Melkveebedrijven staan nog steeds in het rood

Melkveebedrijven staan nog steeds in het rood. Dat blijkt uit cijfers van ABN-AMRO. In mei en juni verslechterde de situatie ten opzicht van de maand april. Ondanks deze cijfers blijkt het bedrijfssaldo sinds lange tijd weer boven het langjarig gemiddelde te liggen.

Deel dit topic

Reacties

Metal ap
Nergens last van,staat alleen in het land of in de stal
+1
bella
Hoe kan dat toch dat juist op het moment dat de koeien zelf gras gaan plukken de situatie verslechtert?
+6
casev
@bella jij doet al het loonwerk zelf? Geen pacht? Waterschapslasten? Geen kunstmest?
+1
bella
@casev De pacht betalen wij aan het begin van het jaar, de kunstmest ook al in voorkoop in de winter en waterschapslasten in september en hakselen rijden wij zelf mee. het andere landwerk zoals maaien, harken en bemesten doen wij zelf. Hier is in juni toch veel meer overgebleven dan de eerste maanden van het jaar.
pa
Quote Reactie van @casev:
Geen kunstmest?
Ja de kunstmest hakt er wel in tegenwoordig
+2
weideboer
Dit bericht zegt me niks, moeten ze er ook bij vertellen waar het aan uit gegeven is. Even mijn hand in eigen boezem steken; groot onderhoud van de RC betaald, dan heb je even niet genoeg aan een paar melkafrekeningen naast een de gebruikelijke kostenposten die je normaal in het voorjaar hebt. Maar in september kleurt alles weer groen, dus geen probleem aan deze zijde.
+1
Frans1
@bella Heel misschien een piek in de uitgaven? Die heb jij ook,maar jij moest een paar vrachtwagens koeien verkopen ivm de reductie,dus dat streek die piek mooi glad 😁
+1
cjw73
Heb net het meeste groen geschilderd dus zo rood staat het niet.
groeier
Jaja was 20 jaar geleden ook al zo, alleen nu schiet het sneller op met 100 koeien of meer, zogauw de prijzen van zuivel weer hoger zijn.
pietjepuk
Wordt er niet voldoende geld uitgegeven of zo. Lekker in de wereld brengen dat bedrijven rood staan dat geeft voor de bedrijven met een positief saldo meer vertrouwen om te inversteren.
groeier
@pietjepuk
Als de boel in de lift zit loopt alles vlot.
weideboer
@groeier vliegwiel kan maar twee kanten uitdraaien, bij de 1 wat sneller de goede richting uit dan de andere
+1
groeier
@weideboer
Het verhaal van dat grote zeeschip dat enkel maar een beetje naar links of na rechts kan, klagen en van alles verzinnen is ook een vak apart.
bella
Als je bij een melkprijs boven de 35 cent niet rond kunt komen moet er dunkt mij toch wel een keer een rood lampje gaan branden.
+2
storm
@bella het gaat er niet om dat men niet rond komen maar dat de meeste boeren nog steeds rood staan! Dat is niet zo gek volgens mij en ook niets om je zorgen over te maken!
We hebben twee slechte jaren achter de rug en zijn net voorbij de duurste periode van het jaar!
De loonwerker moet betaald worden en links en rechts is er toch wat achterstallig onderhoud!
Als we hier met de kerst weer op het 0punt staan dan vind ik het prima! Dan zijn we weer bijgeklust van 2015/2016!!
Degenen die hier pochen dat ze nergens last van hebben gehad dat zijn geluksvogels
Erco
@storm jippie ben ik eindelijk eens een geluksvogel. Al heb ik de buffer wel eventjes gedeeltelijk nodig gehad vorig jaar. Maar dat was meer omdat we een huis aan t bouwen zijn....
+2
weurding
Quote Reactie van @Erco:
Maar dat was meer omdat we een huis aan t bouwen zijn....

daar heb jij de laatste rekening ook nog niet van gehad 😉
Erco
@weurding klopt en daarom de buffer en de rest van de rc 😉 Elke cent meer melkgeld dan vorig jaar is hier toch ruim 7500 euro, j weet zelf hoeveel je nu meer vang dan vorig jaar. Maar dan nog houden er boeren maar 2400 in de maand over?
+1
George
Quote Reactie van @Erco:
klopt en daarom de buffer en de rest van de rc Elke cent meer melkgeld dan vorig jaar is hier toch ruim 7500 euro, j weet zelf hoeveel je nu meer vang dan vorig jaar. Maar dan nog houden er boeren maar 2400 in de maand over?

Zo zie je maar weer , de één kan de loonwerker niet betalen en de ander betaald zo een nieuw huis vanaf de lopende rekening. Je hebt gewone boeren en je hebt wonderboeren , maar het moraal van het verhaal is dat de gemiddelde boer gewoon nog rood staat.
arie.j
Quote Reactie van @George:
, maar het moraal van het verhaal is dat de gemiddelde boer gewoon nog rood staat.

Heldere Tinus, iedere boer met een hypotheek staat toch rood? Dit gaat enkel over het verloop van de liquide middelen .
+2
Frans1
Quote Reactie van @arie.j:
Heldere Tinus, iedere boer met een hypotheek staat toch rood?

Loop niet te zwetsen Arie,jij weet ook heel goed dat dit over de lopende rekening gaat.Je loopt nu te drammen om het drammen
arie.j
Quote Reactie van @Frans1:
Loop niet te zwetsen Arie,jij weet ook heel goed dat dit over de lopende rekening gaat.Je loopt nu te drammen om het drammen

Doe een beetje normaal en dram zelf niet
Juist omdat het alleen om de lopende rekening gaat kan het per bedrijf levensgroot verschillen
Zijn wel 101 redenen voor te verzinnen en hoeft nog helemaal er niet alles er mee te maken of het goed loopt op het bedrijf
Gemiddeld zeggen deze cijfers misschien wat, maar per bedrijf is het maar net hoe de financiering is opgezet en wat er gebeurt
+1
Frans1
Quote Reactie van @arie.j:
maar per bedrijf is het maar net hoe de financiering is opgezet en wat er gebeurt

Dat is toch het hele punt van dit topic.Sta je rood door verlies of sta je rood door een investering.
Maar jij begint over rood staan omdat bedrijven een hypotheek hebben,en dat slaat nergens op,en dat weet je zelf ook wel.
arie.j
Quote Reactie van @Frans1:
Dat is toch het hele punt van dit topic.Sta je rood door verlies of sta je rood door een investering.Maar jij begint over rood staan omdat bedrijven een hypotheek hebben,en dat slaat nergens op,en dat weet je zelf ook wel.

Nee George plaats een opmerking in de trant van "Het is nog steeds niks want alle bedrijven staan nog steeds rood". Nou dat is een open deur zolang ze een hypotheek hebben, want als er op de rek. courant voldoed ruimte komt lossen de meesten wel extra af en staan ze weer rood.
cjw73
@arie.j extra aflossen om vervolgens weer rood te staan op rekening courant lijkt mij zeker geen strak plan.
Rente op de leningen is minimaal de helft minder dan op rc.
+1
arie.j
Quote Reactie van @cjw73:
@arie.j extra aflossen om vervolgens weer rood te staan op rekening courant lijkt mij zeker geen strak plan.Rente op de leningen is minimaal de helft minder dan op rc.

Hangt er maar vanaf, vroeger veel gedaan, positief saldo op rek courant geeft helemaal geen rente
Rente tarieven op de lening en je rek courant kredietruimte hangt van de overeenkomst met je bank af.
+1
cjw73
@arie.j dat positief saldo niks oplevert ben ik 100% eens. Maar dan heb ik nog wat ruimte om iets extra te doen als dat nodig is. En de leningen staan op een goeie 2% rente dus extra aflossen heeft ook weinig rendement.
Frans1
Quote Reactie van @arie.j:
want als er op de rek. courant voldoed ruimte komt lossen de meesten wel extra af en staan ze weer rood

Dat denk ik niet Arie,vroeger toen de rente boven de 10% zat telde dat nog wat door,nu niet zoveel meer.Kun je beter op je lopende rekening laten staan of tijdelijk op je deposito zetten
Erco
@George je leest weer eens niet goed george, heb t al uitgelegd maar ja je bent George....
George
Quote Reactie van @Erco:
je leest weer eens niet goed george, heb t al uitgelegd maar ja je bent George....

Wat lees ik niet goed? En wat heb je uitgelegd?
weurding
@Erco rc betaal je toch flink meer rente dan op lening ?
Erco
@weurding klopt dat heb ik gehad het eerste jaar na overname, toen was de melkprijs iets van 28 gemiddeld. Nu gelukkig al jaren niet meer rood gestaan
mlkvhoudr
@Erco
Doe het niet graag maar denk dat je hier gewoon gelijk hebt. Stel je bent vorig jaar 50.000 euro ingeteerd op buffer en je wil dit jaar 2400 prive per maand hebben maakt 80.000 meer cashflow nodig dit jaar. Dat verschil komt er dik dit jaar bij 800.000 kg melk.
+3
de jonge
@bella ligt er maar net aan hoe je rekenen wilt. als je voor arbeid niet genoeg rekent naar het aantal uren dat je maakt kan het lang,maar als je nu eens realistisch zou rekenen en je zou netto 15 euro in het uur over willen houden(zie dat maar als loon)(wat helemaal niet hoog is als je vergelijkt wat voor nivo je tegenwoordig hebben moet om agrarier te zijn)en je gaat jezelf daadwerkelijk de gemaakte uren die in het gezin gemaakt worden uitbetalen. vraag ik mij af of je aan die 35 cent wel voldoende hebt. ik snap niet waarom boeren hun eigen uren niet rekenen,vertel mij eens in welke branche dat nog meer standaard is. sommigen zijn er trots op dag en nacht te werken en niet naar behoren uitbetaald te krijgen
+2
weideboer
@de jongeniemand werkt dag en nacht. Wanneer houden wij eens op met deze flauwekul. Mijn vrouw werkt extern, is avonds thuis ook nog vaak bezig voor haar bedrijf, onbetaald...so what!!!
+2
Jaap40
@weideboer weideboer werkt liever voor de flauwekul..... wordt dan ambtenaar of zo.
+11
weideboer
@Jaap40 mij hoor je niet klagen dat er niets verdiend wordt en ik maak ook veel uren, so what . Als diegenen alles te veel vinden qua werk tov verdiensten , bestel dan een bordje "te koop" en solliciteer bij de gemeente. Wij als melkveehouders hebben een veel hogere levensstandaard dan de gemiddelde Nederlander. Vandaag de wasmachine, dan vandaag ook nog een nieuwe, geen discussie voor nodig. Kom daar maar eens bij een gemiddelde gezin ermee aan. Boekengeld voor de kinderen? Geen probleem, menig burgergezin denkt daar anders over..... die vergelijking moet je eens maken dan denk je wel eens na dat het harde werken, 6 dagen per week en de zevende dag het noodzakelijke ruim vergoed wordt
pieta
@weideboer De meeste mensen leven naar hun inkomen. Daar zit meer het probleem als bij het inkomen.
weideboer
@pieta dan hebben wij het toch gemiddeld genomen niks te klagen.
+1
pieta
@weideboer Qua inkomen heb ik niets te klagen. Maar dat zit ook in de aard van het beestje. Daarnaast hebben de meeste bedrijven de beschikking over een wat ruimere liquiditeit omdat je dat met een bedrijf gewoon nodig hebt. Daardoor kun je ooit wat makkelijker een wasmachine of schoolboeken betalen. De schommeling op de rc van veel bedrijven is toch behoorlijk groot.
de jonge
@weideboer waar staat dat ik schreef,dag en nacht???
weideboer
@de jonge praat je dan altijd in 2e persoonsvorm?
+2
de jonge
@weideboer dus je vrouw heeft buitenshuis een eigen bedrijf begrijp ik. en met wat voor uurloon rekent zij dan?? en als ze buitenshuis een baan erbij heeft en ze maakt 60 uur neem ik aan dat ze met uitbetalen van dr loon geen genoegen neemt voor bv 25 uur toch?? mocht dat wel zo zijn,heb ik nog wel vacature voor haar vrij
weideboer
@de jonge ze is in loondienst
de jonge
@weideboer oke in loondienst en maakt ze dan ook 60 uur dat ze 25 uur uitbetaald krijgt??
weideboer
@de jonge wat is een uur werk, bezig zijn en voorbereidingen treffen doen ik, jij en zij dus ook. En dat is onbetaald. Het enige werk wat bij jou betaald wordt is melken , de rest is werk ten gevolge van, bij haar dus ook.
de jonge
@weideboer wat een onzin. dus als Uw vrouw in een winkel werkt hoeven alleen de uren dat ze daadwerkelijk achter de kassa zit betaald te worden,als ze gaat vakkenvullen ed is dat allemaal voor nop. krijg stellig de indruk dat U zelf niet vaak buitenshuis hebt gewerkt,als U dan bij een loonbedrijf in loondienst zou gaan werken hoeft U dus alleen de daadwerkelijk gemaakte uren dat U aan het kuilen was uitbetaald te krijgen. of zou U in loondienst de tijd dat u op de weg zat tussen de boeren in toch wel doorrekenen
weideboer
@de jonge ze werkt niet in de zorg, onderwijs of winkel. allemaal niet van toepassing. Maar ik heb het wel door, zodra de "bel" gaat moet mijn vrouw alles laten vallen en zeggen: sorry ik wordt hier niet voor betaald. mooie boel dan......Na 15 jaar zal ze dat wel niet accepteren en ik ook niet
weideboer
@de jonge ik heb een aantal jaren bij AB gewerkt, ZZP-er buitenhuis geweest. Maar de klus moet af, en ach.. wie werkt er nu echt 60 minuten/uur effectief?
de jonge
@weideboer en vertel,deed je toen ook alleen gewerkte uren dat je bij de boer aan het melken was rekenen en kreeg je geen km vergoeding bij ab?
+1
Jaap40
@de jonge zo is het maar net. 35 cent is gewoon een minimale bodemprijs.
Wordt hoog tijd dat die lat hoger komt te liggen. Mijn pensioen moet ook betaald worden!

Komt bij dat als die grote mooie dik betaalde zuivel fabrieken met over capaciteit in de toekomst nog een beetje melk willen ontvangen zullen ze het ook een beetje behoorlijk aantrekkelijk moeten maken voor de jeugd. In dat perspectief ziet het er verdomd slecht uit voor de zuivel verwerkers.
+7
de jonge
@Jaap40 ja laten we eerlijk zijn,35 cent is eigenlijk nog gek aansteken. kijk de laatste jaren eens hoeveel extra kosten ons door de neus geboord worden. alles gaat met de inflatie mee, woz verzekeringen, waterschapslasten, gd, gas water elektrisch.ziektekosten, wegenbelasting etc en dan zijn hier nog mensen die 35 cent per kg super vinden. tjonge jonge eind jaren 80 beurden we omgerekend haast 50 eurocent in de winter.nu bijna 30 jaar later beuren we 35 met veel meer eisen veel meer kosten en nog zijn er dan mensen die vinden dat ze een gigaprijs beuren,feitelijk is in de melkerij een deflatie geweest waar blijkbaar een categorie heel trots op is en niet meer hoeft te verdienen. ik wil wel op 70 eurocent per liter aan,wat is er mis mee dat we eens gaan verdienen naar waarde van werken en kennis
Groen1
@de jonge Gat melkprijs boer-supermarkt steeds groter nieuweoogst.nu/nieuws/2017/…
+3
dewittemotor
@de jonge Eigenlijk is het in deze tijd toch heel normaal, dat wij om de twee weken eens een weekend compleet vrij zouden hebben. Het benodigde personeel gewoon betalen. Dat hoort er met gemak aan te zitten

De werkelijkheid is dat er in de weekenden effe flink doorgepeest wordt met allerlei gratis arbeid. En dan hier beweren dat 35 cent een mooie prijs is. Gaat helemaal nergens over
de jonge
@dewittemotor dat bedoel ik. de directeur van de batavus fabriek en de directeur van friesland campina,doc etc die zijn ieder weekend vrij en hebben een substantieel hoger inkomen dan wij,terwijl wij net zo goed directeur van een bedrijf zijn en ook nog alle risico,s nemen moeten. als er bij rfc of doc iets mis gaat gebeurt er met de directeur niets hoor,die gaat dan echt niet het hele weekend doorbuffelen. en gaat het allemaal op de kop verkeerd krijgen ze een gouden handdruk mee
arie.j
Quote Reactie van @de jonge:
@dewittemotor dat bedoel ik. de directeur van de batavus fabriek en de directeur van friesland campina,doc etc die zijn ieder weekend vrij en hebben een substantieel hoger inkomen dan wij,terwijl wij net zo goed directeur van een bedrijf zijn en ook nog alle risico,s nemen moeten. als er bij rfc of doc iets mis gaat gebeurt er met de directeur niets hoor,die gaat dan echt niet het hele weekend doorbuffelen. en gaat het allemaal op de kop verkeerd krijgen ze een gouden handdruk mee

Waarom solliciteer je dan niet mee als er een directeur wordt gevraagd van een bedrijf met duizenden werknemers? Suffert
de jonge
@arie.j kijk als jij graag voor o centen een bochel wilt hebben is jou keus,blijkbaar ben je er ook nog trots op,zo jammer, als ik voor mij zelf opkom en het werk wat ik doe vergelijk met anderen die en meer verdienen en meer vrijheid hebben en minder verantwoordelijkheid vind je mij een sufferd met een t. als je dan toch zo graag voor nop en als vrijwilliger wilt werken wil ik mijn bankgegevens wel even vermelden hoor,mag je het wel naar mij storten. vraag ik mij af wie op het eind de sufferd is
+1
weurding
Quote Reactie van @de jonge:
een bochel

boerenmedaille jonguh.....
dewittemotor
@de jonge Jij hebt helemaal gelijk vind ik, maar het probleem is dat meer dan 90 % van onze collega's dat niet vind. Dus dan is er voor ons geen ruimte om dat te doen.

Een voordeel is dat je met die vooroorlogse arbeidsethos wel extra veel voor die P-rechten kunt betalen dadelijk. En zo zal het wel gaan. Jezelf niets gunnen, maar wel > 10.000 euro voor koerechten gaan betalen
pieta
@de jonge Die banen lijken mooier als ze zijn denk ik dan maar. Het salaris zou ik wel willen maar de rompslomp niet.
de jonge
@pieta wij hebben toch ook allemaal rompslomp of heeft 90% van de agrariers dat nu opeens ook niet meer. lekker consequent zeg met zn allen,,voor een half jaar terug wou haast iedereen nog actie voeren tegen de regels,regeldruk en de negatieve inkomens en nu ineens allemaal walhalla. gewoon schijnheiligheid ten top en vooral wordt de sector mega ongeloofwaardig als je er eerlijk naar kijkt
+1
Coen
@de jonge , het maak voor mij heel veel uit wat voor directeur, een loondirecteur of een dga met een eigen bedrijf.

die loondirecteuren van grote ondernemingen krijgen veel te veel, dat verdienen ze niet.
een dga met een eigen bedrijf draagt het gehele risico helemaal zelf, dan heb ik geen enkel probleem met een hoge verdienste.
weideboer
@Coen in loondienst verdien je:

* indien je puur met je handen werkt in 36 /week maximaal 2500 euro netto in de maand, anders ben je te duur in het uur.

* indien je werkt met je handen en je verstand kun je wel stijgen tot bijna het dubbele(bv. Accontant)

* indien je alleen met je verstand werkt zoals managers(manager doet in principe fysieks niets, dat doen diegenen die onder hem staan) is het ongelimiteerd wat je kunt KRIJGEN, maar hij zorgt in de regel wel voor dat alles loopt en op tijd dingen inziet. Een goede manager voorziet dingen voordat ze werkelijk gebeuren, let maar eens op, ook wel visie genoemd.

Leuker kunnen we het niet maken🤣
+4
mlkvhoudr
@dewittemotor

Nu heb ik een rijke fantasie maar ik geloof er geen mallemoer van dat een directeur van de fc op vrijdagmiddag 5 uur de deur achter zich dicht trekt en dat het dan tot maandag is. Kameraad van mij die voor fc werkt iets met ict moest ook gewoon op een nationale feestdag in de auto naar belgie om daar te gaan werken. En die zit niet in de top. Dus ga er maar gewoon van uit dat de directeur van de fc zeer goed verdiend en daar ook knetterhard voor werkt.....
Jaap40
@mlkvhoudr niet overdrijven zeg... druk zal die directeur ongetwijfeld zijn maar knetterhard werken😁😁?
+1
mlkvhoudr
@Jaap40 ga er maar van uit dat de jongens en meisjes in de top net zulke workaholics zijn als ons.
de jonge
@mlkvhoudr juist.......die is dus niet de directeur, je zegt het zelf al,die directeur laat het personeel het opknappen en is zelf echt wel in het weekend vrij hoor en mocht ie bij hoge uitzondering een keer op zaterdag iets doen,is daarvoor in de plek wel weer 2 dagen extra vrij
arie.j
Quote Reactie van @de jonge:
@mlkvhoudr juist.......die is dus niet de directeur, je zegt het zelf al,die directeur laat het personeel het opknappen en is zelf echt wel in het weekend vrij hoor en mocht ie bij hoge uitzondering een keer op zaterdag iets doen,is daarvoor in de plek wel weer 2 dagen extra vrij

Wat heb je het toch vreselijk slecht getroffen joh, moet je geen paar nieuwe zakdoeken, of liever een heel laken?
Had je ook maar een vak moeten leren.
Schrijf een brief aan het bestuur van je cooperatie dat jij de nieuwe directeur wilt zijn als ze niet subiet 10 cent meer voor je melk betalen. 😄
de jonge
@arie.j hoop dat jij nog zo stoer praat als de melkprijs weer onder de 25 cent komt.
+1
cjw73
@de jonge heb naast mij een directeur wonen van een in en export bedrijf, en hij heeft personeel genoeg is al 65 geweest.
Maar ik kan je wel vertellen dat de man zo ongeveer 24/7 aan het werk is en hij altijd zit te bellen. Heb ik gelukkig wat minder last van.
arie.j
Quote Reactie van @cjw73:
@de jonge heb naast mij een directeur wonen van een in en export bedrijf, en hij heeft personeel genoeg is al 65 geweest.Maar ik kan je wel vertellen dat de man zo ongeveer 24/7 aan het werk is en hij altijd zit te bellen. Heb ik gelukkig wat minder last van.

Gezwam in de ruimte van hem.
Directeur van coöperatie met vele duizenden werknemers,dat is een werknemer in loondienst op topniveau.
Een doorsnee boer heeft voor de functie bij lange niet de opleiding en capaciteiten
Bovendien is een boer helemaal geen werknemer, maar een kleine zelfstandige met eigen bedrijf.
Totaal niet te vergelijken.
Een hoge borst opzetten en zich directeur noemen kan natuurlijk, maar dan is zal zijn vrouw zich wel de directeur in huis noemen, zo neem ik aan 😉
En wat een zelfstandige met eigen bedrijf allemaal wel hoort te verdienen, daar zal hij zelf voor moeten zorgen, En de vrije tijd? Dat kan die natuurlijk net zoveel nemen als die zelf wil.
de jonge
@arie.j nou erg slimme reactie is dit niet als je niet weet dat een man een directeur is en een vrouw een directrice.
+1
arie.j
Quote Reactie van @de jonge:
@arie.j nou erg slimme reactie is dit niet als je niet weet dat een man een directeur is en een vrouw een directrice.

Directrice? Dat is een naam uit een het verleden, het heet nu allemaal directeur,man of vrouw maakt niet uit
de jonge
@arie.j kijk maar eens in het woordenboek arie
arie.j
Quote Reactie van @de jonge:
@arie.j kijk maar eens in het woordenboek arie

Dan heb jij een woordenboek dat vele jaren verouderd is en achterloopt.
Zal je even een paar links geven.
Trouwens een directrice bij bv. de Kon. Shell of Friesland -Campina? Dat zou toch op de lachspieren werken? Kom nou. Het is de huishoudschool niet.
nu.nl/economie/3910356/…
-
parool.nl/amsterdam/…
-
carolinapruis.nl/
-
telegraaf.nl/vrouw/27951886/…
+1
weurding
@arie.j ben jij nu met de directeur of directrice getrouwd? 😂
+1
de jonge
@arie.j en dan zal zoals jij denkt de doorsnee boer de capaciteiten niet hebben van de directeur met duizenden mensen aan het werk,maar dan vraag ik mij af welke voorstelling jij dan hebt van die directeur,denk je dat die iedere morgen die duizenden mensen toespreekt of zal hij daar zijn personeel voor hebben en als die directeur er achter komt dat er ettelijke miljoenen in china zijn verdwenen,heeft dat dan gevolgen voor die directeur of wordt dat bij ons (die doorsnee boer zonder capaciteit) weg gehaald
kanniewaarzijn
@de jonge Dat klopt wel. Zoveel capaciteiten hoef je tegenwoordig niet te hebben voor een hoge functie. Verantwoordelijkheden horen er toch niet bij. Vandaar dat het overal zo'n bende is.
+1
arie.j
Quote Reactie van @de jonge:
@arie.j en dan zal zoals jij denkt de doorsnee boer de capaciteiten niet hebben van de directeur met duizenden mensen aan het werk,maar dan vraag ik mij af welke voorstelling jij dan hebt van die directeur,denk je dat die iedere morgen die duizenden mensen toespreekt of zal hij daar zijn personeel voor hebben en als die directeur er achter komt dat er ettelijke miljoenen in china zijn verdwenen,heeft dat dan gevolgen voor die directeur of wordt dat bij ons (die doorsnee boer zonder capaciteit) weg gehaald

Kom wat meer van het erf en verdiep je ergens in voor je wat schrijft.
de jonge
@arie.j geen antwoord op mijn vraag,wie betaald dat arie?? miljoenen weg in china.
arie.j
Quote Reactie van @de jonge:
@arie.j geen antwoord op mijn vraag,wie betaald dat arie?? miljoenen weg in china.

Wat betreft die miljoenen in China (dat weten we nog niet) het verlies daar betaald degene die nu tot heden de winsten opstreek.
Porky
@arie.j lul niet joh,dat " happie " komt links of rechtsom gewoon op het bord van het moederbedrijf terecht, je bent toch zo "werelds" volg dan gelijk ook even de problemen KLM /AIR FRANCE, dan kom je er ook achter dat KLM opdraait voor alle ellende van air France, en nou denk jij dat dat hele zwendelzooitje in china RFC niet raakt ? Onder welke tegel heb jij laatste maanden gelegen?
mlkvhoudr
@de jonge gok maar s of ze voor zulke bedragen per uur betaald worden of dat ze gewoon verantwoordelijk voor hun taak zijn....

glassdoor.nl/Salarissen/…

frieslandcampina.com/nl/organisatie/…
+1
dewittemotor
@mlkvhoudr Rijke fantasie heb je ja. want ik heb het helemaal niet over de directeur van RFC.
En hoe hoog is zijn salaris. Natuurlijk is dat geen 8 tot 5 baan
+2
mlkvhoudr
@bella wou je op die manier gaan bijklussen 😀
+2
bella
@mlkvhoudr dat verdient tenminste wel beter dan die 15 euro/per uur die hier genoemd wordt.
+1
Groen1
@bella "Heb je ook Heatime van Semex in de stal hangen" 😉.
de jonge
@bella nou dan overdrijf ik toch niet. als je dan uitgaat van 40 uur,heb je 600 schoon in de week. ik kan je wel vertellen dat wij dat hier niet overhouden aan ""loon"" hoor terwijl we behoorlijk meer uren maken en de bank zegt dat we zeker goed draaien. waarom zouden wij geen inkomen mogen halen wat naar werk en kennis staat. en als men dat dan zogenaamd ""lui"" vind,dikke prima,maar bij mij is er ook nog een leven naast het werk
pieta
@de jonge Als je er maar 600 in de week verdiend zou ik stoppen. Verkoop wat je hebt/krijgt en ga wat anders doen.
+1
achterhoeker2
@pieta Beetje wereldvreemde opmerking half nederland moet het met minder doen.
de jonge
@achterhoeker2 ja inderdaad,mij dunkt als je 2400 schoon per maand aan loon hebt voor 1 persoon,zouden wij met 2 man dus op 4800 uitkomen. nou dat wordt em met 35 cent echt niet bij ons hoor
Erco
@de jonge das niet best dan 😳
achterhoeker2
@Erco Ja erco; bij jou gaat altijd alles goed en geweldig je hebt de boerderij net overgenomen bouwt een huis zo van de lopende rekening en nog hou je een buffer over......
Erco
@achterhoeker2 wat n verkeerde interpretaties weer. 2400 in de maand is toch karig of heb ik t mis? En een huis van de rc? Gedeeltelijk en van de buffer waar nog wat van over is. Maar nu buffer opbouwen doen we niet dus. Was t maar zo maar als je 1/3 -1/4 zelf kan betalen scheelt t wel n slok op een borrel. En net overgenomen... Tja wat is net? Ruim tien jaar. En ik doe nog steeds veel dingen gruwelijk verkeerd hoor 😄😁
+2
mlkvhoudr
@Erco wil je je echt bewijzen gewoon terug naar bel leerdammer.......dan kun je je pas echt bewijzen 😎 gewoon bufferen voor paar cent minder per kg melk.....dat kan alleen de echte toppers 😀
+1
Erco
@mlkvhoudr ben jij betoeterd, ben niet voor niks naar de Cono gegaan 😉
Frans1
Quote Reactie van @mlkvhoudr:
bufferen

Buffelen?
pieta
@de jonge Jij gaat van we naar ik.
de jonge
@pieta hoe bedoelt U ?
pieta
@de jonge In je eerdere reactie staat dat we geen 600 in de week hebben. Dat vind ik weinig. Ik ben geen adviseur. Dus je hoeft naar mijn advies niet te luisteren. Maar als het je alleen goed gaat met een melkprijs van 40 cent of meer dan moet je of bio worden of iets anders gaan doen. Want die 40 cent die is zomaar niet structureel.
+1
Erco
@pieta dat mag je niet zeggen Piet dat je dat weinig vind want dan doe je aan borstklopperij volgens sommige en vinden ze je een geweldige boer 😏
pieta
@achterhoeker2 Hij zegt zelf in zijn reactie dat we er geen 600 in de week netto hebben. Nou als je dat als zelfstandige met wat onroerende goed niet hebt moet je vlug stoppen. Iemand die uit werken gaat heeft de verzekeringen/pensioen/vakantiegeld en vakantie er nog bij.
+1
de jonge
@pieta 'haha ik denk als de meesten eerlijk zijn en ze luisteren naar Uw advies er niet veel boeren meer overblijven
Frans1
@pieta geloof dat de een het over winst heeft en de ander over wat hij voor privé onttrekt
de jonge
@Frans1 daar kunt U wel eens gelijk in hebben,ik bedoel dat laatste
pieta
@de jonge Als dat dan 600 in de week is zonder belasting dan is het ook niet weinig als het per persoon is. Je moet de krant maar eens lezen. Bij ons staat daar zo'n rubriek in met hoeveel in komen per maand. Ze geven het niet meer exact. Maar velen zitten samen tussen de 2.000 en de 3.500. Daar moeten ze dan de huur/hypotheek nog van betalen.
En voor de goede orde als wij maar 2.400 euro in de maand verdienden met ons bedrijf(winst dus) dan zou ik stoppen toch wel heel sterk overwegen.
Coen
@pieta , er zijn teveel in NL die maandelijks < 2.000 euro krijgen, die kunnen nauwelijks een toekomst opbouwen 😞
+1
weurding
Quote Reactie van @Coen:
er zijn teveel in NL die maandelijks < 2.000 euro krijgen,

zolang je het krijgt is er toekomst 😁
+1
weurding
Quote Reactie van @bella:
rood lampje gaan branden.

litertje olie doet wonderen
Nogal logisch, na april moesten de eerste boetes betaald worden in verband met het fosfaatreductieplan!
+1
Porky
Zal altijd wel zo blijven, de vertegenwoordiger van het mechanisatie bedrijf vroeg ; de melkprijs is zeker wat beter ? Hoezo ? Nou de verkopen trekken weer aardig aan , je hebt er altijd bij daar brand het geld in de zakken zogauw het iets beter loopt, niks nieuws onder de zon
koetje 33
@Porky
De grootste onzin, veruit de meeste boeren tellen tegenwoordig weldegelijk alles uit, kijk nu maar naar de varkenshouders, die blijven ook goed kijken waar ze hun geld aan uitgeven.
Porky
@koetje 33 droom jij ff lekker verder
koetje 33
@Porky
Ja, geef jij je centen dan maar af aan een nieuwe tractor of dure auto's, ga je gang 😄 😄
Porky
@koetje 33 wie heeft het er over dat ik een nieuwe tractor aanschaf? Je moet ff goed lezen wat er staat, dus als ik een vertegenwoordiger spreek ga ik wat kopen?
weideboer
@Porky sparen is niet iets voor de melkveehouder, dat moet hij nog leren. Persoonlijk zie ik meer om de overtollige liquidemiddelen nu buiten de landbouw te investeren. In de landbouw is het te onzeker en te wisselvallig om elke euro ook een euro in waarde te laten blijven of te vermeerderen. Nu nog zorgen dat er echt wat overblijft
cjw73
@weideboer buiten de landbouw zijn er ook sectoren genoeg die niet echt zekerheid bieden voor de toekomst.
weideboer
@cjw73 niet aan handwerk denken maar geld maken met geld, succes😉
cjw73
@weideboer dat had ik wel door alleen de financiële sector is ook 1 grote bubbel tot hij weer knapt.
+1
weideboer
@cjw73op tijd instappen, en tevreden zijn met je doel en dan afscheid nemen
weurding
Quote Reactie van @weideboer:
niet aan handwerk denken

daarom ben ik destijds getrouwd 😬
Porky
@weideboer klopt, mn buurman is handig, had paar centjes over, kocht een oud huisje, zelf opgeknapt, zitten nu 4 studenten in ,komt beter uit
Frans1
@Porky Volgens mij ben jij een broer van noordhollander
+1
Porky
@Frans1 Nee het is wel een kind van mn vader,maar niet mn broer
+2
de jonge
@Porky kopen of leasen?? mechanisatiebedrijf bij ons in de buurt ""verkoopt"" tegenwoordig 90% in de lease zei hij. van trekkers tot schudders maaiers etc. hetzelfde al met land,die ze ""kopen"" zo even 10,20 of nog meer ha aan en als je dan even doorvraagt blijkt dat het naar een beleggingsmaatschappij is gegaan,waar ben je dan mee bezig??? kun je canon betalen,24 jaar huur en op het eind heb je niets
Porky
@de jonge ja dat klopt, hier zit er ook één, zgn land gekocht, ( 23ha) ,ja een investerings mij, 15000€ p ha betaald, en nu "mag ie " het huren, 345.000€ gewoon naar de klote hè, weggegooit geld, had beter 5 a 6 ha zelf kunnen kopen, had ie wel eigenaar geweest, wat een idioten die dit doen
de jonge
@Porky eigenlijk is het nog erger,diegene is die 345000 kwijt en mag 24 jaar huren,laten we dat eens op gemiddeld over de komende 24 jaar op 1000 euro zetten als deze trend door blijft zetten. dan komt er nog eens 23000 X 24 jaar overheen wat dus 552000 is samen met die 345000 is dat dus 897000 voor niets!!!!!! maarja ik heb net wel begrepen van iemand op dit forum dat ik de sufferd ben,dus et zal wel haha
hoest
@de jonge
Die 24 jaar heeft hij het gebruik ook van dat land dus jou redenatie is wel heel kort door de bocht
de jonge
@hoest ja klopt,maar na die 24 jaar heeft hij helemaal niks meer en wel krapan 900000 uitgegeven
kanniewaarzijn
@de jonge Hij zit toch nooit die 24 jaar uit voor dat geld....
Porky
@hoest Ja,en wat moet ie dan van Dat land halen om zelf eens een keer quitte te komen? Dan praten we nog niet over iets overhouden, maar puur om die plm 900.000€ terug te verdienen, heb je rekenen geleerd? Je kan rekenen wat je wil maar het kan NOOIT uit
Porky
@de jonge Ja laat lullen joh, dat zijn de "hoger opgeleide " hebben alleen vergeten op te letten met rekenen
+1
Coen
@Porky , dat is dan (in de exploitatie) heel dure grond, afschrijving insteek 600 euro per jaar, daarnaast nog de canon (vaak ook nog jaarlijks geindexeerd) en de eigenaarslasten 😞
hans1980
@Coen moeilijke materie die erfpacht , ze spiegelen je waardestijging grond voor pachter voor een canon van slechts 2% voordelen met belasting en overname terugkooprecht 15 of 25 jaar

Dan in praktijk blijkt het duurder te zijn?? ook die 30% aanbetaling snap ik niet helemaal , bedoel stel je koopt de grond na 15 jaar weer moet je dan 70% aanbetalen of toch nog 100%?
+2
Frans1
@hans1980 Blijf maar ver van die constructies.Er wordt er 1 beter van,maar dat is niet de boer
spotmelker
Als je rood staat heb je hopelijk een uitgave gedaan die beter rendeert dan het het geld wat op een positieve rc staat want dat brengt sowieso niks op.
pietjepuk
Quote Reactie van @spotmelker:
positieve rc staat want dat brengt sowieso niks op

rood staan kost drie dubbel geld.
Metal ap
@spotmelker het geld brengt dan wel niks op,maar je kunt het altijd gebruiken als je het nodig heb,dan hoef je niet elke keer naar zo'n stropdas van de bank toe
spotmelker
Quote Reactie van @Metal ap:
dan hoef je niet elke keer naar zo'n stropdas van de bank toe
Die komt vanzelf bij mij 😄 Beetje rood staan vind ik niet zo erg als de uitgaven de rentekosten maar goedmaken of gemak opleveren waardoor ik wat langer gezond blijf.
+1
Frankvan
Nou vergeten dat elke serieus ondernemer in rc altijd in de min staat die beetje serieus is. En daarbij koeie ruimen en noem zo maar verder op welke kosten dat de spuigaten voort uitlopen of heeft hier niemand last van of gooie jullie de post op hoop en vertrekt weer het is nog geen 1 jaar de melkprijs in orde sinds de laatste 2 jaar. En er wordt ook al echt goud verdient op moment nu met melkprijs van 37 cent wat een vetpot voor wat we er niet allemaal voor moeten doen. Dus houd uw eigen niet voor de gek.
weideboer
@Frankvan als rfc halverwege de maand mijn melkgeld stort ben ik de werkzaamheden van de vorige maand al vergeten, de enige herinnering zijn de rekeningen die op die datum betaald worden
Frankvan
@weideboer haha jij snapt hem
+1
mlkvhoudr
@weideboer

Dan heb je wel bar slecht geheugen. Hoe kun je nou jezelf verbeteren als je alles wat je gedaan hebt vergeet......

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's melkveebedrijven geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
143
DEELNEMERS
30
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN