FC haalt melk weigeraar op en doneert melkgeld aan goed doel

FrieslandCampina haalt weer de melk op bij Henk Gommer uit Zevenhuizen, die weigert de Kringloopwijzer in te vullen. In de nacht van maandag op dinsdag is de eerste tank sinds drie weken weer geleegd. Gommer krijgt het melkgeld niet uitbetaald omdat de grondgebonden melkveehouder volhardt in zijn weigering. De kosten van het collecteren van de melk worden van de opbrengst afgehaald, waarna het geld door FC gedoneerd zal worden aan een nader te bepalen goed doel.

Deel dit topic

Reacties

+4
robbies
Haha, Gommer brieft 1 op 1 alles door naar de media. Heerlijk!! Daar houden ze in Amersfoort niet van. Die zijn gelikte mediastrategieen gewend.
+1
spotmelker
Het zoveelste voorbeeld dat het allang niet meer om de inhoud gaat maar waarom FC dan zoveel antireclame maakt snap ik niet.
Coen
Handtekeningen collecteren 😄 www.netwerkgrondig.nl (homepage)

P E R S B E R I C H T
Niet ophalen en uitbetalen melk door Friesland Campina gaat veel te ver. Kringloopwijzer is managementtool, geen chantage tool.
Netwerk GRONDig start handtekeningenactie voor Henk Gommer

Zojuist heeft Netwerk GRONDig het startschot gegeven voor een handtekeningenactie. Via de website van de belangenorganisatie kunnen collega’s en anderen hun handtekening achterlaten. Daarmee betuigen zij hun steun aan ‘Kringloopweigeraar’ Henk Gommer. Netwerk GRONDig staat pal achter Gommer: ‘Het feit dat Friesland Campina de melk niet ophaalt, omdat Gommer de KLW niet heeft ingestuurd, gaat echt te ver. “De KLW is een managementstool. Het mag geen chantagetool zijn,” aldus voorzitter Foppe Nijboer van Grondig.
De handtekeningen gaan naar Friesland Campina. De zuivelaar heeft namelijk aangegeven dat als er handtekeningen zijn, zij hun beslissing heroverwegen.

Melkveehouder Henk Gommer uit Zevenhuizen heeft inmiddels ruim 18.000 liter melk weg laten lopen, omdat het niet meer wordt opgehaald. Contact met Frans Keurentjes van FC leverde tot nu toe niets op. Friesland Campina heeft net aangeboden om toch de melk op te halen, maar niet uit te betalen. Het melkgeld gaat dan niet naar Gommer maar naar een goed doel in China liet de zuivelaar weten. Henk Gommer stelt dat als ze zijn melkgeld willen doneren aan goed doel, hij dat liever aan een Nederlands goed doel schenkt. Maar dit kan toch geen oplossing zijn?

Over de Kringloopwijzer is nog veel te doen. Het is een managementtool, dat vooral ontwikkeld is voor en vanuit intensieve bedrijven. Grondgebonden melkveehouders, waaronder Henk Gommer zien verplichting niet zitten. ‘ De KLW is niet eens grondgebonden proof. Bovendien is de tool zeer fraudegevoelig. Genoeg grond onder je bedrijf is de beste en duurzaamste borg voor milieu en zuivelaars. Ook niet fraudegevoelig. ‘

Overlevingspakket
Naast de handtekeningenactie overhandigt Netwerk GONDig volgende week een levensmiddelenpakket aan Henk Gommer als ‘overlevingspakket. De handtekeningen zullen over tien dagen overhandigt worden aan Frans Keurentjes van Friesland Campina.
De grondgebonden melkveehouders roepen nu al FC op hun maatregel tegen Henk Gommer per direct in te trekken en gewoon zijn melk op te halen en zijn melkgeld uit te betalen.

Handtekeningen kunnen via www.netwerkgrondig.nl (homepage) worden gezet.
+6
cjw73
@Coen een goed doel in china. Nouuuu dan weten we wel genoeg !!!
+1
DJ-D
@cjw73 Nou precies goed doel in China. Hoe bedenken ze het. Hoe arrogant kun je zijn.
+1
Porky
@DJ-D haha, goed doel in China? Ze hebben pas al 379 miljoen gegeven de dombo,s, daar hoor je niks meer over, maar wel een klein boertje de les lezen, hoe dom kun je zijn als multinational om het zover te laten komen, hele domme actie van FC, Daar zitten nou de HOOG opgeleiden, nou dommere actie heb ik nog niet gezien
+4
Porky
@cjw73 Ik zou zeggen ; niet betalen ? Dan blijf je van de melk af met je handen, stel criminelen
weideboer
Ik voel me ook een chinees, waar kan ik me aanmelden
jop456
@weideboer Ja en ik EET weleens chinees
sorry
Haha, staat die jeroen elfers ff voor lul...
Todi
Henk houd die grondig ook buiten de deur. En rfc doe effe normaal.
+2
robbies
@Todi wat is er mis met Grondig? Omdat ze samenwerken met Milieudefensie? RFC werkt ook met WNF samen. Ze verkondigen misschien een verhaal dat jou niet past, maar dat heb ik met LTO.
+2
Todi
@robbies Nou ik met alle 2.
m uut m
Henk mag per direct weg van rfc.
Dat zou hen goed passen
Todi
@m uut m Zulke types die een keer woorden wisseling hebben met de vrouw en dan de vrouw er uit trappen?
achterhoeker2
Henk heeft zijn punt nu wel gemaakt, rfc laat zijn redelijke kant zien nou moet henk gommer ook bewegen .
En samen de klw invullen fotograaf erbij en weer verder.
Todi
@achterhoeker2 Redelijk?
+2
MJvW
@achterhoeker2 Redelijk omdat ze zijn melk komen jatten en hem aanbieden om op te mogen rotten?
+1
pietjepuk
@MJvW ik snap de beweeg redenen van henk nu niet om zijn melk weg tegeven.
achterhoeker2
@MJvW Help je gommer om zijn lidmaatschap van rfc te laten opzeggen?
Met zijn volume komt hij nergens aan de bak , hij heeft hartstikke gelijk maar zodadelijk is hij lid af, de media aandacht weg en staat hij helemaal alleen met zijn grote gelijk.
Porky
@achterhoeker2 denk dat het wel die kant opgaat, maar ik liet me niet weg jagen , dr moet meer druk komen op RFC, de media moet erbij komen
mijnietgezien
@achterhoeker2 Hij kan nog een incassobureau achter zijn melkgeld aan sturen.
Brutus64
Campina haalt de tank leeg en betaald de melk niet, dat kan toch niet
gerrie-hul
@Brutus64 Dat blijkt nu wel
+1
arie.j
" als vijftig leden van FC willen dat de verplichte Kringloopwijzer voor grondgebonden melkveehouders opnieuw ter discussie wordt gesteld zal dit door FC opnieuw op de agenda wordt gezet."
Dat moet toch een vreselijk makkie zijn?
Geeft ook aan dat tot heden er wel veel kabaal wordt gemaakt maar dat echt protest van leden er eigenlijk niet geweest is ,.
Anders waren die 50tig er uit eigen beweging allang geweest
Jack Rijlaarsdam
Quote Reactie van @arie.j:
Dat moet toch een vreselijk makkie zijn?

Op de agenda krijgen wel.
Porky
@arie.j je hebt een HEEEL groot punt
+1
jordi 1455
Dit is pure diefstal.
mijnietgezien
@jordi 1455 Nee hoor: Henk kan al zijn opgehaalde melk gewoon via het incassobureau betaald krijgen. En dat niet opgehaalde waarschijnlijk ook.
+1
War gaat RCF hier GIGA op de bek, wat een aanfluiting voor DETOP . De ledenraad, de jongeren raad (ook zij worden gehersenspoeld).En dan als klap op de vuurpijl het goede doel ??? HLARISCH !!!
hans1980
Echt wel machtsmisbruik van RFC
Betalen moet je die grondstof altijd anders heet het echt STELEN
George
@hans1980
Henk moet zijn melk niet meegeven. Kan beter zelf een goed doel kiezen.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's nacht , tank , melk , frieslandcampina , melkveehouder , melkgeld , grondgebonden en kringloopwijzer geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
32
DEELNEMERS
23
WEERGAVES
0