Deelname aan pilot evenwichtsbemesting fosfaat levert melkveebedrijf extra fosfaatruimte op

Deelname aan de pilot evenwichtsbemesting fosfaat levert de 192 deelnemende melkveebedrijven dit jaar meer fosfaatruimte op dan vorig jaar. De forfaitaire norm over 2016 is gemiddeld 83,1 kilogram per hectare, de norm uit de bedrijfseigen excretie gemiddeld 103,9 kilo. Vorig jaar was dit 100,8 kilo. Gemiddeld levert deelname aan de pilot dus 20 kilogram meer fosfaatruimte per hectare. Vorig jaar was dit 16,8 kilo. De verwachting is dat het weer hieraan een belangrijke bijdrage heeft geleverd.

Deel dit topic

Reacties

hans1980
Waarom jaar in jaar uit een pilot waarom kunnen we niet allemaal profiteren???
+5
pietjepuk
@hans1980 boeit me niks als ik nu stikstof ruimte kan winnen dan wordt ik miscchien wakker
Wilbert
Verbazend dat er hele klaag topics zijn over de nadelen van de klw voor grondgebonden boeren, is er iets positiefs, hoor je niemand...
+1
robbies
@Wilbert wie zegt dat er niet gesjoemeld Is? Dat er zulke uitkomsten zijn, is niet nieuwswaardig. De vraag is hoe ze tot stand komen.

Voor de grondgebonden boer zijn deze resultaten helemaal niet interessant. Meer P-ruimte is zonder mestproductie helemaal niet interessant. Ik heb helemaal niets aan 16 kg P extra per hectare. Ik heb de mest toch niet. Ja, ik kan extra aanvoeren, maar daar ga ik die papierwinkel niet voor op mijn nek halen.
Nick83
Quote Reactie van @robbies:
Ja, ik kan extra aanvoeren, maar daar ga ik die papierwinkel niet voor op mijn nek halen.

En de kosten. De overheid wil van zn GFT-afval af. En graag nog zo dat wij er nog voor betalen ook...
Pluto
En Jaap van Wenum is al jaren bezig om dit ook voor akkerbouwers te realiseren en het lukt nog steeds niet !!.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's fosfaat , melkveebedrijven , melkveebedrijf , evenwichtsbemesting en fosfaatruimte geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
6
DEELNEMERS
6
WEERGAVES
0