Vlees van centraal gemeste melkkoe vervangt importvlees

Beste Melkveehouders,

Wij zijn nog steeds op zoek naar gezonden melkkoeien om af te mesten!!
De Nederlandse vleesmarkt vraagt erom en deze vraag stijgt explosief.

Lees bijgaand artikel van een zeer gerenommeerde vleesleverancier en kies zelf of u uw waardevolle koe meegeeft en afwacht wat deze opbrengt, of dat u meehelpt aan het vervangen van (anoniem) importvlees door middel van het leveren van een belangrijke bijdrage aan een stukje Hollands Kwaliteitsvlees en daarmee tegelijkertijd uw bedrijfsrendement verhoogt, uw imago verbetert en uw veehouderij verduurzaamt.

De keuze is aan u!

Deel dit topic

Reacties

MARTIJN G
Als er een goede meerprijs voor deze runderen kan worden betaald zal het aanbod vanzelf toenemen.
HeijdraVleesvee
@MARTIJN G Het probleem is dat veel melkveehouders niet kunnen inschatten wat hun koe levend (meer) waard is en dat de reguliere veehandel dit concept niet ondersteunt.
+1
fokker
@HeijdraVleesvee Gewoon wegen die koeien en de inkoopprijs baseren op het levend gewicht dit zijn de melkveehouders gewent bij verkoop van slachtkoeien en ze hebben het gevoel dat iedere kg betaald word .Stieren mesters die broutarts inkopen wegen ook de stiertjes
+2
janv
Quote Reactie van @HeijdraVleesvee:
Het probleem is dat veel melkveehouders niet kunnen inschatten wat hun koe levend (meer) waard is en dat de reguliere veehandel dit concept niet ondersteunt.

Reguliere handel weegt ,betaald uit en selecteert niet.
Maw als HeijdraVleesvee echt goede koeien wil hebben dan moet er gewogen worden en een flinke plus boven de waarde gegeven worden.
De boer heeft dan het gevoel dat hij een goede deal heeft gemaakt en HeijdraVleesvee kan met deze beste koe zijn mesthok vullen.
Porky
@HeijdraVleesvee toch raar dat er (een grote groep ) boeren zijn die meer expertise hebben over wat hun tractor wel of niet kan, maar niet kunnen zien/vertellen welke koe geschikt is om afgemest te worden, want er zijn koeien die je kan voeren tot Sint juttemis maar nooit gn vlees krijgen. Ik vind dat vreemd.
Porky
@HeijdraVleesvee wat mij bevreemd is ,waarom leuren om koeien bij de veehouders? Lijkt mij dat je bij "de handel" als je een goede prijs bied , (niks wegen,want je bent mans genoeg om een koe te taxeren,) grotere koppels kan inkopen,ipv hier en daar één, weet zeker dat er handelaren zijn die zat koeien meekrijgen die nog ff gemest kunnen worden maar nu geleverd worden voor een slechte kilo prijs, als ze weten dat jij zulke koeien kan hebben krijg je ze zeker.
Pluto
Hoeveel van de dieren wordt afgevoerd zonder maleur onder gewone omstandigheden en geen ministeriele regeling . De melkvee houderij kan bijna een dozijn redenen geven in het Ien R systeem voor afvoer van 3 speen tot dikke hak, terwijl de vleesveehouder alleen slachtrijp kan aanklikken ongeacht de toestand of leeftijd !!. Het verzamelen van afgeschreven melkkoeien brengt onrust in de stal telkens als er een mutatie heeft plaats gevonden nog los van dat er altijd tochtige exemplaren de boel zitten op te stoken.
Welke veehouder verkoopt zijn koe ????? de handel neemt het dier mee en het is altijd een verrassing . Ook is er verschil in slachterijen onderling,,,tussen een EEG of export slachterij dan wel een kleinere slager. Of het is toegestaan weet ik niet maar 5% verschil in aanhouding is mij niet vreemd !!.
+2
HeijdraVleesvee
@Pluto Wat is je putn Pluto?
puddingbroodje
Het lastige is idd een slachtkoe goed op waarde te schatten zowel de kilo's als de kwaliteit! Daar komt ook nog bij dat voor jullie naar alle waarschijnlijkheid niet alle koeien geschikt zijn om aan tevoeren! melkveehouders weten gewoon niet welke koe geschikt is en wat deze dan waard is! Je zou bij boeren is op een aantal te slachten koeien moeten bieden ze dan slachten en kijken of ze het dan goed gedaan zouden hebben als ze ze aan jullie verkocht hadden! dan kweek je vertrouwen!
weurding
@puddingbroodje tja, als je weet dat je ze toch niet krijgt is prijszetten heel gemakkelijk...... 😉
+1
Jan S
😀
fokker
Een melkveehouder kan wel zijn koe eerder verkopen . En een melkveehouder moet volgend jaar fosfaatrechten hebben om koeien te mogen houden ook voor cat 120 moet een melkveehouder rechten hebben Dit geld niet voor een roodvleesbedrijf die is vrijgesteld.
+1
m uut m
@fokker
De fosfaatrechten gaan over 100,101 en 102
Voor 120 ben je geen fosfaatrechten nodig
Dre van Helmond
Het verdient zeker een kans maar is niet makkelijk uitvoerbaar.Er zijn ook nog problemen met verzamelen en regelgeving.
sorry
?
Grensboertje
@HeijdraVleesvee Wat brengt een netjes afgemolken Holsteiner a 330kg (geschat) zonder problemen extra op voor mij (ipv naar de slacht brengen). Heb nog wel een paar afgemeste koeien staan.
weurding
@Grensboertje 1100 minimaal, heb 1000 gebeurd voor 1 van 338 kg
Grensboertje
@weurding 1000 euro voor een slachtkoe? Zat dus ook al aan die 1100 te denken, slachtprijzen zijn niet slecht op dit moment
weurding
@Grensboertje 3,15 per kg, collega van me had nog 1 van dik 400kg beurde 1200, maar we hadden ook een "onwelwillend" 😄 pinkje van 200 kg die bracht 2,05 per kg
+1
de hoef
@weurding zal wel 850 worden heijdra wil ook wa winst war
+1
weurding
@de hoef is toch geen gestreken maatpak....... 😉
puddingbroodje
@Grensboertje een koe van 330 kg zijn ze vast niet naar opzoek!? en anders bel ze is op en laat ze taxeren!
Porky
@Grensboertje je hebt nog een paar "afgemeste" koeien staan! Dat houd dan in dat "ze klaar " zijn, nou als je dan uitgaat van jou geschatte gewicht x plm 3.15 € dan weet je wat ie opbrengt minus kosten . Denk niet dat heydra nog een plus erbovenop voor een zwart bonte koe, wel als het bv een betere soort koe. Zelf 2 verkocht aan handelaar voor €1125.00 p stuk, in de roes (plm 350 kg schat ik)
jan w
Ik heb altijd gedacht dat Nederland op het gebied van rundvlees niet zelfvoorzienend was?

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's vlees , veehouderij , melkkoe , melkkoeien , imago , melkveehouders en vervangen geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
24
DEELNEMERS
15
WEERGAVES
0