'Landbouwgif in ijsjes van Ben & Jerry's'

IJsjes van Ben & Jerry’s bevatten schadelijke hoeveelheden van het omstreden landbouwgif glyfosaat. Dat stelt een Amerikaanse consumentenorganisatie die ijsjes van dat Unilever-merk in Frankrijk, Nederland, Duitsland en Groot-Brittannië onderzocht.
 'Landbouwgif in ijsjes van Ben & Jerry's' (ad.nl)

IJsjes van Ben & Jerry’s bevatten schadelijke hoeveelheden van het omstreden landbouwgif glyfosaat. Dat stelt een Amerikaanse consumentenorganisatie die ijsjes van dat Unilever-merk in Frankrijk, Nederland, Duitsland en Groot-Brittannië onderzocht.

 'Onkruidverdelger glyfosaat aangetroffen in ijs Ben & Jerry's' (nu.nl)

Bij onderzoek naar ijs van Ben & Jerry's in Nederland, Frankrijk, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk zijn hoeveelheden van de omstreden onkruidverdelger glyfosaat aangetroffen.

Nieuwsgrazer

Laatste  |  

Reacties

Grasbaal
Dat is slecht nieuws, als het in ijs zit dan zit het ook in kaas?.
+8
Herbert
@Grasbaal je kunt zo bij wakker dier aan de slag, omdat ijs en kaas melk als ingrediënt hebben zal het ook in kaas zitten? Zoek maar eens op wat voor tarwe en sojaproducten er in die b&j ijs zit.
+1
robbies
@Grasbaal als melkveehouder kunnen wij geen verantwoording dragen voor het eindproduct, in dit geval Ben en Jerry's. Als sector moet je hier niet in het openbaar op reageren, maar de verantwoording bij Ben en Jerry's laten. Het enige wat je wel noet doen is de zekerheid hebben dat het niet uit de melkstroom komt
+2
jg
@Grasbaal Misschien is het wijs je reactie te verwijderen Grasbaal, totdat de bron van glyfosaat bekend is !!! Ondoordachte reactie.
jg
@Grasbaal Heb je het artikel op ad.nl wel gelezen ???
+2
hookwood
@Grasbaal Er zit veel meer in een Ben en Jerry's ijsje dan alleen melk. Nootjes bijvoorbeeld.
Grasbaal
Melk is wel het hoofdbestanddeel, hopen maar dat het een storm in de ijsbeker is. Vanmiddag komt Unilever met een verklaring hierover.
Wilbert
@Grasbaal de residu limiet in melk of vlees is vele malen lager dan in graan en andere plantaardige producten. Door dit ijsje te pakken, pak je direct alle zuivel mee voor het grote publiek. Terwijl dat, waarschijnlijk, niet zo is.
+1
wotan2
Als dit ijsje met gen-sojagemaakt word is de bron toch wel heel voor de hand liggend.
Grasbaal
@wotan2

(klik om te vergroten)

Dit zit allemaal in een Ben & Jerry's ijsje (wij verkopen ze ook)
mlkvhoudr
@Grasbaal milieucrimineel 😁😉
oldhuus

Quote:
ROOM (27%), water, gecondenseerde magere MELK, suiker, TARWEBLOEM, bruine suiker, EIGEEL¹, MELKVET, plantaardige oliën (SOJAOLIE, kokosolie), EI, cacaomassa, magere cacaopoeder, vanille-extract, stabilisatoren (guargom, carrageen), melasse, zout, natuurlijk BOTERAROMA, cacaoboter, natuurlijk vanille-aroma, natuurlijk bruine suikeraroma met andere natuurlijke aroma's, emulgator (SOJALECITHINE). Suiker, vanille, cacao: verhandeld in overeenstemming met de Fairtrade-voorwaarden, totaal 21%. ¹Van vrije uitloopeieren.

Bevat blijkbaar meer Suiker (25% waarvan misschien 3% lactose) (fructosestroop/melasse) en plantaardige olie als zuivel.
+1
cs-agrar
@oldhuus staat niet bij hoeveel glyfosaat, nu weten we nog niets 😁
Farmer_
@cs-agrar Laten ze die soya eerst maar es testen.
Grasbaal
Het artikel is ge-updated met meer info:

In een reactie zegt Unilever het zorgwekkend te vinden dat recente testen sporen van het bestrijdingsmiddel glyfosaat aantonen maar benadrukt dat alle producten veilig zijn om te eten. ,,We maken ons zorgen, maar we zijn niet totaal verrast. Glyfosaat zit namelijk overal in – van normaal eten, tot natuurlijk en biologisch eten, tot regenwater – en dát is het probleem. Het komt erop neer dat de gevonden sporen lager zijn dan alle maximale hoeveelheden zoals vastgelegd in de voedselveiligheidsrichtlijnen in de VS en Europa," aldus Unilever.

De bron van de besmetting kan volgens de wetenschappers de gebruikte melk zijn, via diervoeding, maar ook via ingrediënten die de ijsjes hun uiteenlopende smaken geven. Roundup wordt veel gebruikt in de landbouw en komt makkelijk in water terecht waarmee gewassen weer worden besproeid.

Meer: ad.nl/economie/…
diezel
@Grasbaal
Nog effe doorlikken. Komt helemaal goed.
"Ben & Jerry's lanceren volgend jaar glyfosaatvrij ijs na het testen van sporen van weedkiller"
theguardian.com/environment/2017/…
casev
Ik dacht dat glyfosfaat niet giftig was (voor de mens), en je het in feite bijna kon drinken? Of was dat een broodje aap?
Herbert
@casev Dat is idd een broodje aap. Ik ken helaas een verhaal dat iemand zichzelf ermee van het leven heeft beroofd.
klaas knetter
@Herbert dat wil met keukenzout ook
+1
Herbert
@klaas knetter ja als je het zo bekijkt lukt het met water ook wel.
oldhuus
@Herbert
Ken ook een verhaal van iemand die round-up in een open wond kreeg en die moest ook voor behandeling naar het ziekenhuis, levensgevaarlijk dat spul.
Alleen, als je alleen maïs en gras voert, ik neem aan dat niemand doodgespoten gras gaat voeren, hoe komt dat spul dan in je koe terecht, via het krachtvoer.
+1
m uut m
@oldhuus
Krachtvoer met grondstoffen uit Amerika
+2
RFCer
@oldhuus Ik verbaas me er wel over dat er op de verpakking staat dat je met 5 dagen na spuiten de koeien over mag weiden of mag oogsten voor voederwinning.
+1
jan w
Laat die amerikaan eerst maar eens de producten in Amerika onderzoeken. Daar zou het probleem nog wel eens veel groter kunnen zijn dan hier.
Herbert
@jan w waarom onderzoekt een Amerikaans bedrijf eigenlijk producten die alleen hier in de eu te koop zijn?!
« Terug naar discussielijst

Deze site mist jouw kennis en inzicht

Hebben de trefwoorden duitsland , frankrijk , glyfosaat , nederland en groot-brittannië geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!