
@jan.1 heel nederland zakt dus daar ook ja. de rest van nederland dan ook maar onder water zetten??
@jan.1 ik denk dat ze wel willen ruilen met een blokje grond in een droog IJsselmeer maar dan gaan de koeien niet meer mee
We hebben 2018 gehaald, we zullen 2030 ook wel halen 😉 Wel vindt ik dat het waterschap in de winter zo af en toe het water wel heel ver weg pompt. Boeren die nog schapen hebben moeten er soms een waterbak bij zetten omdat het water in de sloot te diep staat om uit te drinken. Nou, op veen slaat dat natuurlijk helemaal nergens op.
+1
@Nick83 land wat in de winter droog is groeit in het voorjaar meer gras
+1
Quote Reactie van @bio boer:
land wat in de winter droog is groeit in het voorjaar meer gras

Daar gaat het niet om. Degene die het waterpijl regelt is het waterschap, en die kunnen het echt geen f*ck schelen hoeveel gras er groeit bij de boeren int land. Veen wat droog staat, klinkt in. Dat is waar het hier om gaat. Als men dat inklinken zo erg vind, begin er dan eerst een mee om het water in de winter niet zo diep weg te malen.
@Nick83 hier is altijd overlag als ik vraag mag het water wat hoger of lager kan dat gewoon zijn niet zo moeilijk
Quote Reactie van @bio boer:
overlag

Ik heb geen flauw idee wie ik daarvoor zou moeten hebben en ik geloof er geen bal van dat da hier nut zou hebben.
+1
De vraag kan ook zijn : Hoe haalt de melkveehouder 2030?
Het antwoord is eigenlijk heel simpel. Door een heel goede melkprijs te betalen en alleen te produceren wat nodig is. Europese Quotering afschaffen is en was historische vergissing en allen die daar hebben op ingezet verdienen nog een paar jaar gevangenisstraf . 😄 Het kan niet zo zijn dat bestuursleden zomaar weg komen met hun wanbeleid.
Heb effe de uitnpdiging bekeken. Maar daar staat melkveehouderij op veen richting 2030. Vond titel hierboven beetje misplaatst. Correctie zou op zijn plaats zijn. Zo is het nl akelig negatief neer gezet. Net of het einde oefening is.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's frieslandcampina , veen , gezond , melkveehouders en melkveehouder geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
13
DEELNEMERS
9
WEERGAVES
0